Renault Clio (II)

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault

• « 00 Reagovat !

foto

27.02.03  16:41

« mimo misu - digifoto

Ajvne a lufe, tak by mě zajímalo, zda máte přehled i v digitálech. Jak byste hodnotili SONY, Kyocera, Olympus, Konica popřípadě další firmy. 3-5Mpixels. Já už jeden koupil a zajímalo by mě, jestli jsem neprohloupil. Nejsem umělec ani fanda. Mám to na focení * (akcí, aut, ve firmě na reklamace dodaných věcí apod.). Vzal jsem k tomu i tiskárnu.

So what? So fucking what??? ;o)
  • « 00 Reagovat !

foto

27.02.03  16:35

« Re: mimo misu - obj. Sigma

Ajvn - hyper-super-mega zoomy nebrat ani zadarmo. No teda vlastne zadarmo ano, ale urcite sa za ne neoplati platit. Neviem ti poradit, ake tele kupit, lebo sa momentalne pohybujem s objektivmi prave na opacnom konci - chcem sirokac. Mat objektivy, ktore za vela nestoja ma uz tiez omrzelo a tak upgradujem na pevne skla alebo profi zoomy. Original Pentax objektivy su vraj vynikajuce, co tak SMC-FA Zoom 80-320mm f/4,5-5,6 alebo SMC-FA Zoom 100-300mm f/4,7-5,8, su za podobnu cenu a rozsah je mensi, takze budu iste kvalitnejsie. Cim vacsi rozsah zoomu, tym viacej kompromisov pri designe objektivu. Vymienanie je sice buzeracia, ale radsej vymenim, ako by som plakal nad hroznou kvalitou. Nabrowsuj www.fototechna.cz, tam su testy techniky a inspiruj sa. BTW skus si zapisovat ake ohniska pouzivas aspon na niekolkych filmoch. Mne napriklad vyslo, ze najcastejsie potrebujem 50 a 28mm, aj ked som vzdy myslel, ze najviac vyuzivam tele :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

27.02.03  16:21

« to Ajvn

Škoda. Možná by se Ti to líbilo ;o) Třeba bys ani neurval závěs nebo neprorazil pneumatiku :o)))

Tady totiž vyhrává ten, kdo to projede bez nehody :o))) Holt zima byla krurá a silničáři nestačí lepit.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.02.03  16:14

« Re: to Ajvn

HUFe: Prece bys necekal, ze me, klidase, dokazes vyprovokovat? :-)) Takove pokusy jdou jednim uchem dovnitr, druhym ven :-) Ja jezdim se svym Cliem pro nase spolecne poteseni :)), ne pro predvadeni se pred druhymi. Nekdo musi byt lepsi a ja Ti verim, ze bys to byl Ty a preju Ti to. :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

27.02.03  15:12

« to Ajvn

Pokud jsi jel o víkendu nebo ve svátek, tak se nediv. Provoz má v těchto připadech zcela jiné tempo.

Až pojedeš na Moravu, ozvi se. Ukážu Ti, kde mi máš ukázat, jak se jezdí RZta a potom to změříme ve škůdce fábce. ;)
  • « 00 Reagovat !

foto

27.02.03  15:10

« to luf

Oprava (tedy upřesnění): Více než 600stupňů.
  • « 00 Reagovat !

foto

27.02.03  15:09

« to luf

Absolutní nepochopení. Já mluvím o uhřátých brzdách, které mají cca 600stupňů. Neuspěl bys ani náhodou. Mám to vyzkoušené. 100-0 je pro kočárky. 150-0 5x za sebou a to celé po drsné jízdě po klikatých okrskách, tam poznáš brzdy ;o)

Nebo na okruhu.

Jinak, P5000 Dragoš bude jistě lepší než CECky. Myslím, že v dnešní době (na trhu už je CEC3) je konkurence CECkám jen Matador, Barum a Korkorán :o))
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.02.03  13:44

« mimo misu - obj. Sigma

Lufe, kamo fotografe :-), co rikas na objektiv Sigma Hyperzoom 28-300mm F3.5-6.3 Aspherical? Mas nejake reference? Potrebuju nejake tele k Pentaxu MZ-6, do 300mm, ale zase ta pakarna menit nekde na fotografickych toulkach stale dva objektivy (FA 28-90) :(( Tak jsem objevil tohle, jen doufam, ze takovy "kompromis" sebou nenese moc negativnich dusledku...preci jen tech cocek tam neni malo..17elementu v 15ti grupach.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.02.03  13:35

« Re: promerovani tacha

HUF: Ted me napada, ze na tu Hlubokou jsem jel svizne i proto, ze jsme chteli s pritelkyni stihnout prvni ranni vypravu na zamek, nez tam nabehnou austriaci a germosi. :)

A ted si jeste vzpominam, ze kdyz jsme stihali prohlidku na Sychrove, tak jsem to po tech stezkach III.tridy bral jako eRZetu, mnam, to byla radost, doleva, doprava, doleva, uzka silnice a v poli kombajny :-))

Asi na me maji dobry vliv navstevy kulturnich pametihodnosti :)
    To promerovani tacha u Clia .. tak to se mi nepozdava. Asi je to tim, ze mam 15ky, ne default 14"..ale ve Vysokem Myte mi to kolem 60ky promerovalo okometricky jen 1-2km/h podle instalovaneho radaru.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.02.03  13:25

Hufe, v zatacce je o hubu drzet v jedne ruce blocek s papirem, v druhe tuzku, v treti volant a ve ctvrte saltpaku. :-))) Takze SPZetku si necham na rovinku :-)

Hele, ja vim, ze mi moc neveris :), ale cestou na Hlubokou od Berouna jsem patril k nejrychlejsim vse predjizdejicim vozum :)) Me proste bavi takove cesty, jeste vic technicke serpentiny, ale dalnice me proste nerajcujou :-))
    Zrovna vcera jsem o tom cestou z prace v osm premyslel. Ja si pri te ceste fakt odpocinu, relaxace, posloucham radio .. sice jako na potvoru v tyhle vecerni casy davaji vysilani na Regine nebo CR1 pro 4% mensinu..tak to vetsinou preladuju jinam :-) Mozna je to tim, ze mam v praci stres, takze jsem rad, ze uz za volantem se mohu opravdu uvolnit a mozek mi pracuje na minimalni vykon, behem ktereho zvlada i tak vsechno sledovat. :)
  • « 00 Reagovat !

foto

27.02.03  11:56

« Re: to luf

Huf - brzdy su v pohode. Darmo sa tu budes rozpisovat o nejakych minikotucoch alebo tak :-). Clio podla merani brzdi lepsie ako Fabia 1.4MPI. Zvysok je na pneu. Ad pneu - nepoznas Pirelli P5000? Ide najma o drzanie na vode a o ich zivotnost. Ak vyrdzia 40tis, budem len rad :-). Spravanie na suchu ma az tak moc netrapi, mam pocit ze budu urcite lepsie ako CECky.
  • « 00 Reagovat !

foto

27.02.03  11:16

« to luf

Ad proměřování. To je v pohodě. Mám větší kola, než mají být a navíc se při zatížení vůbec nedeformují. Myslím, že jsem VW odchylku jakš takš eliminoval. :o)
  • « 00 Reagovat !

foto

27.02.03  11:14

« to luf

To já si naopak nejvíc troufám v zatáčkách. Ono mi to totiž na rovinkách zase tak rychle nejede, ale jakmile je dobrý povrch, tak se neznám a pneu mizí před očima (pakliže bych měl oko v podběhu:o) )

Za tu dobu, co mám 225/35ZR17 Y, se mě ještě nikdo v zatáčkách neudržel. Na druhé straně připouštím, že si takto troufnu jen tam, kde to znám. To je právě ta nejlepší kombinace.

BTW, Clio má dost slabé brzdy (mrňavé kotouče, vzadu bubny...). Když tak valíš, nepociťuješ tento hancicap?
  • « 00 Reagovat !

foto

27.02.03  09:52

« Re: dalsi milestone 20.000 km :)

Ajvn - no to je prave to najhorsie. Na rovinkach si na teba trufnu a ked pride kopcek alebo zakruty, zrazu si im nalepeny na zadnom narazniku, pretoze obiehat moc neni kde a na rychlejsiu jazdu v tej chvili nemaju podvozok/vykon. Preto mam radsej kazdu Skodovku/Zigul/stare BMW/vyhrkane cmudiace Golfy/hrdzave Renaulty a Peugeoty/... za sebou :-)

Minule ma zacal taky jeden (Skoda Favorit) obiehat dolu kopcom - telefonoval som, tak som zvolnil na 120. Bolo to o zivot, lebo zjazd uz koncil a zacinalo dalsie stupanie a oproti bol autobus. Napriek tomu to ten manik skusal a az do mojho auta som pocul rev jeho motora. Nakoniec som to nevydrzal, podradil a on sa mohol kludne zaradit naspat za mna. Na vrchole kopca som videl Favorit ako funi niekde v jeho polovici... A ake z toho plynie poanucenie? Ze keby som isiel svojich 130 stale, tak ma nema sancu dobehnut a usetrili by sme si jednu stresovu situaciu.
  • « 00 Reagovat !

foto

27.02.03  09:43

Huf - takych Skodovkarov ako ty je na ceste iba zopar. Vacsina jazdi na 1.4 MPI alebo 16V a tie moc sance nemaju. Ale ja nepokladam beznu premavku za preteky, kto bude najrychlejsi. Ja mam svoje tempo, ktore mozno je vyssie ako vacsiny ostatnych, ale ked chce niekto ist rychlejsie, kludne ho pustim. Je to jeho vec a ak mu to zdvihne ego, jeho problem :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

27.02.03  09:39

Samozrejme, ze premeriavaju, ale podstatne menej ako u VW group.
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 27.02.03  02:09

Hm... Teda na to, co máš za kocábku, si celkem troufáš. 150km/h... :o)))
    pohoda, francuzske tachometre dost premeriavaju :))
  • « 00 Reagovat !

foto

26.02.03  20:33

« to Ajvn

No, to moc nechápu. Škodovkám že se vzdaluješ? Tak možná modelové řadě 105/120 ;o)

Ale vážně, nezapomeň na to, že já nejsem nejrychlejší škodovka a to bych Tě prohnal, že by sis nestačil ani zapsat SPZ (v zatáčkách o to míň).
  • « 00 Reagovat !

foto

26.02.03  20:22

« to luf

Hm... Teda na to, co máš za kocábku, si celkem troufáš. 150km/h... :o)))
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.02.03  17:32

« Re: dalsi milestone 20.000 km :)

luf: No plouzit se za nekym, s rozumnym odstupem, to ma sve klady .. viz. slipstream :)) To je pak dobra uspora, chichi :-) S tou predjizdejici Skodou mi to hrozi leda tak na te dalnici, jinak ne. Jak jsem psal, na vyletech po okrskach si to "sinu" svych 90-100, zatimco ostatni brzdi na 60-70, takze si udrzuju konstantni vykonnost a Skodovkam se vzdaluju. :-)) Snad s vyjimkou Hufovy Fabky :-)))
    Jinak vyrid manzelce, ze ji zdravim, ze ma me sympatie jako ridicka :-)))
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…