Renault Clio (II)

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault

• 00 Reagovat !

foto

03.03.06  16:55

« Bez nadpisu

chlapci vam zere olej mne benzin :P
  • « 00 Reagovat !

foto

03.03.06  16:08

« Re:

jazdit dalej a nevsimat si to je skvela rada ako odvisnut niekde na ceste ... to milujem niekomu poradit, hlavne ked to nie je moje auto .... ak je to s tou viskozitou oleja hned pravda, aj tak by som ten motor nechal pozriet ... moznych prieserov sposobujucich unik oleja je dost na to aby som taku vec neriskoval
  • « 00 Reagovat !

foto

03.03.06  16:08

« Re:

No, tak trochu som si myslel, že by to mohlo byť tým. Každopádne ďakujem za reakcie a prajem pekný weekend.
  • 00 Reagovat !

foto

03.03.06  16:07

« Re: Olej, olej, olej..

Alebo ti nenalial nic a mal aj flasu vina aj 5l draheho oleja. Inak je mozne, ze redsieho oleja auto zozerie viacej, ale az takto vyrazne, to sa mi nezda. Skus vymenit za klasicky Excelium 5W-40 a uvidis. Vo vysledku to bude mozno aj lacnejsie ako dalej dolievat. A daj to urobit dobremu garaznikovi, nie v znackovom servise.
    BTW ten Evolution je do 1.2 16V schvaleny?
  • « 00 Reagovat !

foto

03.03.06  16:04

« Re: Re:

Myslel som to tak, že ZVYČAJNE nové autá tak olej nežerú. ALE výrobcovia napriek tomu si nechávajú rezervu a tvrdia, že do cca 0,7litran na 1000km je to NORMÁLNE.
    Takže, keď si kúpiš hocaké nové auto a to hneď od nova bude žrať 0,7l/1000km oleja - tak to nie je záručná chyba a teda žiadna oprávnená reklamácia >:-[]
    dúfam, že to bolo zrozumitelnejšie. Pekný víkend.
  • 00 Reagovat !

foto

03.03.06  16:01

« Bez nadpisu

určite môže. Podľa tej viskozity by som povedal, že to niečo poriadne riedke, však? Každý motor spaľuje nejaký olej, preto sa nejký vždy spotrebuje. Keď naleješ napr. sysntetiku do starej škodky, tak ti ho jednoducho spáli kvôli netesnosti medzi piestom a valcom. V nových autách je táto netesnosť samozrejme menšia, ale je vždy - fyzika nepustí...
    Takže redší olej sa dostáva do spaľovacieho priestoru, kde zhorí. a pretože máš katalyzátor, pravdepodobne to ani nie je veľmi vonku cítiť.
    A ešte detail - bohato stačí dodržiavať pokyny výrobcu, pri novom aute netreba toľko investovať do oleja - štandard bohato stačí. ;-)
    Najjednoduchšie by bolo vymeniť znovu olej za ten bežný a čakať >:D
    Ale to by asi bola drahá sranda. Tak len dolievaj normálny olej a uvidíš neskôr. :shock:
  • « 00 Reagovat !

foto

03.03.06  15:30

« Re:

meky> f celku mam pocit ze nechapem, hovorim nie jeto normalne, ty hovoris nie je to normalne, ale pri tom so mnou nesuhlasis ... ???
    alebo som pouzil nejake nezrozumitelne hieroglify?
  • 00 Reagovat !

foto

03.03.06  15:27

« Olej, olej, olej..

No pravda je, že mi v servise dali iní olej. Chlapíkovi, ktorý to menil som dal flašu vína :)) a on mi tam za štandardnú cenu nalial Elf Evolution SXR 5W-30, predtým tam bol nejaký iný. Mohlo by to byť preto?
  • 00 Reagovat !

foto

03.03.06  15:23

« Bez nadpisu

podla mna ti nieco domrvili na prehliadke v servise. Pokial to dovtedy nerobilo nic, rozhodne s tym robili nieco v servise. Mozno nieco nedotiahli, naliali iny olej...
    Ale v principe nesuhlasim uplne s "yyyy" - kazdy vyrobca si pise do navodu, ze spotreba oleja okolo 0,7l na 1000km je normalna... Samozrejme, bezne to nie je a cloveka to vytoci, hlavne, ked da za liter olaja 400Sk.
    Teda moj tip: Pokafral to servis.
  • 00 Reagovat !

foto

03.03.06  15:16

« Olej, olej, olej..

Najazdene to ma 45000 km.
    Práveže prvých 30000 som nedolial ani ň a po garančke zrazu toto. Tiež mi ito nepríde normálne. :(
  • « 00 Reagovat !

foto

03.03.06  15:10

« Re: Olej, olej, olej..

ten motor nepoznam, ale myslim ze nie je to normalne, treba ist servisovat ... za poslednych 6 rokov co mam renolty (paralelne 2) som nedolial ani kvapku oleja
    ... kolko to ma najazdene?
  • 00 Reagovat !

foto

03.03.06  15:04

« Olej, olej, olej..

Mám dotaz: mám clio 1,2 16V a zdá sa mi že mi uniká olej, síce som nenašiel pod autom ani kvapku a v motore sa mi to zdá byť tiež čisté, ale od poslednej výmeny oleja som najazdil 15000km a dolial už 2,5 l oleja.
    Je to nomálne? Mali ste niekedy podobný problém? a riešenie?
    Dík za odpoveď.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 01.03.06  13:33

« Re: Re: Problem

Zajtra by som mal mat auto hotove (56.000). budem pozadovat vymenene diely naspat, tak sa chcem spytat ci neviete, kto a kde by vedel tieto suciastky skontrolovat.
  • 00 Reagovat !

foto

01.03.06  10:59

« Re: Problem

No stále sa mi to zdá viac ako čudné, pretože mne po výmene cievky auto funguje super. a žiadna klapka ani RJ malá či velká nemala a nemá problém. A opakujem, mal som tie isté problémy a svietila mi tá istá kontrolka. Keď som prišiel do servisu, hneď veeli, v čom je problém. Auto som mal o dva dni (čakal som na dodanie objednanej cievky).
    Nemožem sa zbaviť dojmu, že ťa pekne naťahujú a nakoniec ťa spravia o 50000. A nedivil by som sa, keby ti tam klapku, i RJ nechali povodne a vymenili len cievku :)
  • « 00 Reagovat !

foto

28.02.06  07:49

zober zo servisu auto a za polovicnu az nizsiu cenu si kupis tieto sracky na inzerat, zvrakoviska ...... . Taku sumu by som im nedal. Fuj, klapka 20000t. to hadam nemyslia vazne. Nieje to trosku vela ? To je este aj bez ceny prace
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.02.06  17:06

« Re: Re: Re:

Minuly tyden jsem byl na seminari COI kde jsem se skolitelkou (reditelka pravniho odboru COI) probiral ruzne aspekty reklamaci. Dnes je situace takova, ze na vymeneny dil bezi zaruka 24 mesicu, ale jen v tom pripade, ze vam servis nenapise zneni (cituji z meho protokolu):
    Přezkoumána geometrie vozidla, shledána odpovidající normě, s ohledem na přání a trvale stížnosti zákaznika proveden nad rámec obvyklé péče (původně uvedeno preventivní, po týdnu korespondence bylo toto slovo vypuštěno) zásah - výměna pružin předního pérovaní.
    V tomto pripade mi bezi opravdu zaruka pouze do doby zaruky celeho vozidla. Zalezi tedy jak je oprava (vymena) definovana. Pokud to nekdo nazve vycuranosti, neni daleko od pravdy ..... >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.02.06  17:04

Nejsem automechanik, ale tezko si dokazu predstavit, jak muze skrtici klapka odpalit RJ. Je tu nekdo povolany, kdo mi to vysvetli, nebo to i u ostatnich vzbuzuje prinejmensim velmi velke pochyby o serioznosti toho servisu?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.02.06  13:12

« Re:

Takze nove informacie zo servisu: je to aj klapka, ktora nasledovne odpalila riadiacu jednotku. Dozvedel som sa ze v aute su 2 riadiace jednotky - mala a velka, predtym mi odisla mala a teraz velka, cize nie je na to zaruka. Takze lahka matematika klapka 20000 + riadiaca jednotka 300000 = 50000.
  • 00 Reagovat !

foto

26.02.06  21:15

« Bez nadpisu

ty brďo, v tom servise ťa chcú odrbať. Keď ti vymenili RJ, tak na tú novú máš znovu ZO ZÁKONA záruku dva roky!
    Veľa šťastia!
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.02.06  11:03

« Re: Re: Re: Problem

Hm, tak civky na renaultackych benzinacich, s tim ma neprijemne zkusenosti muj otec na svem Megane 1.6 16V Berline 4 roky starem, jeste neni najeto ani 40tis. a uz ma menenou treti civku, nevim jak prace, ale cena te civky cca 1900Kc (Praha-Zlicin).
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…