Renault Clio (II)

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault

• « 00 Reagovat !

foto

28.02.03  11:58

« Re: mimo misu - obj. Sigma

Ajvn - tu su nejake sajty pre teba: www.photo.net, www.photozone.de (anglicky), www.e-photo.com (nejky novy blby design, ale ak tam je niekde archiv starych clankov, tak fajn citanie), www.ephotozine.com, www.photodo.com, www.photographytips.com, www.normankoren.com, www.paladix.cz, www.fotopruvodce.cz, www.photorevue.cz. Kym to vsetko preberies, mas co robit, navyse kazda stranka obsahuje stranku s linkami na dalsie stranky... :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 28.02.03  11:50

« Re: huf

matuS: To se obavam, ze plnej manual budou dlouhodobe nabizet jen a predevsim znami vyrobci fotoaparatu (Nikon, Kodak, Olympus, Pentax, Canon), ale takove ty ostatni znacky jako Sony, HP, atd .. to budou jen hracky pro bezne lidi, maximalne priorita casu a clony a to uz je u takovych znacek co rict :-)) Holt casy, kdyz si kazdej fotograf vsechno UMEL nastavit sam, nebyl to jen tupa opice mackajici spoust, ty uz jsou bohuzel pryc a cim vic je takovych opic, tim vic prevlada vyroba takovych hracek a fotaky pro prave fotografy jsou vic a vic drazsi v porovnani s fotaky pro opicaky :(
  • « 00 Reagovat !

foto

28.02.03  10:10

« Re: mimo misu - digifoto

Uff - to bude ciste subjektivne, lebo s digitalmi fotim iba s Canonmi a obcas s jednym Sony, o ostatnych citam iba recenzie na dpreview. 1, Olympus E-10 alebo E-20 je super masina. Ostatne maju dost velky sum v tmavych oblastiach. 2, Kyocera nevynika optikou, 3MPix maju casto nizsie realne rozlisenie ako bezne 2MPix. 3, Konicu nepoznam vobec. 4, Na SONY mi vadi ich MemoryStick a trapnych 128MB, inak objektivy CarlZeiss su spicka, chipy si robia sami a vacsina dalsich vyrobcov ich pouziva tiez, takze casto su etalonom triedy (napr. DSC S85 je etalonom podania farieb). 5, Minolta mi pripada, akoby sa iba snazila dohnat ostatnych vyrobcov a pomaly straca dych. 6, Nikon je na spici. 7, Canon je na spici, navyse ma fakt suprovu optiku. (Objektiv z G2 pouzila na svojom digitale aj Leica a ti su znami nekompromisnymi poziadavkami na objektivy). Takze by som to zhrnul tak, ze Canon, Nikon a Sony su v podstate istota kvality. Olympus, Pentax a Minolta nie su spatne, nieco ako zlaty stred. A na koniec su rozne Konicy, Kyocery atd. V podstate je tento trend aj vyjadreny cenou.

Neber to spatne, ak som nahodou ten tvoj zaradil do inej triedy ako spicka :-) Fakt sa moc v digitaloch neorientujem, IMHO este ich cas nedozrel. Ked si kupim digi zrkadlovku s FF chipom a cca. 10MPix, dynamickym rozsahom min. 8EV a s pamatou 5GB za 2000EUR, vtedy sa zacnem o digi zaujimat viacej. Zatial jediny, co splan poziadavky na chip a kvalitu obrazu, stoji 9tis EUR (Canon EOS 1Ds)

Viacej, ako na fotaku zalezi na tlaciarni. To co nezvladne fotak, dotiahne PhotoShop. Co si kupil?
  • « 00 Reagovat !

foto

28.02.03  09:48

« Re: dalsi milestone 20.000 km :)

matuS - lahko sa ti odsudzuje, ked si tam nebol. V tomto pripade by si neurobil urcite nic ine. Ja som mu nebranil obehnut, stale som udrziaval tych zvolnenych 120, ale ked som uz videl, ze na to nema, najrozumnejsie bolo rychlo zmiznut. Ak to poznas - stalo sa to na ceste medzi Nitrou a Zlatymi Moravcami. A ked mi povies, ze tam neni 130 bezpecnych, tak si zacnem mysliet nieco o tvojich vodicskych schopnostiach. Koniec tejto temy!
  • 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 28.02.03  02:37

« huf

to je pekne ze tvoje brzdy funguju 15x pri rychlosti 150km/h-0, ale v normalnej prevadzje je to zbytocne. jedine vyuzitie je naozaj iba na okruhu. pri normalne ryhclejsom jazdeni na okreske sa absolutne nemas sancu priblizit podmienkam na okruhu (pokial niesi uplny *)

co sa tyka digitalov, vsetko zalezi od toho co od fotaku chces a kolko chces minut. je to daleko horsie ako kupovat auto!
    ponuka je velmi velka a je z coho vyberat.
    ja mam so sony len tie najlepsie skusenosti, ale napr mne osobne chyba na dsc-p1 plne manualny mod (hoci by som ho vyuzil tak na 10% fotiek, ale chcel by som to)
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 28.02.03  02:26

« Re: dalsi milestone 20.000 km :)

Nakoniec som to nevydrzal, podradil a on sa mohol kludne zaradit naspat za mna

luf, to o tom premeriavani som napisal zo srandy, ale ty preco sam zo seba robis *?
    nehnevaj sa, ale "zvolnit" na okresnej ceste na 120km/h lebo telefonujes, branit predbiehajucemu pridavanim plynu, to su dost nenormalne a nemoralne veci na ceste. od normaleho cloveka ako ty som to necakal. asi ta uz prestanem povazovat za normalneho vodica. a ked si mal synatora vzadu, tak ta uz za normalneho v ziadnom smere nepovazujem.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.02.03  22:30

« Re: to Ajvn

Hufe, Ty si pletes, kdo chce tajenku .. tajenku jsi chtel Ty, a to vyjadreni, jestli Tebou zakoupeny digital je dobra koupe. :))
  • « 00 Reagovat !

foto

27.02.03  17:59

« to Ajvn

Napřed recenze, potom tajenka. ;o)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.02.03  17:55

« Re: mimo misu - digifoto

Hufe, tak se pochlub ktery mas primo :-) Nejsem urcite profik, ale proc bychom se tu nebavili i o tomhle :)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.02.03  17:54

luf: Tak diky :-) ted si mi nasadil brouka do hlavy :-))) No ale proto jsem se Te ptal. Mam, co jsem chtel :o) Hmm, no dokud to clovek nevidi, tak si neudela obrazek, ovsem koupit neco za par hezkych litru a pak plakat, to uz je pozde. :-( Shanim linky na nejake foto-sajty, kde jsou diskuse lidi z oboru. Tak dik za fototechnu a kdybys vedel i o jinych, klidne slovenskych:), tak sem s nimi, udelas mi rozhodne radost .. a starost zaroven :-))

Jasne, tele bezne pouzivas daleko mene a 50ka je klasika, to je bezne lidske oko. Tele chci pro dve veci: 1) sem tam bych rad fotil neco v dalce, ale presto detail (priroda, zavody) a 2) s tele se da snadnejc zmensovat hloubka ostrosti a hrat si s umeleckymi fotkami :-) Ono s klasickym zoomem, ikdyz tam dam nejvetsi diru na nejdelsi ohnisko, prijde mi to porad malo rozostrene pred a za cilovym objektem :-) Kdyz uz si takhle hrat, tak to ma byt rozostrene az od urcite miry, jinak ta fotka pusobi ne umelecky, ale jako ze je blbe zaostrena :-)) Ta 80-320mm ma dost dobrou svetelnost nadlouho, 5.6, to neni vubec spatny, to je samozrejme lepsi jak ta Sigma :)) No asi holt pujdu do neceho takoveho, pritelkyne bude muset prekousnout, ze mi to foceni dyl trva, nez to prohodim :-)))
  • « 00 Reagovat !

foto

27.02.03  16:41

« mimo misu - digifoto

Ajvne a lufe, tak by mě zajímalo, zda máte přehled i v digitálech. Jak byste hodnotili SONY, Kyocera, Olympus, Konica popřípadě další firmy. 3-5Mpixels. Já už jeden koupil a zajímalo by mě, jestli jsem neprohloupil. Nejsem umělec ani fanda. Mám to na focení * (akcí, aut, ve firmě na reklamace dodaných věcí apod.). Vzal jsem k tomu i tiskárnu.

So what? So fucking what??? ;o)
  • « 00 Reagovat !

foto

27.02.03  16:35

Ajvn - hyper-super-mega zoomy nebrat ani zadarmo. No teda vlastne zadarmo ano, ale urcite sa za ne neoplati platit. Neviem ti poradit, ake tele kupit, lebo sa momentalne pohybujem s objektivmi prave na opacnom konci - chcem sirokac. Mat objektivy, ktore za vela nestoja ma uz tiez omrzelo a tak upgradujem na pevne skla alebo profi zoomy. Original Pentax objektivy su vraj vynikajuce, co tak SMC-FA Zoom 80-320mm f/4,5-5,6 alebo SMC-FA Zoom 100-300mm f/4,7-5,8, su za podobnu cenu a rozsah je mensi, takze budu iste kvalitnejsie. Cim vacsi rozsah zoomu, tym viacej kompromisov pri designe objektivu. Vymienanie je sice buzeracia, ale radsej vymenim, ako by som plakal nad hroznou kvalitou. Nabrowsuj www.fototechna.cz, tam su testy techniky a inspiruj sa. BTW skus si zapisovat ake ohniska pouzivas aspon na niekolkych filmoch. Mne napriklad vyslo, ze najcastejsie potrebujem 50 a 28mm, aj ked som vzdy myslel, ze najviac vyuzivam tele :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

27.02.03  16:21

« to Ajvn

Škoda. Možná by se Ti to líbilo ;o) Třeba bys ani neurval závěs nebo neprorazil pneumatiku :o)))

Tady totiž vyhrává ten, kdo to projede bez nehody :o))) Holt zima byla krurá a silničáři nestačí lepit.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.02.03  16:14

HUFe: Prece bys necekal, ze me, klidase, dokazes vyprovokovat? :-)) Takove pokusy jdou jednim uchem dovnitr, druhym ven :-) Ja jezdim se svym Cliem pro nase spolecne poteseni :)), ne pro predvadeni se pred druhymi. Nekdo musi byt lepsi a ja Ti verim, ze bys to byl Ty a preju Ti to. :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

27.02.03  15:12

« to Ajvn

Pokud jsi jel o víkendu nebo ve svátek, tak se nediv. Provoz má v těchto připadech zcela jiné tempo.

Až pojedeš na Moravu, ozvi se. Ukážu Ti, kde mi máš ukázat, jak se jezdí RZta a potom to změříme ve škůdce fábce. ;)
  • « 00 Reagovat !

foto

27.02.03  15:10

« to luf

Oprava (tedy upřesnění): Více než 600stupňů.
  • « 00 Reagovat !

foto

27.02.03  15:09

« to luf

Absolutní nepochopení. Já mluvím o uhřátých brzdách, které mají cca 600stupňů. Neuspěl bys ani náhodou. Mám to vyzkoušené. 100-0 je pro kočárky. 150-0 5x za sebou a to celé po drsné jízdě po klikatých okrskách, tam poznáš brzdy ;o)

Nebo na okruhu.

Jinak, P5000 Dragoš bude jistě lepší než CECky. Myslím, že v dnešní době (na trhu už je CEC3) je konkurence CECkám jen Matador, Barum a Korkorán :o))
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.02.03  13:44

« mimo misu - obj. Sigma

Lufe, kamo fotografe :-), co rikas na objektiv Sigma Hyperzoom 28-300mm F3.5-6.3 Aspherical? Mas nejake reference? Potrebuju nejake tele k Pentaxu MZ-6, do 300mm, ale zase ta pakarna menit nekde na fotografickych toulkach stale dva objektivy (FA 28-90) :(( Tak jsem objevil tohle, jen doufam, ze takovy "kompromis" sebou nenese moc negativnich dusledku...preci jen tech cocek tam neni malo..17elementu v 15ti grupach.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.02.03  13:35

« Re: promerovani tacha

HUF: Ted me napada, ze na tu Hlubokou jsem jel svizne i proto, ze jsme chteli s pritelkyni stihnout prvni ranni vypravu na zamek, nez tam nabehnou austriaci a germosi. :)

A ted si jeste vzpominam, ze kdyz jsme stihali prohlidku na Sychrove, tak jsem to po tech stezkach III.tridy bral jako eRZetu, mnam, to byla radost, doleva, doprava, doleva, uzka silnice a v poli kombajny :-))

Asi na me maji dobry vliv navstevy kulturnich pametihodnosti :)
    To promerovani tacha u Clia .. tak to se mi nepozdava. Asi je to tim, ze mam 15ky, ne default 14"..ale ve Vysokem Myte mi to kolem 60ky promerovalo okometricky jen 1-2km/h podle instalovaneho radaru.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.02.03  13:25

Hufe, v zatacce je o hubu drzet v jedne ruce blocek s papirem, v druhe tuzku, v treti volant a ve ctvrte saltpaku. :-))) Takze SPZetku si necham na rovinku :-)

Hele, ja vim, ze mi moc neveris :), ale cestou na Hlubokou od Berouna jsem patril k nejrychlejsim vse predjizdejicim vozum :)) Me proste bavi takove cesty, jeste vic technicke serpentiny, ale dalnice me proste nerajcujou :-))
    Zrovna vcera jsem o tom cestou z prace v osm premyslel. Ja si pri te ceste fakt odpocinu, relaxace, posloucham radio .. sice jako na potvoru v tyhle vecerni casy davaji vysilani na Regine nebo CR1 pro 4% mensinu..tak to vetsinou preladuju jinam :-) Mozna je to tim, ze mam v praci stres, takze jsem rad, ze uz za volantem se mohu opravdu uvolnit a mozek mi pracuje na minimalni vykon, behem ktereho zvlada i tak vsechno sledovat. :)
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…