Renault Clio (II)
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault
-
« Re:
jazdit dalej a nevsimat si to je skvela rada ako odvisnut niekde na ceste ... to milujem niekomu poradit, hlavne ked to nie je moje auto .... ak je to s tou viskozitou oleja hned pravda, aj tak by som ten motor nechal pozriet ... moznych prieserov sposobujucich unik oleja je dost na to aby som taku vec neriskoval -
« Re: Olej, olej, olej..
Alebo ti nenalial nic a mal aj flasu vina aj 5l draheho oleja. Inak je mozne, ze redsieho oleja auto zozerie viacej, ale az takto vyrazne, to sa mi nezda. Skus vymenit za klasicky Excelium 5W-40 a uvidis. Vo vysledku to bude mozno aj lacnejsie ako dalej dolievat. A daj to urobit dobremu garaznikovi, nie v znackovom servise.
BTW ten Evolution je do 1.2 16V schvaleny? -
« Re: Re:
Myslel som to tak, že ZVYČAJNE nové autá tak olej nežerú. ALE výrobcovia napriek tomu si nechávajú rezervu a tvrdia, že do cca 0,7litran na 1000km je to NORMÁLNE.
Takže, keď si kúpiš hocaké nové auto a to hneď od nova bude žrať 0,7l/1000km oleja - tak to nie je záručná chyba a teda žiadna oprávnená reklamácia >:-[]
dúfam, že to bolo zrozumitelnejšie. Pekný víkend. -
« Bez nadpisu
určite môže. Podľa tej viskozity by som povedal, že to niečo poriadne riedke, však? Každý motor spaľuje nejaký olej, preto sa nejký vždy spotrebuje. Keď naleješ napr. sysntetiku do starej škodky, tak ti ho jednoducho spáli kvôli netesnosti medzi piestom a valcom. V nových autách je táto netesnosť samozrejme menšia, ale je vždy - fyzika nepustí...
Takže redší olej sa dostáva do spaľovacieho priestoru, kde zhorí. a pretože máš katalyzátor, pravdepodobne to ani nie je veľmi vonku cítiť.
A ešte detail - bohato stačí dodržiavať pokyny výrobcu, pri novom aute netreba toľko investovať do oleja - štandard bohato stačí. ;-)
Najjednoduchšie by bolo vymeniť znovu olej za ten bežný a čakať >:D
Ale to by asi bola drahá sranda. Tak len dolievaj normálny olej a uvidíš neskôr. :shock: -
« Bez nadpisu
podla mna ti nieco domrvili na prehliadke v servise. Pokial to dovtedy nerobilo nic, rozhodne s tym robili nieco v servise. Mozno nieco nedotiahli, naliali iny olej...
Ale v principe nesuhlasim uplne s "yyyy" - kazdy vyrobca si pise do navodu, ze spotreba oleja okolo 0,7l na 1000km je normalna... Samozrejme, bezne to nie je a cloveka to vytoci, hlavne, ked da za liter olaja 400Sk.
Teda moj tip: Pokafral to servis. -
« Olej, olej, olej..
Mám dotaz: mám clio 1,2 16V a zdá sa mi že mi uniká olej, síce som nenašiel pod autom ani kvapku a v motore sa mi to zdá byť tiež čisté, ale od poslednej výmeny oleja som najazdil 15000km a dolial už 2,5 l oleja.
Je to nomálne? Mali ste niekedy podobný problém? a riešenie?
Dík za odpoveď. -
« Re: Problem
No stále sa mi to zdá viac ako čudné, pretože mne po výmene cievky auto funguje super. a žiadna klapka ani RJ malá či velká nemala a nemá problém. A opakujem, mal som tie isté problémy a svietila mi tá istá kontrolka. Keď som prišiel do servisu, hneď veeli, v čom je problém. Auto som mal o dva dni (čakal som na dodanie objednanej cievky).
Nemožem sa zbaviť dojmu, že ťa pekne naťahujú a nakoniec ťa spravia o 50000. A nedivil by som sa, keby ti tam klapku, i RJ nechali povodne a vymenili len cievku :) -
"-- skrytý --" 27.02.06 17:06
« Re: Re: Re:
Minuly tyden jsem byl na seminari COI kde jsem se skolitelkou (reditelka pravniho odboru COI) probiral ruzne aspekty reklamaci. Dnes je situace takova, ze na vymeneny dil bezi zaruka 24 mesicu, ale jen v tom pripade, ze vam servis nenapise zneni (cituji z meho protokolu):
Přezkoumána geometrie vozidla, shledána odpovidající normě, s ohledem na přání a trvale stížnosti zákaznika proveden nad rámec obvyklé péče (původně uvedeno preventivní, po týdnu korespondence bylo toto slovo vypuštěno) zásah - výměna pružin předního pérovaní.
V tomto pripade mi bezi opravdu zaruka pouze do doby zaruky celeho vozidla. Zalezi tedy jak je oprava (vymena) definovana. Pokud to nekdo nazve vycuranosti, neni daleko od pravdy ..... >:-[] -
"-- skrytý --" 27.02.06 13:12
« Re:
Takze nove informacie zo servisu: je to aj klapka, ktora nasledovne odpalila riadiacu jednotku. Dozvedel som sa ze v aute su 2 riadiace jednotky - mala a velka, predtym mi odisla mala a teraz velka, cize nie je na to zaruka. Takze lahka matematika klapka 20000 + riadiaca jednotka 300000 = 50000. -
"-- skrytý --" 26.02.06 11:03
« Re: Re: Re: Problem
Hm, tak civky na renaultackych benzinacich, s tim ma neprijemne zkusenosti muj otec na svem Megane 1.6 16V Berline 4 roky starem, jeste neni najeto ani 40tis. a uz ma menenou treti civku, nevim jak prace, ale cena te civky cca 1900Kc (Praha-Zlicin).