Renault Clio (II)
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault
-
"-- skrytý --" 28.08.02 12:11
« cestovní Clio-romance :-)
Cliouš jede spokojeně.
Pohlazením po koleně
dívky vedle tráví jízdu
řidič Clia. Má ho v "dízlu".
Jedou spolu, světem letí,
předjíždí je rychlé smetí
nervózně se derouc před ně.
Děje se tak za tmy, ve dne.
Oni v klidu, vnímajc krásu,
užívaj si zbylou trasu
spokojeně všichni tři.
Clio "dízlouš", já i Ty. -
"-- skrytý --" 20.08.02 22:05
« Re: SILENTBLOK
Bubo: O Silentbloku jsem tu psal ja.:) No projevovalo se to tak, ze do interieru vozu pronikaly zvuky slysitelne v oblasti JAKOBY nekde mezi predni napravou az stredovym sloupkem, predevsim v pomalejsich rychlostech (cca do 60km/h), a to pri prejizdeni nerovnosti. Tukani se totiz vyskytovalo ne pravidelne rytmicky, ale jako zpozdeny raz pri prejizdeni nerovnosti.
Kdyz se mi tohle objevilo, tak jsem to dal do servisu a tam mi rekli, ze je to silentblok (krajni). Pry ho vymenili a opravdu jsem pak o "bouchani" nevedel. Ovsem cca po 2000 km se mi to zacina objevovat opet. Kdyz auto stoji, vemes za krajni silentblok a "rucne" s nim rozhoupes auto, tak to v interieru je slyset .. presne ty zvuky. Mam v umyslu tam ted zakratko, jen co budu mit 10.000km, sjet do servisu, beztak mi chtej udelat zdarma preventivni prohlidku, tak jim to tam necham znova odstranit a at mi reknou, proc se to objevilo opet.
Bohuzel zaplavy mi trochu meni denni program, ale mam v umyslu to auto zvednout a podivat se, jestli to rozhoupani motoru zaroven nerozhoupa vespod napr. vyfukove potrubi a jestli to, co tuka, neni prave ono .. ze bych aspon odhlucnil nejak tohle :)
Jinak az na tohle, tak jinak maximalni spokojenost. Ted s Cliem absolvuju zajimave streky v oblasti Turnovska, same kopce, serpentinky, atd .. chvilemi to jsou trasy jak zavody do vrchu :-) .. a to auticko jezdi jak drak. Zaroven super brzdy, uz parkrat jsem je musel s citem otestovat a auto stoji skoro na fleku, a to bez aktivace ABS! ABS mi zaplo jen jednou, kdyz jsem dobrzdoval na parkovisti na sterku :)) (zacukalo mi to v pedalu). -
"-- skrytý --" 20.08.02 13:51
« SILENTBLOK
Niekto tu pred casom pisal o vadom silentbloku (ze mu ho menili z nejakeho dovodu). Prehladal som celu konferenciu, ale nepodarilo sa mi tie prispevky najst. Vedel by mi prosim povedat, ako sa prejavovala zavada v tom silentbloku? Co bolo vlastne zle? Vdaka za odpoved -
"-- skrytý --" 08.08.02 08:58
« Renaultsport Clio 172 Cup
[odkaz] previews/previews_story.php? id=28841
Za otaznikama jsou navic mezery .. jinak nevim, nevypada spatne, ale tolik koni to ma a jede to podle tech obrazku na tachometru jen 160?? :-( .. a to rizeni na druhe strane, no to bych si asi nezvykl :-)))
-
« Re: tak jsem dojezdil
Cukanie pri preradeni z 1 na 2 asi nie je chyba auta, ale vodica. Mne to tiez cuka, ale ked parkrat soferoval moj svokor (tchan), islo to hladko ako po masle. Tak som si zacal na preradzovanie davat vacsi pozor a pomaly sa to ucim. Nejde ani o to cuknutie ako o to, ze tym asi trpi spojka, ktora sa mi na 1.4 16V zda trochu poddimenzovana. No ved uvidime, kolko vydrzi.
Pri brzdeni motorom pri asi 1200 otackach zacne motor sam pridavat. Na mojom je to dost citelne, ze pod tych 1200 nechce ist a snazi sa. -
Cukalo to mezi 1 a 2 a trochu i 3. Spotřebu ještě moc nepozoruju, ale řekl bych, že charakteristika je jiná. Při vytočení dvojky to šplhá až k 20 litrům a při jízdě z kopce to pod nějakých 1250 ot/min začne ukazovat malou spotřebu (spíš byla 0). Jakmile budu vědět víc tak zde poreferuji. -
"-- skrytý --" 01.08.02 09:08
skv: A jo, uz vim, ktera to je kontrolka, ted tu koukam na fotku:-) No ale nevim z hlavy, co znamena u benzinaku, u meho diesela to indikuje mimo jine pri otoceni klickem zhaveni, ktere samozrejme po chvili zhasne. Pak se doma juknu.
No jo, no, co bys cekal, Renault, asi je mu lito penez za postovne. Ten problem s prerazenim dolu a naslednym cuknutim jsi mel u vsech nizsich stupnu nebo jen kdyz si lezl dolu na nektery? Mne ma tendenci trochu sem tam cuknout dvojka z trojky, jinak ostatni ok. Musim jinak priznat, ze uz se casem (necelych 5000km) to razeni o dost zlepsilo a ochodilo se, v uvodu jsem byl z toho trochu rozmrzelej (hur se davala 3 a 5), ale ted je to uz bezproblemove .. mozna se mi za tu dobu uz srovnala ruka :-))
Jinak k tomu memu "bouchani" .. ono se neobjevuje nejak casto, jen nekdy, obcas, narazove. No ted to resit nebudu a az pujdu nekdy kolem 10.000km na takovou preventivni prohlidku, kterou mi pry udajne zdarma chteji provest v servisu, tak jim reknu, at se na to znova podivaji. -
Ajvn: Ne, mám 1.2 16V a svítila kontrolka v prostřed palubní desky pod kontrolkou rezervy. Pánové si pro auto přijeli a ještě tentýž den opravené přivezli. Trochu si chlapci napravili renomé. Pomohlo přehrátí software. Dle nějaké technické nóty od Renaultu mají určité verze softu chybu, která může způsobovat tyto příznaky. Akorát se divím proč nevolají zákazníky s tímto buggem automaticky do servisu. -
« Re: opet tukani :(
no tak to vidis, ja sa drzim hesla co nie je polamane neopravuj, a vyplaca sa mi to ... aj tak mam niekedy pocit ze to robia naschval, aby sa clovek musel vratit, hlavne pokial je auto este v zaruke, mozno to beru tak, ze jeho to nic nestoji a my si zarobime ... dokonca sa mi raz este s dejvom stalo ze som nasiel evidentne rozoberanu a zlozenu pristrojovu dosku, aj ked tam evidentne nemali co robit - mal som pricviknuty gumovy nulovac kilometrov pod deklikom kryjucim volant zvrchu, cize uplne jasne to mal niekto dole, prisiel som na to az po par dnoch a v servise tvrdili ze to urcite dole nemali, tak to este teoreticky mohol byt neuspesny zlodej, ale kto by kradol dejvo, a kto by pri tom po sebe secko zosroboval nazat??? -
« tak jsem dojezdil
Tak uz mi tam odeslo neco totalne. Auto sice nastartuje, ale jede to v nejakym nouzaku. Po rovine to rozdejcham i na 40 km/h do kopce musim na 1. Servis na to fakuje a vymlouvají se na dovolený. Slíbili, že se dnes zastaví a zatím nic... Fakt začínám litovat toho, že jsem si nenechal toho jetýho Peugeota.