Renault Clio (II)

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault

• « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 20.01.03  13:49

« Re: odesla mi H7icka

Lufe: Je mi to jasne, neco za neco :-) Mam to brat tak, ze treba Philips LongLife jsou jak Vy rikate bludicky? :-) A treba Philips Premium? Nikde jsem si nevsiml, ze by jste je vyzdvihovali nebo karali, maji mit snad +30% svitivosti ... takze to asi taky vydrzi min, nez ta ma soucasna VisionPlus,co? :(
  • « 00 Reagovat !

foto

20.01.03  12:26

« Re: vymenene svetla na Clio2

Chlapci audiofili, poradte mi nejake slusne HiFi sluchadla. Som ochotny akceptovat cenu do 2000SKK alebo 100EUR (resp. uprednostnujem ich kupu v rakusku, minanie eur menej boli rodinu :-) )
  • « 00 Reagovat !

foto

20.01.03  12:24

ajvn - bud bude dobre svietit, alebo vela vydrzi. Spolu to jaksi nejde dohromady :-( Skus zohnat Osram AllWeather, mali by sa robit aj v H7. Su zlte a vraj velmi dobre do snehu, dazda a hmly...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.01.03  19:59

.. a aby slusne vydrzela :)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.01.03  19:28

« odesla mi H7icka

Tak mi po 325 hodinach sviceni odesla prava tlumena H7. Je tam nejaka Philipska,ze by VisionPlus? Je na ni vyrazene C228 Philips H7 12V 55W DOT 12972. Tak jsem tam dal nahradni ze sady a premyslim, cim doplnim nahradu .. mam shanet tu samou nebo jit do nejakeho jineho paru? Hlavne, aby dobre svitila, nemusi byt nutne modra:), casto jezdim v desti a mlze a slusne vydrzela, svitim celorocne. Mate nejake tipy?
  • « 00 Reagovat !

foto

17.01.03  10:33

MC bola teraz predsalen k niecomu dobra, vcera som sa v garazi na to pozrel (ste ma vyprovokavali, doteraz som to prote riesil tak, ze som vzdy jazdil so zapnutym radiom, ked som chcel ticho, dal som na CD pauzu :-) ) a zistil som, ze rusenie sa indukuje kdesi na signalovych kabloch. Ked som ich odpojil zo zosiku, zostal uplne ticho aj ked bol zapnuty. Takze dalsi krok bude prehodit kable k reprakom kdesi veeelmi daleko od signalovych, ale to az na jar, ked bude teplo.
  • « 00 Reagovat !

foto

16.01.03  12:19

Na tych kabloch nevidim ziaden problem, ja ich mam tak isto a je to bezproblemove. Ako to mas natiahnute v motore od baterky? Klasicky popod nadrzku ostrekovaca? Ten zosik bez signalu by mal byt samozrejme uplne ticho.
  • « 00 Reagovat !

foto

16.01.03  10:18

Ad svetla - neviem, ci som to cital tu a ci to nahodou nepisal priamo speedy, ale pamatam si info, ze dvojita optika ma rozdielnu packu, kabelaz a samozrejme svetla.
  • « 00 Reagovat !

foto

16.01.03  10:16

to speedy and rest: Zosik je pod vodicovym sedadlom, napajany plus aj minus priamo od baterky, kable vedu popod prah dveri. Signalovy kabel je dvakrat tieneny od audisonu a vedie priamo od radia popri radiacej pake popod koberec priamo k zosiku. Ale je pravda, ze zatial z dovodu ciastocnej nedokoncenosti vedie popri kabloch k reprakom a aj popri vyhybkach. Ked je pustene radio, je rusenie poznat iba na velmi tichych pasazach... Co ma ale najviac rozculuje je ten piskavy zvuk, ked je radio vypnute, nemal by byt zosik bez signalu uplne ticho aj ked je zapnuty?
  • « 00 Reagovat !

foto

16.01.03  09:44

to Element: vdaka za ponuku. do bratislavy sa niekedy chystam, takze ked to bude aktualne vcas sa ozvem.
    priviedol si ma na jeden napad. zistim ci je packa na svetla a indexy rovnaka u clia/thalie s normalnymi a s dvojitou optikou. ak nie je rovnake objednacie cislo, predpokladam ze bude rozdiel vo vnutornom zapojeni prepinaca v tej packy. pri svetlenej hukacke svietia stret. aj dialkove. teda spravne. ak ju potiahnes dalej, teda prepnes na dialkove, tak stretavacie zhasnu. v tom prepinaci sa vtedy pohne jeden jazdec na spoji sa s inym plieskom. mam teoriu, ze ked tie dva pliesky spojim, malo by to fungovat. bude to keby po prenuti na dialkove svetla zostali v rezime svetelnej hukacky. kym si ale nebudem isty, ze je to mozne spracit, tak tam nechcem do toho babrat. stale ale neviem pochopit preco to s tym rele prestalo fungovat.
    islo to vyse roka, a teraz uz nie. rele je ok, poistky tiez a nenasiel som ani zadne stopy po inom poskodeni.
    to LUf: predtym nez kupis nejake odrusovace skus co poradili tuna kolegovia. signalne kable umiestni co najdalej od veskerej kabelaze a hlavne napajacich kablov. ak to nepomoze tak skus lokalizovat pricinu. ci je to signalny alebo napajaci kabel. pripadne to robi radio.
    kam si dal zosilovac? pripadne ak je to mozne sprav fotku, kabelaze v okoli zosiku.
  • « 00 Reagovat !

foto

15.01.03  09:33

luf-mel jsem stejny problem ve Felde! A bylo to tim, ze kabely od radia prochazely blizko ridici jednotky, kde byly silne datove kabely, kdyz se potom vedly uz jinudy, tak bylo vse OK!
  • « 00 Reagovat !

foto

14.01.03  11:42

luf: A jak mas ten zesik napajen? Mozna by pomohlo
    napajet ho extra kabely primo od baterie (popripade
    jestli tam mas nejaky kapacitor, tak dat ty extra kabely k nemu a od nej primo k baterii).
    Nekdy to pomuze, nekdy pomuze odrusit tu "vec",
    co v aute rusi, popripade odrusit ty kabely od radia,
    na ktere se ti to indukuje. Ted je otazka, kudy
    se to tam dostava. Bud napajenim, nebo signalem
    (nekudy po ceste od radia). Takze te to hvizda, i kdyz
    nemas do toho zesiku dane radio? A kde vubec mas zesik? Vzadu?
    Tak si zkus natahnout (na zkousku) jeste jine
    kabely od autoradia (klidne prez sedacky), at vis, jestli
    se ti to tam dostava tudy, nebo po napajeni.
  • « 00 Reagovat !

foto

14.01.03  10:55

Ked nie je zapnute radio (zatial sa mi zosik zapina spolu so zapalovanim, este nemam urobene zapinanie z radia), piska ako divy, meni zvuk podla otacok a zatazenia motoru. Navyse mam pocit, ze ked je vlhko, piska viacej. Myslel si tym, ze mam odpojit signalovy kabel a skusit, ci piska?
  • « 00 Reagovat !

foto

13.01.03  12:51

Cau speedy, neviem ci vy ti to pomohlo, ja mam tie svetla s dvojitou optikou ale na renaulte thalia, keby si to chcel kuknut ako je to spravene, mozeme sa dohodnut.
    to luf: to piskanie, robi to iba ked je to pripojene na radio alebo aj samostatne? kamaratovi to robilo, ked nemal poriadne uzemnene radio, skus sa mozno na to pozriet.
  • « 00 Reagovat !

foto

13.01.03  10:36

Skorej ako na servis by som sa obratil na nejakeho skuseneho elektrikara. Voci servisom uz pomaly stracam doveru - v historii tohto threadu je moja skusenost s pokazenymi zadnymi brzdami a so strasnou ochotou servisu vymenit uplne vsetko :-( Verim, ze maju nejake predpisy, aby vsetko menili za nove, ale casto sa da kopa veci este opravit za zlomok ceny. Tak keby si potreboval brzdove valceky, mam doma dva dobre a oblozenie viem zohnat tiez za babku...
    Ad hifi - momentalne mam tie MB Quarty 16cm uz v aute, cely tapacirung som vylepil fonomatom a na plech dveri som tiez nalepil pasy fonomatu. Runo do dveri davat nechcem, lebo zadrzuje vodu, aby to nezacalo zvnutra hrdzaviet, pripadne aby to nezacalo hnit. S umiestnenim vyskacov som nic uz nerobil, takto mi celkom vyhovuju. Este stale ale nemam k tym reprakom prehodene vyhybky (zostali tam vyhybky z 13cm), nemam dorobeny hruby kabel az k basaku, nemam urobeny zadok (MDF doska co mam od teba lezi doma na polici nedotknuta), nieco mi v palubovke rezonuje, ked to pustim trosku hlasnejsie atd. Bohuzial nemam na to cas, budem rad, ak sa k tomu dostanem v lete a dokoncim to. BTW mam problem so zosikom - chyta rusenie asi od alternatoru, lebo piska ako keby som mal v aute turbo. Nastastie to pocut iba pri malych hlasitostiach, ale stve ma to (premiestnenie kablov pomohlo iba ciastocne). Any idea?
  • « 00 Reagovat !

foto

10.01.03  20:40

Servus LUF. tie svetla ma vazne hnevaju. teraz v zime je to dost citit. ono nedokazem pochopit ze s tym rele to fachcilo bezproblemov vyse roka. teraz to zrazu nejde. skontroloval som co sa dalo (funkciu rele, vsetky relevantne poistky ) vsetko je v poriadku. dokonca tych 12v je aj na konektore k ziarovke. takze jediny problem vidim v zemi. uz som myslel na to, ze tam privediem zem z karoserie, ale bojim sa. nechcem tam horedole experimentovat. k tomu autu mam respekt a nerad by som dam nieco odpalil. je tam kopa kablov, su sice farebne odlisene ale to je mi nanic, preotze nemam kody s ich vyznamom ani schemu, ani nic.
    Inac tu schemu som raz videl. v servise ked uz zlyhali vsetky ich experimenty s diodami, tak mi dovolili nakuknut do schemy. ale mudrejsi som nebol. na klasicke schematicke znacky mozes zabudnut. boli tam same rozne stvorceky s kadejakymi cislami, ktorych vyznam nedokazal nik desifrovat.
    mozno by pomohla vymena celeho modulu spinaca za taky ktory je pre typ s tymi svetlami. ta vec ale urcite bude stat okolo 3000. zatial hladam ekonomickejsiu alternativu.

poznas dobry servis v bratislave? kde maju mechikov, co maju nejake skusenosti. mozno oni by vedeli kde je problem.

hifi je ako tak hotove. system pohana uz 5kanal helix. ty si to pocul este s tym dvojkanalom, predpokladam. este sem tam trochu spekulujem nad tym ci predsa nedat nieco aj dozadu, konkretne spravit nove plato. material aj repraky mam, cas momentalne tiez, len ci to bude mat zmysel.

s tym stretnutim som vsetkymi desiatimi za. ja som zas velmi zvedavy na tie mb quarty.
    co sa upgradovania tyka, zatial som s tym prestal. momentalne si pomaly hladam pracu, a dkoncujem jeden internetovsky projekt takze tomu venujem vsetku energiu.

Clio jazdi ako drak. teraz v zime je s nim strasne vela zabavy. az na tie svetla. :(
  • « 00 Reagovat !

foto

10.01.03  11:24

Caf Speedy. Ze si sa konecne ozval... som si uz skoro myslel, ze neexistujes :-) So svetlami ti neporadim, (bohuzial mam klasicke) a ked clovek tu kabelaz nevidi, tazko sa radi.
    Ako si stojis s autohifi? Uz mas konecny stav, alebo patris medzi tych, co stale vylepsuju? Volakedy v letnych teplejsich mesiacoch by sme zase mohli dat stretko a porovnat, snad teraz uz nebudem odchadzat s takou hanbou :-))) BTW a co Clio, jazdi v pohode?
  • 00 Reagovat !

foto

07.01.03  23:13

« vymenene svetla na Clio2

potreboval by som trosku poradit. mam Clio2 s vymenenymi prednymi svetlami s dvojitou optikou. Problem je s dialkovymi svetlami. Tie totiz svietia od horizontu vyssie.
    normalne by mali po prepnuti stretavacie zostat svietit. pred casom som s tym bol v servise (oni to vymienali), nech to dokoncia, ale ked som videl ako tam experimentovali s roznymi diodami ktore sa im v kuse prehrievali som to vzdal.
    Rychlo som sa podakoval a radsej som odisiel. Nakoniec som to urobil s rele. cievka paralelne s dialovym svetlom. ta ovladala spinaci kontakt ktory prepojil +12 cez poistku a tlmene svetlo.
    Fungovalo to nieco vyse roka. teraz sa nieco stalo a uz to znovu nefunguje. rele je ok. premeral som to a vsetko sa zda byt v poriadku. poistky su tiez vsetky cele.
    nemate niekto napad co s tym?
  • « 00 Reagovat !

foto

07.01.03  10:12

« Re: AutoZasuvka (zapalovaca) a nabijacky na mobily

Ja mam nabijacku na mobil siemens a zatial niekolko mesiacov bez problemov. Zato som pre zmenu odpalil jeden audio-zosilovac...
  • 00 Reagovat !

foto

07.01.03  07:37

« pylovy filtr

Kde je prosim Vas u Clia umistenej pylovej filtr? Nejak malo mi fouka vetrak a tak bych chtel zacit u neho. Díky.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…