Renault Clio (II)
« Re: sterace
Hi! Ajvn: Neviem, ci si robis srandu, ale mna by koli stieracom ani len nenapadlo ist do servisu. Mam Scenic a tam pasuju normalne gumicky do stieracov, co bezne dostat na kazdej pumpe. Jednoducho som kupil ake sa mi pacili (silikony, viaclamelove,...) a nasadil som ich tam. Precnievajuce konce som odstrihol a ukoncil sponou, co bola pri stieracoch.Mne to pripada hlupe stratit 2 hodiny z mojho casu, aby som siel do servisu koli takej blbosti. Na pumpe to mam za 5 minut hotove... -
"-- skrytý --" 17.10.03 12:01
« sterace
Tak jsem byl dneska na servisnich dnech Renault. No co mohli tak za hodinu projit! Rekli mi, ze je to ok.:-) To torpedo, opravdu se tomu tak rika, mi dnes rano nepodlepil po dohode, bylo -4 a chce to pry tvrdnout 4 hodiny, takze by to nemelo smysl s tim syrovym hned vyjet na mraz. Necham to na jindy, vydrzelo to rok a pul, vydrzi to jeste nejaky ten patek. :-) Ale to me nastvalo, jsou sterace. Jel jsem tam s tim, ze si necham asi udelat vymenu. Pravej u ridice se uz trha, levej zacina, vzadu trochu taky zacina. Jenze oni neumi nebo nechteji vymenit jen gumicky, ale cela raminka a ceny! .. kratsi je myslim u ridice, co? 51cm?? za ten chteji 371Kc, ale nema pry tu pritlacnou listu. Pravej, ten ma 53cm?? za ten chteji 458Kc. A za zadni, kde ale jde uplne krasne vysunout cela gumicka, kdyz se ohne do luku (jde to pak vysadit), tak za tu 259Kc. Ty ceny mi prijdou jako vtip! Jak to kdo resite, jake jste si pri vymene poridili Vy? Kupujete cele, s raminky, jakou znacku, jaky rozmer, za kolik, nebo tam nejak sezenete a vymenite pouze gumicky a raminka nechate puvodni?? Diky za kazdy tip. -
« všechno v jednom
No, já mám clio 3,5 roku, model 1.4 16V a: Okna mi taky při plně neotevřené nebo nezavřené poloze drnčí, ale tím výčet závad asi končí, žádný torpédo tam nemám a ani se nehýbou plasty. Překvapivě po 70t. nic nevrže, interiér pořád vypadá jako novej. Někdy když je motor studenej to jede jakoby na tři válce (chvilku, pak to zmizí), podle servisu je to ale prý vlastnost motoru, ne vada.
Chtěl jsem ho teď prodat, reálná cena se pohybovala kolem 160-170t., což je 50% původní hodnoty, tedy nic moc (alespoň podle tabulky poklesu cen z autobild.de). Zajímavý pro mě bylo, že kdyby to by býval 5d model, dostal bych mnohem víc, nikoho taky nezajímala výbava a výkon motoru byl brán jako podružná záležitost. Z toho plyne, že jestli chce někdo při dalším prodeji tratit opravdu málo, ať koupí základní motorizaci, 5 dveří a bez příplatkový výbavy:-) Nakonec šlo pryč mamčino clio ('93, 1.2, 5d:-), za deset let ztráta 200t., to je lepší než 170t za 3 roky... ale odpovídá to zřejmě křivce poklesu ceny.Mamka dostane 1.4 16V:-)
Před časem tu proběhla diskuze zda-li 1.5 dci 80HP do Scenicu. Měl jsem ho objednanej, ale pořád jsem nevěděl, jestli je to dobře. Přečetl jsem desítky recenzí, někdo to chválil, někdo ne. Projel jsem se s tím motorem v sedanu a krátkým meganu, jelo to hodně příjemně, překvapivě dynamicky (v cliu ten motor musí bejt fantastickej). Ale Scenic váží 1420kg, má větší odpor vzduchu. Takže nakonec jsem ještě změnil objednávku na 1.9 dci, prodejce mi velmi vyšel vstříc. Ještě jsem se taky projel 1.6 16V s automatickou AC... a moc to teda nejelo.
Nicméně, mezi informacemi, které se mi prohnaly kolem - lze pořídit tuning (chip dává 107 HP nebo mezijednotka kolem 98HP, krouťák to zdvihne o 35Nm), Renault se na to tváří ale hodně ošklivě. Firemní 100HP verze bude asi best value (do sedanu/kombíku prosinec, do Scenicu leden až únor) a během příštího roku přijde taky nová 1.2 dci 70HP do Clia2/Clia3(od konce 2004)/Twinga2(od 2005 a i 5d) -
« Re: Šrouby na kola + pneu
Lidi z www.pneuobchod.cz jsou seriozní a v pohodě. Ale divím se, že si koupil zrovna Barumy, který jsou v porovnání s novým Kumhem KW 17 o třídu níž. Navíc se teďkon prodávají v akci okolo 1500,- Normálně stojí tak přes dva tisíce. Takže šrouby neměnit. -
« Re: Renault Clio - problémy
Ach jo, koukám, že všichni opravdu mají podobné zkušenosti.
Vidíš, ten silentblok to je zajímavá úvaha. Zkusím to s nima v tom servisu probrat. Mě to taky začalo chraptět tak ten měsíc po koupi. Někdo zase říkal, že to může být vibující lanko plynu. Tak nevím...
Všechno drnčí... :o((( -
"-- skrytý --" 15.10.03 23:10
« Šrouby na kola + pneu
Tak jsem měl hřebík v kole a v pneuservisu jsem zjistil, že ty šrouby co jsem koupil na plecháče jsou úplně totožný. Takže kupovat šrouby na jiný disky je asi blbost. Tak mám aspoň 16 náhradních šroubů. Zítra si jedu pro zimní pneu Barum Polaris2 175x65 R14 - 82T. Kus za 1747,-. Je to nový typ zimní pneu pro tento rok. A navíc na barum pneu dávají zajímavé záruky. Jinak přes internet u barumu 15% sleva. Lepší cenu jsem nesehnal ani na e-obchodech a dealeři barumu mi byli schopni dát max. 10%.
Jinak tu ta konference trošku umíra. Nezdá se Vám??? -
"-- skrytý --" 13.10.03 13:13
« Re: Renault Clio - problémy
Čus. Tak já mám clio od konce 5/2003. Úplně stejný typ. Clio Lucie 1.5dCi/48kw v třídveřovém provedení s modrou metalízou. Najeto 11.800km.
1) Stahování mi hlučné nepřijde, ale kvůli tomu cvakání mi už 2x čistily okenní lištu. Zajímavé je, že to dělá jen u řidiče.
2) tj. 1)
3)To nemám, ale u spolujezdce mi vylezlo to venkovní těsnění o 2cm. Tak to zatlačily zpět a přilepily.
4)To mi dělá taky. V servisu mi tam něco dotáhli a na 3 dny byl klid. Drnčí mi vždy, když je co nejvíc na doraz dozadu.
5)Mě popraskává před spolujezdcem úplně u okna a v místech oválu na budíky.
6)To jediné mi opravily. Je to nedotažený a nevystředěný silentblok motoru. Jenže mě to dělalo po 2 týdnech od koupě. Dělalo to prvních 10 až 15km než se asi ohřál motor a pak byl klidnější. Od té doby co to zpravily, tak motor klidněji ztartuje i zhasíná.
7) To mám OK
Spotřeba 4.9-5.2l/100km. Chorvatsko 4.3l/100km a to jsem "Lucinku nešetřil" Spotřeba má klesnou až po první výměně oleje. Tuším že to tu někdo dřív psal.
Jinak já jsem koupil i servisoval auto u Auto-Pilař v Říčanech. Jsem s ním nespokojen, tak mám v merku Otava na Praze 4. -
« Re: Renault Clio - problémy
3, Torpedo - to je teda divny nazov - maju asi vsetky Clia rovnako, takze to neni zavada.
2, Okienka cvakaju iba obcas, ale neni to chyba iba Clia, napr. aj Maxima cvaka, ked ma pootvorene okna (a to stoji 4x tolko)
1, Mne to teda nevadi.
Inak drnci iba jeden vyduch, na ktory sa chystam uz skoro 3 roky, sedadla su OK a vsetko je relativne v pohode. -
« Jak se jezdí s Lagunou
Dobrý den všem,
můj dotaz sem až tak úplně nepatří, ale jedná se také o Renault.
Chtěl bych koupit ojetinu Renault Laguna 1.8RT (66kw), nikde ale nemůžu sehnat parametry k motoru. Max.rychlost, spotřeba, zrychlení 0-100km/h, atd..
Proto se chci zeptat někoho, kdo má s tímto autem zkušenosti, jak se jezdí v osmnáctistovce s 90 koňmi. Není to na to auto třeba příliš slabý motor nebo nežere to nějak moc???Předem díky za odpovědi, pomůže mi to při výběru. Radek. -
"-- skrytý --" 10.10.03 18:41
« Re: Renault Clio - problémy
Omlouvam se, predevsim Citronkovi, ze jsem tu tak dlouho nebyl, nejak jste se tu rozsoupli :)) Saposnikove, k tem Tvym zavadam:
1) ano, mohlo by to byt tizsi :-/
2) souhlas, taky mi to cvaka. Proto radeji jezdim se zavrenymi, protoze i jak veli manual, s otevrenymi okenky je spotreba o 4% vyssi a to bych prece neprezil. :-))))
3) torpedo .. nevim, ze se tomu tak rika, myslis ten gumovy plast, co je jako obvodova lista, svisla a nahore je do hodne nepatrneho L, smerem dovnitr skla? Tak na miste ridice mam totez. Neni to nejak drasticky plandajici :), ale uz jsem jednou asi po pul roce musel tuhle celou gumovou listu stahnout asi o 1.5cm zpatky dolu, o ktere mi cela vyjela nahoru :)) Zatim to neni tak problematicke, ze bych se to chystal podlepit. Ale ted mi prisel prospekt, ze jsou slevy a servisni prohlidka pred zimou zdarma, tak se jich zeptam, co mi s tim udelaji.
4) zadne takove problemy jsem nezaznamenal za celych 17 mesicu.
5) Jo, drnci, v nekterych otackach, ne vzdy, zalezi na teplote .. obcas mam pocit, ze to vychazi z mista vyskoveho repraku u ridice u celniho skla, jindy zase v te "vanicce" pred palubakem.
6) takove pazvuky jsem nezaznamenal, hudebni sluch nastesti mam, takze snad to u Tebe souvisi jen se zabehem?
7) nic takoveho se mi nedeje.
S tou spotrebou neboj, mne to po takovych uvodnich necelych 5tis. km zacalo padat z peti litru dramaticky dolu. Pamatuju si, ze stacila jedna temer 500km streka do Nemecka po dalnici a zjistil jsem, ze se da jezdit ne za 5, ale pod ctyri :)) A od te doby jsem zjistoval, ze takova projizdka tomu vzdy pomuze, patrne to souvisi s idealnim premapovanim datove mapy v ridici jednotce podle takoveho profilu jizdy. Jinak jasne, neco jineho je jezdit po dalnici 130 a neco jineho tak do stovky, jako ja. :-))) Jinak doplnim, jak jsi se ptal, ja mam 60kW verzi. Ale urcite pocitej s tim, ze se Ti ten chod jeste zkultivuje a celkove se Ti znacne propadne spotreba. Jo a k tomu razeni. Ja mel trochu tuzsi razeni trojky, jeste nebyla asi ochozena ta kulisa, ale to se po nejake dobe ochodilo a ted razeni no-problem.
Je to, jak jsi napsal. Auticko v tehle cenove kategorii nemuze byt Mercedes E, takze nejake prohresky na dilenske kvalite se najdou, ale jinak provozne a funkcne je to muj rodinny milacek a nedam na nej dopustit. :-))