Renault Clio (II)
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault
-
"-- skrytý --" 16.05.03 16:57
« Re:
mracek: mozna je to tim, ze jeste pred nastartovanim nejsi upoutany bezpecnostnim pasem .. pak by Ti svitilo o kontrolku min :-)))neboj, mne tam taky jeste neco sviti .. namatkou posilovac rizeni, baterka, atd .. no znas to :-) se musim nekdy pozorne zadivat, co tam vsechno je .. jestli mazani? snad i ten STOP a SERV, ktere taky pak hned zhasnou .. do toho se mi rozsviti palubak, radio .. a aby to nebylo malo, pridam k tomu svetla a otevru si dvere, abych videl i tuhle kontrolku :-) To musis delat jako v letadlech, dukladna predletova kontrola :-)) -
« Re: garancka a pikantnost na zaver
Ajvn: to dává smysl, ale je nezvyklé, že to je pod jednou žárovkou. Já mám sólo žhavení a na elektroniku je jiná. Takže celkem tři. Vlevo na přístrojovce oranžová-žhavení, vedle vpravo zelená-točení a ještě vedle druhá oranžová-elektronika čerpadla a pod. Při startu svítí obě oranžové, pak zelená a ta elektroniky a po startu to všechno zhasne. Vpravo se rozsvěcí všechny od brzd až po dobíjení. Asi kontrola funkčnosti. -
"-- skrytý --" 16.05.03 10:48
citron: veru veru, vyrobeno 26.4.02.
kdo.: hmm :-) No, tak musim uznat, ze jsem to trochu zamlzoval :-) Ted kdyz si to ctu znova v manualu, i s tou citronkovou informaci o FW, tak mi to zacina davat smysl. :-) To, co mi svitilo, je kontrolka se dvema symboly. Dolni je to prasatko, horni je takovy obdelnicek v kterem lita nejake EKG :-)) A cele zneni tehle kontrolky je nasledujici:Kontrolka zhaveni a elektronicke poruchy- Kontrolka zhaveni
Pokud se startovani klic nachazi v poloze M, musi se kontrolka rozsvitit, indikuje, ze jsou zapalovaci svicky zapnuty. Zhasne, kdyz je zhaveni ukonceno, a motor muze byt spusten. to je klasika :) - Kontrolka elektronicke poruchy
Pokud se pri jizde rozsviti, signalizuje elektrickou nebo elektronickou poruchu. Co nejdrive se obratte na Vaseho zastupce Renaultu.
Ja si to spojil s tim, ze se to tyka zhaveni .. a ono to asi signalizuje "veskere" elektronicke/elektricke poruchy. :-) - Kontrolka zhaveni
-
"-- skrytý --" 16.05.03 10:27
citron: diky za dobry tip. Zkusim se na to poptat .. jelikoz jsem to mel kupovane 06/02, je realne, ze to je vyrobene v dubnu, takhle z hlavy to nevim, musel bych juknout na stitek.
kdo.: :-)) Tak samozrejme, ze se tam pise, ze se ta kontrolka rozsviti normalnim zpusobem pri startu .. tuhle pasaz pomijim, protoze to je normalni chovani :-) Ale krom toho, jak jsem psal .. no nic, ja jdu do parkingu pro tu prirucku :o) Za chvilku jsem zpatky :-))) -
Ajvn: Takže ještě jednou a raději pomalu: Občasné rozsvícení kontrojky žhavení při jízdě (spojené se snížením výkonu) je chyba vadného FW ŘJ Renaultu dobře známá. Projevuje se u specifikací 1.5dCi i 1.9dCi. Jedná se o výrobu 10/01 až 04/02. Jen je divné, že se ti to projevilo až tak pozdě. Pokud ti servis sám bez řečí hned nenahrál nový FW, který tento problém už má ošetřený, doporučuji změnit servis. -
Ajvn: co to je, 11 pater sem a tam :-)) v manuálu jistě bylo něco jiného, protože dle tvého výkladu by se měla rozsvítit jen při indikaci chyby, ale (jak je zvykem) ta kontrolka se naopak MÁ rozsvěcet při každém žhavení a její nerozsvícení znamená chybu. Jak ti to vůbec funguje?? Myslím kontrolky :-)) Při zapnutí klíčku se rozsvítí pravděpodobně oranová kontrolka s "ocáskem" a když zhasne, můžeš startovat, ev. po jejím zhasnutí se rozsvítí zelená kontrolka se symbolem kruhové šipky (tak je to u BMW) že můžeš točit? Pokud se mi ta zelená po zhasnutí oranžové nerozsvítí, signalizuje to, že jedna ze žhaviček je kaput (žhavičky mají samostatné napájení). Když jsem měl R11, tak tam prostě jen zhasla ta oranžová. Na něm jsem taky měl závadu, kdy se mi za jízdy rozsvěcelo žhavení, já to řešil výměnou žhavicího relé. -
"-- skrytý --" 15.05.03 15:30
kdo.: nazval bych to nechtene tajne znacky :-( Takze me neosulili :-) Co je na te kontrolce? A hergot, manual mam o 11 pater niz :), takze z hlavy je tam prasecak a jeste neco k tomu. V manualu byla fraze, ze se jedna o chybu elektriky/elektroniky zhaveni .. ale mozna uz mam pamet naprd a je tam napsane jeste neco dalsiho.:) Vecer si to vemu ke spani z auta a opisu to sem :o) -
Ajvn: ad žhavení, multifunkčnost té kontrolky mě napadla taky, ale je to dost nepravděpodobný, co na to manuál?? Co je na ní za symbol, ten prasečí ocásek, jako spirála, nebo ještě něco jiného?? Ad pneu: jaks to zjistil?? při měření tlaku, nebo tam máš jiné pneu, nebo tajné značky?? :-))) -
"-- skrytý --" 14.05.03 22:18
lufe, uz si zvykam, ale dneska jsem odpoledne objevil neco, co me dorazilo. Zjistil jsem, ze mi pri te me navsteve servisu prohodili prave predni s pravym zadnim kolem ! .. levou stranu ponechali. No evidentne to nebyl zamer, ale proste nevidany kyks! Samozrejme mi nic nerekli .. takze kdyz by si toho clovek nevsiml, tak by si zacal blbe sjizdet kola, na predku mel min atmosfer, nez vzadu .. no fakt spolek profesionalu, a pak se divi, ze maj takovou blbou povest. -
ajvn - nenriekaj. Ved to je klasika u vsetkych znackovych servisov. Ked som mal problem, sice ho vyriesili, ale pohlad na fakturu ma skoro pochoval :-) Odvzdusnenie brzd - 0.5h a 650SKK atd. Proste na vsetko maju tabulky a s cenami nepohnu ani za nic. Naposledy, ked som mal naburane dvere, som do servisu daval odstrojene dvere, aby mi neposrali repraky, ktore maju hodnotu vyssiu ako cela oprava. A na fakture bolo odstrojenie dveri 2h a 750SKK. No co by si im na to povedal? Aspon ze to zatiahla poistovna a nie ja. -
"-- skrytý --" 13.05.03 21:23
« Re: Geometria v BA
Z osobnej skusenosti mozem odporucit Autoservis Holub Jozef na Mierovej 131. Telefonicky sa da dohodnut termin, pracuje velmi kvalitne a s geometriou, ktoru mi na viacerych autach robil, bola vzdy uplna spokojnost. Ceny ma tiez slusne, lisia sa podla typu auta, ale dopredu Ti ich vie povedat. Pred dvomi tyzdnami bol u neho na geometrii a beznej udrzbe moj kolega, bol velmi spokojny s cenou, kvalitou aj pristupom k zakaznikovi. -
"-- skrytý --" 13.05.03 20:36
a to opomijim fakt, ze tech 4.6 km najeli se spotrebou 12.5 l/100km .. z toho plyne, ze bud to chvili tocili na zvedaku a pak rozhodne nenajel ani tech 4.6km fakturovanych za 190Kc zkusebni jizdy .. anebo jezdi jak slon, kdyz ma temer ctyrnasobnou spotrebu, nez ja :-) Ach jo, dneska toho bylo na me nejak moc, uz se fakt jen smeju, asi mi ruplo v nervech. :) -
"-- skrytý --" 13.05.03 20:31
« garancka a pikantnost na zaver
Takze mi udelali garancku .. koho by to zajimalo pro srovnani, vyslo me to na 3845 Kc. Je v tom olejovy filtr, (a ted to napisu, jak je to ve fakture napsane) tesnici krouzzatky (co to je? :-) krouzky? :-) .. dal vlozka vzduchoveho filtru a 5l oleje Excellium 5W40 T. Co dodat na polozku viz. dilenska prace "os.jednoducha zkouska na silnici" 0.5h 190Kc... kdyz na tachometru pribylo jen 4.6km, ktere ujel podle meho odhadu behem 7-8 minut. Asi jim dela problem hodinouvou sazbu vynasobit x/60, kde x je realna doba vyzkouseni na silnici v minutach. :)
A ta pikantnost? No ony jsou vlastne dve. Chtel jsem si dokoupit Zaruku+ na celkove 3 roky/100.000 km. Kdyz jsem tam naklusal s penezi, ze to muzeme sepsat, rekl mi obchodnik, ze dnes to nejde, ze jim chybi ten spravny formular. At prijedu po tel.dohode jindy. A druha perlicka? V patek jsem telefonicky servis primel k objednavce leve mlhovky, kterou mam od kamene vysklenou. Kdyz mi servisak predaval vuz, tak se omlouval, ze mlhovku mam zatim "svou" zaslepenou, protoze jim privezli ne levou, ale pravou. Takze at prijedu jeste jednou. Vivat Renault !! GRRRRRrrrrr.....