Renault Clio (II)
Mam Thaliu 1.4. 16V, nabehanych asi 80 000 a v poslednom mesiaci sa mi asi 2 krat stalo, ze po nastarovani isiel motor akoby iba na 2 alebo tri valce. Po opatovnom nastartovani uz OK. Neviete kde je chyba, ci to moze sposobit casom problem alebo nie. Inac s Thaliou je zatial spokojnost, nebolo nutne robit ziadnu opravu, iba tie povodne pneumatiky bolo nutne vymenit asi po 40 000 km (mali by cydrzat 70 000) -
« Re: Návrat z dovči :-)
Ahoj Dlabasi, kde jsi objednal ty plecháče? Já je (asi) taky budu potřebovat. Šrouby z AL disků bývají delší, nutno zkusit, ale spíš bych řekl, že se budou muset koupit. (U kolegovy Laguny vyzkoušeno - doráží, jsou dlouhé, bylo nutno koupit kratší). Jinak zimní gumy taky zatím nevím. Ale je fakt, že u e-pneu jsou nejlevnější. -
« Re: 1.4 16V MTV
Toto pise oficialny zastupca renoltu na slovensku: >Mégane Grandtour sa bude vyrábať v španielskej Palencii súbežne s modelmi Mégane Coupé a Mégane II (5-dv.) a štvordverový Mégane Sedan v tureckej Burse s veľkým podielom komponentov vyrábaných priamo na mieste.< ... priznam sa ze sa mi zdalo divne ak stary megan kombi robili v turecku, tak preco nie aj novy ... no ale ked pisu ... ??? -
« Re: 1.4 16V MTV
OK, motorizaci nechme stranou, máte svůj názor, já taky, nedohodneme se a tím pro mě diskuze momentálně končí. Můžu v ní ev. pokračovat po zkušenostech s novým autem.
Ale co se týče místa na předních sedačkách Meganu a Sceniku (myslím NOVÉ modely, ne předcházející), tak Megan má od sedačky ke stropu 885 mm, Scenic 955 (viz tech. specifikace třeba na renault.ch). Měřím 195cm a fakt je tam těch sedm centimetrů znát - v obou jsem opravdu jel. 3d clio má paradoxně ještě víc - 978mm.
Se španělsko-tureckými kombíky a sedany jsem se nezmýlil, viz reportáž z představovačky v Barceloně: [odkaz] Sorry, vše zůstává při starém. -
« Re: 1.4 16V MTV
bodyia, pleties hrusky s jablkami, kto ti povedal ze grand tour sa robi v turecku? tam sa robil ten stary, kto ti povedal ze v scenicu je nad hlavou viac miesta? tam len sedis vyssie (to ale netvrdim ze je zle - tiez po meste jazdim radse scenicom), preco si myslis ze na cestu do Amsterdamu je scenic lepsi ako nizky megan, je to blbost, v tom nizsom sa dlhe cesty absolvuju lepsie, inak ver tomu ze 1.6 benzin je v scenicu velmi dobra volba, a ten lufov odhad rozdielu 2 litrov po dialnici je VELMI otimisticky, ja by som si skorej myslel tak 1 az 1,5 - samozrejme pri rovnakej rychlosti a dynamike, ked budes tahat z benzinaka to co ti dizel nikdy nemoze dat, tak si to samozrejme zozerie, ale moja skusenost s renoltimi benzinakmi pri nizkom zatazeni je VELMI dobra. Celkovy vykon je samozrejme tvoja volba, ale v pripade renoltov by som skorej isiel cestou 1.4 16V ale ak si pozries papierove parametre, uvidis ze na spotrebe nic neusetris, jedine kupnu cenu. BTW ta poznamka ze sa lisia "jedine maximalnou rychlostou" je srandovna, v com sa teda maju lisit??? :-))) ked uplne vyradis, tak sa nebudu lisit ani ak tam motor vobec nebude :-))) ... inak teraz nekydam na dizle, len komentujem vyber u renoltov, ked si pozriem M6 a dva 100kw motory jeden benzin, jeden dizel, tak by som asi siel cestou dizla ... -
« Re: 1.4 16V MTV
bodyia - nejako mi unika suvislot v tom, ze mas na Scenica, ale uz nemas na povedzme 1000KC rozdiel na benzin pri ceste do Amsterdamu. BTW ak porovnas 1.6 vs 1.5dCi, rozdiel spotreby bude priblizne 2l, to je 60SKK na 100km. To nevidim ako nejaky extra rozdiel. -
« Re: 1.4 16V MTV
Ojojoj, to se to rozjelo. Já neříkám, že je to stejné, pouze reprodukuji zkušenost někoho, kdo si to vyzkoušel (tiscali.co.uk/motorshow nebo tak nějak), z vlastní zkušenosti bohužel nemohu sloužit. Subjektivně ale třeba (až na maximálku) nepoznám rozdíl mezi octavií TDI 66kW a 81 kW. Z toho vycházím. A benzínový motor pro auto velikosti Scenicu mi přijde být blbost, ačkoliv 2.0 16V u nás stojí stejně jako 1.5 dci, o 30t. levnější 1.6 nemluvě. Když teď jezdím s Cliema za 6.5, co potom v 2.0 ve Scenicu? Fajn, zrychlím za 10s na stovku, ale spálím 10litrů/100km? Ne, to radši uberu rychlost a pojedu za pět litrů nafty... a při víkendové cestě třeba do Amsterodamu nebudu muset předem kontrolovat stav účtu.
A koneckonců, auto už je objednaný, nic s tím neudělám i kdybych chtěl - a jako že nechci, protože dalších 70t. za 1.9 dci už nedám a jinou rozumnou variantu nevidím, v krátkých Meganech se mlátím do hlavy a sedan s grandtourem s turecko-španělskou montáží ... to opravdu ne. -
« Re: 1.4 16V MTV
Ide o to, ze nove renoltacke benzinaky s variabilnym casovanim (1.6 16V a 2.0 16V) uz nemaju plochu charakteristiku krutaku ako mali tie stare (vcitane 1.4 16V). To bolo od 2000 do 6000 takmer bez zmeny. Tie nove maju pri 4000 dost velky hrb krutaku velmi podobny ako maju dizle pri 2000. Cize ak porovnas priblizne porovnatelne, cize napriklad 1.6 s 83kW a momentum 152Nm proti 1.9 s 88kW a 300Nm tak ak odhadnes sprevodovanie 3:2 tak moment na kolesach mas (3:2)x(152:300)=0,76 v prospech dizla – to sa da ocakavat, ale nie je to taky strasny rozdiel ako bol u starsich motorov pri tom co pani redaktori nazyvaju “pruzne zrychlenie” ale ja to vidim skorej na jazdecku chybu – a to plati LEN!!! v strednych otackach. Ak tomu dvihnem mandle pri vyssich otackach rozdiel sa strati. Ak by si porovnal toho sameho dizla s novym o 50 000 lacnejsim dvojlitrom s 99kw a 191Nm tak ten pomer je (3:2)x(191:300)=0,955 co je nepoznatelny rozdiel a mas motor co sa po vytoceni utrhne z retaze. No nebudem dopredu investovat do motora ktory to boh vie kedy vrati a pritom je slabsi a pri tom smrdi ako traktor ... :-) -
« Re: 1.4 16V MTV
yyyy - pocitovo asi ano, ale v reali to bude hodne ine. BTW tiez si myslim, ze 150Nm benzinaku vs 200Nm naftaku bude na kolach presne v opacnom pomere.
Pred chvilkou som si pozrel cennik Meganu Kombi. S 1.9dCi za 820 tis mam vo vybave vsetko, po com moje srdce tuzi. Uz mi chyba iba nejakych 400tis na akontaciu :-). -
« Re: 1.4 16V MTV
bodyia, ako mozes verit takej ftakovine ako ze 60kW a 80kW jazdi rovnako??? pozrel si parametre? rozdiel v maximalke 20km/h v zrychleni 3 sekundy to je u teba "to iste"??? co s tym ma spolocne krutiaci moment? ... a keby aj, na dizli mas o polovicu tazsie sprevodovanie -
« Dve poruchy
Takze po 3 apol rokoch a 80 tis. km odislo lanko s el. ovladania okien. Novy mechanizmus s DPH 11.000 Sk. Takmer zaroven odisiel mechanizmus klapky vnutorneho a vonkajsieho obehu vetrania.
24.000 Sk. Vetranie som dal zablokovat len na vonkajsi obeh. Vyzit sa bez toho da.
Bez otvarania okien nie. Mechanik ma upozornil, ze uvedena zavada na vetrani sa vyskytuje u Meganov casto. -
« Re: 1.4 16V MTV
No, já jsem pročetl spoustu recenzí (z anglickejch a francouzskej webů, u nás to nikdo ještě netestoval) a všichni se shodli na tom, že 1.5 dci jezdí minimálně stejně jako 1.6 16V. Roli hraje kroutící moment (185 versus 150) a hladkost chodu dci. Scenica II s 1.6 jsem zkoušel a docela to jelo... ale jsou to zatím hypotézy, uvídím, pak napíšu review:-)
btw: 2.0 16V znám z Laguny... a nic moc. Na ten obsah líný a spotřeba poměrně vysoká.
Destičky jsem na cliu taky ještě neměnil (66t.) -
« Re: Ještě jednou - zimní pneu
Ktorakolvek zimna je lepsia ako najkvalitnejsia univerzalka. Ja viem, to je omielane stale dookola, ale moc ine ti poradit neviem. Mam Hankook W400, vitaz nejakeho testu OAMTC, kupil som ich v metre vo Viedni a pohoda. Vyliezol som tam, kde ini nevyliezli, ale pravdou je, ze niektori tam vysli este pohodovejsie ako ja. BTW v cechah skus e-pneu, ceny maju vynikajuce a nieco si snad vyberies. -
"-- skrytý --" 24.09.03 09:08
« Návrat z dovči :-)
Zdárek. Tak nakonec jsem odjel do Chorvatska na Makarskou rivieru. Počasi super. Spotřeba tam 4.2l/100km a zpátky 4.3l/100km. Počítač u "Lucinky" nemám, ale vždy jsem dotankoval plnou nádrž. Natankoval jsem před hranicemi plnou a v Kninu(HR) jsem měl najeto přesně 800km a v bádrži bylo lehce přes 1/4. Jinak ten diesel už se pěkně rozjíždí :-) Jsem s clioušem max. spokojenej až na to dílenský zpracování palubky. Pořád mi tu a tam vrže. Tam jsem jel 15hod a zpátky 13hod. To je na 1100km celkem slušný. Hlavně zpět jsem jí trochu šlapal na krk.
Jinak jsem si objednal na zimu 14" plecháče 600kč/kus. Co ty šrouby? Musím kupovat na ty plecháče jiný? Měj te se. Dlabas