Renault Clio (II)
"-- skrytý --" 09.05.03 09:57
« Re: mlhovka v cudu
no mozna to nebude sklo, ale tvrzeny plat, je to o neco lehci, nez sklo. Ale je to docela ostre. :-) A slabe to taky neni, dobre takovy 7mm. Co mi to je platne. :-(
Ciste hypoteticky, kdyz bych se domluvil s Tebou, ze to pujde z Tve pojistky :-) .. jake jsou kroky? Musim dorazit na pojistovnu, nahlasit jim skodnou udalost, mit od Tebe cislo Tve pojistky a Ty to musis jeste kontrasignovat? Kde? Osobne u te me pojistovny, nebo u sve? A to hlavni, kdyz jde o takovouhle skodnou udalost, Tobe by za tohle ztrhly procenta z bonusu nebo ne??
"-- skrytý --" 09.05.03 09:24
« Re: mlhovka v cudu
:-( tak mi do telefonu servis sdelil, ze se jen to sklicko nevymenuje, ze se vymenuje cela mlhovka, takze 2.500 GRRRRRRRRRR No to je teda dobytcarna, at mi nerikaj, ze to nejde, co jsem se na ni zvenku koukal, tak je podle me ze dvou casti, zadek vc. konektoru a predek je sklo s plastem, takova "ocnice". Ale jestli se pletu, tak me opravte. -
"-- skrytý --" 08.05.03 22:30
« Re: Lita kola a ET na clio
allwarez: Zkousel jsem tenhle udaj o meznich ET vyrazit primo z Renaultu, ale odpovedeli salamounsky s odkazem na jejich fabricke hliniky, takze se z toho dalo vytusit 38-43 mm. Ale to neni samozrejme mezni. Podle reifen.com jsem nasel i s nizsim na Clio, ktere ma TUV osvedceni, ze vyhovuje. Ja tam na zimu mam Borbety s 32mm, ale musim uznat, ze na zimu uz bych nizsi ET nez tohle nedoporucoval, to auto uz se znatelneji spini na boku, nez kdyz jsou kola vic schovana v podbehach s originalnim ET 43. P.S. mam to na 15kach 185/55. -
"-- skrytý --" 08.05.03 22:24
« mlhovka v cudu
Tak mam zase pech .. ve stredu jsem musel chytit nejaky kamen, protoze jsem dnes rano objevil vysklenou levou mlhovku :-( Mate nekdo zkusenost, nakolik takova legrace vyjde? Staci tam dat jen nove sklo, nebo se zaroven s tim meni i ten plast, ve kterem to sedi? -
« Lita kola a ET na clio
Mam dotazek, zda mate nekdo zkusenosti s tim jak velke resp. male ET se da pouzit u clia, kupuji nova kola, ted mam na aute OZ s ET 37 a vyda to docela na to ze tam je jeste misto. Mam vyhlidnute Borbety, ktere se delaji s ET 10, 18 a 35. A nevim jestli se mi tam ET 18 vejde nebo ne. A jeste jeden dotazek, myslite, ze se da navzajem porovnavat stejne ET ruznych vyrobcu? Zda se da spolehnou na to ze kola se stejney ET "polezou" stejne ven ? -
« Re: SERV + kontrolka airbagu
Zdarec, mam ve svem cliu 1,4 RT rv 12/98 podobny problem, cas od casu se mi rosvecuje kontrolka airbagu a obcas po ostrejsim prujezdu zatackou se sama rozsviti a pote co jedu ostre zatacku na druhou stranu zase zhasne, docela me to ze zacatku prekvapilo , ale viceme mi v servisu rekli uplne to same "Davejte pozor na kabely pod sedackou". Uz jsem si zvykl to ignorovat. A dale se mi to hodne projevuje kdyz je venku vlhko. Nekdy se mi stava, ze ta kontrolka sviti celou dobu jizdy (cca 2 hodiny) jindy si tam cas od casu problikne a jindy se treba tri tydny vubec nerozsviti (teda vyjma startovani, samozrejme :o) ) -
"-- skrytý --" 06.05.03 10:44
« Re: SERV + kontrolka airbagu
Ja som tu otomto asi pred rokom pisal. Zacala mi svietit kontrolka airbagu + SERV. Nesvietilo mi to vzdy. Siel som stym do servisu (auto bolo este v zaruke)a bolo cely den! Vysledok: Mam to opravene, pod sedadlom vodica bol studeny spoj. Vraj tam nemam pod sedadla nic davat. (Ja som tam mal mokru metlicku na sneh).
Par mesiacov nato sa mi to stalo za jazdy, a nic som uz nedaval pod sedadla. Isiel som ale do ineho servisu, tam ani auto nepozerali povedali mi len ze airbag je funkcny, ze nemam davat nic pod sedadla. Nejak sa ale zhodli, natom ze spolujazdec co sedel vzadu, dotoho asi zakopol. Potom bol pokoj.
Potom som raz mal flasu hodenu v zadu, a strasne prudko som brzdil, ta flasa "skocila" pod sedadlo a asi sa dotkla toho kabla, lebo zas to zacalo svietit. :-( -
"-- skrytý --" 05.05.03 15:40
« Re: SERV + kontrolka airbagu
jambiku, tak jsem rano zajel se sedakem dozadu, hlavu strcil kamsi do utrob a v pohode tam uvidel kabliky a konektor :-)) Je to pohodlne pristupne. Trochu jsem s tim jen zahybal, ani jsem to nerozpojoval, otocil klickem v zapalovani a kontrolky zhasly a uz po nich neni ani vidu ani slechu. :-) Jen doufam, ze to nebude jako v Tvem pripade, castejc a castejc a neskonci to vymenou toho napinace pasu. Kazdopadne jeste jednou dik za moc dobry tip. :o) -
« Re: SERV + kontrolka airbagu
Když už takhle víš co s kontrolkou airbagu, tak nevíš zda má v Cliu RN svítit kontrolka zavření dveří (pojistka tam pro to je), ta co je společná s kontrolkou pásů? S tím snímačem pod sedadlem souhlasím, opravdu tam něco takového (nějaké dráty) je. -
« TUV
Prave som tu chcel napisat potesujuce vysledky TUV za rok 2003 a ajhla zavada :-)
Som zhliadol u predajcu toyoty TUV report za rok 2003 a sice Renaulty nic moc, drzia sa v strede pola, ale su bezproblemovejsie ako mnohe vyhlasene znacky. Clio svoju poziciu zdiela s Audi A8 a BMW 3, Laguna je na tom takmer rovnako ako Passat a zaujimave je, ze najbezproblemovejsie je Twingo. Inak vacsinu tabulky okupovali auta s poruchovostou 5-6%, takze tvrdenia ako je Renault velmi poruchovy proti superkvalitnemu VW su blbost. U starsich aut to plati, v tabulkach starsich aut sme az pri konci :-( ale nasich novych sa to snad netyka. BTW neviete niekto, ci je TUV 2003 aj na webe?