Renault Clio (II)
« servis. prohlidky
chci se zeptat, kdyz mate jit do servisu na servisni prohlidku (po 20-30k km) sviti vam na palubce neco? (SERV, nebo olej). ?????????
Dale se chci zeptat funguje Vam ukazatel stavu oleje na palubce (display) korektne? (mne ukazuje full, ale pri kontrole 'rucne' je hladina oleje v polovine. -
"-- skrytý --" 24.07.03 21:15
« Re: Hurá do servisu :-( OPRAVENO
Takže sedačku spolujezdce dotáhli, vyčištění ližiny okna LP dveří, úprava plastů PP dveří, lícování přístrojové desky (podložily to nečím), a teď ty pazvuky od předního pravého kola: vystředění silentbloku motoru :-)))
Při startu a zhasínání motoru je to o dost klidnější a zvuky zmizely :-))) Přístup v servisu celkově dobrý - dělali to v Říčanech u Prahy. -
"-- skrytý --" 22.07.03 14:19
« Re: Hurá do servisu :-(
Bouchání ne. Je to spíš plast nebo nějaká guma. Plasty jsou na to autě všude. Jinak jak je tlumič a péro, tak je tam mezitím taková masivnější guma. Možná, že to bude ono. Je to v záruce, tak ať se snaží. Aspoň pro Vás otestuju hned na začátku jejich servis a přístup. Všchno zlé je pro něco dobré :-) -
« Re: Hurá do servisu :-(
Nejaky divny zvuk od praveho predneho kola som mal tiez. Take nejake cudne cvakanie-sustanie. A bolo to tym, ze na poloosi bol nejaky stitok z papiera. Ten som oddrapil a odvtedy je klud :-)
Ad ziarovky: Silverstarky bohuzial nevydrzia, ale svietia; obycajne ziarovky vydrzia, ale nesvietia. Pri dnesnych cenach PHM ale ziarovky nie su pre mna ziadny vydavok, najma ked asi 80% najazdim v noci so zapnutymi svetlami. Dalsie ato kupujem urcite so xenonmi :-))) -
"-- skrytý --" 21.07.03 12:38
« Re: Hurá do servisu :-(
dlabas: Jaky pazvuky od praveho predniho kola mas na mysli? Bouchani? Jestli jen pri nizsich rychlostech, tak ja mel ten samy problem a spravila to vymena silentbloku .. teda az napodruhy, prvni po par set km skoncila tim samym bouchanim, ale podruhe mi servis tvrdil, ze ted uz se mi to neobjevi a od te doby jsem najel snad temer 30.000km a opravdu klid. :-) (a dieselouse mam taky, jen toho silnejsiho)
Docela me zajima, jestli Ti odstrani to vrzani palubky. Pak dej urcite vedet. -
"-- skrytý --" 21.07.03 12:17
« Hurá do servisu :-(
Zdravím,
tak mám toho cliouše 2 měsíce a objednal jsem se na středu do servisu, najeto necelých 5tis. Clio II - 1.5 dCi - 48kW:
Palubka vrže
Sedačka spolujezdce, když je na doraz silně vrže.
Levé okno při zavírání divně cvakne
A divný pazvuky z oblasti pravého předního kola
Špatně slícované plasty u pravých dveří.
Největší obavy mám z těch pazvuků z oblasti toho kola - dělá to jen prvních cca. 10km :-(
Pak vám sem hodím resume...
DLABAS
« Re: Clio a žárovky
Caute vsetci, objavil som toto forum az teraz. Mam Thaliu II uz vyse roka a s 32t.kmm a so ziarovkami a nastastie ani s nicim inym nemam zatial problemy. Necital som vsetky prispevky, ale napadlo ma, ci ziarovky neodchadzaju koli kolisaniu napatia v sieti, hlavne v tom nizsie uvedenom prispevku, kde odisli obe naraz. Da sa to premerat? Ja sa chcem opytat ine-pri zamknuti a odomknutisa zo zamku kufra vzdy ozve asi pol sekundovy zvuk, akoby siel nasucho a nieco tam vrzgalo. Je to normalne? Neviem, ci je to konstrukciou(nejaky snekovy prevod), alebo ci je to fakt bez mazania. Ako to je u vas? Dik -
"-- skrytý --" 17.07.03 23:45
« Re: Clio a žárovky
V servise klamu. Staci sa pozriet na cesty a sam zistis kolko Thalii a Clii jazdi s vypalenou ziarovkou. A vacsinou je to verzia s dvojitou optikou. V servise to vedia, ale nechcu to nijak riesit.
Inac v servise Renault (Kestler, BA-Petrzalka)predavaju HB3 ziarovky za 365.-Sk (NARVA) a tu istu ziarovku dostanes v autoprislusenstve za 160-190.-Sk.
Vymena je lahka.
O nejaku reklamaciu som sa este nepokusal, aj ked menim tieto ziarovky fakt dost casto :-( -
"-- skrytý --" 17.07.03 15:38
« Re: Clio a žárovky
vencaz: Moc diky za tohle info. No ty originalky jsou prachobycejne Philipsky a vydrzely skutecne nejdyl, ikdyz i tak mene, nez kolik se udava jejich oficialni min. vydrz. Pokud je to teplotne tak na stiru, tak je asi vazne smritici chodit do zarovek s extra zvysenym svetelnym vykonem jako jsou ty Silverstarky, ty se v tom musi skvarit :(( Tak uvidime, jak si budou lebedit ty Light@Day. Jestli zarvou taky brzy, tak se podivam asi do servisu a budu od nich chtit nejake pisemne vyjadreni, at mam argument pro reklamaci zarovek :) -
« Clio a žárovky
Ahoj ajvne, nemám sám Clio, ale má ho kamarádova přítelkyně, svítí pořád, a má s tím autem úplně stejné problémy s žárovkami. Když jsme nad tím tak přemýšleli, došli jsme k závěru, že je to těmi světly s optikou, kde je asi málo prostoru a žárovka je pernamentně přehřátá, oproti jednoduchým otevřeným světlům s klasickou H4. V Renaultu to řešili několikrát, s tím, že je na autě všechno v pořádku, ale je jim to divné, protože ostatní zákazníci tyto problémy nemají. Vždy byly vyměněny originální žárovky od Renaultu, značku bohužel neznám, ale kupodivu vydrží vždy víc než ostatní žárovky od benzinových pump nebo hypermarketů. Usuzujeme, že ti ostatní zákazníci třeba svítí jenom v noci, což je přecejenom trochu nižší teplota vzduchu, a tento fakt dohromady s vyšším kilometrovým průběhem a nižším počtem nasvícených hodin vede k pocitu spokojenosti. -
« Re: Silverstarky aneb kolik vydrzi, nebo spis nevydrzi
Ajvn: Napada ma len, ci nahodou nestartovavas so zapnutymi svetlami, vraj to ziarovkam hodne skodi (to uz som aj moju slecnu vytrenoval, ze ked jej to zdochne, tak ze ma najprv vypnut svetla a az potom tocit klucikom ;))) -
"-- skrytý --" 16.07.03 11:53
« Re: Silverstarky aneb kolik vydrzi, nebo spis nevydrzi
Cert vi, proc mi tak malo vydrzely? Original Philipsky mi vydrzely 7 mesicu a nakych 328 hodin (cca 450 zapnuti/vypnuti) .. no budiz, ikdyz ani to neni zadna velka slava. Ale ty Silverstarky nejprve jen 114 hodin (cca 170 z/v) a odesly v jeden den obe, vymenena prava pak o trochu vic 125 (cca 130 z/v) a tahle leva "uctihodnych" 205 hodin. (cca 210 z/v) :-( Nejezdim zadne kratke x km vyjizdky pro rohliky, vetsinou trasy od 30km az po mnohasetkm streky. Nemam predstavu, jestli ty orientacne udavane pocty zapnuti jsou uz pro zarovku smrtici nebo ne (ikdyz ten velky rozptyl od 130 po 210 u Silverstarek si myslim ze to tim nebude.) Ze by to bylo vzdy v horkem dni, to taky ne, byla to vetsinou zima, resp. zacatek jara :), az ted naposled parne leto. Ze by presto byla ta komora tak prehrata, nevetrana, nechlazena, ze by to odchazelo kvuli nadmerne teplote?? No nasi si ze me delaj srandu, ze kdyzbych jezdil po dalnici normalne rychle a ne tim eko-stylem, tak by se mi to chladilo lip :-))) Pak mam jeste jedno vysvetleni, ze to odejde pri nejakem zel.prejezdu, dire atd.. zkratka otresem. Balony na kolech taky nemam, ale 55ky, ikdyz ze bych to mel nejak prefloukle, to rozhodne ne.
Pokud je nekdo znalec na problematiku zarovek, vzdy to bylo ciste prepalene vlakno, zadny odpadly artefakt vlakna v bance. -
« Re: Silverstarky aneb kolik vydrzi, nebo spis nevydrzi
Hm tak aspon ze tak ;)) Som zvedavy, ako dlho Ti vydrzia ;)) Este som videl nejake OSRAMy s extra extra dlhou zivotnoustou, ale za tie chceli za par 50EUR, tak som si povedal, ze za take prachy si ich mozu niekam strcit :(( -
"-- skrytý --" 15.07.03 23:48
« Re: Silverstarky aneb kolik vydrzi, nebo spis nevydrzi
Tak to v OBI nakonec dopadlo dobre. Pracovnik oddeleni autodoplnku trochu ironicky poznamenal, ze by pro me a hlavne pro ne bylo lepsi, kdyz bych uz u nich zarovky nekupoval. :-) Ale uznali,ze mi po treti reklamaci za mene nez pul roku vrati penize a misto toho jsem si priplatil 60Kc a vzal jsem na zkousku se sice mensim svet.vykonem, ale s vyrazne delsi zivotnosti (no to chci tech uvadenych 950h videt) Osram Light@Day, na celodenni sviceni.