Renault Clio (II)
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault
-
"-- skrytý --" 26.05.06 22:39
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: STK & emise a Cerna Hora
No Pentax ma mit letos na podzim novou profi digi zrcadlovku s 10mpix chipem a stejne jako model K100D ma udajne mit Shake-Reduction system vlastni vyroby, trochu podobny tomu, co ma Minolta. To by se mi uz libilo ;-) -
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: STK & emise a Cerna Hora
To musis presedlat na inu znacku, Pentax bohuzial dostane iba to, co im Sony a Nikon uvolnia. Momentalne su v hodne nezavideniahodnej situacii. Na FF alebo 10M APS sa este nacakas, vid posledne predstavene DSLR :-( Skoda, ze znacky takto vymieraju, to potom moja znacka nema vobec problem pytat take nechutne peniaze za ich fotaky. -
"-- skrytý --" 26.05.06 11:01
« Re: Re: Re: Re: Re: STK & emise a Cerna Hora
Tak filmu mam s sebou nastesti dost, mam opacny problem, potrebuju je vyfotit, protoze jim konci nebo ted skoncila expirace a mam jich docela nemalo. :-) Planoval jsem letos v lete Skandinavii na dyl, to pro letos padlo, tak aspon to Montenegro, tam je to taky fotograficky vdecne. :-) A navic s sebou taham jak klasicke negativni, tak i diaky a jedu na dva fotaky :-) Takze suma sumarum, moje vydaje za fotky vyrazne prekroci vydaje za cestovne, ale s tim uz jsem se nejak smiril, tu moji vysnenou digitalni zrcadlovku teprve Pentax doladuje ve vyvoji, soucasne modely se mi zatim nepozdavaji, tak si aspon uzivam stare dobre klasiky a davam praci fotolabum >:-[] -
« Re: Re: Re: Re: STK & emise a Cerna Hora
Jo a este jedna rada - urcite ber so sebou strasny kopec poriadne saturovanych filmov a polarizak. Predtym som bol jeden z tych, ktori vyfotia rocne jeden film a uz treti den dovolenky som tam kupoval filmy za nekrestanske peniaze. Fotograf sa tam urcite nudit nebude :-) -
« Re: Re: Re: STK & emise a Cerna Hora
V tej dobe som fotil kompaktom za 3 tisicky, takze nic som deklarovat nemusel. Okrem tohgo som mal kameru, ktora v tom case uz bola dost osuchana a znicena, tak som sa na vsetko vykaslal. S tym ti neporadim. Tiez neporadim so Sarajevom atd., tam som nebol, ja som tahal po pobrezi a aj to v noci.
BTW prave scenerie z Budvy, Kotoru a celeho Kotorskeho zalivu, z parku Lovcen a samozrejme z Plitvickych jazier, ktore boli nadherne ale na fotkach stali za prd, ma prinutili k tomu, aby som si zacal so zrkadlovkou. Nastastie v dnesnych dobach digitalov a draheho benzinu ma stoji fotografovanie uz menej, ako benzin, ale nebyvalo tomu vzdy tak :-) -
"-- skrytý --" 25.05.06 16:57
« Re: Re: STK & emise a Cerna Hora
luf .. uff :-), posledna rada je nad zlato >:D Vidis, fotaky, ted jsem zrovna cetl pruvodce a psali, ze mas deklarovat fotaky, kamery a podobne cennosti na celnici .. delal jsi to? Fotovybavu s sebou taham a neni toho malo, tak jen at se nedostanu zbytecne do komplikaci .. teda pokud to opravdu vyzaduji :)
Slysel jsem rady, ze se vyplati jet ze Sarajeva do Mostaru, ze po tehle ceste je nadherna scenerie, a la Vinnetou .. tak to asi prubnu, to je neco pro mou romantickou dobrodruznou povahu :) -
« Re: STK & emise a Cerna Hora
Ad Cierna Hora - bol som tam kedysi strasne davno, skoro mi to pripada ako v minulom zivote. Toto leto to veru uz bude 5 rokov a teraz som si s hrozou uvedomil, ze uz 5 rokov som sa nebol nikde machrat v mori :shock: Co sa tyka cesty, ja som absolvoval cestu za 2 noci, prvu noc som prisiel po plitvicke jazera, tam stravil prijemne dopoludnie, okolo obeda sa presunul do Zadaru a stravil popoludnie kupanim sa v mori. A druhu noc som to potiahol po pobrezi az do Budvy. Celkom pohoda, iba som sa 2 noci po sebe nevyspal. Doporucujem Plitvicke jazera navstivit rano, pretoze s pribudajucim dnom sa vsetky skaly rozpalia a je tam ako v peci. A co sa tyka Ciernej Hory - pamatam si uz iba to, ze tam maju strasne uzke cesty, v mapach maju aj cesty, ktore nie su asfaltky (ten prvrch volaju makadam a pripomina to prejazd vyschnutym riecnym dnom), turista plati uplne za vsetko, policajti miestny toleruju aj to, za coi turisku kruto skasnu atd. A este jeden dodatok specialne pre teba, kedze viem, ze si fotograf - fotografovanie Albanska je trestne, mna za to skoro zastrelili pohraniciari :D -
"-- skrytý --" 25.05.06 11:48
« STK & emise a Cerna Hora
Tak jsem dneska absolvoval svou prvni navstevu STK a emisi. :-) Pekne jsem Cliousovi vcera vypucoval motor, aby o nas nerekli, ze jsme cunici >:D Vse probehlo dobre, jen na emisich mi to tam vytaceli do maxima sedmkrat a pak mi pan rekl, ze se mu nedari ctyrikrat po sobe namerit stejne hodnoty, ze se mu obcas stane, ze nejaky pokus vylitnou hodnoty kourivosti vys nad limit, zatimco zbyle jsou v pohode pod limitem. No byl jsem tam v rade cekatelu od pul sedme od rana (otviracka v sedm), pred tim jsem auto jeste jel projet a zahrat, ale pak jsem tam cekal pres dve hodiny a auto vychladlo, tak to pricitam i tomu, ze bylo studene, ikdyz ho tam chvili nechal bezet na volnobehu. Hlavni, ze mam na SPZetce nove samolepky >:-[] V sobotu frcim do Montenegra, 10.6. by mi koncila technicka, tak jsem musel na rychlo jeste pred dovcou. :)
A propos, mate nejake zajimave informace k ceste do Cerne Hory, kudy ano, kudy urcite ne, na co si dat bacha? Budu rad za info, pokud nekdo ma. Zatim jsem byl dvakrat v CRO v Dalmacii. Ted bych rad jel pro zmenu pres Madarsko a Bosnu, videt zase neco noveho, vyhnout se Srbsku. -
"-- skrytý --" 18.05.06 17:24
« Re: EGR ventil 1.5dCi
Tak EGR ventil už jsem si vyčistil. :-! Trošku bordelu tam bylo, ale ne moc.
Akorát mi pořád diagnostika hlásí chybu DF031 - Obvod elektromagnetického ventilu EGR - nad maximální mezí.
Sice nevím co to znamená, ale auto jezdí v pohodě. -
« cuk sem cuk tam
Ahojte,
potrebujem poradit v jednej veci. Mam stale problem ohladom cievok. Blbne mi auto tak, ze cuka na volnobeh a ked mu dam plny plyn, po 3 000 otackach prestane tahat a mam pocit ze vypusta jeden valec. Raz sa mi to uz stalo, vymenil som cievku a v pohode. Minule som si zmyslel ze umyjem motor :roll: a tak sa aj stalo. Vyhodil kontrolku chyba motora a cukal. Po tom ale vyschol, kontrolka zhasla a jazdil som v pohode 3 tyzdne. No a vcera rano som nastartoval, kontrolka nesvietila ziadna a auto robi to iste. Bol som v servise kde vymenili jednu prerazenu cievku, auto cuka dalej. Ked tam hodil 4 nove tak to islo. Ale 14 000,- za 4 cievky nevyhodim. >:-[] Poradte ci mal niekto podobny problem a ci sa neda niekde zohnat cievka lacnejsie a ci nevadi ak by to bola replika.
Diky moc za radu -
"-- skrytý --" 11.05.06 20:20
« Re: Re: Turbo a žárovky
Mě odešly sice jen dvě, ale když jsem byl koupit náhradní, tak mi je prodejce doporučil, že tak neodcházejí. O ostatní parametry jsem se moc nezajímal. Patice diody je přes plastový okroužek přizpůsobena, takže pohoda. Pokud nesvítí, tak otočit o 180 :D -
"-- skrytý --" 11.05.06 11:35
« Re: Turbo a žárovky
diodky? v zivote jsem to nevidel :-) .. to je do stejne patice, jako byla ta puvodni zarovka parkovacky? A v cem to ma vyhody? mensi odber proudu? :-) Zivotnost parkovacky me netrapi, za 132tis. km jsem musel menit parkovacky teprve jednou na kazde strane, to financne preziju. >:D -
"-- skrytý --" 11.05.06 09:24
« Turbo a žárovky
Nějak to tu umírá :shock:
Vyměnil jsem žárovky v parkovačkách za diody. Nebyly moc drahé (do 100,-) a prej by měly vydržet.
Jinak nevíte něco o čištění turba v dCi-čku?? Kámoš to občas nechává dělat u svého toleda 1.9 TDI 81kW v autorizovaném servisu. -
« Bez nadpisu
Meky: Vdaka. Tie filre idem kúpiť zajtra a cez víkend plánujem kontrolu palivového systému. To čerpadlo vyzerá, že bude v poriadku a tie nečistoty sa dostali asi len po filter. Inak pomaly sa prehrabávam týmto fórom a nachádzam tu dost zaujímavé témy, takže ešte dobre že takéto fórum existuje :-)
Dano
Foti fajn, objktiv mohol byt vacsi. Zakupil som za 600 slovenskokreditov publikaciu o AdobePhotoshop CS2 crack version. Fotky vyzeraju uzasne :o)))