Renault Clio (II)
"-- skrytý --" 08.07.03 13:32
« Re: Lichtenstejnsko - Vaduz
yyyyy: S "mapovymi" programi mam bohate zkusenosti a posledni dobou zjistuju, ze pokud si clovek mapu prohledne detailne sam a pokud nepreferuje pouze cestu po dalnicnich a rychlostnich usecich, dokaze si rucne najit zajimavejsi a vyrazne kratsi trasu. :-) Mne InfoMapa i MS MapPoint hazel tu samou trasu, co jsi navrhoval. Nakonec jsme tam v nedeli jeli, po 81 do Konstanz. Tam jsou dva prechody vedle sebe, jeden "dalnicni", ale az po ceste zpatky jsem zjistil, ze hned za celnici je odbocka zpatky na mistni komunikaci :-) a pak druhy nedalnicni. Par km se jede po 1cce, pak se odboci a jede celou cestu po 16tce pres Wilm, Wildhaus (pekne alpske panorama) az do FL. Je to sice cesta lemovana vesnicema, ale necha se to jet docela plynule kolem 70tky :-) Jede se pres jediny tunel, asi 300metru, neplaceny :), zadne uskali po ceste neni. Kdo se chce kochat svycarskou krajinou, tak tuhle cestu doporucuju. Nam ji zpestrovaly spousty horkovzdusnych balonu a jedna vzducholod :))
Jinak konecne mohu provest test, nakolik pumpy okradaj nebo meri spolehlive. Pred cestou z Nemec do Cech jsem pro jistotu vylil cely obsah kanystru do nadrze. Preci jen riskovat, ze mi na cca 1600km vystaci 50litrova nadrz.. no nakonec podle palubaku, ktery ale neco promeri :), tak by mi vystacila .. 48.9 l na 1609 km :-) Takze si ted odmerim, kolik tekutiny naleju po hrdlo do 10litroveho kanystru, podle paragonu jsem tam pred rokem vmestnal 11.92 litru nafty a to se mi dost nezda .. jeste tak 11, ale skoro 12? :) -
« Re: Lichtenstejnsko - Vaduz
Nie, z detvy nikoho nepoznam, ale tiez asi nikho zo slovenska nepoznam ze by siel radsej rovinou ako medzi kopcami, a ten jeden prechod nikoho nezabije, proste to zoberies ako vylet lanovkou :-) ... no ale k ceste, pozrel som si autoroute, a ten hodil tu samu cestu ako som pisal, takze som nebol daleko od pravdy aj zo stuttgardu. Ak nechces platit dialnicne znamky nechod do Svajciarska tam je rozumne spojenie dialnicami ktore vedu vo velkej miere kopcami (vnutrom :-)). Autoroute hovori stuttgard, ulm, bregenc, vaduz. Inak rakuskom jazdim furt, a este NIKDY mi nekontrolovali znamku, okrem jedineho razu ked ma chytili za rychlost, no ja som ju mal, ale v kastliku, lebo bola rocna a potreboval som ju na druhe auto, svina ma prinutila to nalepit na sklo, tak som to tam len tak jemne prilozil, aby sla dat dole, ale on nevahal dobre ju popritlacal prstom, asi takych zazrakov ako ja pozna viac :-) -
"-- skrytý --" 03.07.03 12:58
« Re: Lichtenstejnsko - Vaduz
yyyyy: Kolega Milan u me v praci (Slovak odnekud z Detvy?) mi vypravi casto o svem kamaradovi, s kterym jezdi takhle spolecne na dovolenky, s rodinami, ze je to pry hrozny blazen, miluje hran.prechody od dvoutisic vys a je to vubec horska koza. Nejsi to nahodou Ty? :-))) Neplanujes cestu do Francie? :)) -
"-- skrytý --" 03.07.03 12:54
« Re: Lichtenstejnsko - Vaduz
yyyyy: :-) Ci prehanam? Sam neviem :)) Jedu tam ne z Cech, ale od pritelkyne z Pforzheimu, jdem si udelat vylet. PF je mezi Karlsruhe a Stuttgartem. Jak jsem koukal, nejkratsi a bez placenych dalnic to bude na Stuttgart, potom po Stuttgartske 81cce na jih na Singen a do Konstanz, tam do Svycar a po mistni silnici c. 16 pres Alpy :-) dojedes az do Vaduzu. Jen doufam, ze v nejakem kopci nechytnu kolonu za rolbou. :-))) Melo by to byt bez prusmyku i tunelu, co jsem peclive koukal. Snad to bude i hezka podivana na krajinu okolo, okolo jsou same dvoutisicovky, bude to jak vylet do Tater :-))
Jinak od dovci v Chorvatsku mam porad na prednim skle rakouskou 10tidenni znamku..ale to bych radsi neriskoval, ze chytnu nejakyho peclivyho Rakusaka, co mi odhali proslou znamku :)) -
« Re: Lichtenstejnsko - Vaduz
prehanas nie? snad jediny problem moze nastat keby si siel cez Innsbruck ... pod arlber pass je plateny tunel. Normalny clovek by asi siel cez Lindau Bregenz a Feldkirch, ale JA by som teda urcite siel cez ten innsbruck a arlber pass, mam proste rad hory, a ked mam moznost, rad prejdem nejakym horskym prechodom, hlavne ak je nad 2000m. Ak chces setrit, tak sa hlavne vyhni Svajciarsku, tam potrebujes znamku, a na tych par km sa to ozaj neoplati. Inak ak pojdes cez nemecko a potom medzi lindau a feldkirchom to vydrzis mimo dialnice (asi 50km), nepotrebijes ani rakusku znamku. ... To sa k tvojmu mikrodizlu celkom hodi :-) ... BTW odkial tam ides? Z ameriky? ako mozes mat Stuttgart po ceste a preco chces ist okolo tej mlaky? Nechapem??? Podla mna ak ides z ceska, musis prejst cez mnichov na bregenz nie? -
"-- skrytý --" 02.07.03 18:29
« Lichtenstejnsko - Vaduz
Panove, znate to nekdo z Vas ve Vaduzu? Planuju tam jednodenni vylet od severu, vicemene od Stuttgartu. Rad bych se vyhnul, jak uz to u me byva zvykem:), tunelum, prusmykum a dalnicnim placenym usekum. Je lepsi tam dojet z prave casti pres cip Rakouska nebo z leve casti Bodanskeho jezera? Mam se pripravit na pohodovou cestu nebo na strma adrenalinova stoupani? :-) Diky za jakakoliv infa. -
« Re: idylka
hmm , kolega ma noveho Megana , no a 2 tyzdne po prebrati uz blbol senzor teploty a o tyzden na to mu cosik klepalo v karoserii pri vyfuku ... Ked to zdvihol nad jamu tak tam bol nejaky uvolneny kabel , ktory klepal pri jazde o vyfuk, takze to potom pripevnil... Ten senzor ako sa oteplilo , tak sa umravnil... heh , treba pockat do zimy... -
« Re: idylka
Sem na MC chodi pravidelme 20-30 ludi. Ja necakam, ze niekto z nich si kupi zrovna Lagunu alebo Megana. Ale info o spolahlivosti novych Meganov by som uvital... BTW podla TUV je na tom Laguna dost dobre, lepsie ako BMV3, Audi A8 a dalsia kopa vyhlasenych znaciek. Ak mas zaujem, u predajcu Toyoty ti TUV report daju (ak sa dokazes tvarit ako potencialny zakaznik). A ked tam uz budes, skus si Avensis - celkom fajne auticko. Bol som na predvadzacej jazde s 1.8 kmbikom a mal na palubaku dlhodobu spotrebu 6l!!! -
"-- skrytý --" 25.06.03 19:50
« Re: Clio II - 1.5dCi 48kW
dlabas: to je v poho, me nechape vic lidi :-)) Ja tak jezdim ze "sportu" .. a jak prijdou kopce, zatacky, tak samozrejme taky litam, s timhle autickem to ani nejde jinak :)) No bohuzel vzhledem ke stani se obcas v zime te rucce pres noc nevyhnu, ale jinak jsem uz pouceny :))
A kdyz to mas v te akci Lucie, dali Ti k tomu do bytu taky takove ten obri CD prehravac a okno ve tvaru Cliackeho okna? Ten prehravac bych klidne na stenu do pokoje bral :-)) -
"-- skrytý --" 25.06.03 19:35
« Re: Clio II - 1.5dCi 48kW
Ajvn: Tak to tě fakt nechápu :-o Musí to krásně lítat, ale každej jsme jinej :-) Já ho mám v akci Lucie a taky diesel za cenu benzínu. Ty 15" litý kola mu fakt slušej a dali tam Continentálky 185x55. Když se rozhodnu pro čip, tak až po záruce.
Jinak jsem ve formě provize dostal na zakázku potahy stříbrnošedý barvy. Se spojením modrý metalízy je to fakt zajímavý. Jinak stojí 2.300,- + 200,- i s DPH. Když někdo bude chtít, tak mu dám kontakt.
To skubnutí byly asi přilepený pakny - felda mi to dělala taky. Nezatahuj v zimě ručku, ale to už asi víš :-)
Hmm, kdyz tu vidim na obrazku to nove eReSko, to me prekvapilo, kolik hodne Octavek a i Fabii jezdi ve Svycarsku a v tom Lichtenstejnsku .. hlavne tech Octavek. Holt auto pro financniky. :)) Ale i Clia jsem Lufe potkaval, neboj :)