Renault Clio (II)

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault

• 00 Reagovat !

foto

13.07.06  10:28

« Re:

jurajK - original radio som v Cliu nemal, tak neviem. Ak je ale tak blbo urobene ako v Megane, tak to asi nepojde tazko (4 male dierky na odistenie radia), len treba najst tycky z dobreho materialu a so spravnym priemerom. Ale varim z vody, to radio som este nevyberal. Kde su odpory ti tiez nepoviem, reagoval som na problem s regulaotorm teploty, ktory mi vznikol po zamontovani neoriginal radia. Sorry za moju nevedomost ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto

13.07.06  10:22

« Re:

JurajK : Diagnostická zásuvka ( OBD ).
    Tie piny neovládam.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.07.06  16:08

« Bez nadpisu

S tym pristupom cez otvor na radio by to bolo zaujimave, da sa nejak vymontovat aj radio priamo od vyrobcu, alebo to nestoji za tu robotu? A kde su tie regulacne odpory? Su priamo na tom ovladaci/prepinaci rychlosti ventilatora? Inak ten pristup je tam fakt hrozny.
    .
    Btw ma niekto predstavu na co sluzi konektor pod popolnikom (na Thalii je to pri radiacej pake), mam dojem, ze pod nim je nejake cidlo na airbag. Moze to byt na deaktivaciu? Mate aj vy v tom konektore zasunuty taky zaslepovaci protikus, co skratuje dva piny?
  • 00 Reagovat !

foto

12.07.06  10:26

« Re: Re: jambi

Idealny pristup je cez otvor na radio. Ale doporucujem nechat to opravovat nevidomeho, ti maju dobry hmat a urobia to aj bez pozerania sa ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto

11.07.06  18:30

« Re: jambi

vdaka za odpoved!
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.07.06  14:03

« Bez nadpisu

Mal som podobny problem s pruzenim ovladania teploty, bol vyskoceny koniec bowdenu na zadnej strane panelu ovladania kurenia. Stacilo zastrcit koncovku tam kam patri a dotlacit, aby zapadla zapadka. Ale pristup je zly, je tam zo zadnej strany maly otvor na pristup a ak chces nieco vidiet, musis lezat vselijako poskrucany na podlahe a pripadne pouzit zrkadielko. V kazdom pripade skontroluj, ci su obidve lanka a bowdeny spravne uchytene. Ovladanie rychlosti ventilatora je prepinac, ovladanie teploty a smeru vzduchu je ocelove lanko v bowdene, takze obycajna mechanika. Ak si to nespravis sam, hocijaky sikovny mechanik sa Ti na to urcite pozrie.
  • 00 Reagovat !

foto

10.07.06  22:13

« podobny problem

Zdravim!
    Mam podobny problem ako uzivatel Thalie 2001 na Renaulte Clio II rv 2000.Auto mam len kratko a neviem ci ventilator funguje spravne alebo nie...Viem ze na najspodnejsiu polohu studenho vzduchu sa neda prepat!Potenciometer sa vracia do predposlednej polohy.Pruzi.
    Mam tiez klimu a ta funguje zatial v poriadku.Ta sa spusta s tlacitkom AC a inym potenciometrom.
    Hadam ta oprava nebude az taka draha.Myslim ze nahradne diely sa daju zohnat niekde lacnejsie.Len by bolo dobre vediet co je tam pokazene a nedavat to robit do znackoveho servisu,lebo tam ta oprava tolko moze stat...(10000.-Sk)
  • 00 Reagovat !

foto

09.07.06  22:21

« Problem se startovanim

Zdravim,
    potreboval bych poradit.
    Mam Clio RSI 1,6 16V (107PS) rv. 2000 a objevuje se mi nasledujici problem. Obcas pokud chci nastartovat tak motor normalne toci, ale nenaskoci pak staci vypnout klicek zkusit nastartovat znovu a jiz normalne naskoci. Jiz se mi stalo, ze nechtel naskocit vubec a kdyz jsem prisel po cca 15min tak chytil na prvni otoceni. Nevim jestli nemuze byt problem v celodennim sviceni kdy se baterie poradne nedobiji nebo nekde uplne jinde. Prosim pokud se nekomu stalo neco podobneho nebo Vas napada v cem by mohl byt problem napiste mi.
    Dik Neady
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 08.07.06  08:39

« Re: Re: Rezonance

1500ot/min na rovině snad není podtáčení, ale každopádně převodovka je trochu víc naolejovaná. Bohužel jsem to zjistil měsíc po záruce, ale nic hrozného to není. Horší je, že až budu měnit těsnění, tak se musí vyndat celý motor :?
  • « 00 Reagovat !

foto

07.07.06  16:20

« Re: Rezonance

niekde som čítal, že stav clia poznáš práve podľa toho, ako presakuje ollej z okolia radiacej páky... Možno je to prirodzeným opotrebovaním. A možno ho podtáčaš.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 07.07.06  07:59

« Rezonance

Tak jak se Vám jezdí s novými pravidly? Možná teď dosáhneme lepší spotřeby než Ajvn >:D Cliouše jsem měl na heveru, jelikož se mi při přejetí nerovností něco ozývá z přední nápravy. Ale nic moc jsme nenašli. Ještě si zajedu asi otestovat tlumiče.
    Spíš mě trápí problém, že pokud mám např. zařazený 3. převodový stupeň - 1500ot/min a potřebuji zrychlit, tak je slyšet rezonance. Při zvolném zrychlování nebo když tam mám 2000ot/min je to v pohodě. Na převodovku pod autem jsem koukal a připadá mi trochu volný silentblok na konci táhla, které pak vede k šaltpáce. Servisák tvrdí, že je to v pohodě.
    Jinak mě čeká výměna oleje po 15tis (na 30tis. interval prdím) a k tomu budu měnit obě zadní prasátka.
  • 00 Reagovat !

foto

27.06.06  18:06

« Bez nadpisu

myslim ze jeden kus stal okolo 500,- resp. 1000 + prace, ale byli zdruhovyroby... mam je tam 25000km a zatim jsou v poho:)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 23.06.06  07:14

« Re:

a co stoji taka vymena ak sa smiem spytat? neviem ci to mam zahrnut do garancnej po 60.000 km. A ked sme pri tom, neviete kolko priblizne stoji tato garancka? dik
  • 00 Reagovat !

foto

22.06.06  13:04

« Bez nadpisu

Mel sem podobny problem, na vine ale nebyli tlumice >:D ale silent bloky, projevovalo se to chvenim volantu a pohupovanim, vymenil sem je a parada >:D
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 20.06.06  09:54

« tlmice

ja mam 57000 km a tiez uz mam pocit ze tlmice dosluhuju - bratislavske cesty davaju dost zabrat. Niekedy mi zacne dost vibrovat volant, ale neviem ci je to vec tlmicov. Pred tym som mal Corsu, ked som ju predaval mala 142.000km a povodne tlmice.
    Inac tiez by som sa potreboval dostal k ovladacom vetrania, lebo mi prestala svietit ich prava strana - najprv fungovalo mierne buchnutie, teraz uz nepomoze ani kopanec :)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 15.06.06  13:14

« Kolik Vám vydržely tlumiče?

Mám Clio 1,5 dci rok výroby 2002 najeto 78 000 km 2/3 po městě zbytek mimo. Auto poslední dobou hůře sedí na silnici a ze zadní nápravy se při nerovnostech ozývají nepříjemné zvuky. Přičítám to dosluhujícím tlumičům. Proto jsem se chtěl zpetat jak je to u Vás. Kolika km jste s původními tlumiči najezdili Vy. Nebo snad můž být toto vrzání a hluk spojen s jinou závadou? Kolik může stát případná oprava?Díky.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 08.06.06  15:04

« Bez nadpisu

Dakujem. Vymenit odpor je uz v pohode, problem je dostat sa k nim. Ako si sa ty dostal k tomu vetraku? Alebo to nebolo Clio?
  • 00 Reagovat !

foto

08.06.06  14:31

« Bez nadpisu

Ako sa dostat dnu ti neporadim, ale vymenit odpor nie je ziaden problem. Ak nie je spaleny docierna, v predajni elektrosuciastok ti budu vediet predat taky isty, pripadne zozenies cely diel na vrakaci. Mne odisiel kedysi davno najvyssi stupen vetraku, tam som odpor nahradil iba drotom a funguje to (asi) az doteraz.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 08.06.06  13:41

« Bez nadpisu

Trochu by som zmenil temu (aj ked tie fotaky su zaujimave). Mame doma na Thalii 2001 (~=ClioII) problem s regulatorom rychlosti ventilatora kurenia. Ma(l) styri rychlosti a postupne odisli prve tri, takze teraz alebo stoji, alebo fuka na maximum. V servise povedali, ze su spalene regulacne odpory, alebo je problem v motorceku. Novy stoji 10 000SK, odpory asi polovicu, plus praca. Myslim, ze problem budu odpory, jednotlive stupne prestali totiz fungovat postupne. Takze by som sa chcel opytat
    1) Mate niekto skusenost, ako odmontovat ten panel s regulatormi ventilacie a ako sa dostat k odporom (raz som to skusal a zdalo sa mi to dost zabite, navyse som sa bal, ze odpalim airbag)
    2) Viete, kde by sa dali zohnat vyssie uvedene suciastky za nizsiu cenu?
    3) Je to vobec rozumne skusat opravit to doma namiesto zaviest do servisu?
    Vdaka za vsetky rady a pekny den.
  • 00 Reagovat !

foto

08.06.06  12:16

« Re: Ivanku, kamarade

Ked fotis budovy, ktore ti neutecu tak urcite ano. Ale fotit zivych a pohybujucich sa ludi? Kym zaostri, je uz niekde uplne ide...
    Toz tak, inak dobry OT ;-)
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…