Renault Clio (II)

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault

• « 00 Reagovat !

foto

29.07.03  09:08

« Re: nejvyssi udaj na PP spalenych litru vs. jeste to opravdu

Ajvn: no tak to teda klobu dolu. Alebo si isiel autovlakom a autom presiel iba poslednych 100km? ;)))
  • « 00 Reagovat !

foto

29.07.03  08:52

« Re: Vymačkanej Citron

To Sněžěnek: Díky moc za podporu, né že bych ji tak moc potřeboval, já si totiž opravdu myslím, že jsem chybu neudělal a že Cliousek bude fajn. Jen jsem strašně zvědavý na tu převodovku, s obyčejným automatem jsem jezdil, ale se sekvenční ještě nikdy. Takže pokud trošku obavy, tak jen z tohodle.
  • « 00 Reagovat !

foto

29.07.03  08:46

Konečně mám trochu času, takže:
    Největší dilema bylo nafta nebo aut. převodovka (přesněji 5°Quickshift). Nakonec mě manželka přehlasovala a dýzlouše jsem musel obrečet. A jak tak tady čtu poslední Ajvnovy údaje - 2,8 ???!!! tak to je tedy asi fakt škoda. Ale přiznej, že ses půlku cesty rukou přidržoval za korbu nějakého náklaďáčku a zbytek byly kopce dolů...
  • « 00 Reagovat !

foto

29.07.03  08:28

« Re: nejvyssi udaj na PP spalenych litru vs. jeste to opravdu

to snad neni ani mozny, napis nejaky finty jak to delas a popripade co mas za motor. Diky, ta spotreba je opravdu super.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 28.07.03  18:45

« nejvyssi udaj na PP spalenych litru vs. jeste to opravdu jed

Omlouvam se za ten krkolomny nadpis, ale kdo mate zkusenost s tim muset jet co nejvic do dna nadrze a kolik pri tom ukazoval PP spalenych litru od posledniho cerpani? Ja minuly tyden resil tohle dilema, pul tydne jezdil s neprijemnym mrazenim v zadech a s vedomim, ze to bude o fous (nechtelo se mi kvuli planovane dlouhe ceste dvakrat ve trech dnech jit dotankovat po hrdlo :).
    Nakonec se mi udaj zastavil na 44.4 litrech (to bylo po normalnim natankovanim do plne) a u pumpy jsem dotankovaval az uplne po hrdlo, co to slo 48,4 litru. Takze 2-2.5 l tipuju, ze tam jeste mooo-znaaa bylo, ale vic nejspis ne. Tak ze by udaj 46.? litru na palubaku uz bylo cekani na neodvratne posledni skytnuti? :-) Kolik jste z toho kdo nejvic vymackl? Nejlepe takovy, kdo pak musel odejit pesky s kanystrem, najde se tu takovy? :)))

Jo, to mi neda, jeste perlicka. Cestou do Germanie tenhle vikend mi to nechtelo zrat, dojel jsem s prumerem podle PP 2.88, ovsem dorazil me udaj soucet ujete vzdalenosti a dojezdu na nadrz .. daval cca 1820 km :)) To na 50litrovou nadrz neni spatne :)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 28.07.03  18:36

lemon: Toz vitej do klubu :-) No ja Te nezblbnul, to maximalne moje Clio :-) A ani ses nepochlubil, jakeho Cliouse, benzin/diesel, jakou barvu .. prozrad neco vic, at muzeme vyhlizet zacatkem zari platak s Cliama a tipovat, ktere je z toho asi Tvoje :)) Kazdopadne mi jedno ver .. do toho 18.zari to vydrzis, ja cekal dva a pul mesice. Tak si vychutnej jeste tohle obdobi, kdyz si naposledy prohlizis prospekty a jeste ted srovnavas .. jak ho budes mit doma, vsechno tohle pujde stranou a Tve kroky se zvidavym a radostnym pohledem se budou ubirat do garaze ci kde to bude parkovat. :o)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 28.07.03  14:19

Chápu, ale VYDRŽ, jsem čerstvým majitelem zánovního CLIA 1,4 r.v. 2000 a kupoval jsem jej z nostalgie, jelikož můj otec vlastnil kdysi 16 RENAULT, ale taky, že se mi naskytla rozumná příležitost a moc se mi líbilo. Sic jej mám asi měsíc a přechod z 14-cti letého Favorita byl skutečně obdivuhodný, ale to autíčko bych už nikomu nedal, a to i moje manželka se do něj zamilovala tzv. láska na první pohled :-) Teď se občas dohadujeme kdo bude řídit. Jsem s ním plně spokojen i když nevím co mne v budoucnu čeká, ale nad tím neuvažuji, a to jsem si vpodstatě o něm nic nepřečet, až teď a mohu říci, že mne stále překvapuje. Naposled, když jsem musel prudce zabrzdit. Myslím, že s Favoritem bych to měl asi už za s sebou, a to nejsem žádný sváteční jezdec. No moc ti přeji, abys ses BRZO dočkal a byl spokojen jako já. S pozdravem Sněženek :)
  • « 00 Reagovat !

foto

28.07.03  13:55

Tak už je to tady. Po ročním vybírání, čtení recenzí (a ceníků) jsem se rozhodl koupit nový samohyb. Ač tu i dnes píšu coby Lemon, žádnej Citroen to nakonec není. Nýbrž.......CLIO !!!!
    On mě Ajvn totiž tak zblbnul, že jsem dokonce i já začal věřit, že by to snad mohlo být dobré autíčko. No uvidíme. Takže - v pátek 25.7. objednáno (+záloha) ale ten termín dodání... žádných 5 týdnů, ale až 18. září! To tedy nevím jak vydržím.
  • « 00 Reagovat !

foto

28.07.03  12:40

« Re: servis. prohlidky

Odpocitavanie ked auto stoji je OK. Ze sa ma olej vymienat kazdych 15-20-30-50tis km vi kazdy, ale ze minimalne raz rocne, na to zabudaju. A ruku na srdce - kolki skutocne najazdia 30tis rocne?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 28.07.03  12:30

« Re: servis. prohlidky

aspartam: Mne tam nesvitilo nic, ani olej, ani SERV, uz vubec ne STOP :)) Ale 30tku jsem bez prohlidky neprekrocil, sel jsem tam nekdy cca pri 26t km. Ale v navodu zadna takova zminka neni, tak snad je to OK a ne jako u Peugeotu 307, kde se jim odpocitava servisni interval a kde se to odpocitava i tehdy, kdyz to auto delsi dobu stoji bez hnuti v garazi. :)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 28.07.03  11:31

jasne ze ziju citronku .. tak sem s ni, jsem napnuty az k prasknuti :-)
  • 00 Reagovat !

foto

28.07.03  11:13

« Vymačkanej Citron

Ajvne žiješ? Mám pro Tebe neuvěřitelnou zprávu!
  • 00 Reagovat !

foto

28.07.03  10:33

« servis. prohlidky

chci se zeptat, kdyz mate jit do servisu na servisni prohlidku (po 20-30k km) sviti vam na palubce neco? (SERV, nebo olej). ?????????
    Dale se chci zeptat funguje Vam ukazatel stavu oleje na palubce (display) korektne? (mne ukazuje full, ale pri kontrole 'rucne' je hladina oleje v polovine.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 24.07.03  21:15

« Re: Hurá do servisu :-( OPRAVENO

Takže sedačku spolujezdce dotáhli, vyčištění ližiny okna LP dveří, úprava plastů PP dveří, lícování přístrojové desky (podložily to nečím), a teď ty pazvuky od předního pravého kola: vystředění silentbloku motoru :-)))
    Při startu a zhasínání motoru je to o dost klidnější a zvuky zmizely :-))) Přístup v servisu celkově dobrý - dělali to v Říčanech u Prahy.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 22.07.03  14:19

« Re: Hurá do servisu :-(

Bouchání ne. Je to spíš plast nebo nějaká guma. Plasty jsou na to autě všude. Jinak jak je tlumič a péro, tak je tam mezitím taková masivnější guma. Možná, že to bude ono. Je to v záruce, tak ať se snaží. Aspoň pro Vás otestuju hned na začátku jejich servis a přístup. Všchno zlé je pro něco dobré :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

21.07.03  15:54

Nejaky divny zvuk od praveho predneho kola som mal tiez. Take nejake cudne cvakanie-sustanie. A bolo to tym, ze na poloosi bol nejaky stitok z papiera. Ten som oddrapil a odvtedy je klud :-)
    Ad ziarovky: Silverstarky bohuzial nevydrzia, ale svietia; obycajne ziarovky vydrzia, ale nesvietia. Pri dnesnych cenach PHM ale ziarovky nie su pre mna ziadny vydavok, najma ked asi 80% najazdim v noci so zapnutymi svetlami. Dalsie ato kupujem urcite so xenonmi :-)))
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 21.07.03  12:38

dlabas: Jaky pazvuky od praveho predniho kola mas na mysli? Bouchani? Jestli jen pri nizsich rychlostech, tak ja mel ten samy problem a spravila to vymena silentbloku .. teda az napodruhy, prvni po par set km skoncila tim samym bouchanim, ale podruhe mi servis tvrdil, ze ted uz se mi to neobjevi a od te doby jsem najel snad temer 30.000km a opravdu klid. :-) (a dieselouse mam taky, jen toho silnejsiho)

Docela me zajima, jestli Ti odstrani to vrzani palubky. Pak dej urcite vedet.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 21.07.03  12:17

« Hurá do servisu :-(

Zdravím,
    tak mám toho cliouše 2 měsíce a objednal jsem se na středu do servisu, najeto necelých 5tis. Clio II - 1.5 dCi - 48kW:
    Palubka vrže
    Sedačka spolujezdce, když je na doraz silně vrže.
    Levé okno při zavírání divně cvakne
    A divný pazvuky z oblasti pravého předního kola
    Špatně slícované plasty u pravých dveří.
    Největší obavy mám z těch pazvuků z oblasti toho kola - dělá to jen prvních cca. 10km :-(
    Pak vám sem hodím resume...
    DLABAS
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.07.03  10:32

« Re: Clio a žárovky

citizen, ja mam Thaliu I a neviem aky zvuk myslis. Ked sa odomkne kufor DO, je pocut "cvaknutie" vcelku hlucne, ale je to len cvaknutie.
  • « 00 Reagovat !

foto

18.07.03  07:53

« Re: Clio a žárovky

Caute vsetci, objavil som toto forum az teraz. Mam Thaliu II uz vyse roka a s 32t.kmm a so ziarovkami a nastastie ani s nicim inym nemam zatial problemy. Necital som vsetky prispevky, ale napadlo ma, ci ziarovky neodchadzaju koli kolisaniu napatia v sieti, hlavne v tom nizsie uvedenom prispevku, kde odisli obe naraz. Da sa to premerat? Ja sa chcem opytat ine-pri zamknuti a odomknutisa zo zamku kufra vzdy ozve asi pol sekundovy zvuk, akoby siel nasucho a nieco tam vrzgalo. Je to normalne? Neviem, ci je to konstrukciou(nejaky snekovy prevod), alebo ci je to fakt bez mazania. Ako to je u vas? Dik
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…