Renault Clio (II)

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault

• « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 14.02.03  16:18

« Re: to dabel

bluedream: Mne nezbyva nez si postezovat, ze v Cechach tuhle kubaturu v Cliu vubec nenabizi :-( Musi to byt pekny zihadlo. Ale nemyslim, ze ma nizsi podvozek nez 1.4 a 1.5. Nizsi ma dvoulitr a trilitr samozrejme taky :)) A sire pneumatik? Tipnul bych si, ze i 1.6 ma doporucenou kombinaci 185/55 R15 a 175/65 R14 .. 2.0 ma 195ky a 205ky Hufe, nebo kecam? :o)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 14.02.03  11:00

vykon 79kW/5750 a krutak 148Nm/3750, clio vazi 1030kg, tak ten motor by s tym vedel zatocit :))
  • « 00 Reagovat !

foto

14.02.03  10:53

blue: kolko ma to Clio 1.6 konikov a aky krutak? Inak to asi bude celkom delo, ked to ma 0-100 pod 10s...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 14.02.03  10:50

« to dabel

som dost zevdavy na subjektivny pocit pri jazde tou 1.6-kou, lenze asi ju u perdajcu mat nebudu.. to by bol celkom skusny upgrade z fabie 1.4mpi, co sa radosti z jazdy tyka :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

14.02.03  10:37

« Re: to Huf

No ano, Ty mas diesel, tam su tie otacky predsa len inak. Mne sa motor zacne prebudzat pri 2500, skutocne sa zobudi az pri 4000 ;))) Ale otazka bola a tak som chcel chalanov s Cliami potesit, ze by mi asi bez podradenia zdrhli ;)))
  • « 00 Reagovat !

foto

14.02.03  09:55

« to dabel

Jo jo. To bude tím. U mně jsou ty otáčky cca:

60km/h IV. ... 1600

60km/h III:... 2000

80km/h IV: ... 1700

Od 1600ot ale krásně zatáhne turbo, takže je to v pohodě. Jediná suchařina byla 60-100 na V. za 10.3s, kde byly otáčky na necelých 1300.
  • « 00 Reagovat !

foto

14.02.03  09:45

Huf: no tak som rad, ze spravim radost aj dalsim a nielen Cliakom ;))) Ved prave preto som dal tu poznamku o tazkom sprevodovani... vrchol krutiaceho momentu je v 4500 otackach a tam som sa pri mojich pokusoch ani nedostal ;)))
  • « 00 Reagovat !

foto

14.02.03  09:43

« to dabel

V poslední době mám pocit, že nemám silné auto, proto mi vždyky udělá radost, když je na tom někdo jště o trochu hůř.

Ale vážně, tady máš porovnání se mnou:

60-100 IV. ... 7,2s

60-100 III. ... 5,2s

80-120 IV. ... 7,5s

Osobně si ale myslím, že bys z toho vyšel líp, kdybys třeba 60-100 zkusil na II. (pokud na to dosáhne) a 80-120 na III. Taky absolutní zrychlování z 0 na 100, 120, 140... by nemělo být tak špatné. Oproti dieselu to můžeš točit. Pružnost sice není, ale odpich při podřazení jo.
  • « 00 Reagovat !

foto

14.02.03  09:04

« Re: Re:

Ahojte! Najprv gratulujem k asi najkludnejsej rubrike na MC, je to radost citat, ziadni truhlici, ktori by len rypali a trepali blbosti!

A teraz co tu vlastne scem ja... precital som si vcera vasu diskusiu o pruznom zrychleni. Zaujala ma orinova poznamka na konci "chcelo by to dvojliter", tak som si vcera po ceste z roboty povedal, ze dynamiku zmeriam. Vopred upozornujem, ze moje meranie prebiehalo asi tak, ze som isiel konstantnou rychlostou, v ruke mobil so stopkami, stopky som stlacil, takisto plynovy pedal na podlahu a potom zase stlacil, ked som dosiahol "zelanu rychlost". Auto bola Mazda 626 '98, 2.0i 115k. Pretoze ma extra tazke sprevodovanie (napr. na 5-ku pri 80 asi 1800 otaciek), udavam aj pociatocne otacky motora:

60-100 IV-ka 9.8s (1800rpm)

60-100 III-ka 7.5s (2500rpm)

80-120 IV-ka 12.8s (2400rpm)

Takze gratulujem vasim malym zihadlam, pretoze ak to dobre ratam, tak to natreli mojej Mazdicke skoro o 2 sekundy ;)))))
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 14.02.03  01:58

« Clio 1.6 16V

Dost vazne uvazujem nad tym, ze predam moju fabiu a pojdem do tejto kombinacie :-) hodnoty 0-100 9.6s, Vmax 193 sa mi velmi pacia. Ako to je ale s jazdnymi vlastnostami? Cital som, ze 1.6-ka ma trochu znizeny podvozok, sirsie pneu, ale na druhej strane v vzadu bubnove brzdy... Ked ale pomyslim na to, ze v zaklade (SKK 468900) je klima, hlinikove disky, sportove sedadla, elektricke zrkadla, kozeny volant, palubny pocitac (aj tempomat?) tak mi tie bubny az tak nevadia..
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 13.02.03  19:06

« Re: Re:

orin: :-) Ty me proste nezklames :o) S tim Meganem jsi me potesil, ja si taky myslim, ze ten Megane 1.6 se sebere dobre. Tata s nim sice jezdi taky pri zdi, ale porad mam pocit, ze tahle 1.6ka motor je kral mezi ostatnimi 1.6kami na trhu .. aspon co do "vystupnich" parametru. Bezkonkurencni rychlost (samozrejme i diky dobre aerodynamice), bezkonkurencni zrychleni, udavana ofic. spotreba je dost nadhodnocena, oproti realne, jak se s tim motorem da SVIZNE jezdit. Vzdycky poslouchame v sobotu rano na Prime, kdyz predvadeji jina auta jinych znacek. 1.8, dvoulitr, 2.5 .. a ty parametry to ma porad horsi :)) Tak naco mit takova dela, kdyz to same, jeste lepsi, odvede 1.6ka. :o)

Orin, ta fotka se tam snad objevi, ale Vy se na ni nedostanete .. je to na dobre odstinenem intranetu :o)
  • 00 Reagovat !

foto

13.02.03  14:11

« Re:

No hadam sa mi nebudes ospravedlnovat. Bol to len sprym. Ajvn s tym vrcholom - videl som ze je to nahravka na smec, tak som sa "chytil". Ale - super osviezenie debaty. Dnes som na teba myslel Ajvn. Hlavne na tu Tvoju "elasticitu" :o))) Kua, preco to teraz vsetko vyznieva tak dvojzmyselne :o))))
    Sa uz na tom normalne chlamem. Proste isiel som s Meganom 1.6 16V a skusil to od 60 do 100 (podla Tvojho vzoru) na stvorke a nameral som priblizne 8.5 s. Je pravda, ze odspodu bol zatah slaby, ale nad 85 to uz slo. Chcelo by to 2-liter, pretoze obsah valcov nahradi len obsah valcov (H.Ford)
    Ozaj, ked bude ta fotka v db, nezabudni dat link :P
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.02.03  13:35

« Re: Ajvn 1510:

kdo: :-) No co Ti mam rict .. letel jsem :-))) Teda ale nikdy bych nerekl, ze je v te kabine az takovy hluk .. uz chapu, proc maj helmu na usich :)) Co ale obdivuju, jak dokazou udrzovat presne tu samou rychlost vsichni, to chce zlatou levacku :-) Jen skoda, ze ten kameraman nezabrousil na rychlomer .. kolik to mohlo byt? mezi 400-500? Ovsem nejvic me pobavil pohled na piloty ... spis mi pripominali chlapy z hospody .. i vekove :-)) No jo, holt kdo umi, ten umi .. treba i v ctyriceti padesati :-))
  • « 00 Reagovat !

foto

12.02.03  08:56

Ajvn: Nemáš zač. Tak jak?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.02.03  17:54

Panove, tak opravdu vecna skoda, ze nemuzete videt tu divku, ktera zatim nemela u nas fotku v databazi zamestnancu. Dneska jsem ji videl nazivo a opravdu si pravem zaslouzi vsechny oslavne chory, ktere jsem tu z galantnosti mne vlastni dopredu pel. :-)) .. skoro jako Trubadur :-) No ale hlavni je, ze mi donesla kazetu, jedu domu a jdu se prolitnout v Albatrosu. :-)) .. na dalku dekuju KDOvi za zaslani :o)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.02.03  12:48

« Re: elasticita 60-100 (4ka)

lufe, jojo, ja jezdim sam :-)) to vis, stihacka .. ne jako ty, lehky bombarder, s bombometcikem/navigatorem a jeste zadnim strelcem :-))

Nebud smutny, pod devet to asi stlacis a stejne jsi o vic jak dve vteriny rychlejsi nez bezna auta nizsi stredni tridy :-)) Sou to "sracky" :o)
  • « 00 Reagovat !

foto

11.02.03  09:25

« Re: elasticita 60-100 (4ka)

Ajvn - no je to jasne, mam mensi objem, preto som nameral az 9.2s :-((( Ale boli sme v aute traja, skusim este niekedy, ked budem sam (ty si bol sam?). Ad otacky - pri 60 mam asi 2400, pri 100 mam 4000. Vrchol je pri 3750, takze az ku koncu.
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 11.02.03  00:00

« Re: to orin ad vrchol

"ma vrchol" asi chcel povedat, ze ta baba mala vrchol, nee orin? :)
  • « 00 Reagovat !

foto

10.02.03  16:59

Ach ta Vase debata... :-)))
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.02.03  16:57

orine :-) Ja cekal, ze se nekdo na tohle chytne, ale ze zrovna Ty? :-)) Ikdyz .. ta nase predchozi debata .. to jsi vlastne v kurzu. :))

Hufe ... co dela pak? No za pet minut ma sice vrchol, ale pak uz jen udrzuje ty spravne otacky. :-)))
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…