Renault Clio (II)

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault

• 00 Reagovat !

foto

01.03.06  10:59

« Re: Problem

No stále sa mi to zdá viac ako čudné, pretože mne po výmene cievky auto funguje super. a žiadna klapka ani RJ malá či velká nemala a nemá problém. A opakujem, mal som tie isté problémy a svietila mi tá istá kontrolka. Keď som prišiel do servisu, hneď veeli, v čom je problém. Auto som mal o dva dni (čakal som na dodanie objednanej cievky).
    Nemožem sa zbaviť dojmu, že ťa pekne naťahujú a nakoniec ťa spravia o 50000. A nedivil by som sa, keby ti tam klapku, i RJ nechali povodne a vymenili len cievku :)
  • « 00 Reagovat !

foto

28.02.06  07:49

« Re: Re:

zober zo servisu auto a za polovicnu az nizsiu cenu si kupis tieto sracky na inzerat, zvrakoviska ...... . Taku sumu by som im nedal. Fuj, klapka 20000t. to hadam nemyslia vazne. Nieje to trosku vela ? To je este aj bez ceny prace
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.02.06  17:06

« Re: Re: Re:

Minuly tyden jsem byl na seminari COI kde jsem se skolitelkou (reditelka pravniho odboru COI) probiral ruzne aspekty reklamaci. Dnes je situace takova, ze na vymeneny dil bezi zaruka 24 mesicu, ale jen v tom pripade, ze vam servis nenapise zneni (cituji z meho protokolu):
    Přezkoumána geometrie vozidla, shledána odpovidající normě, s ohledem na přání a trvale stížnosti zákaznika proveden nad rámec obvyklé péče (původně uvedeno preventivní, po týdnu korespondence bylo toto slovo vypuštěno) zásah - výměna pružin předního pérovaní.
    V tomto pripade mi bezi opravdu zaruka pouze do doby zaruky celeho vozidla. Zalezi tedy jak je oprava (vymena) definovana. Pokud to nekdo nazve vycuranosti, neni daleko od pravdy ..... >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.02.06  17:04

« Re: Re:

Nejsem automechanik, ale tezko si dokazu predstavit, jak muze skrtici klapka odpalit RJ. Je tu nekdo povolany, kdo mi to vysvetli, nebo to i u ostatnich vzbuzuje prinejmensim velmi velke pochyby o serioznosti toho servisu?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.02.06  13:12

« Re:

Takze nove informacie zo servisu: je to aj klapka, ktora nasledovne odpalila riadiacu jednotku. Dozvedel som sa ze v aute su 2 riadiace jednotky - mala a velka, predtym mi odisla mala a teraz velka, cize nie je na to zaruka. Takze lahka matematika klapka 20000 + riadiaca jednotka 300000 = 50000.
  • 00 Reagovat !

foto

26.02.06  21:15

« Bez nadpisu

ty brďo, v tom servise ťa chcú odrbať. Keď ti vymenili RJ, tak na tú novú máš znovu ZO ZÁKONA záruku dva roky!
    Veľa šťastia!
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.02.06  11:03

« Re: Re: Re: Problem

Hm, tak civky na renaultackych benzinacich, s tim ma neprijemne zkusenosti muj otec na svem Megane 1.6 16V Berline 4 roky starem, jeste neni najeto ani 40tis. a uz ma menenou treti civku, nevim jak prace, ale cena te civky cca 1900Kc (Praha-Zlicin).
  • « 00 Reagovat !

foto

24.02.06  13:38

« Re: Re: Problem

skus opacit neautorizovany, kedze ide o pozarucnu vymenu. Udajne sa Renault cievky daju vymenit za Denso. Mozno znama choroba zmizne. Ale o cene nic neviem. S profesionalitou je to tazke
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 24.02.06  13:28

Ano, ale za ktory servis ho mam vymenit? V Kestleri tiez na mna neposobia nejako profesionalne.
  • « 00 Reagovat !

foto

24.02.06  12:04

odsajstana cievka je znama chroba tychto benzinakov a v servise ju okamzite riesia na fleku ... prejavuje sa behom na 3 valce ako ked odide sviecka
  • 00 Reagovat !

foto

24.02.06  11:51

« Problem

Tak presne, ale uplne presne tento isty problem som mal asi pred tristvrte rokom. Kedze mam auto v zaruke tak ma oprava nic nestala. Ale mozem ti povedat, ze to nema nic so skrtiacou klapkou ani RJ, takze to by som na tvojom mieste neplatil. Problem je v cievke, ktora sa da vymenit len ako kus. Ja som bol v servise v Prahe a stalo by ma to, keby som nemal zaruku 4000,- Kc i s pracou. Cievku vymenili, povedali, ze sa to nie casto, ale predsa stane, a ze to neovplyvnim jazdou alebo podobne. Takze ak ti mozem poradit VYMEN SERVIS. Inak mam take iste clio. 1,2 16V r.v. 2004.
  • « 00 Reagovat !

foto

23.02.06  14:58

« Re: Re: Re: Re: info

ale aj tak by som na SOI zistoval, ci na vymeneny diel v zaruke nespada zaruka. Napr ak by vymenili auto po roku, pokracovala by nan nova 2-rocna zaruka. Tu vymenili diel a aspon 6-mesacna by tam mala byt. Len si to treba preverit
  • « 00 Reagovat !

foto

23.02.06  14:19

« Re: Re: Re: info

ak je to po zaruke, asi by som vytiahol prijimacieho technika von k autu, povedal mu jasne ze na take fory nemam prachy a nech jasne povie co sa s tym "da urobit", urcite bude vediet kto danej veci rozumie a nie je viazany metodou "menenia dielcov" oficialneho znackoveho servisu
  • « 00 Reagovat !

foto

23.02.06  14:17

« Re: Re: info

pracujem v servise a na diel vymeneny v zaruke sa poskytovala minimalne 6mesacna zaruka. Takze neviem, chce to oslovit SOI a zistis, ze ked to bude musiet byt v zaruke, chyba nebude nakoniec v ECU :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

23.02.06  13:10

« Re: info

treba pochopit ze su to menici dielov presne ako ked si nechas opravit PCcko ... na 90% po vymene tej RJ bude chyba zase len niekde inde 8-s
    ... pokial fakt nie je 100% istota ze RJ je nefunkcna, tak to je vec s ktorou sa treba pohrat a na to nie je vhodny A-ckovy servis menicov dielcov ale garazovy koumak
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 23.02.06  13:02

« info

chcel by som poradit:
    Mam Clio 1.2 16V 2003, v pondelok okolo 12:30 mi zacala svietit kontrolka zhavenia a kontrolka zlozenia vyfukovych plynov. Auto islo. Pri dalsom nastartovani som zacuval a pri preradeni na 1. stupen som sa chcel pohnut, co sa mi aj podarilo, len strasne pomaly, motor bezal na 1500ot/ min a ani po stlaceni plynu na doraz sa otacky nezdvihli. Takze som uzasnou rychlostou 20km/h odviezol auto do ISTROSu na Vajnorskej, kde mi prijimaci technici povedali, ze to je bud plynovy pedal alebo jeho konektor. Ze sa mi ozvu este v tento den, Ked som o 16:00 volal tak mi technik oznamil, ze je to chyba skrtiacej klapky a oprava/vymena stoji 20.000 Sk a bude to hotove vo stvrtok, nakolko je diel potrebne objednat. Suhlasil som s opravou. V stredu som zo zvedavosti zavolal doobeda do servisu, kde mi bolo povedane ze diel uz maju a poobede okolo stvrtej si mozem prist po auto. O tretej som pre istotu zavolal ci je to hotove. Technik mi povedal ze klapka je vymenena ale na skusobnej jazde sa zistilo ze porucha pretrvava, takze to asi nie je klapka a ze vo stvrtok mi povedia. Dnes po mojom zavolani do servisu mi bolo povedane, ze to nieje klapka ale riadiaca jednotka a ta je poriadne draha. Ta mi bola v ramci zaruky pred piatimi mesiacmi menena, takze som predpokladal ze bude vymenena v ramci zaruky na diel, nakolko zaruka na auto skoncila pred tromi mesiacmi. V renaulte ma ale hned zrusili, ze to sa netyka zaruky, ze to sa nemoze reklamovat. Chcem vediet ci mal este niekto taketo problemy s riad. jednotkou ( podla mna nie je mozne aby sa v priebehu 5 mesiacov dvakrat pokazila) a ake mate skusensti s tymto servisom.
    dik
    v.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.02.06  12:34

« Re: Re: Re: Re: vse funguje

aha .. ja si toho vubec nevsiml, ze tu neco jako soukromou zpravu mam. :-D O vikendu Ti to sem napisu, doufam, ze se mi to nevykouri z hlavy ;-)
    Jojo, ja to mam odmerene na 15kach, takze to bude delat ten rozdil. No mne se zimaky sjizdeji +- stejne, vypada to, ze bych mel byt s nima schopny odjezdit jeste pristi, uz patou zimu, a pak je tam necham dojet pres letni sezonu, no a pak me proste bude cekat nakup novych ctyrech. Ale zatim to neresim, jake to budou, jen doufam, ze budu s volbou vice spokojeny, nez pri vymene letnaku. :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 15.02.06  17:27

« Re: Re: Re: vse funguje

To Ajvn: asi o něco míň cca 82-83km/hod.
    Ale testoval jsem to na zimákách 14" 175x65
    V létě to otestuji na 15" CPC2. Jinak přední zimáky budu příští sezonu dávat nové - jsou lehce pod hranicí 4mm, ale zadní jsou ok.
    Jednou jsem ti poslal soukromou zprávu, aby jsi mi poslal rozpis faktury při garanční prohlídce 122 tis km - tímto prosím znovu ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 14.02.06  23:02

« Re: Re: vse funguje

dlabas, nepamatujes si, kolik Ti to namerilo odchylku pri tacho 90? Mne GPSka namerila rovnych 85. A tech 5km rozdil se drzi pomerne ve velkem rozsahu rychlosti. Pri 50tacho jsem mel real 45.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 14.02.06  18:21

« Re: vse funguje

Naštěstí ano. Konečně jsem sehnal po nějaké době originální palivový filtr. Akorát, že u Renaultu za něj chtějí cca +/- 2500,- a já jsem ho sehnal za 920,- s DPH. Originál DELPHI co je tam od výroby. Jsem rád, že už nemusím navštěvovat jejich předražený servis.
    O víkendu jsem testoval GPS Yakumo s Dynavix mapou verze 1.51 a při té příležitosti jsem si změřil odchylku tachometru.
    50km/hod = cca 44km/hod
    100km/hod = cca 92km/hod
    130km/hod = cca 121km/hod
    140km/hod = cca 130km/hod
    Takže maximálka v techničáku u mého dieselu zhruba souhlasí.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…