Renault Clio (II)

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault

• 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.12.03  11:47

« Pravé zrkadlo

Nevie niekto z vás, ako sa dáva dolu kryt spätného zrkadielka z vnútornej strany? Minulý víkend mi niekto ujebal pravé spätné zrkadielko (nech mu opadá mäso z kostí na rukách) a 10 litrov na nové teraz pred vianocami nemám. Chcem skúsiť na šrotovisku, ale rád by som vedel, ako je na dverách uchytené. Niečo polámať pri demontáži vnútorného krytu nechcem. Inak nemá niekto zbytočné pravé spätné zrkadlo, v elektrike, s čidlom teplomera a lakované vo farbe voza (ja si ho rád prelakujem)? Za každú radu ďakujem!
  • « 00 Reagovat !

foto

09.12.03  22:05

« Re: sníh... a radost z jízdy ...zimní radovánky

JA s autem blbnu od soboty...daji se daji najit silnice, kde je nadherny snich...dneska jsem na to vytahl Renaulta....J
  • « 00 Reagovat !

foto kostey

kostey 09.12.03  18:30

« Re: sníh... a radost z jízdy ...zimní radovánky

schon před Vánocemi je fajn, pozoruju to hlavně na řidičích, jak jsou v těch kolonách v Praze krásně klidní...
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.12.03  18:00

« sníh... a radost z jízdy ...zimní radovánky

Přišel k nám bílý kůň zalehl nám celý dvůr... :-) Už je to tady! Sic ne ještě v té formě kašovité, ale už i teď uježděný poprašek a 12 °C ráno začíná prověřovat podzimní přípravu. Co jsem si všiml, zatím ranní startování je bez problémů. I zamrzání dveří jsem zatím nezažil. Na silnici se cítím nejistě, ale auto mne zatím nezklamalo ani v nejmenším, a to se zatím moc nekrotím. Musím zaťukat... Jediné co mne nejvíce štve, že přes zimu těžko umyju někde auto. Já vím, musí hlavně sloužit :-) No uvidím až polevý mrazy. Jsem zvědav, jestli budu muset použít řetězy? Minulou zimu jsem na nich jezdil čtyři dny a moc se mi to líbilo, ale to jsem měl ještě starouška favouška ... tohle je jiný kafe (aspoň pro mne). Včera jsem CLIOuška půjčil otčímovi, který má OKTAVII 1,9 TDI se zvýšeným výkonem a moc mi CLIOUška pochválil, a to jel do Vysokýho, samá zatáčka a kopec... A co vám zima připravila a nesnáze???? Zdraví Sněženek PS: Jak se vám líbí ten shon před vánocemi... :)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.12.03  10:49

« Re: Tak mam najeto pres 51.000 km + rez

dlabas: Musis to brat s humorem .. ale to Ty koukam beres :-) Je to neco za neco, sice mi to zere min, ale vsadim se, ze bys za mnou na dalnici jet nevydrzel. :)) Az na par vyjimek jsem vzdy tankoval u JETu, na jare chvili na Barrandove, kdyz tam docasne prudce snizili ceny, jinak neustale v Kralove Dvore na D5, kde je to ze znackovych pump ve Str.Cechach a Praze vicemene ta nejlevnejsi. (ted jsem tam v nedeli po pulnoci, no vlastne uz v pondeli:), bral za 19,30 za litr). Obcas parkrat za rok zaznamenam drobny vykyv v kvalite smerem dolu, ale neni to tak drasticke, napr. v porovnani s Yoko Ono v Plzni, kde to je opravdu ausschuß.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.12.03  07:39

« Re: Tak mam najeto pres 51.000 km + rez

Ty mě s tou tvojí spotřebou vždy rozesměješ. Já se pohybuji pořád kolem 5,2l až 5,5l/100km. Zkoušel jsem tu naftu od aralu. Nespozoroval jsem ani tak hluk jako spíš nižší spotřebu a vyšší akceleraci. Včera jsem natankoval u Shellu, tak uvidím. Ale celkově mi ta nafta od aralky připadá o dost lepší. Kde tankuješ ty?
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 08.12.03  16:28

« Tak mam najeto pres 51.000 km + rez

Zatim spokojenost, ikdyz ted uz me stvou ty zimni "teploty", spotreba jde o neco nahoru :-) Celkova za rok a pul presne, co to mam, podle palubaku 3.61, ale realna podle tankovani 3.81 :o)

Ale ted me neco preci jen zlobi. Vsiml jsem si o vikendu, pri vytezene rucni brzde, kdyz se podivam skvirou do plastoveho krytu te rucni brzdy, tak tam vidim na "dne" na zeleze, co je tam na plocho tou skvirou videt, rez. Az pojedu kolem servisu, tak je necham na to podivat, jestli mi to nejakym antiresistinem prestriknou nebo co s tim??? Neni to ani vnejsi karoserie, ani primo spodek, kazdopadne to tam preci nemuzu nechat. Asi soudruzi z NDR udelali chybu, ze nepredpokladali, ze v tomhle miste taky muze kondenzovat voda. :(
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 03.12.03  18:32

« Re: Tak mám najeto přes 15 tisíc

Hmm... sic mám jen 1,4i, ale už jsem měl kolikrát pocit, že bych tu šestku taky využil. Ona pětka jede už u 1500 otáček. Dnes jsem si domů přivezl nově nastříkané hliníkáče a nové gumy 195x50 na léto... :-) Moc se na to těším, až na jaře přezuji do nového... Jinak zatím zima nic moc, ale raději ji nebudu pokoušet. Zaplať pánbuch za každý den bez sněhu a soli... zadraví Sněženek
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 03.12.03  09:23

« Re: Tak mám najeto přes 15 tisíc

Jen pockej, ja se hned polepsim, jen co se v nedeli vratim zpatky z dovci. Dneskem jeste nekde na ceskem uzemi prekrocim 50.000 km :-) Zacinam se bat toho, ze z meho miminka Cliouska uz se odjetyma kilometrama zacina stavat pekny pubertak. :-))
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 02.12.03  19:35

« Tak mám najeto přes 15 tisíc

A můžu Vám říct, že ten motor 1.5dCi v tý 60k verzi stačí. Ten motor už si asi pěkně sednul - už to jezdí jako drak. Škoda, že tam není 6ti-kvalt. I na tenhle motor by se hodil.
    Jinak se kluci polepšete - nějak to tu umírá :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

28.11.03  15:54

« Re: Nasral ma Megane 1.5 dCi

no neviem ci sa tu predava, ale v cenniku je, 2.0 s automatom tiez udajne este nie je ale viem ze ich par jazdi
  • « 00 Reagovat !

foto

28.11.03  13:18

Neviem, ci sa uz 100PS dCi predava. Skorej si myslim, ze este nie. Aj ked teda je mozne, ze u nas bude neskor ako v rakusku.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 28.11.03  13:01

« Re: aku kvapalinu?

znackovy servis dolieva coolelf supra. 1l vide do 140.-sk
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 28.11.03  12:14

lufe, kouknul jsem cestou na ty otacky a trochu jsem kecal. Pri 30km/h tam mam nejakych 1100-1150ot/min. (ale pro popojizdeni v kolonach ta trojka prekvapive pri tehle otackach s vozem nevibruje a ta trojka je tam na takovehle okamziky dobre pouzitelna). Pri 40km/h je tam kolem 1600-1650ot/min a 50km/h je tam cca 1900.
  • « 00 Reagovat !

foto

27.11.03  20:55

no ja som do toho sadol, dal som paku tam kde som cakal neutral, a bola tam stvorka, a ani po jazde som sa s tym nejako nevedel zosynchnizovat ... BTW, nebol ten 1.5 dci v tej silnejsej verzii? ten 70kw dizlovy megan (relativne tazke auto) v porovnani s tvojim 70kw bezinakom v lahkom aute by bol v celku porovnatelny az lepsi na tu istu trojku pri tej istej rychlosti.
  • « 00 Reagovat !

foto

27.11.03  17:29

Nemal som pocit, ze by bola daleko, ale zdalo sa mi, akoby bola kulisa mierne vychylena predkom smerom k vodicovi a nevedel som sa nikdy poriadne trafit do 1 a 3. Ale mali to tak vsetky Megany na salone. To bolo na zaciatku vyroby (pred rokom). Teraz sa mi na salone zdalo, ze je radicka tam, kde ma byt a drahy su take, ako maju byt. Tak neviem, ci s tym nieco urobili alebo co.
    Este k tomu Meganu dCi - nasralo ma to, ze v tom mieste ma vacsina aut na pruzne zrychlenie brzdi, vzdy tam chodim na 3ku, iba tento hnusak isiel tak dobre ako ja :-)
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 27.11.03  16:35

« Re: Ajvn, MatuS

orin, ta permanentka ma tak moc nesere, to tak stoji skoro vsade, ale to ze na raci stoji pozicovna lyzi 2x tolko ako na donovaloch, to im odpustit nemozem. do buducej sezony budem mat svoje lyze.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.11.03  15:02

lufiku, presne Ti to nereknu, aaale .. kdyz davam za tri, tak minimalne pri 30km/h a mam tam tusim 1400-1450 ot/min bajvocko. Pri 50km/h tam je tusim 1900-1950 ot/min (?) Takze prumer 40tka by mohla byt nekde kolem 1650-1700? Jo, tam uz zacina trojka docela rozumne tahnout, to by sedelo :-))
  • « 00 Reagovat !

foto

27.11.03  14:57

tak ked mas blbo zaradene nemozes sa divit, 3000 mas v pol rozsahu, on to ma pri 2000, neverim ze siel pod tak ako ty, tam turbodizel nejde vobec .... ak si siel novym meganom, nemal si pocit ze to ma nejako daleko saltpaku? mne sa zdalo ze musim natiahnut ruku aby som preradil, zatialco na mojom mam ruku zohnutu a polozenu na opierke, v meste by mi odpadla ruka keby som mal tak radit cely cas
  • « 00 Reagovat !

foto

27.11.03  14:30

Isiel som na trojke, takze som zacinal z asi 2000 otacok do 3500, viacej som nechcel, predsalen to bolo v meste. Hlavny rozdiel bol asi v tom, ze on bol v idelanych a ja pod otackami.
    Presne tak isto sa mi zdal novy Megane, akoby sa tak lahko nevytacal. Chcelo by to vyskusat uz zabehnuty motor. Ale ja som z neho nemal pocit, ze by mu chybala sila, isiel dost dobre.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…