Renault Clio (II)
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault
-
"-- skrytý --" 31.07.03 12:24
« Re: nejvyssi udaj na PP spalenych litru vs. jeste to opravdu
Ten můj 60koníkovej má psáno 162km/h a tachometrově už jel 185km/h. Ale jak moc ten tachometr kecá fakt nevím. Jinak ty plasty u dveří už zase nelícujou a okno začalo zase cvakat. Tak jim to tam zase za pár týdnů hodím na hlavu a pokud to neopraví, tak si budu muset najít jiný servis. Kam jezdíte vy? A jak jste spokojeni? -
"-- skrytý --" 30.07.03 12:52
luf: :-) No dobre,tak jsem Te neukecal :))
Papirove je 175, ale v realu jsem to nezkousel, vezl jsem se s tim nejvic kolem 150, vic nebylo zatim potreba :-) Ani to neplanuju testovat. Spis me laka si otestovat zrychleni 0-100km/h, mam takove tuseni, ze uvadeny udaj 12.2 sec je zbytecne podhodnoceny a realne to na 100vku vybehne rychlejc. Mozna mam ale velke oci :-) -
Ajvn - fuj!!! Ze sa nehanbis jazdit s nim takto. 80 koni to uz dokaze pekne popretahovat aj vacsie auta a ty miesto toho robis Cliam hanbu a pluzis sa po cestach ako pos**ty :-)
Ja pochvalim Clio, ako malo zerie - 150km/h po dialniciach, 130km/h po okreskach a priemerna spotreba 7l, najazdene 160km za 80 minut. Aby ste sa nestresovali, bolo to v nedelu v noci o 1:30, to na cestach nebyva nikto okrem mna a v aute som bol celkom sam :-) -
"-- skrytý --" 29.07.03 13:39
« Re: Zimní gumy
citron: kola tam mam letni i zimni 185/55 R15, mam letni a zimni sadu, oboji Alu, na zimu jsem tam dal Borbety, ktere jsou myslim o pul palec sirsi, nez orig renaultacky. Snad ted nebudu kecat, ze ty jsou 5.5" zatimco ty Borbety jsou 6". Ty letni jsou vic do balonu, zatimco ty zimni jsou "hranatejsi", pevnejsi bocnice. Letnaci jsou Continental Premium Contact, s kterymi to prislo, zimaky jsem tam po velkem prebirani a vahani dal nakonec Marshal KV15 (Kumho). Vzorek velmi podobny Cont TS790, akorat ma tri pomerne siroke podelne zlabky, takze to stycnou plochou spis odpovida 175kam. Musim zatukat, ze jsem s nima po prvni zime max. spokojeny. Perfektne drzi, vyborne brzdne vlastnosti, nejsou moc slyset a zralo mi to s nimi pouze o 0.1 litru vic nez s letnakama pri stejne teplote vzduchu. Pritom cenou to bylo radove za 2500Kc/kus, zatimco za Good UG6 nebo ty Conti bych dal o litr vic.
Zatimco jsem v lete na dalnicich predjizden, vzpominam, ze v zime po zasnezene neuklizene D5 k Rozvadovu jsem naopak vsechny predjizdel ja :) -
"-- skrytý --" 29.07.03 13:17
« Re: Vymačkanej Citron
citronku, podle PP, resp. podilu dvou hodnot 13.8litru na 478.7km to bylo 2.883 l/100km, ale to je udaj podle PP a ten promeruje 4-6%, takze realna spotreba mohla byt odhadem 3.02, coz uz tak skvele neni :o)
Ceskou kopcovitou a stoupajici D5tku jsem si vychutnal sam, bez podpory :), do Ambergu je to po okrskach sem tam v kolonach a zbytek cesty uz byla dalnice, kde jsem sem tam tiraka obstastnil svou pritomnosti. (nebrat doslova!:-)) -
"-- skrytý --" 29.07.03 13:08
STAVROS: :-) No jak to delam. Jednak nejezdim jako slon, potom, a to tu o mne vi snad uz kazdy:), takhle jezdim pro zabavu, jako "sport", takze samozrejme nejezdim po dalnicich jako kazdy normalni ridic :-) 130tkou, ale do te 100vky a mym pruhem je ten napravo od prerusovane cary :-)) Ale ted trochu vecne :)
Snazim se, pokud to jde, jezdit na vrcholu kroutaku, tzn. mezi 1950-2050 ot/min. Jo, motor mam 1.5dCi 60kW/80k (samozrejme nechipnutej). Clio je velmi skvele zprevodovane do mesta na spotrebu, takze pokud pominu rozjizdeni na semaforech, tak na 4ku se necha jet striktnich 50 za 2.5-2.7, na 5ku cca 70 se necha v ne moc idealnich otackach 1500 ot/min (pod tuhle hranici uz motor do interieru zacina vibrovat:) "sudlat" spotreba 2.8-3.2.
Dalsi hint je jizda z kopce, umet odhadnout, kde se jeste vyplati nechat kvalt bez citelne ztraty rychlosti a kde uz je vyhodnejsi neutral a plachtit :)
Urcite velkou merou pomaha predikce toho, co Te v naslednych metrech, stovkach metru ceka. Kdyz vidim stojici kolonu, nedojizdim az k ni pod plynem, ale na neutral nebo za 0.0 s kvaltem k ni plynule "dobrzdim" a casto takhle v pripade semaforu zjistis, ze se necha dost zastaveni na cervenou eliminovat, pokud v te lokalite cyklus semaforu znas, dojedes k nim akorat ve chvili, kdy tam pada zelena. :-) Pri tomhle Te za Tebou vyblika nebo vytroubi jen nervak, kterej za volantem nemysli a umi jen plnej plyn a plna brzda :)
Nebudu zastirat, ze cas od casu vyuzivam slipstream za necim velkym, ale tam dost pozorne koukam, jak maji delane zasterky zadnich kol, preci jen kvalita celniho skla je prednejsi nez par deci nafty :-) Jinak nemyslete si, ze jezdim nalepeny na zadku, u kamionu je stale efektivni rozpeti 2-3sec za nim :-) Nejlepsi zazitek byla jizda za Trutnovskym TIRakem v Nemecku asi 250km v kuse, jel konstatne mezi 90-100, presne podle meho gusta:-)
Cim pomaha Clio nizke spotrebe je jizdni stabilita v zatackach, takze 80kou, kterou po okrskach bezne jezdim, bez brzdeni projedu i zatackovite useky a neni potreba znova akcelerovat :-) (Neberte me doslova, cestou z Prahy do Berouna pres Karlstejn samozrejme obcas brzdit musim :))
No a posledni tip je jezdit na PP se zaplou aktualni spotrebou a pokud tomu provoz dovoli, tak sem tam sledovat a ladit pravou nohu :-) .. A to je vse.
Docela by me zajimalo, jestli by se mi snizila spotreba na uzsich pneu, nez mych soucasnych 185/55. Jinak znatelne spadla spotreba po prvni a zatim jedine garancni prohlidce s vymenou oleje. -
« Zimní gumy
Hele Ajvne, co tam máš za kola? Tuším, že ses kdysi zmiňoval o 15"? Já bych tam měl mít elektrony 15" s gumama 185/55-15. Jak jsi řešil zimu? Koupils plechy nebo přezouváš? Uvažuju že by byly vhodnější 14" plechy - to jsou pak zimní 175/65-14. V zimě možná lepší trošku užší, autíčko je to přeci jen hodně lehké.
Ještě k barvě: Já chtěl modrou Nautile, manželka čevenou. Hádejte jak to dopadlo... Ne, neuhádli jste, autiko nebude červené. Protože nikdo nechtěl přistoupit na barvu toho druhého, tak jsme nakonec šli na kompromis - takže tuctová stříbrná metla. -
To Sněžěnek: Díky moc za podporu, né že bych ji tak moc potřeboval, já si totiž opravdu myslím, že jsem chybu neudělal a že Cliousek bude fajn. Jen jsem strašně zvědavý na tu převodovku, s obyčejným automatem jsem jezdil, ale se sekvenční ještě nikdy. Takže pokud trošku obavy, tak jen z tohodle. -
Konečně mám trochu času, takže:
Největší dilema bylo nafta nebo aut. převodovka (přesněji 5°Quickshift). Nakonec mě manželka přehlasovala a dýzlouše jsem musel obrečet. A jak tak tady čtu poslední Ajvnovy údaje - 2,8 ???!!! tak to je tedy asi fakt škoda. Ale přiznej, že ses půlku cesty rukou přidržoval za korbu nějakého náklaďáčku a zbytek byly kopce dolů...
-
"-- skrytý --" 28.07.03 18:45
« nejvyssi udaj na PP spalenych litru vs. jeste to opravdu jed
Omlouvam se za ten krkolomny nadpis, ale kdo mate zkusenost s tim muset jet co nejvic do dna nadrze a kolik pri tom ukazoval PP spalenych litru od posledniho cerpani? Ja minuly tyden resil tohle dilema, pul tydne jezdil s neprijemnym mrazenim v zadech a s vedomim, ze to bude o fous (nechtelo se mi kvuli planovane dlouhe ceste dvakrat ve trech dnech jit dotankovat po hrdlo :).
Nakonec se mi udaj zastavil na 44.4 litrech (to bylo po normalnim natankovanim do plne) a u pumpy jsem dotankovaval az uplne po hrdlo, co to slo 48,4 litru. Takze 2-2.5 l tipuju, ze tam jeste mooo-znaaa bylo, ale vic nejspis ne. Tak ze by udaj 46.? litru na palubaku uz bylo cekani na neodvratne posledni skytnuti? :-) Kolik jste z toho kdo nejvic vymackl? Nejlepe takovy, kdo pak musel odejit pesky s kanystrem, najde se tu takovy? :)))
Jo, to mi neda, jeste perlicka. Cestou do Germanie tenhle vikend mi to nechtelo zrat, dojel jsem s prumerem podle PP 2.88, ovsem dorazil me udaj soucet ujete vzdalenosti a dojezdu na nadrz .. daval cca 1820 km :)) To na 50litrovou nadrz neni spatne :) -
"-- skrytý --" 28.07.03 18:36
lemon: Toz vitej do klubu :-) No ja Te nezblbnul, to maximalne moje Clio :-) A ani ses nepochlubil, jakeho Cliouse, benzin/diesel, jakou barvu .. prozrad neco vic, at muzeme vyhlizet zacatkem zari platak s Cliama a tipovat, ktere je z toho asi Tvoje :)) Kazdopadne mi jedno ver .. do toho 18.zari to vydrzis, ja cekal dva a pul mesice. Tak si vychutnej jeste tohle obdobi, kdyz si naposledy prohlizis prospekty a jeste ted srovnavas .. jak ho budes mit doma, vsechno tohle pujde stranou a Tve kroky se zvidavym a radostnym pohledem se budou ubirat do garaze ci kde to bude parkovat. :o) -
"-- skrytý --" 28.07.03 14:19
Chápu, ale VYDRŽ, jsem čerstvým majitelem zánovního CLIA 1,4 r.v. 2000 a kupoval jsem jej z nostalgie, jelikož můj otec vlastnil kdysi 16 RENAULT, ale taky, že se mi naskytla rozumná příležitost a moc se mi líbilo. Sic jej mám asi měsíc a přechod z 14-cti letého Favorita byl skutečně obdivuhodný, ale to autíčko bych už nikomu nedal, a to i moje manželka se do něj zamilovala tzv. láska na první pohled :-) Teď se občas dohadujeme kdo bude řídit. Jsem s ním plně spokojen i když nevím co mne v budoucnu čeká, ale nad tím neuvažuji, a to jsem si vpodstatě o něm nic nepřečet, až teď a mohu říci, že mne stále překvapuje. Naposled, když jsem musel prudce zabrzdit. Myslím, že s Favoritem bych to měl asi už za s sebou, a to nejsem žádný sváteční jezdec. No moc ti přeji, abys ses BRZO dočkal a byl spokojen jako já. S pozdravem Sněženek :) -
Tak už je to tady. Po ročním vybírání, čtení recenzí (a ceníků) jsem se rozhodl koupit nový samohyb. Ač tu i dnes píšu coby Lemon, žádnej Citroen to nakonec není. Nýbrž.......CLIO !!!!
On mě Ajvn totiž tak zblbnul, že jsem dokonce i já začal věřit, že by to snad mohlo být dobré autíčko. No uvidíme. Takže - v pátek 25.7. objednáno (+záloha) ale ten termín dodání... žádných 5 týdnů, ale až 18. září! To tedy nevím jak vydržím. -
"-- skrytý --" 28.07.03 12:30
« Re: servis. prohlidky
aspartam: Mne tam nesvitilo nic, ani olej, ani SERV, uz vubec ne STOP :)) Ale 30tku jsem bez prohlidky neprekrocil, sel jsem tam nekdy cca pri 26t km. Ale v navodu zadna takova zminka neni, tak snad je to OK a ne jako u Peugeotu 307, kde se jim odpocitava servisni interval a kde se to odpocitava i tehdy, kdyz to auto delsi dobu stoji bez hnuti v garazi. :)