Renault Clio (II)

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault

• « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 14.08.07  10:27

« Re: problem so startovanim

A ked startujes tak kontrolka imobilizer ti normalne zhasne? Ak ano tak co som vysledoval Clio/Thalia ma casty problem s v servise to volaju "cidlo hornej uvrate" vyzera ako motylik. Nachadza sa pod vzduchovym filtrom. Je na 2 srouboch a jednom konektore. Skus ho jemne precistit. Tiez mi to auto robilo v servise mi ho za 2000 vymenili. Ale vraj staci len precistit.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 14.08.07  10:24

« Re: Thalia - ostrekovace

Inac pozeram ze mas najazdenych 200tis. a robil si pri tom rozvody. Zaujmalo by ma kedy si robil prvy krat rozvody? pri 120 tisic km ako je v servisnej knizke? Alebo ich robis po 100tis.??
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 14.08.07  10:23

Ja som problem z ostrekovacmi mal tiez velmi podobny. Az som zistil, ze pri poslednom dolievani som zabudol zavriet tu nadrzku a mesiac som jazdil s otvorenou a dostal sa mi tam asi nejaky neporiadok. Tak som to dolial do plna vodou a len tak si pocas jazdy striekal. Az to same preslo :)

• 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 13.08.07  13:50

« problem so startovanim

poslednu dobu zacinam mat problem ked startujem - starter toci ale nic sa nedeje. Vacsinou pomoze ked vytiehnem klucik zo zapalovania a zamknem/odomknem auto. Mam podozrenie na imobilizer, ale pri mojom stasti to moze byt zase riadiaca jednotka - ak ste sa s niecim podobnym stretli tak prosim poradte. dik.
    v.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.08.07  17:39

Zadny nemam - je to thalia. Vpredu je problem na vsetkych styroch tryskach.
    Odislo to v priebehu cca 2 dni - zacalo to tak, ze napr. z laveho ostrekovaca islo len z lavej trysky, z praveho neslo vobec, potom povedzme na dalsi pokus o nejaku chvilu isla prava tryska z oboch ostrekovacov a podobne ....
    Teraz uz to len tak "curka" zo vsetkych 4 trysiek ... :(
    Pred 2 tyzdnami som menil rozvody, vodnu pumpu, olej, brzdy a pod.... (proste auto cely den v servise - 200 tis. km), tak sa mi kvoli tejto veci moc nechce zase - ale ono mat ciste okno povazujem za dost dolezite, nastastie je teraz sucho, takze sa moc nespini....
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.08.07  17:23

Poradil bych rad, ale tohle netusim, aniz bych neplkal vyslovene blbosti. Preci jen do automechanika mam daleko. :-) Mozna takovy dotaz .. stejny problem jako vpredu mas i na zadnim ostrikovaci? A v predu mas problem predpokladam na obou, na vsech ctyrech tryskach?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.08.07  15:53

Co by som mal pozriet, neporadis? :) (Dufam, ze nie analnu sondu - kvoli tej prostate :)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.08.07  15:18

prostatu ? :)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.08.07  15:06

to skoro vypada na prostatu ostrikovacu ;-\ ;-)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.08.07  14:34

« Thalia - ostrekovace

Zdravim. Nevie niekto poradit - prestali mi striekat ostrekovace - kvapalina vyteka, ale velmi slabo, cize nedostrekne na okno. Nejaka diagnoza? Samozrejme poskytnem veskere info - len neviem ake by bolo vhodne a relevantne ...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 08.08.07  14:00

« Re: Dveře či sloupek

Na tech CPC2 jsem najezdil doted akorat necelych 29tis. km, a to jeste minulou letni sezonu. Cele tohle leto jezdim porad na tech zimakach, ktere dojizdim a musim rict, ze si to uzivam. Bude se mi po nich styskat .. ta urcita mira nestability, hlavne na vode, to bylo to prave jezdecke koreni. :-) Ty CPC2 me akorat ponekud zklamaly ve valivem odporu, zerou mi vic, nez kolik mi to zralo s "jednickama", jinak jizdni vlastnosti jsou ok. Ted budu o vikendu prezouvat na letnaky, tak si je jeste par tydnu a mesicu uziju, nez se opet vratim k zimakum ... uz na zimu. :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 07.08.07  22:02

A já jsem si myslel, že na zimu používáš 14" na plechových kolech jako já ;-) Já budu muset vlastně kupovat taky nové zimáky. Úplně mi to vypadlo z hlavy. A jak jsi spokojen s letňákama CPC2 ?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 07.08.07  16:27

Za chvili budes mit jubileum .. stovka .. jooo, taky si vzpominam, jak jsem se pred tim cislem uctive klanel, kdyz jsem ji dosahl. :o) No, dneska uz mam najeto 180500 km a pomalu se zacinam psychicky pripravovat na fakt, ze jsem dosahl svych prvnich 200tis.km za volantem. :-)
    Ale jeste pred tim me ceka pristi tyden "garancka", tak snad to bude jen obligatni vymenovani oleje a filtru + ta zarovka panelu. :-)
    Jo, abych nezapomnel, vcera jsem si objednal nove zimaky .. ty sve prvni, Marshal KW15 uz ted skutecne dolitavam, chuderky maji nalitano cca 73tis. km a pekne v zatackach piskaji jako prazsti filharmonici. :-) Mam objednane Micheliny Alpin A3, zase v mem oblibenem rozmeru 185/55 R15, v testech jsou vzdy mezi nejlepsimi a maji vyborny probeh, takze predpokladam, ze budou dobre i na valivy odpor.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 03.08.07  13:22

« Dveře či sloupek

Tak jak Vám to frčí cliáci. Mám najeto téměř 97tis km, ale pořád řeším banální problém, který mě fakt rozčiluje. Tak v 50% mi něco vrže buď v levých dveřích nebo ve sloupku, ale nemůžu to najít :-O
    Ani po sluchu nemůžu najít místo původu.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 28.06.07  06:36

« Re: par oprav

Takže už jen podsvícení toho středového panelu :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 28.06.07  00:05

Ten prusak oleje se zatim znova neobjevuje, mozna i diky tomu, ze jsem procistil ty dve spojene trubky a znova poradne utahl tu kovovou sponu. Mozna tam byla nejaka vule po letech.
    Co me potesilo, ze po dvou nadrzich, kdy to ukazovalo blbe o 5 litru min, tak ted pri tretim tankovani od te doby, uz je zase vse jak ma a kontrolka prazdne nadrze se rozsvitila, az kdyz opravdu chybelo pouze 5 litru. :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 21.06.07  10:47

« Re: kupit/nekupit?

• « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 21.06.07  10:46

« Re: kupit/nekupit?

Ahojte
    diky moc za odpovede.

Nabehane ma 50 000Km.
    Uz som stastny majitel:) (zatial:D)

Nakoniec na zaklade rady dlabasa sa podarilo slevit na 250tis.

Jedine co tomu auticko resp. jeho vyrobcovi mozem vytknut je velkost sedadiel.. meriam takmer 190cm a ako si na takychto ludi moc nemyslia. Ked sedim tak sedadlo konci v polovici chrbta. je sice pekne ze sa da volant nastavovat hore/dole ale nezaskodilo by aj dopredu a dozadu:) Lebo bohuzial nie som brat Saksany:)
    Ale zasa na druhej strane na to ze je to take male auticko sa dobre do neho nastupuje to klobuk dole.

Co sa tyka objemu motora rozmyslal som nadtym a bal som sa 1.2l pretoze viac ludi ma varovalo, ze ked zapnem klimu tak sa nepohnem:)Kvoli poistke som vsak zvolil 1.2 a vobec nelutujem. Klima ma na vykon auta min vplyv...teda ak neplanujete pretekat s podobnou kubaturou. A ak je problem staci stlacit gombik TURBA... AC off:)

Diky moc vsetkym a prajem vam vela stastnych kilometrov bez havarie

• « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.06.07  20:59

Bohužel ani na jednu závadu nemám radu, tak dej pak info čím to bylo. Teď jezdím s Opel Corsa 1.7D-44KW r.v.1996 najeto cca 250-300tis. Clio jsem půjčil přítelkyni, ale jen na víkend ;-)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 15.06.07  12:10

« par oprav

Mam na spadnuti 175tis.km, pomalu se mi i blizi garancka a rovnou tam pujdu se tremi problemy, ktere se mi posledni dobou vyskytly.
    1) Prvni je banalita, prestalo mi svitit podsviceni stredoveho panelu, konkretne ovladace ventilace.
    2) Co me vic trapi, ze se mi podvakrat objevilo, v obou pripadech pri jizde vic pod plynem, po dojeti par kapek neceho olejnateho pod vozidlem a v obou pripadech byl zdroj uniku pro me nepochopitelny. Z prostoru motoru, z jeho prave strany (pokud na to koukam od cumaku smerem do auta :-) ) se toci dopredu k predni masce cca 2palcova, minimalne zvenci PLASTOVA cerna trubka, ktera jde podle predni masky, nahore dobre viditelna a pristupna, jde nad chladicem a u jeho leveho okraje jde dolu kamsi do spodniho prostoru chladice. V tom hornim levem zalomeni, resp. maly kousek pod nim, je ta trubka chycena paskovou svorkou k jine svisle .. a nekde z prostoru tohohle spoje ten patrne "olej" unika, a to tak, ze jsem mel poprskany trochu kryt motoru a nalevo od te trubky alternator + ty kapky se vysrazely dolu, kde jich par odkapalo pod auto. Patrne to mozna souvisi s nejakymi vyssimi tlaky?? Protoze kdyz jezdim tim svym umirnenym stylem (jen vzacne nad stovku), tak neni ani naznak, ze by se neco takoveho opakovalo. Ten posledni pripad byl, ze jsem to auto honil 20km rychlosti 130km/h. Mozna je to jen problem nejakeho tesneni v tom spoji, doufam, ze to bude takova banalita. Jen nechapu, co by v te plastove trubce delal olej? Snad to nesouvisi nejak s turbem, uz jsem ho mel jednou meneny v garanci pri 90tis. km, ted by to byl podobny probeh.
    3) A posledni problem je opravdu perlicka. Pred cca mesicem se mi povedlo pri snaze rychle zabrzdit u STOPky a okamzite se rozjet, abych chytil na jedne rusne komunikaci diru mezi auta, chcipnout motor. Prisel jsem si jako v autoskole, roky se mi to nestalo. :-) Po tom rychlem nastartovani se mi bezprostredne rozsvitila kontrolka prazdne nadrze, ackoliv mi v tu chvili ukazoval PP (nuluju ho vzdy s plnou nadrzi - 50l) teprve 38 spalenych litru, zatimco bezne se mi kontrolka rozsveci az kolem 42-43 litrech, tzn. cca 5 litru rozdil oproti normalu, kdy se ted rozsvitila driv. Plovakovy merak na palubce ukazoval, ze bych prazdnou nadrz jeste urcite mit nemel. byl necely dilek od konce. Zajimavy udaj .. PPeckem v tu chvili ukazovany dojezd na zbyvajici nadrz ale odpovidal tomu, ze uz jedu jen na rezervu. Pri tankovani .. jak si tipnete? :-) .. jsem ale dokazal natankovat jen 44 litru! Totez se mi ted opakovalo s dalsi nadrzi podruhe, presne to same, opet pri 38litrech kontrolka, dojezd ukazovany na rezervu, plovak ale ukazuje realny stav a dotankoval jsem cca 44 litru.
    Nejak to s tim chcipnutim motoru muselo souviset, otazkou je, kde hledat zakopaneho psa. Ridici jednotka?? Ta spravne eviduje (v ramci bezne odchylky), resp. na PP spravne ukazuje, kolik jsem realne spalil paliva. Plovak rovnez ukazuje spravny fyzicky stav. Jen kontrolka a dojezd, vypocitavany ridici jednotkou, resp. PPocitacem, je nespravny. Stalo se to nekomu z Vas take, resp. netusite, odkud vitr vane? Nebo je v nadrzi jeste nejake elektronicke cidlo, ktere indikuje, ze rezerva (jako cast nadrze) vubec existuje? Protoze takhle mi to prijde, ze si ridici jednotka mysli, ma to nekde ulozene, ale blbe, ze mam nadrz jen na 45 litru, ne na 50. :-(
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…