Renault Clio (II)
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault
-
« Re: novy olej - jede to lip
Ked uz spominate pelovy filter - netusite nehodou, kde je v Cliu schovany? Mam do garancky este asi 4tis km a uz mi to vcelku prestava fukat. Vetrak bezi, ale cez ten zaneseny filter toho moc nepretlaci. Tak ma napadlo ho aspon trochu vyklepat, pripadne vyhodit uplne. -
Bol som na garacke po 65k. menili aj olej, zmenu vo vykone som nezaregistroval, ale na neutrale ide motor lahsie, na PC je vidiet nizsia spotreba naz predtym. Konkretne z pumpy som do prace (3 km) cez mesto bez semaforov prisiel za @5.2 l Pelovy filter mi zabudli vymenit (neviem aky stupen dolezitosti ma tato vymena kazdy rok)
Robila sa geometria a vymienala brzdova kvapalina.
Vzduchovy filter mi prisiel na objednavku az dnes, je to tolko diskutovany K&N. Vykon by mal podla slov mechanika narast asi o 5 koni. Vymenim a napisem. Dnes to asi uz nebude, poobede ma caka sutazna akcia "motokary", tak idem vypustit adrenalin. Drzte palce. -
"-- skrytý --" 28.05.03 21:19
Mozna ta nizsi spotreba nebude jen diky vymene oleje. Myslite, ze by ted poslednich 14dnu az mesic mohli mit u JETu letnejsi naftu? Jaky je zakladni rozdil mezi letni a zimni? Zimni ma vyssi viskozitu? Jestli jo, tak nizsi viskozita = nizsi spotreba .. a byli bychom doma. :o) Aspon tak to vyplynulo z clanku o tom Aral super dieselu. Srovnavali to s normalni a s Shellackou specialni naftou. Aral byl opravdu tizsi, ovsem za cenu slabsi dynamiky a vyssi spotreby. Shell byl hlucnejsi, ale vyssi dynamika a nizsi spotreba. Aral mel zaroven vyssi viskozitu nez normal a Shell naopak o neco nizsi. Tak mozna na tom neco bude. -
« Re: Zadne zasterky - to Ajvn
Ja mam prave pocit, ze 2.1 je na zadok trochu moc. Sa mi zda, ze nemaju dostatocnu stycnu plochu a aj trochu odskakuju. Predok teraz sedi velmi dobre ale zadok mi citelne uletuje (ale musim mat v zakrute o 30km/h vyssiu rychlost ako na povodnych kolach, takze to nie je zase az take zle). -
"-- skrytý --" 26.05.03 22:10
lufe, v manualu je za normalnich podminek 2.2/2.0 a pri plnejsim aute, resp. dalnici 2.3/2.1. Mne taky prijde 2.1 zbytecne min .. ale nadruhou stranu, 2.3 na zadek uz je spis tvrde a bacha na pricne nerovnosti v zatacce, to ma tendenci ten zadek uskakovat.(jezdim sam, zadek permanentne nezatizenej) -
Ajvn - este jedna malickost. Nemas nahodou v manuale uvedene predpisane hustenie pre 1.4 16V s kolami 185/55R15? Ak nie, napis mi pliz aspon predpisane hustnie pre tvoje kola. Dopredu som nechal 2.3 a zda sa mi to ok, ale vzadu mam 2.1 a mam pocit, ze zadok ma na viac. -
"-- skrytý --" 23.05.03 12:03
« novy olej - jede to lip
Hellebrande, kdepak Te mame? Uz mas po garancce a vymene oleje jako ja? Zajimaly by me Tve postrehy, jak Ti ted auto jede .. ja jsem mile prekvapeny, auto jede lehcejs a znatelne se mi snizila spotreba .. cca o 0.2-0.3l/100km. Ted mi to jezdi klidnym eco stylem v prumeru za 3.2-3.4, svizne za 3.6-3.8. Necekal jsem to, mile me to prekvapilo.
Jediny nesvar, co se mi rozmaha v Cliousi, ze mi neco obcas rezonuje vepredu na palubce, v miste vydechu na predni okno .. grrr. Mate s tim nekdo zkusenost, resp. s tim, jak jste to odstranili? -
Diky, diky. Takze sme zistili, ze mame rozdielne zadne zasterky. To je strasne, ja asi budem musiet niekomu z noveho Clia ukradnut take, ako mas ty. A to nebude jedndouche, lebo co som si vsimal Clia, vsetky mali zatial zasterky ako mam ja. Ale je dost mozne, ze do Extreme davali ine koli tomu, aby neskrtali o koleso. Kazdopadne diky. -
"-- skrytý --" 20.05.03 20:26
luf: tak nejen, ze musim mit digos, nalozene auto, ale jeste "po ruce" obrubnik? :-)) To je skoro nerealne, takovou konstelaci tezko nekdy budu mit :-) No koukal jsem u sebe na to upevneni, cca 4cm je tam v klidovem stavu volno :), upevneni je zespodu trochu zezadu jednim sroubem do zadniho narazniku (tam zadny kontakt nehrozi..je to mimo podbeh) a z boku dvema sponama, ktere sviraji zasterku k boku blatniku. Sroub mi tam teda drhnout nemuze. -
Fuga sa zda velka aj u mna, ale ked je auto vzadu trochu zatazene a nakloni sa do zakruty, koleso ide dost vyrazne dovnutra a skrtne si. :-((( Skus si nacuvat jednym kolesom na nejky kopcek alebo obrubnik a nech ti niekto zhupne auto. A v tom momente ked je auto najnizsie, mi urob fotku :-) -
"-- skrytý --" 20.05.03 18:20
luf: :-) Co si clovek musi pamatovat o druhych tady .. obdivuju Tvou pamet :-)) Digos zatim nemam, to je fakt .. paklize se mi dostane do ruky, tak si na Tebe vzpomenu. Matne z hlavy premyslim nad upevnenim .. ale tam je u me DOST velka fuka .. ani naznak toho, ze by to slo na krev. Mas to opravdu tak blizko?? Za moment jdu k autu, praci dnes uz davam vale, tak se v parkingu podivam a vecer Ti to aspon popisu. :) -
« Zadne zasterky - to Ajvn
ale aj pre kazdeho ineho, kto ma na Cliu vacsie kolesa ako original.
Obul som gumy 195/50R15 a mam problem, ze mi pri ostrom prejazde zakrut skrta koleso o sroby, ktorymi je pripevnena zasterka. Zatial som ich dal dolu, ale a) auto sa viacej spini na zadku, b) chudaci ti, co idu za mnou a c) nechcem provokovat cajtov viacej, ako je nutne, nahodou zacnu skumat kolesa a zistia ze nie su povolene... A tak mam otazocku, ako su zasterky pripevnene na novom Cliu? Tam sa bezne montuju 185/55R15, co by malo byt este o chlp vacsie kolo. Ajvn, ak mas digital alebo si ho mas od koho pozicat, sprav mi z toho obrazok. Diky.