Renault Clio (II)
"-- skrytý --" 19.08.03 21:16
« Re: ventilator po dojeti
Vrtula pred motorom sa mi zapne, ked je fakt ze teplo a ked zastanem potom na vrcholu kopca. Ale fakt ze malokedy.
Osobne mi to dost vadi, lebo ona sa zapne az tak 1min. po vypnuti motora, vacsinov az ked je auto zamknute a ja som uz aj prec. A ked sa zapne, tak rozhuka aj alarm :-( (zo snimacu odberu prudu) -
"-- skrytý --" 19.08.03 15:34
« ventilator po dojeti
Btw. spina Vam vrtule pred motorem po te, co dojedete a auto vypnete? U x aut v rodine pred tim (Skodovky:) jsme na to byli zvykli, otec tvrdi, ze mu to Megane zpocatku snad taky delal, ale ted uz dlouho ne, no a mne Clio nikdy. :-O Ikdyz taky je fakt, ze 50% mych jizd konci souvyslymi 3km na neutral z kopecka a posledni 1km solichani, takze nikdy neprijizdime zpeneni :-)) Pro uplnost dodavam, ze mi teplomer nikdy nesel do horni pulky meraku a vzdy vzorne stoji presne na prostredni carce, takze ani naznak prehrivani. -
"-- skrytý --" 19.08.03 15:27
« Re: Ranní bouračka
dlabas: Tak to mi Te je lito, to je pech :-( Toho kolika s Tranzitem jsi stihl odchytit, zacvaka to jeho pojistka nebo to zustalo na Tobe?
Jinak ja nejsem Prazak, huraa, muzu s autem i do Ostravy :-) tzn. ALA nemam, ale staci si pamatovat slovo BEJK .. a ty prvni tri pismenka tam mam :-) -
"-- skrytý --" 19.08.03 14:04
« palubovka :(
Máme v práci CLIO 1,2 r. 2000 a zjistlo se, že když CLIO vychladne a znovu se startuje, začne palubovka ukazovat až po ujetí zhruba 5 km. Technik, který zjišťoval možnou opravu v Inzatu tj. originální opravna Renault a tam mu nabídli novou palubovku za 22000,- Kč. No super :(. Nevíte někdo lepší řešení? Nesetkal jste se někdo z touto poruchou? Dík předem Sněženek PS: doufám, že mne to nečeká :( -
« Re: Tzv.
Neviem teda ako Clio, ale Yaris s 1.1 cca. 50kW nejde vobec. Stale som mal pocit, ze nemam stlaceny plyn. Na stvorku to vlazne zrychlovalo a na patku to bol volnobeh. Navyse mal divny kovovy zvuk, ktory sa moc s otackami nemenil. A pocas mojej jazdy si zobral v priemere 6l, co je teda dost na to, ze s mojim Cliom by som tu trasu presiel rychlejsie a pohodovejsie na 2x tak sirokych gumach... Bol to moj prvy zazitok so soferovanim Yarisa a cakal som ovela viacej, kedze vsetci o nom basnia a rozpravaju iba v superlativoch. -
"-- skrytý --" 18.08.03 14:51
« Ranní bouračka
Čus brus,
tak si jedu ráno po dálnici a 0,5km před odbočkou na Říčany ve směru na Prahu přiletěla na moje auto dřevotříska ( asi 1m čverečný). Naštěstí rozštíplej jenom PP blatník, PP zrcátko a poškrábaný PP dveře.
Jel předemnou VW Transporter s vlekem. Na vleku nějakou starou lednici a ty dřevotřísky a samozřejmně nepřipevněný. Ještě, že nevzlítla ta lednice. Uhnout nešlo - byl jsem v prostředním a v pravo i vlevo auta.
Auto v servisu - cena 10 až 15tisíc. Jo a mám teď místo tydlitydli, 1.2 benzína.
To ajvn: nemáš náhodu SPZ ALA xx xx a tmavě modrýho cliouše.
"-- skrytý --" 16.08.03 14:05
« Zimní pneu
Já vím, že je na to brzo, ale rád bych slyšel zkušenosti: Jaký typ zimních pneumatik bych měl shánět. Bohužel jsem krutě omezen financemi, ale přesto, kdybych zjistl, že trochu dražší typ se vyplatí, rád budu shánět a i připlatím. Na zimu sundám elektrony a už jsem si sehnal 14" orig. plecháče. Teď se chystám si je natřít barvou "Hamerlite". Díval jsem se na [odkaz] ale nejsem moudrej s těch parametrů. Dík předme za vaše názory Sněženek -
"-- skrytý --" 14.08.03 10:01
« Re: Jsem nešťastný Sněženek :( - přední dveře
Tak konečně jsem se k tomu dostal. Včera jsem s trochou obav to začal podle vašeho návodu rozebírat. Trochu jsem tápal, ale nakonec se mi to povedlo rozebrat :). Zjistil jsem, že je tam zlomená taková část z umělé hmoty. Už ji mám objednano a prý by cena neměla přesáhnout stovku. Tak si myslím, že to odpoledne zadělám a bude to chodit... Ještě jednou dík za radu. Již zase šťastný Sněženek :) -
"-- skrytý --" 12.08.03 23:53
« Re: Tzv.
dlabas: Jen jedinou jsem Cliouse skutecne prohnal (chtel jsem chytit start F1 v TV :-), a to jsem po okreskach v okoli Rican neustale vytacel na 120 a po dalnici 140, pres Prahu stovkou .. ve finale prumer 96km/h na asi 67km trase s prum.spotrebou 4.2l/100km. Vim, ze je tohle pro Lufa rozjezdova rychlost :-) Jezdim do 2500ot/min, pouze pro ostrejsi predjizdeni tocim az k 3000-3200ot/min. Jinak kroutak mam 185Nm pri 2000ot/min. -
"-- skrytý --" 12.08.03 21:42
Ajvn:
Nazdar nízká spotřebo :-)
Tak jsem s tím svým cliem byl na Moravě a průměrná spotřeba 5.15l/100km. Když jsem jezdil po okrskách do těch 100km/hod, tak ručička palivoměru se téměř nehýbala. Ale jak s ním vjedu na dálnici, tak už ručička klesá značněji. Po tý dálnici jsem jel cca 250km s rychlostí 125 až 155km/hod (tachometrově). Jak je ten diesel točenej nad cca 2750 ot/min, tak už začína papat.
Jaký máš zkušenosti ty? Jinak ten tvůj silnější motor ti pěkně závidím :-))) PS: ten 6-ti kvalt by určitě na ten tvůj silnější diesel nebyl špatnej, ale u toho mýho by to nemělo až takový význam. Kolik má ten tvůj motor točivěj moment? -
"-- skrytý --" 12.08.03 13:14
« Re: Tzv.
Moc dík za názor. Když nad tím taky přemýšlím, tak si z tý změny udělal ten soukromník docela dobrý *. Za 10 min práce 3300 Kč. Já vím, že všechna investice je hlavně v tom programováním, trochu v reklamě a ve zkušenostech, ale i tak se mi to zdá drahý.

v polohe 2-3 pouzivam najcastejsie, a ide z ventilatoru take piskanie od loziska.
Neriesil niekto tento problem? Moc odvahu vybrat ten ventilator, rozobrat namazat nemam.
V renault servise mi urcite budu chciet ponuknut novy za niekolko tisic.