Renault Clio (II)
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault
-
« Re: rezerva paliva
Mam Scenic 1.6 a vyskusal som jednu vec - ak zacne svietit kontrolka paliva, palubak uz neukazuje dojazd. Ale v servisnom rezime ukazuje stav nadrze az do nuly - co je v pripade problemov dost dobra pomocka. S tym zablokovanim nie su ziadne problemy - priznam sa, ze raz som si to zle spocital a asi 100m pred garazou mi dosiel benzin. Kupil som bandasku, natankoval, nalial do nadrze a asi po 3s motor v pohode naskocil. -
"-- skrytý --" 25.07.02 15:56
:-))) Jooo, Germanie. Tady v CSSR :-) jedes a vis, ze at jedes po dalnici, po I. tride nebo po III., tak co 30 km docela urcite na nejakou pumpu narazis :-)) Tam je to docela jine kafe. Same odpocivadlo, ale pumpa v nedohlednu :(
Tak OK, ja se nebudu plasit :-) -
>musel prist servisak a odblokovat mu ECU (benzinak Daewoo).< tak toto mam niekolko krat vyskusane, nie je problem, nikdy mi nikto nic odblokovavat nemusel (nexia, espero, leganza) ... s meganom som neskusal, lebo ma fakt tych 10 litrov k dobru, mam pocit se aj rucicka ukazovatela paliva je na 50 litrov a v celku presne ukazuje aj pri 1/4 a 3/4 a 1/2. Takze ked si na nule tak mas tych 60-50=10 litrov. BTW: ak mas v nemecku problem, nic ti nebrani zbehnut z dialnice urcite uvidis minimalne 10 dalsich pump ... pokial teda ale nie je noc, oni ich na noc radi zatvaraju ... -
Neplas sa, diesel si nacucne naftu a naskoci v pohode, treba mat iba baterku v dobrom stave, aby si ho mohol trosku dlhsie potocit. Odbornici na diesle ti povedia viac. Benzinak to ma ale vraj kazdy s katalyzatorom. Je to nejaka jeho ochrana alebo co. Doteraz som mal vzdy auta s karburatorom, tam stacila dobra baterka a uz sa islo dalej. Ale strycovi zomrelo auto asi 100m od benzinky, tak ho tam dotlacil, natankoval, ale aj tak neodisiel, musel prist servisak a odblokovat mu ECU (benzinak Daewoo).
Ze ma rezerva 10l ukludnuje aj mna, u mna je to asi 160km, pri kludnej jazde mozno aj 200. Ale vobec som nebol nadseny, ked som v nemecku na dialnici presiel asi 60km na rezervu a pri nasledujucej pumpe bola cedula "Nachste tankestelle 135km" :-))) Keby som ju presvihol... -
"-- skrytý --" 25.07.02 13:55
??? Co? To zertujes? :-) A to je vlastnost benzinaku nebo Clia II (nikoliv faceliftovaneho)? To mi chces jako rict, ze komu to skytne a musi vyndat kanystr a dolit, tak je mu to stejne houby platne, protoze uz to nenatoci, protoze si pocitac rekne NE?! A to mas i v navodu? A to jako cekas, ze po tom, co jsi mi tohle rekl, to budu zkouset a riskovat ja? :-)))) -
Myslim, ze na tych 10l rezervy sa da spolahnut, nadrz bude urcite este vacsia pre istotu :-) Ty mas diesela, vyskusaj vyjazdit celu nadrz az do sucha a potom zmeraj, kolko sa tam zmesti nafty. Ja to na benzinaku riskovat nemozem, po vyjazdeni vsetkeho benzinu sa zablokuje pocitac a je nutne, aby ho odblokovali v servise, aby sa auto dalo znovu nastartovat. -
"-- skrytý --" 25.07.02 11:43
No prave, ty same zkusenosti s tim mam i ja. Ukaze se na palubaku cca 40l spotrebovane nafty (resetuju PP vzdy po plne nadrzi az po hrdlo:) a zacne svitit kontrolka. Zatim jsem tankoval pouze 4krat plnou, ale propocitaval jsem, ze ten udaj o spotrebovane nafte v zasade sedi s realitou. Predposledne jsem spotreboval cca 44 litru, z toho 55km se svitici kontrolkou .. pak jsem dal plnou .. a ted jsem spotreboval 40.7 l a akorat zacala svitit. Jen se bojim verit tomu, ze tam tech dalsich 10l opravdu je:-)),aby me to pak nekde nenechalo naprazdno .. asi si vemu do auta kanystr:) Ale je pravdou, kdyz jsem lezl nedavno pod autem, tak se zda, ze tam jsou skutecne dve palivove "vany", takze je mozne, ze ten plovak je v te jedne, bliz k hrdlu a k tomu je tam pak jeste ta jakoby "rezervni" palivova nadrz. -
« Re: autohifi zraz to luf, element a dalsi
ta akcia je od piatka do nedele. nerozpravajte ze nikomu nevyhovuje ziadny den. no ale dobre. je to oficialna akcia, takze pochybujem ze ukecame organizatorov aby zmenili termin :)
dnes som nieco pocukl ze cez tento vikend bude aj baba. nejako sa mi to nezda. neviete o tom nieco?