Renault Clio (II)
"-- skrytý --" 21.10.02 15:00
« Re: To Ajvn
Citrone, :-) teda musim priznat, ze me potesila takova duvera v mou "novinarskou" bezuhonost a objektivitu. :))
Teda nechci Te zarmoutit nejakou odmitavou odpovedi, sam bych si rad toho Citrouse projel, protoze by to byla prinejmensim zkusenost a za tu clovek nic neda. Problem je spis v terminu, protoze ve ctvrtek odjizdim do Nemecka a Francie, vratim se az na zacatku listopadu a ted pred odjezdem mam jeste dost zarizovani, takze nestiham. :-(
A Tebe laka diesel at uz by slo o C3 nebo Clio? Nebo spis koukas po benzinakach, protoze s tim zase nemam zkusenost ja.:-) A propos..odkud jsi, ze sis vyhledl prave me? Nejsi Berounak? :-))
Dalsi podstatne .. jak by melo byt vybavene to Tve vysnene vozitko? Protoze pochopitelne co mne muze zlepsovat celkovy dojem z auta, z jizdy, komfort, Ty tam kuprikladu mit nemusis .. nebo naopak muzes mit co ja nemam :-) (napr. nemam klimacku a xenony). Zaroven upozornuju na dalsi uskali s mou osobou .. Clio je me prvni auto (zatim necelych 11.000km), pred tim jsem mel zkusenost jen s Octavkou v Autoskole :), se Subaru Legace 2.0T na delsi sluzebni ceste a se Skodou Felicia rodicu, takze se osobne nepovazuju za znalce jizdnich projevu ruznych znacek, do toho tu nekecam :-))) Zaroven nejsem zadny zavodnik, ktery okamzite odhali limity auta a rekne Ti jeho silne a slabe stranky pri jizde. Na druhou stranu mam pocit, ze mohu "kecat" do ekonomiky provozu, to je tak jedine, to mi jde skvele. :-))
Spis bych primarne sazel na Tve vlastni pocity .. nemas navyky z nektereho z tech dvou vozu, takze si zkus projet oboje, s vedomim, ze obe auta mohou byt jeste sirova, nezajeta, takze i pak to srovnani by bylo korektnejsi. Kdysi tu nekdo navrhoval docela spravny postup. Jestli vahas mezi vic vozy, domluv se s prodejci a kazde si zapujci treba na den, na dva .. i za cenu, ze to bude stat nejakou tu korunu. Snazim se byt realista a nedelam si iluzi, ze pri projizdce "5 km okolo showroomu" s prodejcem poznas, co to auto nabizi. Na to potrebujes najet aspon par set km, zkusit si ruzne rezimy jizdy a sledovat, co tomu auto opravdu vyhovuje. A pak si tyhle poznatky vzajemne porovat a az pak se rozhodnout. Vsechno jine do te doby bude jen silne povrchni soud. My Ti tu pak muzeme vicemene korektne rict, jak se k nam chovaji v tech kterych servisech, s cim jsme na aute meli pripadne problemy, pripadne za jakou cenu jsme auto vyrazili od prodejce :-))
Takze at se rozhdones pro to ci ono, radi Te tu uvidime a muzes rozsirit nase rady .. a kdyz by ne jako Cliak, tak minimalne jako majitel francouzske znacky, aspon neco by nas spojovalo :o) -
« To Ajvn
Ahoj Cliáku Ajvne, mám dilema - sotva jsem naspořil na své vysněné Clio, přišla (spíš přijela) C3. A teď nevím co. Je mi jasné, že se nemá cenu ptát majitele nového xx auta, jestli náhodou auto yy není lepší... Asi těžko to kdo přizná, že nekoupil nejlíp, ale co jsem si přečetl Tvé příspěvky, myslím, že bys mohl být vyjímka. Tudíž vo co gou: byl bys té lásky a zašel k citroenům pojezdit v té jejích C3 a pak napsat pocity (srovnání s clijousem)? Díky moc předem. -
"-- skrytý --" 20.10.02 17:34
« Re: tak uz doslo na Sheron
lufe, tak jsem vybehnul ven, zkontrolovat, jestli mi to ty skla nesezralo. :-) Venku bylo krasne pocasi a mne do oci bily krasne vylestena okna .. no zkratka parada, cistounke jak prdelka bozi.:-) Ted jeste aby nezklamalo to podstatne .. aby to za deste opravdu tu vodu odhanelo. Ale kdyz to mam ted tak krasne vyblejskane, tak by mi bylo lito, aby mi na to sprchlo a zase mi to zaspinilo :) -
« Re: tak uz doslo na Sheron
ajvn - neboj, tu najhorsiu skusenost so Sheronom mas uz za sebou. Odteraz uz budu nasledovat iba same pozitiva :-) BTW to lestenie je fakt porod, ale posledne som to robil v garazi a moc sa mi nechcelo sa s tym hrat, tak som vysiel von do dazda, pustil stierace a bolo to v pohode. -
"-- skrytý --" 19.10.02 23:51
« Re: Sheron za 0 Kč, chcete?
Petre, necha se to rict slusne, ale pouze jednou. Jestli mas potrebu sdelovat obdobne veci, zaloz si vlastni mistnost a tam se v tomhle vyzivej od rana do vecera. Ale snad jsi natolik soudny, ze ti je jasne, ze kdyz budes pokracovat timhle stylem i nadale tady a v jinych mistnostech, tak jejich usedlikum DOST zvednes mandle a ty jejich reakce podle toho budou vypadat .. a po pravu. Zamysli se nad tim. -
"-- skrytý --" 19.10.02 21:13
« tak uz doslo na Sheron
Tak sem se konecne dostal k tomu pekne umyt Cliouse a kdyz byla skla sucha, tak jsem na to nastrikal ten Sheron a rozetrel po celem skle. Vzal jsem tim nakonec vsechno, predni, bocni okna, zadni, dokonce jsem tim vzal i prekryti svetlometu vepredu :-) Bohuzel jsem s tim zacal az v 18hod., uz se hodne serilo a jeste jsem musel cekat pulhodinu, jak pisou na obalu. Tak jsem to potom zacal lestit, jak pisou, pry dukladne rozlestit. No teda ale to je porod! Jak uz tu nekdo psal, je to mastny jak uherak a porad to vypadalo, jako ze ta mastnota z toho ne a ne pryc. Ale kdyz jsem to pak chvili nechal vklidu, jako by se to ztracelo. Ale mozna jsem jen blbe v te tme videl. :-) Tak snad az se rano podivam ven k autu, tak bude mit porad jeste okna :)) a bude pres ne videt a bude to ciste. -
« Re: jizda v prutrzi
luf: děkuji, za radu :-)))), znám ji, akorát, že přišla odhadem o 18 let později :-)). Navíc, vypouštěl bys auto, když ti budou tvrdit, že tam maj fridex? Náhodou takové zážitky jsou dobré do života, v dalších autech jsem měl vždy potom náplň do -40. -
« Re: jizda v prutrzi
Ajvn: nevím, jak kde, ale my jezdíme přes Rudu (vcelku dobře průjezdná) do Bavorskýho lesa do jedné vesnice a i tam je druhej den po kalamitě lepší cesta, než na Václaváku třetí den. Maj to tam, že každej kus má na starost jeden cestář a ten se stará jen o ten. Jinak váš kraj už mi nevadí :-)), ty zážitky (až na to zmrzlý auto) se mohou stát i dnes, víš, kolikrát je venku počasí, že bys ani cestáře nevyhnal. Mně vždy bere, když vidím sypače, jak to pere do té břečky a pluh zvednutej, nojóó, kdo má tu gumu dole furt měnit, žejo.
"-- skrytý --" 18.10.02 10:32
« Re: jizda v prutrzi
kdo: No, az mi bude o tech 23 let vic, taky tu mozna napisu nejake podobne zazitky :-)) Ikdyz nevim, jestli se vrati era tisicovek a stovek Skodovek :-) Tak jen doufam, ze sis od te doby ten nas kraj zase zamiloval. :-))
Tak me napada .. mate nekdo zkusenosti, jake to byva o vanocnich svatkach (25., 26.) s jezdenim do Nemecka? Byvaji to velke zacpy?? A jak mivaji udrzovane silnice, lip nez my? :-))) Podle vseho se chystam, tak at vim, co hrozneho me ceka :) -
"-- skrytý --" 18.10.02 10:27
« Re: jizda v prutrzi
BoB: Klima je pro nas sudlili na spotrebe naprosto nezkousnutelna a navenek to nazyvame zbytecna. :-)))
Teda zatim jsem s tim zazil jedine leto, tak co ja vim, jak pochopim za rok:), ale zatim mi ten fukar stacil a citil jsem se dobre a komfortne .. teeedaaa za podminky, ze kdyz vypnes motor, musis hned vybehnout z auta, jinak se rozluc se suchym pradlem :-)) Ale samozrejme to jen kdyz jsou ty paraky :) -
« Re: jizda v prutrzi
Ajvn: možná jsem blbě použil smajlíka, ale rozhodně si nedělám legraci. Za ty roky, co jezdím (Ježíš, už 24 let, holt stárnu), jsem zažil taky takových situací , kdy si jeden řek´, že už nikdy, dost a dost. A to i kolem vás. Protože je žena z Klatov, tak cestu na Plzeň znám ještě z dob, kdy dálnice nebyla a jezdilo se po starý. Jednou v zimě (když byla holka malá, jezdili jsme až na noc, aby už spala) začalo nejdřív u Rokycan sněžit a pak to bylo jako s těma neckama, ale ve sněhovém provedení. Žádná čára, krajnice, ani silnice, jen neprojeté bílobíle prázdno. Každou zatáčku jsi typoval po paměti a každej kopec byl radost. Esíčka za Zdicema, Levínem. před Královým Dvorem dolu a od Zabitýho na Vráž a pak dolu do Loděnic, to všechno na několik pokusů. Tenkrát jsem řval, jak ten kraj nenávidím :-)) Nebo u nás - taková zajímavost, bydlím v Odolena Vodě, což je ze všech stran nahoře - když cestou nic, tak u nás je mlha, ale proč, když by se měla držet dole u řeky? Nebo tenkrát, v zimě, jsem měl auto v servisu a půjčil jsem si od ségry Š100ku. Na otázku, zda tam má fridex - jasněěě. Jenže v Klatovech -28 a já sice auto roztáhl, chytlo, my vyjeli (holce byl asi rok) a v první vesnici jsem vařil - kromě motoru všechno zamrzlý. Nakonec se utrh chladič a chladilo to, ale topení zůstalo celou cestu zamrzlý. To byla cesta od nádraží k nádraží a ohřát se. Všechno jsme oblíkli na holku, ta brečela, já koukal dopředu takovým vyškrábaným průzorem jak z tanku a všichni jsme mrzli. No, rozepsal jsem se - pardon.:-)) -
"-- skrytý --" 18.10.02 08:59
« Re: jizda v prutrzi
kdo: Ty si z toho delas legraci, ale to je po dojezdu opravdu clovek rad, ze toho plastovyho plechace a sebe dovezl v poradku domu. :-)) Po sjezdu z D5 pred Berounem davali pred x tydnama novy koberec, ..no spis to jen strikali tim tekutym sajrajtem.. celkem sirsi silnice, cerna jak noc, jedes tam v noci, zadne stredove cary, zadne postranni, jen sem tam nejaky patnik, ktery neni cerny jak bota, ale cerstve trochu omyty destem .. a do toho viditelnost kvuli prutrzi na houby .. no proste fuj :-)
Ale zazil jsem uz horsi. To bylo par dnu pred povodnemi, jako bych to tusil, vyrazili jsme s pritelkyni na Kratochvile, ty jsme jeste nevideli, planovali jsme jeste Rabi, ale zacalo v poledne lejt, tak jsme jeli aspon pres Hostice podivat se na starou Skopkovou a Konopnikouc chalupu. :-) No za dva dni na to tam vsude tekla reka .. Bavorov, Volyne, atd. Kdyz jsem pak jel pres Pribram, tak uz to nebyl dest, ale sv. Petr doslova obratil necky a vsechno poslal naraz dolu. Tolik vody jsem v zivote nevidel. Nic naplat, u masokombinatu jsme tri auta rezignovali, protoze to bylo o zdravi a zastavili na parkovisti, nez se to prezene, protoze nebylo videt na 10 metru pred sebe. Jenze se to nejak dlouho prehanelo:), pak to trosicku polevilo, takze uz netekly otocene necky, ale ze 3/4 otocene necky:), tak sem si rekl, ze to zkusim. Auto jsme mezitim vydejchali zpusobem, ze co bylo videt pred tim, to uz pres zamlzene sklo nebylo videt vubec. Dal jsem fukar naplno a vyrazil hlemyzdim krokem tak max 30. No nebyt toho, ze tu cestu znam nazpamet od dob, co jsem jezdival do Pribrami na kole, tak by tam clovek skoncil v nektere z tech nespocet zatacek. ALe zpetne si rikam, ze to byla blbost, clovek ma pockat, i kdyby to melo trvat hodinu, ten risk za to nestoji.