Renault Clio (II)

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault

• « 00 Reagovat !

foto

27.02.03  11:56

« Re: to luf

Huf - brzdy su v pohode. Darmo sa tu budes rozpisovat o nejakych minikotucoch alebo tak :-). Clio podla merani brzdi lepsie ako Fabia 1.4MPI. Zvysok je na pneu. Ad pneu - nepoznas Pirelli P5000? Ide najma o drzanie na vode a o ich zivotnost. Ak vyrdzia 40tis, budem len rad :-). Spravanie na suchu ma az tak moc netrapi, mam pocit ze budu urcite lepsie ako CECky.
  • « 00 Reagovat !

foto

27.02.03  11:16

« to luf

Ad proměřování. To je v pohodě. Mám větší kola, než mají být a navíc se při zatížení vůbec nedeformují. Myslím, že jsem VW odchylku jakš takš eliminoval. :o)
  • « 00 Reagovat !

foto

27.02.03  11:14

« to luf

To já si naopak nejvíc troufám v zatáčkách. Ono mi to totiž na rovinkách zase tak rychle nejede, ale jakmile je dobrý povrch, tak se neznám a pneu mizí před očima (pakliže bych měl oko v podběhu:o) )

Za tu dobu, co mám 225/35ZR17 Y, se mě ještě nikdo v zatáčkách neudržel. Na druhé straně připouštím, že si takto troufnu jen tam, kde to znám. To je právě ta nejlepší kombinace.

BTW, Clio má dost slabé brzdy (mrňavé kotouče, vzadu bubny...). Když tak valíš, nepociťuješ tento hancicap?
  • « 00 Reagovat !

foto

27.02.03  09:52

« Re: dalsi milestone 20.000 km :)

Ajvn - no to je prave to najhorsie. Na rovinkach si na teba trufnu a ked pride kopcek alebo zakruty, zrazu si im nalepeny na zadnom narazniku, pretoze obiehat moc neni kde a na rychlejsiu jazdu v tej chvili nemaju podvozok/vykon. Preto mam radsej kazdu Skodovku/Zigul/stare BMW/vyhrkane cmudiace Golfy/hrdzave Renaulty a Peugeoty/... za sebou :-)

Minule ma zacal taky jeden (Skoda Favorit) obiehat dolu kopcom - telefonoval som, tak som zvolnil na 120. Bolo to o zivot, lebo zjazd uz koncil a zacinalo dalsie stupanie a oproti bol autobus. Napriek tomu to ten manik skusal a az do mojho auta som pocul rev jeho motora. Nakoniec som to nevydrzal, podradil a on sa mohol kludne zaradit naspat za mna. Na vrchole kopca som videl Favorit ako funi niekde v jeho polovici... A ake z toho plynie poanucenie? Ze keby som isiel svojich 130 stale, tak ma nema sancu dobehnut a usetrili by sme si jednu stresovu situaciu.
  • « 00 Reagovat !

foto

27.02.03  09:43

« Re: to Ajvn

Huf - takych Skodovkarov ako ty je na ceste iba zopar. Vacsina jazdi na 1.4 MPI alebo 16V a tie moc sance nemaju. Ale ja nepokladam beznu premavku za preteky, kto bude najrychlejsi. Ja mam svoje tempo, ktore mozno je vyssie ako vacsiny ostatnych, ale ked chce niekto ist rychlejsie, kludne ho pustim. Je to jeho vec a ak mu to zdvihne ego, jeho problem :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

27.02.03  09:39

Samozrejme, ze premeriavaju, ale podstatne menej ako u VW group.
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 27.02.03  02:09

Hm... Teda na to, co máš za kocábku, si celkem troufáš. 150km/h... :o)))
    pohoda, francuzske tachometre dost premeriavaju :))
  • « 00 Reagovat !

foto

26.02.03  20:33

« to Ajvn

No, to moc nechápu. Škodovkám že se vzdaluješ? Tak možná modelové řadě 105/120 ;o)

Ale vážně, nezapomeň na to, že já nejsem nejrychlejší škodovka a to bych Tě prohnal, že by sis nestačil ani zapsat SPZ (v zatáčkách o to míň).
  • « 00 Reagovat !

foto

26.02.03  20:22

« to luf

Hm... Teda na to, co máš za kocábku, si celkem troufáš. 150km/h... :o)))
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.02.03  17:32

luf: No plouzit se za nekym, s rozumnym odstupem, to ma sve klady .. viz. slipstream :)) To je pak dobra uspora, chichi :-) S tou predjizdejici Skodou mi to hrozi leda tak na te dalnici, jinak ne. Jak jsem psal, na vyletech po okrskach si to "sinu" svych 90-100, zatimco ostatni brzdi na 60-70, takze si udrzuju konstantni vykonnost a Skodovkam se vzdaluju. :-)) Snad s vyjimkou Hufovy Fabky :-)))
    Jinak vyrid manzelce, ze ji zdravim, ze ma me sympatie jako ridicka :-)))
  • « 00 Reagovat !

foto

26.02.03  11:07

BTW 150 vs. pohodovych 120 je dost velky casovy rozdiel, ked ides na cestu napr 800km. Jazdit pomaly pri takych strekach by ma asi zabilo.
  • « 00 Reagovat !

foto

26.02.03  11:05

Par krat som skusit v lete sa pluzit pomaly krajinou so spustenymi oknami tymto "doktorovym" sposobom a ma to nieco do seba. Clovek ma skorej pocit, ze je na prechadzke ako ze sa vezie. Proste parada. Ale pri presunoch z miesta A do B sa snazim mat vzdy dost vysoku priemernu rychlost - je to menej unavne pre mna, pre mojho drobca, ktoremu sa cesty nad 2 hodimy moc nepacia a navyse nemusim mat oci nalepene na spatnom zrkadle, aby som sledoval, aky * ma zacne kde predbiehat. Vtedy si na mna totiz trufnu aj Skody 120 a to je o drzku, ked oproti ide autobus alebo nieco podobne a on zrazu zisti, ze mu to islo tak dobre iba preto, ze za viezol v zavetri. Pri mojej normalnej jazde ho ofuknem ze si ani nestihne vsimnut, ze sa to stalo a uz ma viacej nezdrzuje.

Teba si na ceste predstavujem podobne ako moju manzelku (teda ked vynecham jej zmetkarcenie v niektorych situaciach). Nic v zlom, ona jazdi asi podobne ako ty - pohodicka, nikam sa neponahla a radsej ako obehnut trosku pomalsie auto, zmierni tempo o 5km/h a pluzi sa za nim :-)
  • 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 26.02.03  02:26

« rain x

dal som si tu antirain sracku aj na zrkadla a celkom dobreeee
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 25.02.03  18:15

Hele Lufe, kapni bozskou, doufam, ze si me ridicskym stylem nevybavujes jako Hrusinskeho, kdyz delal doktora ve Vesnicko ma strediskova. Az takovy posuk ale nejsem. :-))))
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 25.02.03  18:14

luf: :-))) Ja vim, ze sem exot :-) U me je to o to horsi, ze mne jizda pri 150 v bezpecnem aute neprijde rychla, ale taky docela pomala. Takze at pojedu tak nebo tak, vzdy budu mit pocit, ze mi to prijde "rychlostne nezazivne". Tak si rikam, ze tu jizdu pojimam aspon jako odpocinek a relaxaci pro me i pro auto. :-) Jinak se spankem je to samozrejme o drzku, ale to resi vzdy pritomne baleni zvykacek na dlouhe cesty. Sice mam pak 14 dni vykloubenou sanici.. :-)))
  • « 00 Reagovat !

foto

25.02.03  09:35

Boze, to je jazda ako keby soferovala moja manzelka. Nastastie je Clio tiche, takze obcas nezbada a vali si to rozumnych 120 :-) BTW pri 90km/h zaspavam za volantom. To je fakt nudna rychlost. Raz som to skusil dlhodobejsie a dostal som sa na spotrebu pod 5.5l, za tie usetrene korunky mi ale ten strateny cas nestoji.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 24.02.03  17:10

:-)) lufe, ja sem asi divnej, ale me rychla jizda moc nebavi :-) Od toho mam PCicko, kde se vyblbnu treba i pri 300km rychlostech :)

Ale je fakt, ze me nejvic bavi jezdit pri 80-90km/h rychlostech .. bez ohledu na profil trate. Po rovince jedu 80-90, do kopce jedu 80-90, kdyz prijdou pekne serpentyny, horske prusmyky, tak jedu zase tech svych 60-80 :-))))) Kazdy, kdo me predjede na rovince, toho s prehledem dojizdim v technickych pasazich :-) Tomu rikam radost z jizdy :)
  • « 00 Reagovat !

foto

24.02.03  11:25

Tak to uz mas po zabehu :-) Uz mu mozes zacat kludne nakladat, nech vidime, ci sa s tym da jazdit aj rychlo a za 4l nafty :-)))
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.02.03  14:13

« dalsi milestone 20.000 km :)

Tak jsem se dneska prehoupl za dvacitku. Hellebrand je urcite prede mnou :-) no jo, aspon to budu mit dyl novejsi :-)) Tak jak Vam klepou kralici? Mne tuk tuk, zatukat se musi, nastesti dobre. Doufam, ze to takhle pujde dal. Porad vaham, jestli si prodlouzit v cervnu, na konci rocni zaruky, jeji delku az na tri roky, ale za tech cca 10.000 ? Myslite, ze se to vyplati? Oni tam v tech podminkach dost veci vyjmenovavaj, na ktere se to nevztahuje .. budi to dojem, ze skoro na vsechno :-) Jo ale abych nezapomnel, me oblibene statisticke tema, spotreba nic moc, v zime mi to moc dolu neleze, porad mam 3.928 :(, z toho je 8000km na zimakach. Zatim celkova prumerna rychlost je 53,79km/h :)

A piste, at to tady nezmira :-))
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.02.03  20:52

« Re: to dabel

hmm, tak 195/45 R16 jsem opravdu v materialech u 2.0l nasel, ale 205 nepisou. Tak sem asi prestrelil :)
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…