Renault Clio (II)

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault

• 00 Reagovat !

foto

17.06.02  08:37

« spotřeba

Před nedávnem jsem tady psal jak si kámoš koupil novou Fabku 1.4/44 kW a už tady máme první spotřebu: Něco mezi 9.5 a 10 l a to jsem si myslel, že mám u svého Cliouse podezřele vysokou spotřebu.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.06.02  09:45

« spotreba

Hellebrande, ta Tva spotreba se mi opravdu libi. Tech 500km bylo vicemene souvislych? Zatim jsem to mel ted v patek tyden, mam tam 687 km, ikdyz vetsinu z toho najezdim 40km do prace, 40 z prace ..z toho tak 27km dalnice, 13km po Praze. Je teda fakt, ze ac uz hodne dalec pubertalnim letum, tak jsem toho mel zatim malo najezdeno s autem. (O to vic na kole) :-) Takze je to z me strany otukavani, hledani si spravneho stylu, vc. jezdeni s lehkou nohou. Pri tehle denni strece se zacinam dostavat nekam mezi 4.5-4.9l/100km. Celkovou mam zatim 4.9. Takze ten Tvuj puvodni odhad, ze budu mit pri tehle trase 5.0 se docela potvrdil :-) Bohuzel u me bude celkove prevazovat tahle denodenni streka :(, ale tesim se na zacatek cervence, to si Clio pripise podvakrat v kuse 400km do Nemec, tak to stlacim doufam o nejake ty desetiny dolu :)
  • « 00 Reagovat !

foto

15.06.02  14:31

« Re: Konec jednoho teoretika v Cechach :-))

Problém je v tom, že to je test ADAC a Němci mají k objektivitě hodně, ale hodně daleko.Sebevětší šmejd vyhraje proto, že je německého původu.Ty Cintinentálky jsou tak příšerně tvdé, že bych na Michelinách dělal každou zatáčku o cca 10 km rychleji.Tak bez ohledu na kvalitu podvozku budou pneumatiky omezující faktor.Doufám, že mi to aspoň vynahradí km průběhem aspoň 70 tisíc.Raději bych najel na Michelinách 60 000 s tím, že nebudu muset myslet na to,že mám takové gumy,které mají hranici položenou níže než jsem zvyklý.I když uznávám, že při silném dešti ( kdy se nedá stejně jet na doraz), budou vzhledem ke vzorku asi dobré.
  • « 00 Reagovat !

foto

15.06.02  14:12

« Re: Konec jednoho teoretika v Cechach :-))

Vzhledem k tomu, že jsem jel na delší trasu,tak jsem dotankoval do plné na svoji pumpě. Počítač ukázoval na 850 km spotřebu 4,0. Skutečná byla 4,18.
    Jinak včera jsem dal autíčku trochu zabrat včetně jedné klukovské honičky asi 20 km s Octavkou,kde tachometr ukazoval 190, tedy reálných nějakých 170.Mimochodem na volné cestě , byla to 1,9 TD slabší, neměla šanci. Pouze jsem to zabalil já,protože ten pražák , který to řídil vlétl do uzavřené osady i když to bylo večer, 150. I když jezdím mimo obce skoro zásadně proti předpisům, tak obce ctím striktně. Podle počítače spotřeba s při těch 170 km/hod 11,80. Jinak po této jízdě cca 500 km s průměrem 83 km/hod ( pozor je v tom i ježdění po městě) ukazuje počítač 4,6.S tím jsem více než spokojený.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 15.06.02  13:07

« Re: kolik hustite pneumatiky?

Ja mam v navode k thalii pisane ze pre motor 1.4 16V pri normalnom pouzivani mam tlakovat na 2.3 predne, a 2.0 zadne kolesa.
    Mne sa trochu viac pozdavalo tlakovat 2.3 predna a 2.2 zadne, a tak ich mam natlakovane.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 14.06.02  22:09

yyyyy: No to mi povidej .. mam to stesti .. nebo mozna smulu? ze u nas je to takovy trochu ostruvek jakz takz solidnich silnic, zatimco vsude okolo je to sileny, proti tomu je tankodrom mech a kapradi. A o D1 mi nemluv :-))Tam by vubec nemuseli instalovat prazce a vlaky by tam mohly zacit jezdit treba hned, jake tam jsou vyjete koleje :)
  • « 00 Reagovat !

foto

14.06.02  15:06

po nemecku jazdim s 2,6 v celku v pohode, privyssej rychlosti to aj o poznanie lepsie sedi, lebo tam mam galusky 175/70 R14 na vecsich kubaturach tam uz davaju sirsie R15. BTW bol som cez vikend u vas na severozapade v Dolni poustevne, tak tam na to zapomen, to sa uz asi ani u nas taka cesta nenajde :-) ... no a betonka do Brna nazynavana dialnica to je tiez na maslu ...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 14.06.02  13:46

yyyyy: jojo, obcas hodlam zavitat na nemecke dalnice, tak uz s tim rovnou pocitam :-)) Ale musim zatukat, .. tam kde se pohybuju autem ja u nas ve strednich Cechach a v Praze, tak tam ta silnice je prekvapive v dobrem stavu .. s vyjimkou nekolika vyhlasenych zeleznicnich prejezdu :-))
  • « 00 Reagovat !

foto

14.06.02  10:49

luf>poznam, to myslis ten kopec v ktorom ked idem hore tak vzdy niekto predbieha 60-kou mamlasa co ide 55 ze? ... no ale ja tade chodim dvojlitrakom 100KW aj ked o dost tazsim a v 4 osobach s nakladom
  • « 00 Reagovat !

foto

14.06.02  10:16

yyyyy - mame ale stastie, najvyssia komfortna rychlost do kopcov je pre nas hooodne vysoka :-). Pri 150 nemam problem vybehnut ziadny kopec, pripadne este aj pridavat, zatial co pri 110 niekedy stratim v kopci rychlost. BTW poznas kopec pri Hronskej Dubrave (ked ides z Novej Bane na Nitru, ten kopec kde sa odbocuje od Hrona a ide do hor)? Tam je moje Clio len tazko porazitelne, jazdim hore okolo 140 a to vacsina aut uz nevladze.
  • « 00 Reagovat !

foto

13.06.02  22:33

ajvn> no ako "dopad" by to slo, proste tie straty so konstantne ci ides dokopca, po vetre alebo ako ... pri nizkej rychlosti to citis viac "percentualne" a do toho kopca ako absolutny limit ako pises ... ja by som to ale aj tak bral z tej strany ze ten tlak ti skorej umozni to lepsie nabombovat este pred kopcekom a lahsie vybehnut hore kym zvednes ... btw, to co pises dalej tak to je o nemeckych dialniciach ze? :-)))
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 13.06.02  19:28

yyyyy: citit je mozna pri pomale jizde vic, ale v tu chvili Tobe, jako pohonne jednotce nevadi. Paklize na kole jedes bez problemu konstantne napriklad 30kou, tak pri pomale rychlosti 15-20km/h Ti je znatelneji vyssi treni vicemene jedno, protoze mas dostatecny prebytek vykonu a necitis jeste tu mezni hranici, kdy se zacinaji Tve moznosti rovnat silam, ktere Te brzdi a kdy je prebytek Tveho vykonu roven 0. Proto tvrdim, ze nejznatelnejsi DOPAD vyssiho treni zpusobeneho nizsim tlakem pneumatik je prave pri stoupani takovou vysokou rychlosti, kdyz uz zacina auto ztracet komfortni prebytek vykonu. Logicky cim prudsi stoupani, tim je ta hranice nejvyssi komfortni rychlosti polozena niz. Samozrejme, ze neni samospasitelne nekonecne se zvysujici husteni pneumatiky. Kdyz je moc tvrda, ma tendenci odskakovat a ztracet trakci. A s tim musi jit ruku v ruce .. cim tvrdsi guma, vic nahustena, tim kvalitnejsi musi byt pruzici jednotka. Tak se da do urcite meze zachovat trakce, ale na ukor postupneho ubytku komfortu cestovani.

Takze vlastne hledam ten idealni kompromis :-) No, kompromis.., prdim na jizdni komfort:), pro me je dulezite jiste chovani auta na vozovce a nizka spotreba.:-)
  • « 00 Reagovat !

foto

13.06.02  16:11

ajvn> ja som tiez trochu bicykloval (ked som este vladal) a pametam si ze nizke trenie bolo citit skorej pri pomalej jazde na rovinke
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 13.06.02  14:14

yyyyy: Kdyz se na to podivam z pohledu cyklisty, coz je muj pripad :), tak mam zkusenosti, ze jizda do kopce s dobre nahustenymi plasti je vyrazne snazsi, s mensim ubytkem energie, nez kdyz jsou o min nafoukle. Ikdyz tim se dostavame k te Tve namitce, ze takova vec se asi vic projevuje pri pomalejsi jizde, pri rychlejsi se ty rozdily nejspis zmensuji. Cert vi ...

Lufe, resp. yyyyy .. sel by mi ten zminovany programek poslat mejlem? .. clio-extreme@volny.cz ... dik :o)

• « 00 Reagovat !

foto

13.06.02  13:14

Kde bych k takovýmu pěknýmu prográmku mohl přijít?
  • « 00 Reagovat !

foto

13.06.02  11:57

ajvn>2,6 - jazdim cistu dialnicu, ale nemyslim ze by zmansene valive trenie sposobilo rozdiel zrovna pri jazde do kopca ... to spoznas skorej pri pomalej jazde po rovinke, alebo pri dojazde bez motora. BTW luf mi poslal taky pekny program a tam je krasne vidiet co robi valive trenie gum a straty v motore a prevodovke ... poucne
  • 00 Reagovat !

foto

13.06.02  10:39

« Problem

Posledny tyzden mi prestalo ukazovat auto po zapnuti zapalovania stav oleja. Vcelku som na to kaslal, ale obcas sa to nejko napravilo a stav ukazalo. Vcera ale cidlo ukazalo stav ------ (to je akoze prazdny) a zasvietila mi kontrolka SERV. Dost ma to nasralo, lebo oleja je dost a takyto vyvoj zivota cidla som nepredpokladal. Dnes som teda volal do dvoch servisov nezavisle a v jednom mi povedali, ze je na zadnej strane bloku motora a bez zdvihaku to nespravim, v druhom ze je na prednej strane olejovej vane a ze ho je vidiet a mozem sa na to pozriet v pohode. Neviete nahodou vy, kde sa nachadza? Mam podozrenie, ze tam bude iba spatny nejaky kablik alebo kontakt. BTW asi je to bezna zavada 1.4 16V, lebo sa hned pytali, ci mam Thaliu alebo Clio.
  • « 00 Reagovat !

foto

13.06.02  10:33

Predne 2,2 az 2,4 a zadne 2,0 az 2,2. Mam sice iny rozmer (iba 165/65R14) ale s tou spotrebou a navyse aj drzanim stopy je to podobne, okolo 2,4 je to najlepsie.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 13.06.02  09:20

« kolik hustite pneumatiky?

Tak se mi dnes rano vizuelne zdaly predni pneumatiky "burtikate" (ony se mi zdaly uz pred tim:-) .. ukazovaly cca 2.2 bar, tak jsem je foukl na 2.35 baru a vysledek me prijemne sokoval. Co jsem podvakrat jel trasu 65% dalnice, 35% Praha s prum.spotrebou 5.3 l/100km (ten motor je jeste dost syrovy + blbci na silnici, co cloveka zabrzdi, kdyz se mu to uz hezky kutali + sem tam courani v prazske doprave), tak tentokrat jsem napocital spotrebu pouze 4.55 l/100km! Samozrejme, dost dela plynulost provozu, tentokrat zadny blbec po ceste:), mozna i trochu vitr do zad. Kazdopadne urcitym meritkem je pro me stoupani z Lodenic na Prahu na D5, kde si to pri drzeni konstantnich 130km/h postupne rikalo aktualne az o 8.5-9 l/100km, zatimco tentokrat byl nejvyssi udaj 7.2 l/100km. Kolik to mate nafouknute Vy? Ja teda jezdim na R15 185/55. Je fakt, ze ted v manualu ctu, ze pri beznem provozu sice 2.2 vpredu, ale pri zatizeni nebo dalnici 2.3. :o)
  • « 00 Reagovat !

foto

12.06.02  20:23

« Re: stretnutie

ok. zajtra ti zavolam. este ale presne neviem kedy.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…