Renault Clio (II)

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault

• « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 08.07.02  17:25

« Re: to luf ad priemerna rýchlosť

Vis co, Hufe? Az budes mit nekdy cestu pres Vychodni Cechy, dej si treba trasu Ceska Trebova - Privrat - Retova - Mandl - Sloupnice - Zahaj - Vysoke Myto. Typicka okreska, III. trida. Az to budes mit za 15 minut, z namesti na namesti, tedy za prumer vetsi nez 115 kmh, a prezijes to, tak sem napis. A neber to jako navod k zabijeni civilistu. Nic jsem nerek.
  • « 00 Reagovat !

foto

08.07.02  16:54

« to luf ad priemerna rýchlosť

Proč se chlubíš s takovými strašnými čisly? Průměr 115km/h a ještě ses z toho málem posral... Fakt mě bavíš. Když na to nemáš káru a psyché, nejezdi průměrně rychle, ale pomalu :o))))
  • 00 Reagovat !

foto

08.07.02  16:50

« Prosba o radu

Caf priatelia cesi.
    Stala sa mi taka neprijemna vec, ze moja robota zrazu prestala byt perspektivna a tak som zacal uvazovat, co dalej. Ako som tak pozeral nejake ponuky a sondoval od mojich byvalych spoluziakov, celkom sa oplati ist robit ku vam do Ciech :-). A moja prosba je vlastne o tom, ze chcem od vas nejaky naznak, kde hladat ponuky pre cloveka z IT (web, casopisy, alebo ak mate, tak aj priamo ponuky)... BTW celkom by bodlo, keby som si nieco nasiel v Prahe.

Diky
  • « 00 Reagovat !

foto

08.07.02  15:41

« Re: Clio je auto na dlouhe vylety

Presne ako yyyy - ked sa toci 140 a po nemencku 160+, tak sa da v pohode pocitat 100km/h aj so stanim v kolonach a na hraniciach. Inak maximalnu priemernu rychlost som urobil 115km/h, 150km po okreskach a 50km po dialnici za 1h45min, musim ale povedat, ze to je uz fakt o drzku a po jazde sa mi este 5 minut klepali kolena :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 08.07.02  14:56

yyyyy: jojo, to se mi na renaultackych benzinech libi .. ikdyz se s tim jede s vetrem o zavod, tak to nezere. Ale na kombik s 1.4kou to jsou opravdu dobre hodnoty. Kolik to pak toci obratek pri tech 190?
  • « 00 Reagovat !

foto

08.07.02  14:53

Spotreba u mne byla za celou tu trasu 7,5 L/100km, coz na Scenica 1.6 16V myslim, ze vic nez super, kdybych nejezdil tak rychle po dalnici, tak byla daleko nizsi...
  • « 00 Reagovat !

foto

08.07.02  14:49

ludia, ja to pocitam ako luf - 100km - hodina, mam to 1100km a jazdim to za 11h aj so zastavkou u burger kinga - niekedy to spravim aj za 10 ale aj niekedy aj za 12 ... teda pokial to zvladam, inak zalomim na 2 hodiny, potom je priemer ozaj v haji - priemernu spotrebu mam 7,5 - 8 a jazdim na hranici 140 v rakusku a okolo 160-170 po nemecku - jasne v zapche stojim a ked ma naseru, alebo na mna idu mrakoty tak na plny kotol (max 10km) teda tachacovych 190-195 podla vetra - to vsetko s meganom kombi 1.4 16V ...
  • « 00 Reagovat !

foto

08.07.02  14:12

Ja to myslel obrazne, treba stojis na cervenou, popojizdis po meste 30km rychlosti, schvalne se podivam, kolik mam ja prumernou rychlost a to jsme o vikendu najezdil 1100 km po vlastech ceskych... :-) Po D1 jsem jel mezi 160-200 po okrskach 100-140km/h a ve meste vetsinou kolem povolenych rychlosti... Jsou to chudaci ti kamionisti na hranicich...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 08.07.02  14:04

Mracku, v te kolone jsem uplne nestal .. to zase ne.. behem te doby jsem ujel tak 80-100 metru k celnikovi, to taky musis brat v potaz :-))) Teda ale fakt nechapu, jak muze nekdo delat povolani ridice TIR, ja bych na to nervy nemel. V nedeli vecer smerem do Cech byla 2km fronta kamionu ve dvou pruzich a ten krajni se v cele sve delce tahl neskutecnych 7km (takze jakoby celkove 9km). No hlavne ze me cesky celnik s usmevem upozornil, ze bych si mel podepsat pas, ze takhle je neplatny a ze to mohu udelat klidne za jizdy :-)))
  • « 00 Reagovat !

foto

08.07.02  13:43

lufe, kdyz vezmes, ze stojis 10 minut v kolone, tak prumerna rychlost rychle klesa... :-)))
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 08.07.02  13:41

mracek :-) kdepak, resetuje se to az s mym rucnim resetem, ktery delam vzdy kdyz tankuju plnou. Takze v tomhle pripade ta rychlost byla opravdu vztazena presne k te ceste.

Lufe: No ja si taky myslim, ze v porovnani s Tvym rychlostnim prumerem musim pusobit jako zabar, kterej nevi, ze se tomu autu da slapnout na krk, jak rikas :-))
  • « 00 Reagovat !

foto

08.07.02  13:16

mracek - to je dost pomaly :-) Ja ked niekam jazdim, tak ratam priblizne 100km na hodinu. A povacsine na starte mam sklz okolo 2 hodin, takze sa potom nahanam, aby som bol na mieste nacas :-)))
  • « 00 Reagovat !

foto

08.07.02  13:02

Ajvn-to je celkem vysoka rychlost, pokud teda to neresetuje po kazdem rozjeti!
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 08.07.02  12:55

Lufe, ted koukam do sve tabulky v Excelu :)) (takovi, jako ja jsou nejhorsi) :), tech 73km/h bylo samozrejme vcetne tech couracek po Francii ve vyletnim tempu. Tipuju tu cestu zpet kolem 76-77, po tech courackach jsem mel pred zpatecni cestou 67.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 08.07.02  12:46

Lufe.. no taky kusok. hmm.:) Bol som v Pforzheime, to je SZ od Stuttgartu, takych cca (30??) km od Karlsruhe. Do Pf to mam z Berouna 485 az z baraku, od benzinky 479:) No a ten vylet z Pf do Francie do Wissembourgu s malym kufrovanim u Ryna a zpet byl nakych 170km. No kufrovani:)..podle mapy to vypadalo na hr.prechod, na Rynu,jedem, pritelkyne naviguje, vidim vystraznou znacku, jak auto skace do reky:), za tim kratce ostra zatacka vracak, brzdim a za zatackou uz byl jen breh a Ryn, most a prechod nikde:-))) Tak sme to museli vzit trochu severne na Berg. Rychlostni prumer to pri ceste do Pf ukazalo 79.8km/h, vcetne courani v kolone v Plzni, nazpatek jsem jel samozrejme volnejc :-) a prumer byl 73 s tim, ze krome trochu volnejsi Plzne jsem ale zase cekal 10minut na Rozvadove. Ale je v tom dost jezdeni i po nemeckych okrskach. Nejezdim z Pf dolu na Stuttgart, ale horem, kratsi cestou, ale pomalejsi na rychlost, na Bretten a Eppingen a teprve az pak na Norimberskou 6ku. No a k tomu samozrejme courani se pres Amberg na Rozvadov v typickych vlackach za pomalu jedoucimi ceskymi kamiony :))

Docela by me zajimalo, do jake miry ta nizka spotreba pada navrub zajeti auta (mam ted 3080km) a do jake miry je to zpusobene tahanim jinych skupin dat v rychlejsim prumernem rezimu z datove mapy RJ. Kazdopadne bylo fantasticke sledovat, jak to jezdi po meste v rozpeti 2.0-3.5l .. pri tech striktnich nemeckych 50kach na 4ku si to vic jak 2.5-2.7 po poctive rovince nebralo. Znamej cestou mestem na bowling prohlasil, ze mu vic zral Simson :-)) Jo, mozna bych mel dodat, ze jsem jel sam, ale zavazadel jsem mel tak 20kg + 12litru nafty, co se veslo do udajne 10l kanystru :-))
  • « 00 Reagovat !

foto

08.07.02  12:20

BTW kolko ti ukazal palubak priemernu rychlost za tuto cestu?
  • « 00 Reagovat !

foto

08.07.02  12:18

Ajvn - ty mas taky kusok do Francie? Od nas je to 1300km do Lille a to znamena pre mna tankovat niekde na polceste, v Lille a zase na spiatocnej polceste :-) Inak sa po dialniciach neloudam a sliapem tomu na krk, aby tam bolo stale 140, v nemecku az 170. Ale vzdy sa dostanem pod 7l spotreby. Idealna spotreba mi vysla pri ceste do Ciernej Hory, priemer 5,3l, skoro som neveril vlastnym ociam! Ale 1200km tam som isiel dve noci, naspat som to spravil na jeden zatah za jednu noc (resp. za 14hodin)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 08.07.02  12:00

« Clio je auto na dlouhe vylety

Tak jsem se byl o prodlouzenem vyletu podivat do Nemecka a na kraj Francie do Elsaska. Protoze jsem trochu zakufroval v Katerine, tak jsem plnou nadrz tankoval u JETu v Kralove Dvore v Beroune a od te doby nic, vztric zahranicnim dobrodruzstvim. Po Cechach to byla hruza, extremne silny protivitr neni pro Clio zrovna kamarad, takze se spotreba splhala az k 5.2 v Plzni a 5.0 na Rozvadove, ale pak jsem behem zbylych km z celkovych 480km stahl spotrebu na nemeckych dalnicich a par okrskach na 4.1l/100km. Tak jsem sledoval samozrejme vozovy park jak v Nemecku, tak o sobotnim vyletu hned za carou ve Francii. Sokovalo me, ze za celou cestu Nemeckem jsem potkal pouze 4! Peugeoty 307 a ve Francii jsem videl pouhopouhe 2 (slovy "dva"). Hm..auto roku,ale sami Frantici to nejak neberou na vedomi :-) Renault ma dobre v D zastoupene Twingo .. dost uspesne se pere o sve misto s Lupem. Lehka uzitkova do 2t jsou vetsinou Renault Kangoo a stejne tak mala rodinna MPV jsou hojne zastoupena Scenicem. Meganu tolik nejezdi a Clia jezdi hlavne jednickova a dvojkova, faceliftovana az tolik ne. To same ve F, tam jsem videl novych Clii pomerne malo, zato 1 a 2 furu. Holt je to asi dobra kara a nikdo se ji nechce zbavovat :-) Cesta zpatky uz byla bez chyby, Clious jel za 3.60 l/100km (po dalnicich mezi 100 v kopcich -120) a celkova spotreba toho vyletu cinila 3.86. Kontrolka nadrze se sice rozsvitila kratce za Plzni (v tu chvili bylo na dojezdu nejakych 120km), ale do Berouna to vklidu dojelo k te same pumpe, kde jsem pred tim bral plnou :)) Takze Clious si zaslouzi pochvalu, najezdil jsem s nim o vikendu 1134,8 km a vzal si jen 43.8 l paliva. Pri cene 18.20Kc u JETu to byl vylet za 797 Kc :o) Byl by i lacinejsi..vcera uz stala jen 18.10 Kc :)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.07.02  11:26

« zajimava spotreba

Tak jsem vcera jel domu z prace, stavil se jeste v Makru ve Stodulkach, tam si poznamenal udaje z palubaku. Kdyz jsem pak jel do Berouna po D5, zacalo prset a bourka, od Lodenic zacal hrozny lijak, stirace nezvladaly, pak po okresce z dalnice jsme se plouzili posledni 2km sotva 40km/h rychlosti. Je pravdou, ze po dalnici jsem jel za toho deste spolu s ostatnimi pouze 90km/h. Ovsem prijemne bylo prekvapeni doma po spocitani, ze behem tehle 23km cesty byla prumerna spotreba velmi potesujicich 3.07 l/100km :))
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 02.07.02  18:31

« Re: pro Lufa

Lufe, no proc jsem se ptal. Minule pondeli se stala ta udalost s tou prorazenou gumou o ten betonovy schod. Byl jsem si ho prohlednout na vlastni oci a uznavam, ze na to stacila opravdu pomala jizda a to kolo muselo dostat hroznou ranu .. tak cca 12-13cm kolmy betonovy "schod". Geometrie sice neutrpela, ale .. :-) .. v patek jsem zacal slychat tukani .. od patku do nedele se to stupnovalo, jak co do cetnosti, tak i intenzity. Bylo to patrne pri pomalejsi jizde a hlavne pri jakekoliv nerovnosti. Doma jsme auto prohledli, zvedli si ho, vlezli i pod nej. Trochu nedokonale je tam reseno upevneni zadni casti horniho krytu vyfuku. Kdyz jsi o to brnkal rukou, tak to vydavalo hrozne plechove zvuky. Tak jsme to vypodlozili pekne gumou a hned to bylo lepe dilensky zpracovane:-)) Ale stejne to nezabralo. To tukani bylo slyset jako od praveho predku, ten zvuk sahal jakoby az na uroven pravych dveri. Po sundani kola jsme nic neobjevili, cim by to na zjevny pohled mohlo byt. Tak jsem to vzal v pondeli vcera rano do servisu a uz pri prijimani mi servisak rekl, ze podle popisu bude patrne spatny silent-blok. Musim uznat, ze si u me zvysuji renome, protoze dneska hned druhy den mi auto predali, trikrat behem tech dvou dnu me sami telefonicky informovali o prubehu, ten krajni silent-blok pry opravdu vrzal, tak ho vymenili a ted uz je to zaplat panbuh zase jak ma byt...pozitri jedu na Nemecko a uz jsem se o vikendu v duchu s tou cestou loucil :)) Takze bacha na podobne diry, nemusi to odnest "jen" loziska, ramena, geometrie, ale treba i ten silent-blok. Ikdyz ono je to logicke, kdyz jsem si uvedomil, jake sily pri tom narazu musely na kola, motor a karoserii vzajemne pusobit. P.S. bylo to reseno v ramci garancky :))
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…