Renault Clio (II)
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault
-
« Re: Konec jednoho teoretika v Cechach :-))
Schránka spolujezdce opravdu svítí, nenechej se odbýt,ať Ti to v servisu opraví. Modré I je označení silnějšího dieselu. Dneska jsem mluvil náhodou s majitelem slabší verze a ten má označení vše v jedné barvě.
Jinak na mém autíčku prozatím vše OK.(raději zaklepat na dřevo).Průměrná spotřeba pořád na 4,0. -
"-- skrytý --" 12.06.02 00:00
Hellebrand: Jak uz jsem psal, ta schranka mi taky sviti pri zapnutych svetlech :-) Nebo TObe dokonce sviti i pri pootocenem klicku BEZ NUTNOSTI mit zapnuta svetla??
Nad tim nasim modrym "i" jsem se pouze rozplyval :), jinak vim, ze slabsi verze ma cely napis ve stribrnych pismenkach.
Ma spotreba je dvoji .. pri jizdach po okreskach a nevelkomestech v prumeru za 4.0 litry, ale pri mych prvnich cestach do prace (65% dalnice, 35% Praha - ranni a odpoledni popostrkavacky v ucpanych ulicich :-( + 3 patra parkingu :-) mam spotrebu 4.8 - 5.0 l. Je teda pravdou, ze po dalnici jezdim na rovine a z kopce "strizlive" kolem 120, ale v dlouhych stoupanich rad prohanim ostatni 140kou. :) -
luf-ja myslel predvidatelnost ovladani auta, ja ze Scenicem projedu zatacku taky daleko vetsi rychlosti a bez nejake znamky piskani pneu! Lagunou jsem jel taky, taky super, ale jsou to uz velka auta a necim s nima takovou jistotu jako s Cliem!
-
"-- skrytý --" 11.06.02 02:35
« kontrolka emisii
ahojte, uz som konecne docital tuto diskusiu, chcem sa opytat, niekto tu pisal, ze mu svietila kontrolka emisii. Ako to vyzera? Po zapnuti zapalovania sa mi rozsvietia vsetky aktivne kontrolky, ale nic podobne kontrolke emisii mi nesvieti. Zaujma ma ci mi to len tak neodpojili niekde v servise, aby mi to nesvietilo vobec, alebo ci Thalia taku kontrolku nema vobec a je to len v Cliu??? Vdaka za odpoved -
mracek - v novej Lagune si sa viezol? Ta je este istejsia a hranice ma veeelmi daleko. So 4mi ludmi na palube a bedlivym ustarostenym okom predajcu som si nedovolil ich skumat. Ale tam, kde to na Cliu uz zacinalo byt zaujimave, bola Laguna v tazkej pohode. -
Ajvn-1.2 16V, pneu nevim ,ale neni to nic moc... luf-ja to nehazim do zakruty, jen proste seslapnu plyn a cekam, jak se to auto zachova. Vseobecne jak jsem jiz psal, jsem nikdy necitil takovou kontrolu nad autem, jakou citim v Clio. To je velke PLUS! (aby jste to nepochopili spatne). Clio jde nadherne predvidat co udela, proto to srovnani s motokarou!
-
Teoria hovori o brzde-toceni-brzde. Ale na to vsetko tam nebolo dost miesta, povodne som totiz chcel zastavit za kolonou, co tam stala. Takze som brzdil pocas celeho manevru. Ja viem, bola to moja chyba, ale keby tam nevbehol, tak zabrzdim v pohode (mam rad ten pocit, ako sa auto stavia na cumak, takze brzdim dost ostro a na poslednu chvilu)
Inak nejazdim moc divoko, iba ked som bol na predvadzacke Laguny, tak jedna pani chcela vystupit a predajca lamentoval, ze to auto je na jeho zodpovednost a nech mu nic neurobim :-) -
"-- skrytý --" 10.06.02 15:45
Lufe.. je mi jasny, ze clovek v ten okamzik jedna instinktivne a tezko zpetne dokaze rict, co presne provedl :-), ale presto .. ten losi test jsi delal v jakych fazich? bez brzdeni? pouze s nohou sundanou z plynu? nebo takove to "proflaknute" brzda pred prekazku, pak prestat brzdit, vyslapnout spojku a udelat tu mysku? Nikdy me takova situace nepostihla, ale stejne jako Ty bych nemel asi tu odvahu a to srdce tohle zkouset nanecisto nekde stranou :-) Tak me jen zajima, jestli to tim "spravnym" zpusobem opravdu funguje i v praxi nebo ne :)).. jestli se to Clio pak da ustalit po mysce do klidneho primeho smeru a nerozhazi se po cele vozovce. Dik za dojmy :) -
mracek - ak tvrdo zalomis do zakruty, nemoze to ist inak ako rovno. Asi by inak neslo ziadne auto, to je proste hlupost takto sa snazit zatocit. Skus mu najskorej mierne naznacit zakrutu (tak aby zacal zatacat) a potom pusti nohu z plynu. Ale skus to tam, kde je vela miesta :-) Na vode sa jazdi podobne ako na snehu, ziadne prudke manevre s volantom. Ak pojdes do zakruty rozumne, nebudes sa stacit divit, co to auto ustoji.
O tom, co si necha auto pacit som sa presvedcil nedavno, z bocnej mi vletel chlapik a oproti isiel autobus, takze som si skusil losi test s brzdenim. Najhorsi bol ten prekmit zadku, ked som sa vracal do svojho pruhu, ale neustrelil, takze auto je cele. BTW asi by som nenasiel odvahu skusat takyto manever iba tak zo srandy. -
"-- skrytý --" 10.06.02 15:06
Mracku .. no jo, uz to Tve jmeno .. Ty proste jezdis s hlavou v oblacich :-) No jedno je jiste .. az bude zase mokro, tak si na Tebe vzdycky vzpomenu a budu mit Tve varovani na pameti :-)) Btw. jakou verzi Clia Ti pujcili a na cem je to obute, na jakych gumach? -
Ajvn- ja ted mam moznost testovat to Clio a vim, ze je hodne nedotacive, delam s nim hrozne veci(ale nenicim ho), to ze je hodne nedotacive jsem si vyzkousel naposledy dneska rano, kdy na parkovisti pred Makrem jsem do zatacky za to vzal a to auto jelo rovne. Ale chova se to takhle jen na mokru, na suchu to dokazou kola udrzet. -
"-- skrytý --" 10.06.02 13:57
« dojezd na palubaku - problem
Tak na Cliousi momentalne resim jediny problem .. neukazuje mi to za jizdy na palubaku dojezd :((. Fakt je, ze jsem jeste nemackal to nulovaci tlacitko. Mozna by se to po tom mohlo vzpamatovat. Mate nekdo nejake podobne zkusenosti a navod, cim jste to rozchodili? Servisak mi po telefonu rekl, ze mam zkusit vzit naftu na plnou nadr, vynulovat a pak to zkusit. Doufam, ze to zabere. -
"-- skrytý --" 10.06.02 13:54
Lufe, musim souhlasit, ta jistota a temer zadny naznak nedotacivosti jsem "testoval" pri dvoucifernych rychlostech, do stovky :)) Vsechno ma samozrejme sve limity a fyzikalni zakony musi platit ve finale pro kazdeho .. jen pro nekoho uz v nizsich rychlostech, pro nekoho pozdeji. Nicmene .. kdo to psal, Mracek? .. nevim presne .. ale na mokru se mi Clio jevi slusne jiste (samozrejme pri jizde odpovidajici faktu, ze je mokro :). Jednak diky skvelym gumam CPC a urcite pri podmince zatizeni vylucne prednich sedadel .. pak je predni pulka podstatne tezsi a do zatacky musi byt na vnejsi predni kolo dostatecny pritlak a logicky tak lepsi trakce na predni naprave. Btw. Hufova Fabka by nesedela tak skvele v zatackach, kdyby byla v benzinu a nemela tak vepredu ten tezky diesel-agregat. To se domnivam .. myslite, ze opravnene? :)
Ale urcite je skoda, ze Clio nema shodne siroky rozchod kol jako napr. Fabka. To ve spojeni s vetsim rozvorem nez konkurence by bylo naprosto skvele.
Lufe, ty mezni hodnoty ET u Clia mi nebyl schopny nikdo zodpovedet .. ani Renault CR sam, ani tri autorizovani prodejci :(( Kdyz je origos doporucene 36, tak 35 by asi problem nemel byt .. otazkou co treba nektere 32, 30 disky. To uz cert vi. -
Tak neviem, o akych Cliach to tu tocite, ale motokara ma "trosku" ine vlastnosti. Najskorej som bol z podvozku Clia dost odviazany aj ja, prijemne tuhy a pritom komfotny. Ale casom ma nadsenie prechadzalo a uz by som chcel viacej - sportovejsi ale pritom rovnako komfortny, ja viem, ze to je blbost a navzajom sa to vylucuje, ale clovek chce stale viacej :-))) Najblizsim krokom bude upgrade na 195/50R15 na diskoch s malym ET (uz niekto viete minimalne ET, ktore este pasuje?)
Clio je nedotacave. Pri rychlostiach do 100km/h to asi nemas moc kde vyskusat, vtedy je dost iste a na beznych okreskach sa da takmer vsetko v tejto rychlosti prejst dostatocne isto. Ale pri vyssich je pod plynom nedotacave, po ubrati plynu sa stava pretacave a ten moment prekmitnutia zadku je adrenalin (ked to prezenies ides do hodin). Ja som stale este zvyknuty zo Skody 100, pretacava az hroza a zadok mi v zakrutach krasne vial do stran, na Cliu ale nemam pocit, ze ten zadok v smyku kontrolujem. Mozno by to chcelo nejaky trening na velkom parkovisku alebo na okruhu.