Renault Clio (II)

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault

• 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 25.11.03  13:26

« kaminek :(

Ach jo, tak jsem dneska bez nalady, vcera vecer na dalnici sleduju kaminek, jak skace jak rotacni Dumm Buster bomba smerem ke mne na cumak auta. Svetlomet to sice minulo, ale chytila to hrana kapoty, teda par cm nad ni .. a udelalo to tam nejen prorazenou tecku do laku, ale i trochu dulek :((( Na pohled je to videt, ach jo. Je to v miste, kde zevnitr je dalsi oddelena vrstva plechu, takze to vyklepat zevnitr nejde. Nemate nekdo zkusenosti s takovym zarizenim u klempiru? Na to postizene misto se prilepi podle velikosti dulku plastova "figurka", to lepidlo rychle pevne zaschne na limitni dobu, ta figurka se veme do tahu takovym uchytem, proti karoserii je to dvema prisavkama, pakou se ta figurka vytahne nahoru, tzn. ten dulek se trochu pretahne na druhou stranu a pak se to jen doklepe do roviny? VIdel jsem to pred dvema roky na AutoShow v Letnanech, bylo to uzasne, co s tim ten Svycar umel. Jen nevim, jestli to nekdo v Cechach uz taky pouziva a jestli by to bylo vhodne i na takovyhle muj maly dulek a stalo by to za to :-/ Spis asi ne :-( Hm, mam smutek, fnuk.
  • « 00 Reagovat !

foto

25.11.03  12:31

« Re: Clio 1,8

Jeste ke Cliu. Kontakt na me je pdanek@chello.cz Predem diky za tipy.
  • 00 Reagovat !

foto

25.11.03  12:28

« Clio 1,8

Zhanim papiry na Clio RSi (1,8 8 ventil) 3. dv., r. v 93 plus minus. Nevi nekdo o necem?
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 25.11.03  00:00

« Re: prevazeni lyzi

ja bych tam i tak vlozil nejakej ten hadr, nech se ta strecha neposkrabe.

Lyzovani u noveho mesta? Nevim. Posledne (par roku dozadu) sem byl na Certovici (velika sjezdovka nebyla otevrena, takze docela nuda -dalo se i susem celou malou sjezdovku. A kdyz se na prusmyku skrizi kamion kvuli poledovici, muze ti to pekne nabourat zpatecni cestu), nedaleko je Myto pod Dumbierom, tam sem jeste nelyzoval, ale sjezdovka vyzera pekne. Pak Donovaly - ty jsou krasne a kopce dlouhe, a na Chopku je to taktez supr. Makov byl pro mne takovy ospaly, ale Cicmany jsou velice zajimave.
    Na Silvestra jedu pravdepodobne na Velkou Raci - Oscadnici, pak muzu poreferovat.
    :)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 24.11.03  17:58

Uz mam vsetko matuS kupene. Stresni nosic Harmony a od Thule lyzovy nosic na pet parov lyzi. O vikendu som to zkusal na streche .. no trocha som z toho mal obavy, na streche to sedi na gume, ale z boku je to uchycene len o hranu strechy a to kov na lak. V navodu je zakazane tam mezi to cokolvek vypodkladat. Ale dluzno povediac, maju to dobre urobene, ty profily idu proti sebe dobre, plochou, nie hranami, takze po utazeni a shozeni nazpat dolu tam nikde nebola ani stopa po skode na laku. :-) Tak teraz uz len pockat na snieh a vyrazit. :)

A propos, nemate nekdo zkusenost s lyzovanim v Novem Meste u Teplic? Jake to tam je? Rodina me polovicky se tam chce podivat, ale mne, odkojenemu Klinovcem a Spicakem na Sumave tahle destinace pranic nerika. :)
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 24.11.03  15:03

ajvn, pod na slovensko na lyzovacku a po ceste si v butiku kupis tie blbiny co ti chybaju :)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 24.11.03  11:32

« Re: Spotřeba + kvalita

Já mám CLIO 1.4i 4/2000 a mám najeto 45000 km.
    Co se týče závad: Jednou se mi zlomilo něco v klice vpředu - oprava za 260 Kč, vyvlíknutý bohden u klapky topení a zlomený uchytky krytu řadící páky (dle mého závada výrobce, moc se tam ta koženka napíná u zařazené 2 a 4) - opravil jsem si sám. No jinak jsem úplně zatím spokojen. Co se týče vrzání, tak zatím jsem nic neslyšel co by mne provokovalo, a to nemám rádio. Spotřeba 6,4 benzínu 95 - no uvidím v zimě. Zdraví Sněženek
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 23.11.03  22:37

« Spotřeba + kvalita

Tak už má najeto skoro 15tisíc a stále jezdím kolem 5,3 až 5,5 l/100km. Na těch 4,3l/100km jsem se dostal jen jednou a to když jsem jel Chorvatsko. Jinak se musím dokopat do toho servisu, aby mi odstranily ty pazvuky z auto: palubovka vrže na dvou místech, sedadlo spolujezdce, cvakání okna u řidiče atd.
    Za ty prachy bych čekal lepší dílenské zpracování. A jak jste na tom vy ostatní?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 20.11.03  14:55

« Re: Zabezpečení auta

kdyz nepocitam imobilizer, tak jsem dostal jeste DefendLock a prikoupil jsem si jinde taky Bullock.. vrele doporucuju, protoze bez nej je to zamykani radici paky na nic. To neni zadna veda zaradit zespod auta trojku a odjet kam se zlibi. :-) Takhle spojku nevyslapne a ma tam porad zpatecku. A ten VIN kod na sklech mam, je to za velmi levny peniz, dostal jsem na to taky myslim drobnou slevu na pojistce, asi 5%? .. a podle statistik takhle "znehodnocena" auta se kradou vyrazne mene. Preci jen, ta "cista" skla dneska taky nejsou za babku. :)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 20.11.03  14:50

No tak uz mam na lyze nosic Thule Deluxe 727, na 6 paru, tak uvidim. Ale ty gumy, do kterych se to sevre, jsou dost dobry, strcil jsem tam prsty od ruky a kolem prstu mi to vsude ta guma krasne obepla, ani mi ta ruka pomalu nesla ven ;-)) Ted si jedu do servisu pro ty Harmony listy. Ale zase me cesky Renault nemile dostal. Nejenom ze na jejich webu clovek vubec nezjisti mozne prislusenstvi z boutiqueu Renault, ale uz vubec ne ani cenu. To clovek musi vyzebrat katalog s cenikem u prodejce. Zatimco na slovenskych strankach jejich Renaultu maj vsechno verejne krasne dostupne .. a ejhle, ty ceny tam jsou vzhledem k vzajemnemu kurzu o dost levnejsi! Grrr, zase tu na nas rejzujou. No a pikanterie na zaver ... maj tam v katalogu taky stresni listove nosice na lyze .. a chtel jsem je objednat .. jenze neslo to, protoze mi sdelili, ze uz je nevyrabej a nedodavaj se. :-) No co, jsou to stejne Thule, tak jsem holt znacku Renault Thule vymenil za Thule :)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.11.03  21:57

« ...trochu smutný Sněženek... ty ženský!!!

Moje manželka navštívila CLIEčkem u nás Kaufland!!!! Představte si obchod asi 150 m, prší a aby toho nebylo dost, moje žena chce do toho obchodu... :-( No tak nasedla do CLIEčka a ujela těch 150 m a dala chudáka na přeplněné parkoviště co nejblýže ke vchodu - jen aby ji nezmokla krása :-( a šla nakupovat. No hrůza - já makám v práci jak divej - a můj miláček na přeplněném parkovišti na pospas "kravám a volům", kteří nejenže neumějí couvat, ale když už něco naboří, tak nemají ani trochu sebekázně a nedají kontakt... nikdy bych si ho tam nedal a když už musím!!! Tak se snažím autíčko dát aspoň do ústraní... No a tak jedna "kráva" lehce škrtla o nárazník mého miláčka. No manželka z toho byla zdrcená a já taky, ale co se dá dělat. Dnes jsem se rozhodl, že si to opravím sám a tak jsem se dal na výzvědy, jak na poškozený lak. No a moje výzvědy dopadly tak, že si koupím přesně namíchaný lak a po natření malím měkkým štětečkem zkusím ten lak zaleštit jemným smirkem pod vodou (200 až 400) a nakonec hadrovým kotoučem se zubní pastou a na vrch dám bezbarvý lak. Sic je lak starý dva roky, ale zatím jsem nezjistil jeho originální číslo (CLIO r.v. 2000 tvavě modrý). Zajímali by mě vaše názory, jak na to???? dík předem za všechny Sněženek
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.11.03  21:37

no proti zlodějům mám konstrukt na zanknutí řadící páky a ještě mi pořád bliká nějaké světýlko uprostřed palubovky :-) tak nevím, jestli to má nějaké další zabezpečení....zdraví Sněženek
  • « 00 Reagovat !

foto

19.11.03  16:00

Imobilizér:-)) a zámek na zpátečku (Construct) + pojištění auta.
    Pro Scenic jsem uvažoval nad Sherlogem, ale problém je, že ho musí schovat někam do palubky, tedy rozebrat a zase složit... což se mi u novýho auta hodně nelíbí. A už se vidím, jak zapomenu přiložit magnetickou kartu k deaktivaci a způsobím poplach. Takže zase zpátečka (pro pojišťovny dobrý, třeba za alarm ti leckde nedají vůbec nic) s pojistkou. Význam asi bude mít i automatická parkovací brzda, jakmile se vyndá karta, kola se zabrzdí a auto nejde odtáhnout.
    Pískování skel je sice levný a jednoduchý, ale význam moc nemá - policie to nekontroluje a při výjezdu na hranicích taky ne. A nekde s Bělorusku ani nebudou vědět, že ty vyleptaný čísla jsou tam navíc:-/ O dalších variantách nevím.
  • « 00 Reagovat !

foto

19.11.03  15:54

Já mám original příčníky od Renaultu (cca 3,5t.), předek se upíná nad dveře a je to v pohodě, k žádnému poškození laku ještě nedošlo, zadní se dávají mezi sklo a plech (u 3d), tam to maličko vidět je. Střecha u Clia je fakt krátká, ale třeba bike nabo člun jsem na tom klidně převážel (hodně vepředu, aby šli otevřít zadní dveře). Anténa se šroubovat nemusí, stačí ji sklopit (model 2000). Ač příčníky vypadají malý, tak se na ně vejde všechno a jsou hodně stabilní.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.11.03  09:39

« Zabezpečení auta

Jak máte zabezpečený auto proti zlodějům?
    Jinak jsem včera vyjel z myčky a motor auta byl nějak živější. Asi se změnila teplota nějakýho čidla :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 17.11.03  16:55

Tak jsem zjistil neprijemnou vec, ze ty boxy, do kterych se vejdou lyze, i bezky, tak jsou v delce nejmene 220-230cm a vuci strese Clia je to moc dlouhe. Nesly by ani otevirat pate zadni dvere (nezminuju fakt, ze by musela byt vysroubovana antena) a presto by to hodne precuhovalo pred predni sklo :-/ Chci se zeptat, mate nekdo zkusenost s listovym nosicem lyzi? Je tam nejak zajisteno, aby ty lyze necestovaly? Vsechny lyze prece nejsou stejne vysoke, takze pokud to bude utazene na ty vyssi, ty s nizsi stavbou tam musi byt volne, ne? Nebo je tam moznost neco utahnout pro kazdou dvojici lyzi a vymezit tim tah?
  • « 00 Reagovat !

foto

17.11.03  16:31

« Re: podsvícení...

U nás musí mít každý díl homologaci a ta něco stojí. A kdo myslíte že na tom rejžuje? Samozřejmě že stát. Jde to do takových extrémů,
    že schválená musí být i koncovka na výfuk i když
    je to jen kus plechu který nemá s bezpečností provozu nic společného.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 17.11.03  15:58

Dík za vaše názory, je škoda, že u nás ta homologace někdy prochází takovou mašinerií. Pamatuji se, jak nebylo schváleno třetí brzdové světlo a nyní si nové auto bez něho nekoupíte. Chápu bezpečnost motorových vozidel jako důležitý prvek, ale mám pocit, že v některých případech je to přehnaný.... :-( Zdraví všechny Sněženek
  • « 00 Reagovat !

foto

16.11.03  15:14

Firmy se z toho většinou vylžou univerzální formulkou.Na výrobek dají malou samolepku že výrobek není schválen pro použití na veřejných
    komunikacích a může sloužit jen pro reklamní
    a výstavní účely. U nás je to celkem běžná praxe
    a je to na 80-90% procentech tuningových dílů.
    Samozřejmě jsou i vyjímky jako je Milotec a pod.
    krerý homologaci mají,potom je ale cena samozřejmě
    někde jinde než u stejného dílu bez homologace.
    Částečně se tato situace vyřeší až budeme v EU.
    Pokud bude mít díl homologaci z jakékoliv země
    EU, měla by tato homologace platit i u nás.
    Navíc firmy sázejí i na to, že prodají tolik dílů,
    že se jim pokuta vyplatí.
  • « 00 Reagovat !

foto

16.11.03  15:10

Prevažaním lyží vo vnútri vozidla trpí interiér a taktiež je to nepohodlné. U Renaulta ponúkajú originál priečniky na Clio, dobré priečniky ( a hodne lacnejšie, myslím že zn. Saturn ) ponúkajú aj v Baumaxe. Na tieto priečniky namontuješ potom prakticky všetko čo potrebuješ. Na prevoz lyží sú dobré zaklápacie zamykateľné držiaky - pohodlné a rýchle. Ak jazdíš na hory ďalej ( viac ako 100 km) lepší bude strešný box, pretože to už lyže a viazanie schytajú hodne nečistôt a špiny.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…