Renault Clio (II)
« Re: odesla mi H7icka
So Silverstarmi mam podobne skusenosti - ked su svetla spinave, svieti to tak nejako mdlo. Ale staci ich umyt a zase je to parada. Minule som to trochu skumal pred garazu a vyzera to tak, ze ta spina svetlo rozptyluje a preto ide vela vykonu aj dohora. Kazdopadne aj spinave to svieti asi lepsie, ako klasicke ziarovky. BTW pri kalsickych ziarovkach je to asi podobne s tym rozptylenim, ale tym, ze poriadne nesvietia nikdy, neni to vidiet. -
"-- skrytý --" 23.01.03 09:13
« Re: odesla mi H7icka
kdo: Tim letem jsem mel na mysli tu kazetu :-) Ze bych mel privilegie jako ministr obrany nebo Zantovsky, moct se proletet, v to jsem ani nedoufal. :-) Ale docela jsi mi vyrazil dech .. vazne bych se mohl podivat do Aera?? UUUUuuuu... no to by byl zazitek. A rikal jsi jim tam, ze rad v kokpitu vsechno mackam a se vsim rad hybam? :-))) Nebo byste prede mnou radeji vsechny masiny zavreli na zamek? :o) Takova naivni otazka .. tam se asi s fotakem nesmi, co? Udelat si dokumentaci :) -
"-- skrytý --" 22.01.03 15:40
« Re: odesla mi H7icka
mracek: No ja mel vcera taky trochu spinava svetla a presto jsem byl nadseny.Tak az je umeju, tak z toho budou mozna dalkovy :-)
Ale jinak nevim, nevim .. videt zelenou travu podel silnice? Ty jsi nekdy v Cechach videl podel silnice zelenou travu? Ja leda tak sedivou. :-))
Tak sem to mel od soboty krasne umyte, cistoucke, vyblejskane .. a po dnesku je to zase zasvinene, to by clovek brecel :"( .. :o)
kdo: Tak co, uz dela ta Vase pribuzna u nas ve firme? Stale se tesim se na slibeny let v Albatrosu :-)) -
« Re: odesla mi H7icka
Ajvn-ta cena je nizka oproti Philipskam, ktere stoji vice nez 3x tolik! Nebudes zklamany, jejich svitivost se projevi i za deste! Je videt fakt dobre a ten dojem navazuje take to, ze osvecuji skarpy na obouch dvou stranach a tak vidis i zelenou travu a neni to jen seda silnice! S tim zaspinenim svetel jsem to myslel tak, ze pokud jsou svetla spinavy, tak ta svitivost hrozne ztraci, nevim cim to jo, ale podobny efekt maji i xenony a proto se tam take davaji asi ostrikovace... Je to fakt zvlastni... -
« Re: odesla mi H7icka
Ajvn: Na autě jsem taky měl ty žluté (myslím AllWeather - 4x H1), protože jsem taky četl, že je žlutá lepší do mlhy a pro oko atd., ale celou dobu, než jsem je teď o vánocích vyměnil za bílé Silverstary jsem měl subjektivně pocit, že nic nevidím, asi jako když dodělává baterie ve svítilně. Asi mi ta žlutá nesedla. Po výměně za Silverstary pocity jako Ty. -
"-- skrytý --" 21.01.03 22:40
« Re: odesla mi H7icka
Tak jsem neuspel v OBI Roztyly, nemeli tam Silverstary,jen AllSeason, ale v Sterboholich uz jo.:-) Akorat me trochu zklamala ta relativne vysoka cena, 369Kc/kus. Nakonec jsem par Silverstaru vzal, potesila me pani u pokladny, pri mem dotazu, jestli jsou na ne aspon pul roku zaruky, tak me opravila, ze maji 2letou zaruku! :-) No, chci videt, jak budu priste uplatnovat zaruku, jestli si za timhle budou stat. Tak jsem je vymenil uz na parkovisti, abych je otestoval uz cestou domu po tme. Vysledek je skvely, ten rozdil oproti tovarnim obycejnym Philipskam je vyrazny! Svetlo je plynule rozptylene v cele plose, lepsi i do boku a vyrazne delsi svetelny kuzel dopredu. Doufam, ze za deste a mlhy nebudu zklamany :-) Kazdopadne dik Lufe za impuls a ostatnim za podporu :)) -
« Re: odesla mi H7icka
Ajvn - zlteho svetla by som sa nebal a pravdu povediac, rozmyslam, ze si ich kupim na zvysok zimy. Ludske oko je najcitlivejsie prave na zltu farbu, preto byvali kedysi hmlovky zlte. Myslim, ze so Silverstarmi alebo AllSeasonmi neurobis ziadnu chybu. Ad videnie za dazda - je to vzdy urcite lepsie, ako s obycajmymi ziarovkami. Vsimni si manikov s modrymi svetlami, ako sa pluzia v dazdi, pretoze prd vidia. Ale Silverstary svietia na bielo, tam sa nemas coho obavat. -
"-- skrytý --" 21.01.03 15:53
« Re: odesla mi H7icka
Tak velke houby. Dovolal jsem se na jeden prazsky velkoobchod, co delaj Philipsky, nadiktoval udaje z te me tovarni zarovky a ta pani mi rekla .. pane, to Vam tam dali ty nejobycejnejsi H7icky Philipsky, tohle nejsou zadne VisionPlus. :-) Tak po tomhle konstatovani mam pocit, ze cokoliv si tam dam noveho, tak to musi byt vzdycky pokrok. :-))) -
"-- skrytý --" 21.01.03 13:26
« Re: odesla mi H7icka
+50% maji Silverstary .. jak souvisi to mokro se zaspinenymi svetly? :-)
Vaham mezi tremi a nemam zkusenosti a dost informaci na zvazeni pro a proti.
Silverstary: jen ve tme urcite musi svitit lip, ale za mokra a mlhy clovek ASI (?) vidi jeste vetsi bilou neprostupnou stenu pred sebou a nejspis maji mensi vydrz??
AllSeason: to jsou ty nazloutle, asi nejidealnejsi do deste a mlhy, snad maji mit az 30% navic svitivosti, jen si rikam, jestli je ten pohled za normalnich nocnich podminek do zluteho kuzelu prijemny a neusina ridice :)
LongLife: Udajne nasobne vetsi zivotnost, akorat si rikam, jestli to neni na ukor svetelneho vykonu, ktery je uz neuspokojivy. :(
Tak a ted babo rad :-) Dokaze nekdo z praxe rict, ze nektera ze zde uvedenych "vlastnosti" je v praxi opravdu takova, nebo je neco z toho nafoukla bublina, nebo jsou jeste horsi, nez se obavam? :)
Asi jsem tam mel VisionPlus (Philips)..s jinou zkusenost zatim nemam.., jen nevim, jestli takova zarovka spis spada mezi bila svetla, nebo je spis blizsi zlutym AllSeasonkam. Je taky pravda, ze pri rade jizd v hustsim desti kolikrat ani nevidim stredove cary..coz je dost o hubu na nemeckych trojproudovkach :)..tak se bojim, aby ty Silverstary v tomhle nebyly jeste horsi. -
"-- skrytý --" 21.01.03 11:04
« Re: odesla mi H7icka
Tak sehnat znackovou H7 .. to je v Praze porod. Rano jsem stacil objet pred praci Makro, Baumarkt, jednu benzinku OMV a nikde zadna H7 Osram/Philips .. bud Narva nebo nic. Grrr. Nemate nekdo tip na dobrou cenove nepremrstenou prodejnu s autozarovkama v Praze nebo blizkem okoli? -
« Re: odesla mi H7icka
Ajvn - prajem ti, aby to tak bolo, ale bohuzial tomu moc neverim. My mame jeden z prvych 100Hz TV od Philipsu vtedy za nehoraznych 25tis ATS. Ale moj povodny Sony Trinitron je farebnejsi, biela je belsia a cierna je cernejsia a ziadnymi korekciami na Philipse to nedokazes upravit :-( Bohuzial ten Sony nie je 100Hz, a tak pouzivam Philips a Sony isiel mojim fotrovcom. -
"-- skrytý --" 20.01.03 16:46
« Re: odesla mi H7icka
luf: No krom tech 325 hodin v provozu dodavam, ze je to 7 mesicu a 2 tydny...takze to by potvrzovalo Tvou tezi, ze Philips odchazi ani ne tak na hodiny provozu, jako na fyzicke stari. :-))) Juknu na ty Silverstary .. zkusim juknout do Makra, jestli je tam nemuzou mit. Takove veci jsem tam jeste nehledal. :)
Jinak doufam, ze to s tim Philipsem neni az tak, jak pises .. ja mam od nich TV a VCR .. a zatim to slape pres tri roky bez jedineho sebemensiho zadrhelu. Teda u te TV by to nastvalo, nebyla 2x levna, ikdyz jsem na ni vymodlil diky kombinaci MO vanocnich slev a velkoobchodni ceny skoro -20.000 dolu :-) 72cm, 100Hz, Dolby ProLogic, 4 (2 zadni) repraky ve vybave, PIP .. obraz stale perfektni. DOufam, ze mi to tak zustane az do duchodu :) -
« Re: odesla mi H7icka
Philipsky nepoznam, mal som v aute povodne Philipsky a svietili OK, obidve zomreli v priebehu jedneho tyzdna (priprav sa na umrtie aj tej druhej) po cca. asi roku pouzivania auta. Teraz mam Silverstary od Osramu a okrem toho, ze svietia o dva chlpy lepsie, stoja polovicu toho, co Philipsky. BTW nemam rad Philips - drahy a nie moc kvalitny, co sa tyka elektroniky. Mame v rodine dva televizory od nich a kvalita obrazu je horsia ako na Sony za polovicnu cenu, casto sa kazia a ich ovladanie - skoda hovorit...