Renault Clio (II)
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault
-
« Re: zima a clio
luf, oloveny akumulator straca casom kapacitu, a to nevidis ani na napeti v nabitom stave, ani vnutornom odpore (alebo prude pri odbere). Jedina seriozna informacia je hustota kvapaliny v nabitom stave POKIAL JE ORIGINALNA. For je v tom ze strata kapacity je sposobena tym, ze u starej baterky sa sira zafixuje v krystalickom sirane olovnatom, ktory sa nabijanim uz nerozlozi, takze nabijes baterku, ale kyselina uz nema povodnu hustotu. Vysledok je, ze v zime nenastartujes, lebo 1/ husty olej, 2/ tocis dlhsie 3/ ucinnost studenej baterky je o prd - co v lete stacilo, v zime nestaci tak zakonite odide v zime. Ina metoda je skusit pred dlhou cestou vybit baterku svetlami. Zeru 60W, to je 5A, ked po 1 hodine svietenia zacnu odchadzat, ma baterka len 5AH co na zimu uz nestaci. Normalne ma mat tych nejakych 40AH co na nej pisu, to znamena ze nabita musi svietit nejakych 8 hodin. Dalsi problem mas ak ti cez noc samovybije, to sa stava tym, ze na starej baterke odpadava olovo z elektrod, to sa zbiera v spodnej casti, a ak to nastupa az po elektrody, proste zacne vzrastat priecny prud (samovybijaci vovnutri baterky) a do rana je prazdna - to sa da opravit vyplachnutim, ale moc to nepomaha, lebo aj kapacita to ma uz nahnute - volakedy sa to dalo vyriesit skratovanim toho clanku - ked boli baterky zalievane smolou ... ale to sa tusim robievalo v casoch MB1000 nie? Ja uz len bezudrzbove ... jednak vydrzia kusok viac, jednak netreba dolievat ... -
Da sa zmerat hustota kyseliny a tym vlastne clovek zisti, ci je OK. V servisoch to urcite budu vediet zistit, v predajniach autosuciastok by tu somarinu na meranie aj mali mat. BTW este ma napadlo, ze sa da zmerat aj startovaci prud. Ma to nejaky vyznam merat, povie mi to nieco o stave baterky? (Predpokladam totiz, ze auto asi neodobera maximalny startovaci prud pri kazdom startovani) -
gonzo - nejako to tu v poseldnej dobe nesledujem, takze neviem, ci mas nove auto. Ale ak mas nove Clio, tak je na zimu pripravene do -40 stupnov. Jedine by som sa mrkol na baterku, ci je OK. BTW ked otvaram okna bez zapnuteho motora, idu nejako pomaly. Nespominam si, ci to tak bolo odjakziva, alebo mam uz baterku pred smrtou. Ako to chodi vam? -
« Re: palub. pocitac
Gonzo, palubny poc. ma dotykovy display. Niekolko krat poklop po skle, ked nespozorujes ziadnu reakciu, skus silnejsie.
Pokial ani tak nic, vypni kluc zo zapalovania, drz stlacene tlacidlo na pake ovladania stieracov (je na konci a tlac amerom do osi volanta) a zapni kluc do prvej polohy zapalovania tak, aby svietili kontrolky. Malo by ti to potom ist. -
« palub. pocitac
Diky za vase odpovedi na me otazky.. Dalsi dotaz..
Ten palubni displej mi ukazuje porad jen dva cisla. Pocitam, ze to vrchni budou celkove kilometry a ten spodni (ktery vynuluju tim buttonem vedle) jsou kilometry od vynulovani.
Chcu vedet, if to jde nejak prepinat a if to ukazuje i neco jineho. -
« Re: sterace
Ajvn - tiez som kupil Valeo stierace v nejakej predajni autodielov, tiez sadu 53+51 za cca. 400SKK. Dozadu som dal gumicku z prednych, nie vsade bola uplne znicena :-) BTW po skusani roznych silikonovych, viaclamelovych a podobnych sraciek, co dobre stierali 2 mesiace som dospel k nazoru, ze je lacnejsie kupit cele stierace znackove a mat 18 mesiacov pokoj. Sice som sa tomu najprv branil, ale nakoniec som spokojny. -
« Re: klapani a zpatecka
Mam sice Megana, ale pp. to bude rovnake. Spiatocku vyraduj smerom na neutral tiez so zdvihnutym "kruzkom". Je to mechanicka zalezitost, nemusis sa obavat. Co sa tyka toho 4 klap za sekundu: Ak je to taky plastovy klapavy zvuk a ide to zo vzduchotechniky, rychlo maz do servisu, je to porucha klapky vnutorneho a vonkajsieho obehu vzduchu. Mal som tu istu zavadu, v servise hovorili ze som uz asi stvrty. Vymena celeho bloku stoji 24 litrov. Uz nemam zaruku tak som to len nechal odpojit od elektriky v polohe vonkajsieho obehu. -
« Re: autoradio (lucie)
Autorádio je chráněno kódem - když někdo odpojí napájení, musí při dalším připojení zadat kód. Kód se často nedává ani při prodeji, ale autosalón ho na požádání pro konkrétní vůz musí jeho majiteli sdělit. Vestavná autorádia mají display mimo samotný přístroj, když by ho někdo ukradl, k ničemu by mu nebylo (pakliže nemá sám renault). -
« autoradio (lucie)
jeste jeden dotaz..
3) mame clio lucie s cd prehravacem. prosim vas, jak je tahle vec chranena proti zcizeni? (nerozumim tomu), ale myslel sem si, ze radia by se mela dat z auta nejak lehce vyndat, nebo aspon ten predni panel. jak je to u toho renault lucie radia? ja si s tim moc nehral, ale v manualu o nejakem vyndavani krytu nebo celeho radia nic nepisou.. -
« klapani a zpatecka
zdravim majitele clia.
mel bych 2 dotazy, ale predem se musim omluvit za svou neznalost. sem totalni lama. autum nerozumim a clio mame teprv necely mesic.
1) kdyz otocim klickem a zapnu elektrinu, tak jeste nez nastartuju, ozyva se pravidelne a velmi tiche klapani (asi 4 "klap" za sekundu). Je to normalni?
2) bo je auto nove, mam strach abych nekde neco neurval nebo neponicil, takze se musim zeptat jako blb: jak radite ze zpatecky na neutral? jde mi jen o to, ze na kdyz radim zpatecku, jde to krasne lehce, ale zpet uz musim vyvinout vetsi silu a tak mam obavy, jestli to nedelam trebas spatne. Zkratka normalne potahnu klacek dolu (doprava uz jde sam). Neni na to treba nejaky jiny mechanismus? Jako ze mam treba nejak pridrzovat to kolecko co zvedam, kdyz zpatecku radim? Nebo tak nejak? -
"-- skrytý --" 17.10.03 14:41
No tak jsem se dopidil na stranku www.autokelly.cz .. maji tam nahradni dily k mrakum vozu, vcetne stiracu Valeo, co jsou davane z tovarny na Cliich a hle, sada 5351 stoji 311 s DPH .. oproti nejakym od oka 820 u Renaulta za ty same .. no to je docela dost husty "vejvar". Kdyz uz je o tehle strankach rec, je zajimave si projit ceny ruznych dilu a vzpomenout si, kolik za ne chteli v servisu. Kuprikladu za mlhovku u Renaulta za 2500 si tady rikaji 1600. To uz se asi vazne vyplati si ji koupit tady, jit domu a tam si ji sam nasroubovat, nez za to nekrestansky platit v servisu, kde si nechaj priplatit i dobre slovo a pozdraveni. :-/ -
"-- skrytý --" 17.10.03 14:35
zizal: Srandu si nerobim, lebo nevies dobre citat. Ja som tam neisiel iba pre sterace .. to bolo pri ceste, lebo som tam isiel na tu servisnu prehliadku zdarma. :-) Nikdy jsem je jeste nemenil, tak se zeptam mozna blbe, ale zeptam se. Predpokladam, ze Ti ta gumicka sama do boku nejde volne vytlacit, taky tam mas ty krajni dve "svorky" primackle k tomu kovovemu "plisku", co je v te gumicce? Tzn. necim roztahnout ty svorky, vyndat, dat nove a pak zamacknout ty krajni svorky?