Renault Clio (II)
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault
-
"-- skrytý --" 15.08.07 08:28
« Re: Thalia - ostrekovace
ich: OK, ostrekovace zase striekaju, klakson trubi, stierace stieraju ....
Sice nepomohla metoda striekania, ale pomohla metoda, ze som odpojil tu privodnu hadicku a potom som trysku po tryske zvonka precistil tlakom vzduchu (normalnou autopumpou) a ked ani to nepomohlo u vsetkych styroch, tak potom som zobral 20 ml striekacku a parkrat som tie trysky zvonka preplachol cistou vodou.
Ale diky... -
"-- skrytý --" 14.08.07 17:53
Prva vymena bola pri nejakych 110 tisic, cca (mozno 112, neviem presne), este v Renaulte-Kestler na panonskoj v BA.
Potom som zacal chodit do jedneho garazoveho servisu (lacnejsi a lepsi), pri 195 tisic som ich vymenil znova - ten servisak vravel, ze menene rozvody (nie origos) odporucaju po cca 80 tisic km. -
"-- skrytý --" 14.08.07 10:27
« Re: problem so startovanim
A ked startujes tak kontrolka imobilizer ti normalne zhasne? Ak ano tak co som vysledoval Clio/Thalia ma casty problem s v servise to volaju "cidlo hornej uvrate" vyzera ako motylik. Nachadza sa pod vzduchovym filtrom. Je na 2 srouboch a jednom konektore. Skus ho jemne precistit. Tiez mi to auto robilo v servise mi ho za 2000 vymenili. Ale vraj staci len precistit. -
"-- skrytý --" 14.08.07 10:23
Ja som problem z ostrekovacmi mal tiez velmi podobny. Az som zistil, ze pri poslednom dolievani som zabudol zavriet tu nadrzku a mesiac som jazdil s otvorenou a dostal sa mi tam asi nejaky neporiadok. Tak som to dolial do plna vodou a len tak si pocas jazdy striekal. Az to same preslo :)
-
"-- skrytý --" 13.08.07 13:50
« problem so startovanim
poslednu dobu zacinam mat problem ked startujem - starter toci ale nic sa nedeje. Vacsinou pomoze ked vytiehnem klucik zo zapalovania a zamknem/odomknem auto. Mam podozrenie na imobilizer, ale pri mojom stasti to moze byt zase riadiaca jednotka - ak ste sa s niecim podobnym stretli tak prosim poradte. dik.
v.
-
"-- skrytý --" 09.08.07 17:39
Zadny nemam - je to thalia. Vpredu je problem na vsetkych styroch tryskach.
Odislo to v priebehu cca 2 dni - zacalo to tak, ze napr. z laveho ostrekovaca islo len z lavej trysky, z praveho neslo vobec, potom povedzme na dalsi pokus o nejaku chvilu isla prava tryska z oboch ostrekovacov a podobne ....
Teraz uz to len tak "curka" zo vsetkych 4 trysiek ... :(
Pred 2 tyzdnami som menil rozvody, vodnu pumpu, olej, brzdy a pod.... (proste auto cely den v servise - 200 tis. km), tak sa mi kvoli tejto veci moc nechce zase - ale ono mat ciste okno povazujem za dost dolezite, nastastie je teraz sucho, takze sa moc nespini....
-
"-- skrytý --" 09.08.07 17:23
Poradil bych rad, ale tohle netusim, aniz bych neplkal vyslovene blbosti. Preci jen do automechanika mam daleko. :-) Mozna takovy dotaz .. stejny problem jako vpredu mas i na zadnim ostrikovaci? A v predu mas problem predpokladam na obou, na vsech ctyrech tryskach? -
"-- skrytý --" 08.08.07 14:00
« Re: Dveře či sloupek
Na tech CPC2 jsem najezdil doted akorat necelych 29tis. km, a to jeste minulou letni sezonu. Cele tohle leto jezdim porad na tech zimakach, ktere dojizdim a musim rict, ze si to uzivam. Bude se mi po nich styskat .. ta urcita mira nestability, hlavne na vode, to bylo to prave jezdecke koreni. :-) Ty CPC2 me akorat ponekud zklamaly ve valivem odporu, zerou mi vic, nez kolik mi to zralo s "jednickama", jinak jizdni vlastnosti jsou ok. Ted budu o vikendu prezouvat na letnaky, tak si je jeste par tydnu a mesicu uziju, nez se opet vratim k zimakum ... uz na zimu. :-) -
"-- skrytý --" 07.08.07 16:27
« Re: Dveře či sloupek
Za chvili budes mit jubileum .. stovka .. jooo, taky si vzpominam, jak jsem se pred tim cislem uctive klanel, kdyz jsem ji dosahl. :o) No, dneska uz mam najeto 180500 km a pomalu se zacinam psychicky pripravovat na fakt, ze jsem dosahl svych prvnich 200tis.km za volantem. :-)
Ale jeste pred tim me ceka pristi tyden "garancka", tak snad to bude jen obligatni vymenovani oleje a filtru + ta zarovka panelu. :-)
Jo, abych nezapomnel, vcera jsem si objednal nove zimaky .. ty sve prvni, Marshal KW15 uz ted skutecne dolitavam, chuderky maji nalitano cca 73tis. km a pekne v zatackach piskaji jako prazsti filharmonici. :-) Mam objednane Micheliny Alpin A3, zase v mem oblibenem rozmeru 185/55 R15, v testech jsou vzdy mezi nejlepsimi a maji vyborny probeh, takze predpokladam, ze budou dobre i na valivy odpor.