Renault Clio (II)
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault
-
"-- skrytý --" 20.08.03 15:48
« Re: zavirani dveri
luf: Jojo, odpoved na mou otazku je presna, presne tenhle postup jsem vydedukoval z manualu :-) .. a funguje :))
Neboj, baterka mi jeste nechcipla .. jen jsem premyslel, jak tohle resit, az to nastane. Nektera auta (P307) maj zamek jen u ridice, otocis a zafunguje jako central a zavre komplet vsech 5 dveri. To mi prijde sikovnejsi. No co, nemuze mit Clio vsechno nejlepsi :-)) -
« Re: Ventilator (vnutorny)
K ventilatoru sa dostanes relativne lahko - odmontujes plastovy kryt pod stieracom spolujazdca (drzi ho taka plastova akoby zaslepka, treba najprv vlacit ten cudlik, co je v jej strede dovnutra a potom sa da lahko vybrat) a ventilaror na teba kuka v celej svojej krase. Uz si to celkom nepamatam, ale elektrina k nemu je konektorom, takze tam neni moc co pokazit. Za pokus to snad stoji... -
« Re: ventilator po dojeti
Nad takymi vecami sa moc nepozastavujem, ale pamatam si, ze som sa raz v zime vysmykal na nejaky kopec, tam som auto odstavil a ked som odchadzal od auta, zacala sa spod kapoty valit para. Nastastie sa to iba zapol ventilator na chaldici. Inak to nesledujem, lebo to na mojom Cliu neni vobec pocut. To na mojom starom R21 ventilator hucal ako turbina, tam sa to nedalo prehliadnut a po vytiahnuti klucika sa vypol, ci bolo dochaldene alebo nie. -
« Re: zavirani dveri
Lahko - strcim klucik do zamku a zamknem :-) BTW ako je mozne, ze ti uz zomrela baterka? Mne funguje od zacaitku stale ta ista.
Riesenie bez kluca je tiez jednoduche. Vnutri je tlacitko na zamykanie dveri, treba ho zmacnut a potom vodicove dvere zamknut normalne klucom (mne sa otvorene predne dvere centralom zamknut nedaju). Vyriesil som to spravne? -
"-- skrytý --" 20.08.03 12:25
« alarm Cobra Globe
Mate ho nekdo taky v Cliu namontovany? Dava se "snad?" v ramci oficialniho prislusenstvi ke Cliu. Navod k tomu pochopitelne mam, ale ackoliv se ridim krok za krokem pokyny, tak se mi nedari odblokovat vnitrni prostorova cidla. Typicky kdyz je vedro, tak aby clovek mohl nechat trochu pootevrena okna, bez strachu, ze dovnitr vlitne moucha a spusti alarm. Mne se to stejne vzdycky rozhouka, kdyz dovnitr strcim ruku :-) Tak nevim, kde je chyba. -
"-- skrytý --" 19.08.03 21:20
« Ventilator (vnutorny)
Ked sme uz pri tych ventilatoroch, neriesil nahodou niekto problem s tym ventilatorom, co vpusta vzduch do kabiny? Ja mam snim problem, ze v polohe 1 ide fakt slabo,
v polohe 2-3 pouzivam najcastejsie, a ide z ventilatoru take piskanie od loziska.
Neriesil niekto tento problem? Moc odvahu vybrat ten ventilator, rozobrat namazat nemam.
V renault servise mi urcite budu chciet ponuknut novy za niekolko tisic. -
"-- skrytý --" 19.08.03 21:16
« Re: ventilator po dojeti
Vrtula pred motorom sa mi zapne, ked je fakt ze teplo a ked zastanem potom na vrcholu kopca. Ale fakt ze malokedy.
Osobne mi to dost vadi, lebo ona sa zapne az tak 1min. po vypnuti motora, vacsinov az ked je auto zamknute a ja som uz aj prec. A ked sa zapne, tak rozhuka aj alarm :-( (zo snimacu odberu prudu) -
"-- skrytý --" 19.08.03 15:34
« ventilator po dojeti
Btw. spina Vam vrtule pred motorem po te, co dojedete a auto vypnete? U x aut v rodine pred tim (Skodovky:) jsme na to byli zvykli, otec tvrdi, ze mu to Megane zpocatku snad taky delal, ale ted uz dlouho ne, no a mne Clio nikdy. :-O Ikdyz taky je fakt, ze 50% mych jizd konci souvyslymi 3km na neutral z kopecka a posledni 1km solichani, takze nikdy neprijizdime zpeneni :-)) Pro uplnost dodavam, ze mi teplomer nikdy nesel do horni pulky meraku a vzdy vzorne stoji presne na prostredni carce, takze ani naznak prehrivani. -
"-- skrytý --" 19.08.03 15:27
« Re: Ranní bouračka
dlabas: Tak to mi Te je lito, to je pech :-( Toho kolika s Tranzitem jsi stihl odchytit, zacvaka to jeho pojistka nebo to zustalo na Tobe?
Jinak ja nejsem Prazak, huraa, muzu s autem i do Ostravy :-) tzn. ALA nemam, ale staci si pamatovat slovo BEJK .. a ty prvni tri pismenka tam mam :-) -
"-- skrytý --" 19.08.03 14:04
« palubovka :(
Máme v práci CLIO 1,2 r. 2000 a zjistlo se, že když CLIO vychladne a znovu se startuje, začne palubovka ukazovat až po ujetí zhruba 5 km. Technik, který zjišťoval možnou opravu v Inzatu tj. originální opravna Renault a tam mu nabídli novou palubovku za 22000,- Kč. No super :(. Nevíte někdo lepší řešení? Nesetkal jste se někdo z touto poruchou? Dík předem Sněženek PS: doufám, že mne to nečeká :( -
« Re: Tzv.
Neviem teda ako Clio, ale Yaris s 1.1 cca. 50kW nejde vobec. Stale som mal pocit, ze nemam stlaceny plyn. Na stvorku to vlazne zrychlovalo a na patku to bol volnobeh. Navyse mal divny kovovy zvuk, ktory sa moc s otackami nemenil. A pocas mojej jazdy si zobral v priemere 6l, co je teda dost na to, ze s mojim Cliom by som tu trasu presiel rychlejsie a pohodovejsie na 2x tak sirokych gumach... Bol to moj prvy zazitok so soferovanim Yarisa a cakal som ovela viacej, kedze vsetci o nom basnia a rozpravaju iba v superlativoch. -
"-- skrytý --" 18.08.03 14:51
« Ranní bouračka
Čus brus,
tak si jedu ráno po dálnici a 0,5km před odbočkou na Říčany ve směru na Prahu přiletěla na moje auto dřevotříska ( asi 1m čverečný). Naštěstí rozštíplej jenom PP blatník, PP zrcátko a poškrábaný PP dveře.
Jel předemnou VW Transporter s vlekem. Na vleku nějakou starou lednici a ty dřevotřísky a samozřejmně nepřipevněný. Ještě, že nevzlítla ta lednice. Uhnout nešlo - byl jsem v prostředním a v pravo i vlevo auta.
Auto v servisu - cena 10 až 15tisíc. Jo a mám teď místo tydlitydli, 1.2 benzína.
To ajvn: nemáš náhodu SPZ ALA xx xx a tmavě modrýho cliouše.
-
"-- skrytý --" 16.08.03 14:05
« Zimní pneu
Já vím, že je na to brzo, ale rád bych slyšel zkušenosti: Jaký typ zimních pneumatik bych měl shánět. Bohužel jsem krutě omezen financemi, ale přesto, kdybych zjistl, že trochu dražší typ se vyplatí, rád budu shánět a i připlatím. Na zimu sundám elektrony a už jsem si sehnal 14" orig. plecháče. Teď se chystám si je natřít barvou "Hamerlite". Díval jsem se na [odkaz] ale nejsem moudrej s těch parametrů. Dík předme za vaše názory Sněženek