Renault Clio (II)

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault

• « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 25.06.02  09:19

« Re: to je hanba

matuS: Ja u toho nebyl, takze tezko soudit, jak ta cela situace vlastne vypadala, ani jsem nevidel to, o co se to melo stat. Tim nechci zneverohodnovat komentar otce, ale nerad delam soudy o takovych vecech. Co ovsem vim, ze otec nejezdi jako drak, jezdi opatrne, s velkym citem pro auto, za zivot zadna zavinena nehoda, jen jedina "obdrzena", takze tohle musela byt zpropadene blba smula. Bez prehnane samochvaly na nej mohu byt jako na ridice pysny, ze je to prave muj tatka. Holt, bohuzel stane se. Takove veci se proste musi zkousnout a zapomenout.
  • « 00 Reagovat !

foto

25.06.02  08:55

« to matus

No jasně, když to říkáš Ty.... :o))))))
  • « 00 Reagovat !

foto

25.06.02  08:54

« to Ajvn

Luf má pravdu. Rozhodně tu geošku udějej. Jinak budeš po čase kupovat 2 nové CPC a auto Tě bude vodit v kolejích jako zběsilé, o záludných reakcích při nepatrném pootočení volantem nemluvě...

Stejně to platí tata, ne? ;o)
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 25.06.02  01:30

ajvn> to ale musel ist na jednotke na plny plyn, ked pri tom rozsekol gumu....
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 25.06.02  00:00

« vse OK

Takze pneu uz tam je nove a hlavne zabrala diagnostika v servise a uz mi chodi i ten dojezd, takze odted uz snad bude vse slapat jako hodinky. No .. krasna, ale obavam se, ze naivni predstava :))
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 24.06.02  11:08

Luf: Otec tvrdi, ze to bylo v takove ostre zatacce u nich pred fabrikou, ze tam jel jednickou krokem, takze hnuty by to byt nemelo, rana jako takova to az tak moc nebyla a auto pry do strany netahne... Mozna ze od ted bude lip tahnout dopredu :-)))

yyyyy: Vtipalku :-) s Barumkama by uz to nebyla motokara, to uz by to byl jen nakupni vozik do supermarketu :-)))
  • « 00 Reagovat !

foto

24.06.02  10:44

Ajvn - daj tiez skontrolovat geometriu, taka rana ju moze celkom dobre rozhodit. BTW ked som podobnu blbost urobil ja, v servise som o tom ani nemukol, iba som sa v ramci zaruky postazoval na buchanie a ze to taha dolava (vymena spodneho capu + geometria v ramci zaruky, par korun som usetril)
  • « 00 Reagovat !

foto

24.06.02  10:34

myslim ze ti chcelo povedat ze to chce Barumky :-)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 24.06.02  10:08

« to je hanba

Joo,to je hanba, nechat zapadnout diskusi do cervenych kulicek, no stydte se :-)

Horsi je, ze moj otecko si dneska rano "pujcil" muj vehikl (aby mi s nim zajel po poledni do servisu, zatimco ja workuju) a zboku zrusil v hluboke louzi pneu o hodne vyskoceny panel :-( Takze sem ted shanel po vsech certech pneu CPC .. skoro 4litry v haji a to ta guma mela najeto jen 1200km .. no neni to pech? :-) No jo, gumu nastesti vezou do kladenskeho Barumu z Prahy (vsude jinde mi rikali, ze neni tenhle rozmer, tak tyden cekaci lhuta), tak to tam otci udelaj uz dnes. Ma tam cestu na diagnostiku s tim nefungujicim dojezdem na palubaku. Tak sem zvedavej, v jakem stavu se to auto vrati domu :-/
  • « 00 Reagovat !

foto

21.06.02  10:31

« Re: Problem

Tak moj problem sa vyriesil celkom sam. Cidlo som nasiel a zistil som, ze ak ho odpojim, ukazuje to iste (teda nic). S pevnym rozhodnutim, ze sa mu pozriem na kontakty, som to nechal tak a cuduj sa svete, ono sa po case zase umudrilo a ukazuje to co ma. BTW pravdu mali oba servisy - ten prvy ze je vzadu na motore a ten druhy, ze sa s nim mozem hrat aj bez zdvihaku a naradia.
  • « 00 Reagovat !

foto

21.06.02  08:35

« Re: Milestone

To je taky důvod proč nebudu jezdit na servis do značkového servisu. Jsou drazí a častokrát to šeredně odfláknou.
  • « 00 Reagovat !

foto

21.06.02  08:29

Není to problém je Renaultu. Známí mají podobné zkušenosti i z ostatních a častokrát mnohem horší. V takovém servisu skutečný odborník většinou nevydrží a taky to podle toho tak vypadá. Když jsem měl nového Cliouse tak mi něco bušilo v zadní části vozu. Zajel jsem do servisu. Byli velice ochotní, ale závadu neodstranili, prostě nemají čas aby se otravovali kvůli nějaké "pitomosti". Zajel jsem za švagrem, kterej se živí opravami všeho co má 4 kola a bylo po problému.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.06.02  19:37

no hej, autorizovane servisy Renault seru aj mna :(
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.06.02  18:28

« Milestone

Tak dneska jsem prave prekrocil hranici 1k, presneji 1004 km, od predminuleho patku.:) Zatim plna spokojenost (pouze s jedinou vyjimkou toho razeni, to by vazne mohli Renaultaci vylepsit:). Ten dojezd na palubaku jeste nemam. Tyden dopredu jsem se objednaval na servis v "materskem" Kladne, prijedu, udelal mi na parkovisti jen kontrolu, pokusil se to zresetovat, bez vysledneho efektu, tak pry at prijedu za tyden na diagnostiku! .. Jako by to nemohl udelat hned .. uz me tam docela serou.. pardon :-( To je jednani, ze by clovek zvracel. No ale k prijemnejsimu...:), hlavni je, ze se moje denodenni spotreba (75.5km .. 52.5km dalnice + 23km po Praze) stale posouva dolu a ten Clious si nerekne o vic, nez 3.1l (ale benzin to nebude:-), coz je prumer 4.10 l/100km (a rychlostni prumer na takove trati kolem 57-60km/h..jak ktery den). (Hellebrande, tak uvodni odhad peti litru Ti sice vysel, ale ted uz jsem se tomu vzdalil hooodne na mili daleko .. vlastne skoro na litr daleko:-)
    Po okreskach to jezdi bezne za 3.6-3.8 l/100km (vc. kopcu). (realne by se s tim dalo ucelove jezdit za 3.0-3.2 litry).Hmm, tak nevim, co rict noveho, zatim nic nove neni, az bude, neco napisu :-) Doufam, ze jsem potesil hlavne Lufa mym pravidelnym prispevkem :)) Timto ho zdravim :-) A at to neni lito i ostatnim, tak Vas taky :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

17.06.02  15:20

« Re: Konec jednoho teoretika v Cechach :-))

Pokud se ale zapne ABS, tak to citis(navic Scenic ma paradni brzdy)! Ja neslapu na brzdu nejak krecovite, ale vyuzivam jeji ucinnek! Brzdny assisten se pousti jen za 2 okolnosti a to pokud rychle slapnes na brzdu, nebo pokud slapes na brzdu delsi dobu a neustale zvysujes tlak, coz ale neznamena, ze se pousti ABS! Mozna je to taky tim, ze mam tak siroky kola a brzdy uciinek se tak jeste zvysuje!
  • « 00 Reagovat !

foto

17.06.02  15:09

BTW ako funguje "kdyz jsem slapnul na brzdy, tak jsem okamzite stal a ABS si ani nekrtlo"? Ked ised napr 40km/h, tak brzdna draha je par metrov a ked ty dupnes na brzdu, brzdovy asistent brdi az do nemoty a iba ABS mu nedovoluje aby zablokoval kolesa, takze to co pises je nemozne. ABS u teba musi pri dupnuti na brzdu zabrat (inak nefunguje). Ja ABS nemam a mozno preto viacej citim, ako sa sprasvaju tie po***e gumy.
  • « 00 Reagovat !

foto

17.06.02  13:57

Tak to ja si nemuzu stezovat, je to asi nejlepsi pneu, na kterych jsem jezdil... Zkousel jsem i Conti sport contact a na mokru to byla hruza! A to tyhle se mi nikdy neutrhly!
  • « 00 Reagovat !

foto

17.06.02  13:39

Asi zalezi aj na dalsom oznaceni, ja mam EC (este existuju aj EP a ktovie ake dalsie), kazdopadne CECky uz nechcem na mojom aute ani vidiet, posrate stare protektory sa spravali lepsie.
  • « 00 Reagovat !

foto

17.06.02  13:35

luf-ono to fakt bude asi velikosti a rychlostnim indexem, ja mam CEC a nemuzu si stezovat, naposledy vcera na mokru, kdyz jsem slapnul na brzdy, tak jsem okamzite stal a ABS si ani nekrtlo, pak jsem projizdel zatackama a snazil jsem se dostat do cinnosti ESP a nic, a to si ty kola ani nepiskly a ja byl zaboren v sedacce, ale pod tech 10 stupnu jsou uz fakt tvrdy, ale od ceho mam zimni, ne? :-)))
  • « 00 Reagovat !

foto

17.06.02  12:01

Hellebrand - bud rad za tie Premium Contacty, mame ich na Maxime a su dost dobre. Neviem ako dobre drzia na suchu, ale na vode som mal problem na beznom asfalte aby zabralo pri brzdeni ABS a zakruty ta lod vykruzovala tiez prekvapivo isto. Ja mam na Cliu Conti EcoContact a su to * maximalne. Relativne dobre drzia ked je od 10 do 25 stupnov a sucho, ked je teplejsie smykaju sa, ked je chladnejsie su tvrde ako kamen a nedrzia stopu, na mokre dostnes aguaplaning aj pri 100km/h a to dost necakane. Maju najazdene asi 40tis a pomaly uz budu na vymenu. Maju hnusne tvrdu konstrukciu, zimne Hankooky su proti nim ako vaknusik a pritom su takisto iste v zatackach. Proste nemecky smejd! Jedina pozitivna vlastnost je ta, ze sa na nich celkom dobre brzdi. A navyse su akoze ECO, takze maju znizovat spotrebu a na zimnych som mal spotrebu takmer stejnu. Hlavne ze v testoch su dobre!
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…