Renault Clio (II)
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault
-
« Re: neskutecna drzost autorizovanych servisu
>Setkal jste se nekdo s podobnou drzosti< ano, vecsinou zaruke - co by sme to nevymenili ked to nikoho nepali, no a to dobre niekto dostane za prachy - alebo co by sme to nerozhasili, ved on si to necha v zaruke opravit tak co? ... keby si si to chcel oznacit, musel by si popodpisovat cele auto ... mne osobne sa stalo ze som po standardnej kilometrovej udrzbe nasiel pricviknuty gumenny cudlik na nulovanie druheho kilometrovnika pod krytom nad volantom - zistil som to pri dalsom tankovani (nulujem po tankovani) a v servise som sa pytal co mi tam robili - tvrdili ze nic a ze sa mi urcite niekto pokusal slohnut auto ... che che che a urcite by po neuspesnom pokuse zase secko skladal naspet ... ale co tam montovali som sa nikdy nedozvedel, secko fungovalo - ale take veci ako airbag som neskusal ... auto je uz prec tak ma to neserie, teraz chodim do servisov kde poznam ludi a oni mna, tak dufam ze ak to robia tak niekomu inemu ... dufam ... -
« to pnovosad
Kámoš má 1,4 16V (2000 - najeto 18.000km) a je bez problémů. Pár much, jako problikávající osvětlení interiéru po zavření dveří, je v ceně a nedá se řešit, ale jinak pohoda.
BTW, místa v zadu je fakt žalostně málo. Proti Fabii nehorázně míň. Jak pro hlavu, tak pro kolena. -
"-- skrytý --" 02.06.02 12:44
« neskutecna drzost autorizovanych servisu
Znamemu, nikoliv s Renaultem, ale Peugeotem, se stala naprosto sokujici vec. Pri garancni prohlidce mu servisaci vymontovali (slusne receno) na zadnich sedadlech jeden sdileny (postranni/stredovy) double-upinaci zamek od bezpecnostnich pasu a uz nevratili (jinak receno kradez) a po par dnech znamy pri nahodne prohlidce nasel pouze prazdne misto. No ted to po vikendu bude resit. Ale to neni jedina negativni zkusenost s tim samym servisem .. nafakturovali mu u zakoupenych doplnku dvakrat 22% DPH, sest hodin fakturovane prace pri montazi alarmu, o ktery zadal uz pri koupi vozu a jehoz montaz se zpozdila udajne kvuli pomale dodavce z Francie ... no to kdyz jsem slysel, tak bych zvracel, co je to za ksindl. To aby dneska clovek prijel do servisu a tam jim stal za zady, aby mu neudelali podobnou svinarnu! Btw. uz jsem slysel i o podobne situaci u Renaulta, kde jinemu znamemu pri garancce prohodili plynove vzpery na 5.dverich za jine, pouzite. Setkal jste se nekdo s podobnou drzosti? Oznacujete si dily na aute nejak, abyste si je pak poznali? :) -
"-- skrytý --" 01.06.02 11:38
« Re: Koupě nového Clia
pnovosad: A jestli uvazujes koupi benzinaku, tak pockej s nakupem na podzim, myslim ze rijen, to miva Renault velke slevy na benzinove varianty (opak breznovych slev na diesely). Kdyz pak k tomu zaroven prictes fakt, ze se necha usmlouvat pri nakupu navyseni o doplnky (mech.zabezpeceni, koberce, zasterky atd) .. rozumne tak do 10.000Kc v tehle cenove hladine vozu, tak bys za ty penize mohl mit hezky vybavene vozitko. -
"-- skrytý --" 01.06.02 10:45
« Re: to Ajvn
Lufe, Ty uz me koukam znas, co? :-)) No nemej strach, urcite sem nejake zazitky budu psat. Nevim, jestli zvolim zrovna formu eseje nebo novinoveho uvodniku, ale kazdopadne to bude autenticke :-)) Ale necekej, ze to bude "Ze zapisniku zavodnika", ja si toho "bakelitoveho" plechacka chci uzit ve zdravi a dlouho :-) -
"-- skrytý --" 01.06.02 10:13
« Re: Koupě nového Clia
pnovosad: Jestli sis dal tuhle cenu jako maximalni strop, chapu Tvou volbu, ale spis bych nemnoho priplatil a mel 16tiventil a ozelel napr. reflexivni sklo, to za cenu 333400, resp. 322300 u 3dveraku. Ovsem jestli bych neco opravdu doporucil, tak priplatit jeste o neco vice, ale pak ziskat vyrazne lepsi vybavu za variantu Dynamique s 1.4kou za 369900 nebo levnejsi tridverak s 1.2 v te same vybave za 338800. Skoda, ze nedelaj v Dynamique 1.2jku v peti dverich :-( Ale ten Dynamique nabizi minimalne o tridu lepsi sedaky, lepe zpracovanou palubku a stredovou konzoli vc. palubniho pocitace, radio s displayem v kaplicce v cene, kozeny volant, mlhovky uz v serii, elektricky nastavitelna, vyhrivana zrcatka a lip vypadajici, v barve karoserie :-) Zvaz to. Jinak co se prostoru tyce, pres mensi vnejsi rozmery ve srovnani s auty stejne tridy paradoxne nabizi vepredu nejvetsi prostor, coz je naprosto idealni kombinace. Horsi je to vzadu. Nejsem zadny cahoun se svymi 175cm a kdyz jsem si podle sve "vysky" :-) nastavil sedadlo ridice a sednul si pak dozadu za sebe, tak jsem tam byl vmestnany tak jakz takz, ze bych jeste privrel oci a takhle dokazal cestovat na trochu delsi cestu..ikdyz..hm :-) Ja chtel Clio s vedomim, ze v nem budu jezdit sam, resp. s pritelkyni, takze pro me zadni prostor nehral pri volbe roli. Rozhodne v pomeru cena/vykon & uzita hodnota nema Clio konkurenta, takze gratuluju i k Tvemu rozhodnuti :) -
« Koupě nového Clia
Zdravím všechny!
Chci si koupit nové auto a silně uvažuji o Cliu vybava Authentique s motorem 1.2 8V, čalounění světle šedé MUSCADE, červená barvy bez metalízy, mlhové světlomety, reflexivní přední sklo...
Za 312.000Kč je to s danou výbavou bezkonkurenční. Ale připadá mi že je na zadních sedadlech až příliš málo místa. Také mě zajímá jak je to s poruchovostí nového Clia.
Děkuji za odpovědi, Novosad Petr
-
« to Ajvn
Uz sa nevieme dockat prvych pocitov z tvojho noveho auta. A nie ze nam sem napises iba "Je to super, cafte.", chceme podrobnu esej :-)
Este sa vratim k tym fotakom. Vcera som nahodou mal v ruke album fotiek z mojej svatby - profi fotografka fotila nejakym malym kompaktom (teda myslim fotky zo zabavy) a moj bratranec mal pozicany Nikon F5. Nechci vediet, ktore fotky boli lepsie. Z F5 bola vacsina spatne zaostrena a podexponovana, bez skusenosti ti asi ani take telo nepomoze k lepsiemu vysledku :-(. Nie fotaparat, ale fotograf robi fotku! Moje porovnanie F65 a EOS300 vlastne tymto straca zmysel. -
"-- skrytý --" 28.05.02 15:55
« Re: Lambdasondy a OMV
:-)) Jooo, Luf je kouzelnik s cisly :)
Tak kdyz vydrzite jeste dva tydny a neco, tak Vam reknu me certstve zazitky s Cliem natankovanym naftou od Jetu :-) .. ikdyz .. hmm, na Kladne u Renaulta maj hned Aralku myslim .. ze bych nejprve zkusil natankovat tam? :) -
« Re: Lambdasondy a OMV
Tankujem na jednej malej pumpe v BA, kde maju lacny benzin. Na jeho kvalitu moc nehladim, mam stale pocit, ze je o dost vyssia ako napriklad v chorvatsku alebo v juhoslavii a tam Clia jazdia tiez a urcite bez akychkolvek uprav. BTW uz som na tom benzine ustril min. 10tis SKK, ta lambda bude asi lacnejsia :-)
Ad kvalita nafty - tak na tu by som uz nekukal vobec, ak su v aute dobre filtre, vsetko bude fungovat aj na fritovaci olej so zbytkami struhanky. Ak su filtre nahovno, zapcha sa vstrekovanie sajrajtom z akokolvek kvalitnej benzinky. Nas P309D najazdil 500tis km na naftu zo vselijakych zdrojov a problem bol iba raz s letnou naftou pri -25 stupnoch. -
"-- skrytý --" 28.05.02 12:49
« Lambdasondy a OMV
Mozna tu nekteri zaregistrovali, ze jsem zminoval problem meho otce s lambdasondou na novem Meganu 1.6. Vyhradne doposud jezdil k OMV (v Beroune). Kamarad byl vcera na garancce u Peugeota v Pribrami a byl svedkem prijezdu 3mesicni XTeckovy 307 taky z Berouna, ktera mela v haji taky LS a taky tankovala vyhradne OMV v Beroune a ten prodejce zminoval, ze to uz je 4.auto z Berouna, ktere ma v servisu s LS. Tak bude nejspis dost pravdy na tom, ze OMV nevymyva cisterny a ta kvalita paliva stoji za dve veci. O prvni slusne pomlcim .. v 2.pripade stoji za vymenu LS:-).
Uvazuju, ze bych bral do dCicka u nas kousek sidlici JET (Conoco) .. mate s nim nekdo zkusenost? Na co jezdite Vy? -
"-- skrytý --" 27.05.02 15:03
« Re: erudovanost servisaku od Renaulta
Mracku: .. tak jsem alespon u AutoDispo uspel do te miry, ze se mi ten prodejce pokusi tu informaci ohledne meznich hodnot ET zjistit, posle mi to mejlem a s tim i nabidku neoriginalnich alu-rafku, ktere se hodi na Clio (vsichni ostatni mnou osloveni prodejci se tvari, jako ze existuji pouze rafky od Renaultu a ostatni jsou "fuj").. tusim to bude pres Alcar .. no to neni zrovna levna firma :), ale aspon si z tech jejich nabizenych typu dokazu krizove pres jine zahranicni sajty zjistit, jake hodnoty rafku to jsou a co na to Clio tedy jde :)
Freibergy zkusim ted, mam je v poradniku :)) .. ikdyz ti se tuplem tvari jako core-renault-shop, tak si moc iluze nedelam, jak dopadnu.
to Huf - ved Fabia je z vyssej triedy ako Clio, takze porovnaj vnutorny priestor s Meganom a je to zase jasne :-). Blba politika Skodovky, keby radsej tvrdili, ze robia najvacsie auto v triede malych aut. Po vzore Ruska, kde maju najvacsieho trpaslika aj najmensieho obra :-))) Inak musim dat za pravdu, je v nej miesta vzadu viacej, ale mojho syna to netrapi, on ma iba 70cm a ked narastie, kupim si vacsie auto.