Renault Clio (II)

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault

• 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 14.02.06  15:28

« vse funguje

No jo, nikdo nic nepiseme, tak to nam zase vsechno funguje ... jini by nam to mohli zavidet, a pak ze francouzska auta! :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

03.02.06  16:22

« Re: Re: ake gumy na clio?

Diky za info :P
    Jasne ze sa da aj lepsie pracovat s pravackou, ale ked chces maximalny sprint s polovicou plynu sa ti to nepodari. Na o to auto je vazne lahke takze to gumuje takmer vzdy a to nejde o to ze ho odstrelis so spojkou, ale normalne sa pohnes a zacne hrabat od 3000ot/min. Preto sa pytam na letne gumy a rozmer aby som to odstranil. Dikes sokeres :P
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 03.02.06  15:05

« Re: Re: ake gumy na clio?

Ale to bych se pak pripravil o takovehle vesele zazitky >:D
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 03.02.06  14:56

« Re: ake gumy na clio?

Doporučuji na zimní sezónu sehnat 14" disky a na ně zimáky.
    Zkrátka užší pneu ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 03.02.06  12:59

« Re: ake gumy na clio?

tomki, a kdyz to hrabe na oba rychlostni stupne, nechce to trochu lepe pracovat s pravackou? :-) Myslim s pravou nohou na plynu (abyste si to nevykladali spatne >:D ).
    K tomu vyberu pneu .. reknu Ti jen dve sve zkusenosti. Prvni pneu pri porizeni byly Continental Premium Contact (1.verze). Maximalni spokojenost jak po jizdni strance, tak i co do spotreby, valiveho treni. Ted jsem na podzim po cca 76tis. odjetych na tech CPC menil za jejich nastupce CPC2, cenove vychazi temer stejne, ale kdybych se mohl rozhodnout dneska znova, asi bych si radeji koupil ten starsi typ. Udajne ma mit ta dvojka vse vylepsene, nejen trvanlivost, nejen jizdni vlastnosti, ale i to valive treni, ale zatim mi znatelne (cca o 0.2l/100km) skocila spotreba vys a je pro me otazkou, jestli se prubeznym ojetim vrati k cislum, ktere jsem mel pred tim se starymi. Pokud ano, fajn, pokud ne, bude to pro me urcite zklamani. Jinak jezdim rozmer 185/55 R15 (letni i zimni)
    Jo, dneska rano to bylo hezky osmrkle :-) Na dvou mistech, kde jsem nemohl nikoho ohrozit, jsem si dvakrat zkusil prudce volantem tam zpatky tam zpatky .. a to auto se smykave rozklickovalo stejne, jako kdyz pri F1 zahrivaji pneu v zahrivacim kole >:-[] Akorat ze oni to delaji hnanym zadkem >:D
  • 00 Reagovat !

foto

02.02.06  14:46

« ake gumy na clio?

Nazdar mam otazku na letne pneu na clio.
    Ako som uz pisal mam 1,6 16V.
    Standardne su tam 185/55 R 15.
    Teraz mam 175/55 R 15 zimne Continental. Problem je ze ze tych 110k robi s tym krpcom pekny bordel. Vcera som sa pretekal s Fabiou 1,4 16V, bolo trochu vlhko a prvych 70 metrov mi dychala na krk len koli tomu ze mi to hrabalo takmer na celu dvojku a prestalo az pri trojke, potom som sa mu stratil z dohladu. Poradte mi ake letne pneu mam kupit aby bola lepsia trakcia aj smerova stabilita. Ked mu totiz dam plny plyn, tak pri sprinte na 1tke a 2jke nedrzi smer a taha do strany podla naklonu cesty ako besna svina, takze ho treba pri rozbehu pevne drzat. Hold je to lahke auto :roll:
    Potreboval by som to odstranit. Zamyslam 195/50 R 15. 16 palcove urcite nie lebo uz teraz tlmice aj naprava trpi.
    Diky za radu. :)
  • 00 Reagovat !

foto

30.01.06  13:41

« Re: Re: Re: 2 adrenalinove zazitky

Nedavno som urobil podobnu skusensot, len v trosku inom podani. Obiehal som kamion za ktorym bolo nalepene osobne auto. Bohuzial, zo zakruty oproti sa ukazal dalsi kamion a kedze mam 2 deti, vymekol som a chcel sa zaradit medzi to auto a kamion. Ale ten blbecek tam nenechal ani kusok miesta a tak som praktizoval to, co tu pise yyyyy. Natlacil som sa tam a na neho sral. Evidentne som ho vytocil, pretoze predtym isiel asi 3km za tym nakladakom a nepokusil sa ho obehnut, ale potom nasadil stihaciu jazdu aby ma vytrestal. Asi 3 minuty trubil, asi 10 minut svietil na mna dialkovymi - mam elektrochromaticke vnutorne zrkadlo a elektricky sklopne bocne zrkadla, moze mi fukat praskovy cukor do zadku. Nasadil som na tempomat 100km/h a vytrvalo ho ignoroval, co ho evidentne rozpalovalo este viacej. Asi som ho urazil tym, ze najprv mal ten nakladak obehnut on az potom som mal narok ja >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 30.01.06  13:05

« Re: Re: 2 adrenalinove zazitky

>mlati za trest rukou do hlavy :D Tak to jsem se fakt dobre zasmal, sice na tohohle vola jsem uz za sebe nevidel, byl ob auto, ale to je dost vystizne chovani nekterych * >:D
    Ted uz vim, proc si kupovat velke auto. :-) Kvuli autorite ;-)
    Ona to byla vubec dost okorenena pasaz te me dnesni cesty do prace. Pri dalsim predjizdeni uz te pomalejsi dodavky najednou koukam, kdyz jsem byl v jedne urovni s ni, z prave strany si to "srala" pres cestu pekna liska, ohon za ni vlal .. nastesti pro ni si to "srala" v dostatecne uvedomelem poklusu, takze stihla prebehnout tak tri metry od meho cumaku. No veru nenudil jsem se cestou >:-[] P.S. Behem nasledujicich 1.5 km jsem mijel dve rozjete lisky na asfaltu. :-) Asi si tam davaly dobrou noc. >:D
  • « 00 Reagovat !

foto

30.01.06  12:33

« Re: 2 adrenalinove zazitky

>Octavkar nevydejchal me predjizdeni :-[] ... tych par centimetrov robi divy
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 30.01.06  12:06

« 2 adrenalinove zazitky

Dneska jsem si prozil adrenalinou chvilku v okamziku, kdy jsem se rozhodl prejizdet kolonu nekolika aut jedoucich za pomalejsimi nakladaky. V miste, ktere neni na mile rovne dlouhe, je clenite, ale vzdy umoznuje "priskoky" predjizdenim po jednotlivych vozech bezpecne predjeti, pokud v protismeru na vyhled nic nejede. Tak jsem taky trpelive predjizdel do okamziku, kdy jsem mel predjet Octavii, ktera mela pred sebou jedoucim vozem dostatecne velky odestup, ktery jsem hodlal vyuzit k zarazeni. Asi tusite .. Octavkar nevydejchal me predjizdeni a jak me zbystril, tak zrychloval do te miry se mnou, ze mi zcela zjevne s umyslem nechtel dovolit predjet. Bohuzel podobne postizeny se projevil i ten puvodne za mnou, takze jsem se nemel kam zaradit ani zpatky a blizila se pravotociva zatacka a z nasledujici leve se blizil nakladak. Nastesti jsem zareagoval vcas a rozhodl se predjet na plny plyn pres zatacku o auto vic, jehoz ridic byl natolik pri smyslech, ze mi jeho predjeti plynule umoznil; ma moje podekovani. Ale tohle je presne ukazka, co na silnicich zabiji .. nejen lidska bezohlednost, blbost, ale taky smrtici naschvaly! V tom jsou bohuzel nekteri Cesi nedostizni telata, pokud se mam vyjadrit jeste velmi slusne. S podobnych chovanim jsem se v Evrope nikde nesetkal a najeto tam mam dost, u nas to sleduju casto, je to skoro folklor nekterych zamindrakovanych jedincu.
    No a jeste ten druhy zazitek :)
    Minuly tyden jsem pozde vecer za tmy jel z prace a v praxi to znamena z garazi par desitek metru rovne, pak pravotociva prava, volne projeta na dvojku 20tkou a po 40 metrech semafory. V zatacce vidim, ze na nich akorat pada zelena, tak jsem pridal, dal za tri, mel na tachu tak 35-40km/h, semafor se zelenal, ze uz zelenejsi byt nemohl, svenknu pohledem jak mam ve zvyku do krizovatky a ostatnich ulic, podivam se doleva na "hlavni" a tam dlouhy MHD autobus, ktery si to valil na plny kotel na cervenou do krizovatky. Brzda, zastaveni nastesti jeste na prechodu a ten * prolit krizovatkou a ani naznak po tom, ze by zaregistroval realitu. Nevsimnout si ho, otestoval jsem nejen bocni airbag u ridice, ale nejspis ve zdemolovanem aute i kardinalni pevnost sve telesne schranky. Nastesti to dopadlo jen tak, ze jsem mel otraveny cely vecer z tohohle zazitku a cestou jsem poktal jeste tri jine bezohledne *, kteri mi to uz jen umocnili.
    Jedina klika, ze jsem jeste prosel co by maladjec pionyrskou organizaci .. Vzdy pripraven! :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

24.01.06  19:50

« Re:

integrale musela byt delo :shock:
    Ale co ti budem hovorit, ja som skusal aj Carreru r.v. 1999, teda nový model. Kým som sa stiho spamätat a nadychnut isiel som 100!
    Ja som soferoval a mne bolo zle :-O
    Uz si to videl aby ti bolo zle z vlastnej jazdy? :P
    Take to bolo delo! No a tiez este SL 500, a S 600 V12 396Ps.
    Hmm... Ked som vypol ASR tak to hrabalo este v 90km/h!!!
    Nezvelicujem. Nie ze by som hral frajera, ale len tak ze ako sa veci
    maju. Ale ta integralka musela ist lebo 180 koni na tak male auto :D
  • 00 Reagovat !

foto

24.01.06  17:03

« Bez nadpisu

hej, hej, lancia v turbo benzine je len pre fajnsmekrov. Ja som skusal 1,6turbo aj klasicku integralu 180k - a to je teda delo!
    Nuz, ale kto by to zivol a staral sa o to jak o male decko. Tak jazdim na DCi a snivam o velkom turbobenzine v malom aute...
  • 00 Reagovat !

foto

24.01.06  16:29

« pre kádrováka

inak lanciu som soferoval 1,6hf turbo. Islo to slusne ibaze to bol crep. Vybrat z neho motor a dat ho do feldy. To by koukali kolumdouci so se to deje :P
  • 00 Reagovat !

foto

24.01.06  16:25

« clio

He, tak benzin pre prachacov? Ze by som bol prachac tak to nemozem povedat, ale tych 110k za to stoji lebo uz ako seriovka je to divoch a v lete bude chip + vyfuk+filtre+denso iridium, takze by to malo byt cca 135k.
    A dufam ze to nebude zrat aj travu pri ceste :P Ma niekto z vas 1,6?
    Potreboval by som vediet nejake skusenosti a tak.
    Inak octavka tahat aviu, tak to je pecka. Ja som z mojim tahal scenic a chudak malej mal co robit, keby to bola 1,2 tak neviem neviem. :roll:
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 24.01.06  15:04

« Re: Re: štart

to roztahovani mi pripomina, ze jsem vcera videl Octavku I., jak na spagatu za sebou tahla Avii. :-) Docela netradicni obrazek. Ale evidentne jim to spolu jelo, jen to nebyl zadny hukot. Ale za pohyb se to povazovat dalo. >:D
  • « 00 Reagovat !

foto

24.01.06  14:05

« Re: štart

no roztahovat ropaka, asi by som to neriskoval. :shock:
    Ale inak... Vies, spotreba okolo 5litrov bez lahkej nohy....
    Co uz, benzin je pre prachacov :roll: :roll: :roll:
    Ja, ked uz benzin, tak Lanciu turbo Deltu, to je zvezenie!
  • 00 Reagovat !

foto

24.01.06  13:53

« štart

Ahojte, moje clio chyta v -18 na prvy sup :P
    Kedze je to benzin >:D
    Moj otec ma scenic dti a kazde rano ho roztahujem :P
    Uz sa mu to prestava pacit 8-s
    Benzin je benzin i ked 1,6 16V teraz v meste pri takej kose 9l, ale inak 7 ak sa snazim.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 24.01.06  11:21

« u nas jen -17'C

Holt nejsme zadna Horska Kvilda, ale i tech -17'C je mile zprijemneni jinak tepleho roku >:D Vcera mi auto naskocilo na ctvrte otoceni klikovky, to jsem cubrnel, ikdyz je fakt ze oproti dnesku jsem dvakrat otocil na pul klicek kvuli zhaveni, nez jsem to chtel odpalit >:D , dneska "az" na seste otoceni klikovky s jednim zhavenim. Bez aditiv, v nadrzi JET Conoco. :-! Akorat, po oba dny bylo slyset, ze motor chtel chvilku na promazani, ten zvuk motoru nebyl dvakrat pravidelny, ale to se po par vterinach srovnalo.
    Ale zahrati motoru, to je teda orisek. Mam pech, ze mam po ceste nekolik kopcu, ale i smerem dolu z kopce. Sranda byla, kdyz jsem dneska po 20km jizdy, kdy uz byl teplomer teeeemer na pulce, sjizdel na kopci Novoreporyjske u Barrandova v Praze z kopce dolu do Radotina. Hmm, to klesani muze mit tak necele 3km. Vetsi cast jedu se zarazenou rychlosti bez plynu za nulu, zbytek alternativne plachtim :-) Po tehle par km jsem mel dole na teplomeru jen PULKU PRVNIHO DILKU, jinak receno, uplne studeny motor! :shock: :roll: Takze spotreba jde do kelu, at delam co delam, na 46km cesty, kdy pulku z ni stravim zahrivanim motoru, to do Prahy-Michle v tehle mrazech jezdim podle PP za 3.85, takze real nekde kolem 4.1. :'-( A to jsem si i vcera dofouknul polostudene pneu na 2.5/2.35 ;-)
    Zpatky domu je to lepsi za 3.55, to mam vecer vetsi sanci se vyvezt s nakladakama, je to za nima znat i co se tyce tak rychleho nechladnuti motoru, resp. rychlejsim prohrati, kdyz je clovek v jejich studenovetrnem stinu. Hmm, proto se mozna tesim na vecer z prace, ze si zlepsim spotrebu. >:D
  • « 00 Reagovat !

foto

24.01.06  09:58

« Re: Re:

no, o problemoch pri pouziti sportoveho filtra som uz tiez pocul. Skusim skor ten medzichladic a mozno taky jemny chip. ale najskor uvidim, ci sa mi to nebude kafrat... Zatial to ide, az na tie divne zvuky pri prejazde nerovnosti...
    Predpokladam, ze by tam malo byt miesto pre ten intercooler uz pripravene...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 24.01.06  09:51

« Re:

Tak to je hustej mráz... Fujj
    Mezichladičem nemůžeš nic zkazit ba naopak.
    Jen najít servisáka co to dokáže namontovat.
    Jedině, že by ti to vyfotil AJVN - ten má totiž 60kw verzi ;-)
    Můžeš zkusit ještě GREEN nebo K&N filter, ale motor bude pak hlučnější a můžeš mít problém s váhou vzduchu.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…