Renault Clio (II)

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault

• « 00 Reagovat !

foto

26.07.02  10:30

« Re: rezerva paliva

Tak fajn, ste ma ukludnili. Ale strycova Nexia spravila presne to, co som pisal. BTW pytal som sa na to aj v servise Renault a potvrdili mi to :-) Asi zase nevedia, co vlastne predavaju/opravuju.
  • « 00 Reagovat !

foto

26.07.02  09:02

Mam Scenic 1.6 a vyskusal som jednu vec - ak zacne svietit kontrolka paliva, palubak uz neukazuje dojazd. Ale v servisnom rezime ukazuje stav nadrze az do nuly - co je v pripade problemov dost dobra pomocka. S tym zablokovanim nie su ziadne problemy - priznam sa, ze raz som si to zle spocital a asi 100m pred garazou mi dosiel benzin. Kupil som bandasku, natankoval, nalial do nadrze a asi po 3s motor v pohode naskocil.
  • « 00 Reagovat !

foto

25.07.02  16:56

Je to pekna blbost,ja sem tu nadrz vyjel uz nekolikrat a ani naznak blokovani-TO JE FAKT.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 25.07.02  15:56

:-))) Jooo, Germanie. Tady v CSSR :-) jedes a vis, ze at jedes po dalnici, po I. tride nebo po III., tak co 30 km docela urcite na nejakou pumpu narazis :-)) Tam je to docela jine kafe. Same odpocivadlo, ale pumpa v nedohlednu :(

Tak OK, ja se nebudu plasit :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

25.07.02  15:49

>musel prist servisak a odblokovat mu ECU (benzinak Daewoo).< tak toto mam niekolko krat vyskusane, nie je problem, nikdy mi nikto nic odblokovavat nemusel (nexia, espero, leganza) ... s meganom som neskusal, lebo ma fakt tych 10 litrov k dobru, mam pocit se aj rucicka ukazovatela paliva je na 50 litrov a v celku presne ukazuje aj pri 1/4 a 3/4 a 1/2. Takze ked si na nule tak mas tych 60-50=10 litrov. BTW: ak mas v nemecku problem, nic ti nebrani zbehnut z dialnice urcite uvidis minimalne 10 dalsich pump ... pokial teda ale nie je noc, oni ich na noc radi zatvaraju ...
  • « 00 Reagovat !

foto

25.07.02  14:26

Neplas sa, diesel si nacucne naftu a naskoci v pohode, treba mat iba baterku v dobrom stave, aby si ho mohol trosku dlhsie potocit. Odbornici na diesle ti povedia viac. Benzinak to ma ale vraj kazdy s katalyzatorom. Je to nejaka jeho ochrana alebo co. Doteraz som mal vzdy auta s karburatorom, tam stacila dobra baterka a uz sa islo dalej. Ale strycovi zomrelo auto asi 100m od benzinky, tak ho tam dotlacil, natankoval, ale aj tak neodisiel, musel prist servisak a odblokovat mu ECU (benzinak Daewoo).
    Ze ma rezerva 10l ukludnuje aj mna, u mna je to asi 160km, pri kludnej jazde mozno aj 200. Ale vobec som nebol nadseny, ked som v nemecku na dialnici presiel asi 60km na rezervu a pri nasledujucej pumpe bola cedula "Nachste tankestelle 135km" :-))) Keby som ju presvihol...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 25.07.02  13:59

Hmm, ale najet na tu rezervu jeste 270km, mozna o neco malo vic, to uklidnuje :)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 25.07.02  13:55

??? Co? To zertujes? :-) A to je vlastnost benzinaku nebo Clia II (nikoliv faceliftovaneho)? To mi chces jako rict, ze komu to skytne a musi vyndat kanystr a dolit, tak je mu to stejne houby platne, protoze uz to nenatoci, protoze si pocitac rekne NE?! A to mas i v navodu? A to jako cekas, ze po tom, co jsi mi tohle rekl, to budu zkouset a riskovat ja? :-))))
  • « 00 Reagovat !

foto

25.07.02  13:27

Myslim, ze na tych 10l rezervy sa da spolahnut, nadrz bude urcite este vacsia pre istotu :-) Ty mas diesela, vyskusaj vyjazdit celu nadrz az do sucha a potom zmeraj, kolko sa tam zmesti nafty. Ja to na benzinaku riskovat nemozem, po vyjazdeni vsetkeho benzinu sa zablokuje pocitac a je nutne, aby ho odblokovali v servise, aby sa auto dalo znovu nastartovat.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 25.07.02  11:43

No prave, ty same zkusenosti s tim mam i ja. Ukaze se na palubaku cca 40l spotrebovane nafty (resetuju PP vzdy po plne nadrzi az po hrdlo:) a zacne svitit kontrolka. Zatim jsem tankoval pouze 4krat plnou, ale propocitaval jsem, ze ten udaj o spotrebovane nafte v zasade sedi s realitou. Predposledne jsem spotreboval cca 44 litru, z toho 55km se svitici kontrolkou .. pak jsem dal plnou .. a ted jsem spotreboval 40.7 l a akorat zacala svitit. Jen se bojim verit tomu, ze tam tech dalsich 10l opravdu je:-)),aby me to pak nekde nenechalo naprazdno .. asi si vemu do auta kanystr:) Ale je pravdou, kdyz jsem lezl nedavno pod autem, tak se zda, ze tam jsou skutecne dve palivove "vany", takze je mozne, ze ten plovak je v te jedne, bliz k hrdlu a k tomu je tam pak jeste ta jakoby "rezervni" palivova nadrz.
  • « 00 Reagovat !

foto

25.07.02  11:19

Ciste teoreticky 10l, prakticky ta nadrz bude asi vacsia. A z vlastnej skusenosti - najviac som spotreboval 8.5l z rezervy. BTW mne rezerva zacne svietit takmer presne po spotrebovani 40l z plnej nadrze.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 25.07.02  11:03

« rezerva paliva

Tak to tu trochu ozivime :)

Mate nekdo v praxi odzkousene, od okamziku rozsviceni kontrolky stavu paliva, kolik litru paliva je v tu chvili jeste v nadrzi??
  • « 00 Reagovat !

foto

17.07.02  22:36

« to e1ement

poslal som ti mail.
  • « 00 Reagovat !

foto

17.07.02  15:49

« Re: autohifi zraz to luf, element a dalsi

mozno v nedelu by som sa zastavil
    to speedy: posli mi please na teba nejaky kontakt
    e1ement@pobox.sk
  • « 00 Reagovat !

foto

17.07.02  12:05

speedy - u mna je to tak, ze bud som cez vikend v BA a potom mam cas hocikedy, alebo v piatok poobede idem prec a vratim sa v nedelu v noci. Tento vikend plati varianta b.
  • « 00 Reagovat !

foto

16.07.02  20:57

ta akcia je od piatka do nedele. nerozpravajte ze nikomu nevyhovuje ziadny den. no ale dobre. je to oficialna akcia, takze pochybujem ze ukecame organizatorov aby zmenili termin :)
    dnes som nieco pocukl ze cez tento vikend bude aj baba. nejako sa mi to nezda. neviete o tom nieco?
  • « 00 Reagovat !

foto

16.07.02  16:09

Takze nie som jediny, kto tento vikend nemoze. Vyberme nejaky iny cas (miesto moze byt)
  • « 00 Reagovat !

foto

16.07.02  15:09

Tak veru... Nezmenime miesto konania? >:D
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 16.07.02  12:20

tiez by som rad dosiel, ale vybrali zly termin - bije sa to s Pohodou. ja idem tam
  • « 00 Reagovat !

foto

16.07.02  11:08

smola, bohuzial akurat tento vikend nemozem :(
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…