Renault Clio (II)
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault
-
"-- skrytý --" 04.04.06 08:55
« Bez nadpisu
ja som uz tiez prezul, ale pri prezreti dezenu ( a najdeni jedneho defektu :-) ) som zistil ze budem potrebovat nove letne pneumatiky.
Mam elektrony 15" a na nich Continental 185/55 pneu - ake mi odporucate namiesto toho? Tieto mam vlastne len 2 sezony, co sa mi zda dost kratko - najazdil som na nich cca 30.000 km -
"-- skrytý --" 03.04.06 22:49
« Re: Nejde o reklamu
Ja to porad rikam .. motorove oleje Elf, to je olej svetovych sampionu F1. Kam se na nas vsichni hrabou, Renault, to je staj. >:-[]
pardon, musel jsem neco napsat, uz se zase nase forum blizilo do archivu. >:D .. a po tretim vitezstvi, tentokrat v Melbourne, to bylo celkem i k veci :) -
"-- skrytý --" 27.03.06 10:15
« Re: Re: Re: Ložisko
Mne menili ty zadni loziska pri 89.680km. Bylo to po prezuti ze zimaku na letnaky, takze jsem o neco vetsi hukot prikladal tem zimakum. Po prezuti na letnaky me to ale uhodilo do usi, ze to asi neni gumama. >:D
Jinak Dlabasku, pokud to melo uspech, coz me tesi :roll: , tak ja Ti zase neco napisu, abyste si mohli zopakovat to spolecne huceni s manzelkou >:D -
« Re: Re: Ložisko
Mě před 14 dny taky odešlo ložisko, zadní pravé. V servisu zjistili, že i levé je "načnuté". Takže měním obě, kus za 2000,- Kč.
Stalo se mi to při cestě do Alp. Na zpáteční cestě začalo vzadu cosi hučet...
Mám najeto 78 tis. km, rok výroby 2002, dCi 48 kW. Na můj vkus odešla ta ložiska dost brzo, docela mě to zklamalo, zatím jsem s Cliem jezdil bez problémů... -
"-- skrytý --" 24.03.06 15:05
« Re: Ložisko
Predky me teprve cekaji, zatim tam ale problem nesleduju. Jo, zadni loziska uz mam taky menena, nastesti to bylo v prodlouzene zaruce. Dlabasku, jak na to doslo? Plynule sis jednoho dne rekl, ze stale min slysis co se mluvi v radiu? >:D Nebo se to objevilo z niceho nic? Hodne Ti huci? (myslim ty loziska >:-[] ) -
"-- skrytý --" 21.03.06 11:50
« Bez nadpisu
bossard: No jestli Ti uz sviti kontrolka prazdne nadrze, tak je normalni, ze se udaj o dojezdu vytrati a nahradi ho pomlcky. Ale ze bys mel jiny problem? Ty pises, ze nevidis ani spotrebu, hmm, prumer, ta v takovy moment je videt porad. Hm hm, Kdyz jsem kdysi pred lety Clio kupoval, mel jsem nejaky trochu podobny kiks hned po prevzeti, neukazoval se mi dojezd vubec. Po kratke navsteve v servisu mi to dali do kupy. Takze mozna to u Tebe bude taky jen otazka kratkeho softwaroveho postelovani a budes to mit zase ok. -
« Clio II 1.4 16V
Zdravím kolegovci! :-!
Vlani som si kúpil jazdené 3-dv. Clio 1.4 16V (r.v. 2002) s jasným pôvodom, žiadny dovoz ani búračka. Skrátka ideál. Mal najazdených poctivých 70.000 km (vidno v interiéri, ktorý je ako nový!). Zatiaľ som s ním maximálne spokojný - vpredu kopec miesta (mám 195 cm), silný motor s ochotou vytáčať sa a najmä priaznivá spotreba. V lete priemer 6,0 (počas cesty na dovolenku so strešným boxom pri tatkovskom štýle som jazdil dokonca za 5,2 l), v zime priemer zhruba 7 litrov. Pravdou je, že nevyužívam naplno potencál motora ale rozhodne nie som ani brzdou premávky. Trápia ma však tri veci:
1. Krátka päťka. Na diaľnici, ak nechcem vír v nádrži, max. 110km/h... Hrôza!
2. Olej. Tak, ako už bolo na fóre x-krát spomenuté, aj mne tento motor papká olej. Našťastie nie enormné množstvo. Medzi dvoma prehliadkami (30tis km) dolievam zhruba 0,5 litra. To sa dá v pohode...
3. Zvlnené kotúče na prednej náprave. Vraj to je typický nedostatok Clií a Thalií.
Chcem sa preto opýtať - ak má niekto skúsenosti s týmto motorom (1.4 16V), budem veľmi vďačný, ak mi napíšete nejaké info, na čo si mám dávať pozor, čo môže skôr odísť, prípadne nejaké finty a pod. Taktiež k tým kotúčom - neviete poradiť dobrého výrobcu kotúčov, ktorý ponúka najlpeší pomer kvality a ceny? Originál viac nechcem! >:-[]
A predsa ešte ma čosi napadá: v posledom čase sa mi na voľnobehu a pri brzdení motorom začalo niekde od PP kolesa ozývať akési hukotanie. Nie je to povolený remeň - to som už skúšal. Je to v podstate taký zvuk, akoby mi tam húkala nejaká sova :shock: No vážne! >:D Neviete niekto, čo by to mohlo byť?
Vďaka za rady!!! -
"-- skrytý --" 15.03.06 12:30
« Re: Problemy s olejom
Taky mi lehce teče olej mezi motorem a převodovkou. Ale řekli mi to až po záruce v neautorizovaném servisu. Určitě ten olej ukapával v záruce, ale v renaultu se na to vyprdli. A to jsem to tam měl před koncem záruky kvůli tužšímu řazení. Pěkní šmějdi v těch servisech. Ještě mi lehce teče zadní pravé prasátko a to mi taky neřekli.
Za cca 13tis. km jdu na výměnu oleje, tak mi bude dělat to prasátko + měnit zadní pakny. To těsnění budu dělat až ve 120tis až se bude dělat rozvodový řemen. -
« Problemy s olejom
Zdravim pani, vsimol som si, ze tu pisete o probleme s olejom. Podelim sa s Vami s mojou skusenostou. Mam Clio II 5D, 1,2 8V, rv. 2002, najazdenych 97000km, tiez som mal problem s olejom, ktory zacal po odjazneni cca. 30000 km - po kazdych cca 10000km bolo treba dolievat cca 1 liter oleja. Kaslal som na to lebo auto uz nebolo v zaruke a dalo sa s tym zit. Olej som tam daval stale ELF Evolution SRX 5W30, az pri poslednej vymene (90000 km) my tam v renaulte dali Elf 5W40 s tym, ze je to udajne vhodnejsi olej pre motory s objemom 1.2. Lenze pred tyzdnom sa to zacalo komplikovat, olej zacal kvapkat a auto zanechavalo mlacku v garazi, tak som to musel riesit. Dal som to do znackoveho servisu, po obhliadke a demontazi krytov z motora mi telefonovali, ze je to gufero (simering) medzi motorom a prevodovkou (volne popisane). Oprava stala 6400Sk (cca 2000 material + 4400 praca). Vysledky: olej ok, motor ma tichsi chod, len objavil sa maly problemik, nieco mi puka v prevodovke alebo v spojke pri cuvani :x ! -
« Re:
luf> si obchodne nezdatny ... to sa robi takto .... chalni, ak ma niekto 1.2 v zaruke zabehnite ku kestlerovi ... dam 1000,- za pritomnost auta so zarukou v servise aby mohli moje diely vyuctovat na nejaku zaruku >:-[]
... snad si nemyslis ze by nieco premontovavali ??? :shock: -
"-- skrytý --" 03.03.06 21:50
« Re:
No vcera som si prevzal auto, a cakalo ma mile prekvapenie, nakolko Renault sa podujal participovat a to konkretne 40% na riadiacej jednotke a 20% na klapke, takze som namiesto 56000 platil "len" 40000, s tym ze si vadne suciastky zobrali na testovanie.
S tym olejom mal podobny problem kolega, ktory ma take iste Clio ako ja ( kupovali sme ich naraz - ja 3dverove on 5) a kedze nenajazdi vela, tak sa objednal na garancnu po 2 rokoch par dni pred koncom zaruky. Oni ho ale objednali na neskorsi termin, az po zaruke, kde mu poobede povedali ze mu tecie olej a treba vymenit tesnenie pod hlavou - cize 17000 Sk. Ked ale povedal ze on to chce mat zo zaruky (mal najazdene nejakych 21.000 km), tak mu technik v Kestleri v Ruzinove povedal , ze jeho uz system nepusti, kedze je zakazka zadana po zaruke. Po dlhsej debate povedal ze skusi nieco vybavit, ze by snad mohol Renault prispiet 40%, ale ze to musi vybavit a ze sa ozve. takto kolegu natahoval 2 tyzdne, az pokym on nezavolal priamo do Renaultu, kde m slecna povedal ze ten technik volal den pred tym - cize ho 2 tyzdne zavadzal, a nemali problem s tym, ze mu to urobili ako opravu na naklady Renaultu ale zase s tym ze si nechaju vadne diely.

Ja bych dneska po zkusenostech s novym typem CPC2 zvolil opet me byvale stare CPC(1), az pak tyhle nove "dvojky". Mozna bych se nebal podivat i po testech (ikdyz ony se moc v evropskych auto-periodicich neobjevuji) na Marshaly(de facto Kumho). Mam je jako zimaky a jsem s nima nad vysost spokojeny. Sice dve ruzne gumy stejneho vyrobce nezarucuji stejne kvalitni vysledky, ale zda se, ze Kumho gumy opravdu umi, a navic jsou cenove velmi priznive v porovnani s evropskymi vyrobci.:-)