Renault Clio (II)

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault

• « 00 Reagovat !

foto

08.01.04  01:13

« Re: Chudaci naftaci :o)

Problem v porovnani benzinu a nafty je v neporovnatelnom priebehu tocaku. Ak porovnam porovnatelne vykony, napriklad 83kw benzin 1.6 a 88kw dizel 1.9 tak neviem kolko musim najazdit aby som vykupil 120kk cenovy rozdiel, na druhej starne s dizlom si kupujem vecsi vykon v strednych otackach ale zase maly rozsah otacok a teda castejsie radenie. Myslim ze je to vec natury, som benzin positive a myslim ze by mi vadilo ze by mi motor pri predbiehani odpadaval. Dost som jazdil s 2.5TDI A6 (vykonovo neporovnatelne s mojim 1.4 16V v meganovi) a mozem povedat ze som dost trpel syndromom kratkej ruky, to je ked stupim na plyn, chvilu nic, potom ma to zarazi do sedacky ale motor sa pretoci styri krat a uz musim taky zarazeny radit (kratka ruka), inak sa to zarazenie premeni na nalepenie na sklo. Ovela viacej mi vyhovuje konstantny tocak v case (ziadne turbodiery) aj v otackach (ziadne odpadavanie) - proste uvalim stvorku nech sa deje co sa deje a ta to dotlaci na akykolvek rychlostny limit u nas ... petku zaradim az na dialnici
  • « 00 Reagovat !

foto

08.01.04  00:00

« Re: Ostrekovace

luf, ja som nemal na mysli ze by to autu nejako uskodilo, mal som na mysli skorej tie reci, mozno som to blbo napisal, ale sam som to zazil, vytacam to do 6000 uplne bezne a ked som sa minule predvadzal kamosovi co si kupil feliciu s 1.6 a rozpraval nieco o trhani asfaltu, tak som mu ukazal ze 1.4 sice nic netrha, ale odpadne az na 7000 (zohriata, inak mi vypina pri 5800 co ma teraz v zime dost serie) no a ked to videl tak sa zmohol na jedine - ze od mna teda ziadne auto nekupi :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 07.01.04  17:40

Lufe, mne se ty Tve pocty nezdaji. :-) Ja mam Clio, tak budu pocitat Clio, ne Megane. Bohuzel jsem jeste nenavstivil JET po novem roce, tak nevim, kolik mame ted cenu, ale pokud uvazim, ze bude asi 21.00 Kc nafta (OMV vedle, ktera byva vzdy drazsi, mela 21.10:), tak benzin bude asi kolik..hm..25.00 ? bajvoko. Kolik bych mohl jezdit svym stylem s 1.4 Cliem? za 5.6 ? Takze 10.000km na palivu by me stalo 14tis Kc. S 1.5dCi jezdim 3.8, takze to jsme na sume 7980 Kc. Rozdil tedy 6020Kc na kazdych 10000km. Pojistna zakonna sazba je stejna u obou kubatur, u havarka zaplatim jen o tolik vic, o kolik je vyssi porizovaci cena, ale ta cena rocne neni rozhodne vyssi nez 1000Kc, spis v mem pripade vyrazne nizsi. Garancka me prvni vysla 3845, kolik stoji u benzinu? Bude to vetsi rozdil nez 1500 v muj neprospech? Pokud najedu rocne aspon 30.000Kc, tak usetrim 15500-16000 Kc oproti benzinakovi. Me ten naftak stal o +- 15000-20000 vic, nez benzinak ve stejne vybave. Takze rok a pul provozu a mam to zpatky. :o)

Lufe, nekomu to klape, jinemu ne :-)) A ta opojna vune nafty u pumpy .. tu bych za nic nerikajici zapach benzinu nevymenil :o) No a to nemluvim o velmi rozdilnem akcnim radiu. Ja si nestezuju. ;-)
    Ale touhle slavobranou samozrejme nechci upirat benzinakum, ze maji taky sve sportovni kouzlo .. az na ten zapach benzinu :-)))
  • « 00 Reagovat !

foto

07.01.04  16:59

orin - ja som si robil kalkulaciu pre novy megane kombi 1.6 16V a 1.9dCi a vyslo mi, ze ak sa ceny PHM nezmenia, vrati sa diesel az po najazdeni 185tis km. Ked som ratal ceny PHM podla rakuska (1,10EUR benzin, 0,8EUR nafta), vrati sa rozdiel za 120tis km. Moc ekonomicke kupovat diesel neni, navyse klapoce, neskor kuri, smrdi pri tankovani a ktovie ake este nevyhody ma.
  • « 00 Reagovat !

foto

07.01.04  16:51

Ja to auto nepredam, darujem ho mojmu brachovi, ktory si na no brusi zuby uz 2 roky. Moc som ho sklamal, ked som mu nedavno zase onamil, ze na dalsie auto zatail stale nemam :-))) A darovanemu konovi nech na zuby nepozera!
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 07.01.04  15:26

S tou spotřebou nesouhlasím. Eviduji si každou kapku benzínu. Mám 1,4i 8 ventil koupenou v září a na podzim byla spotřeba 6,35 l a teď v zimě zatím orientačně přes sedm. Až budu mít přesnou evidenci dám vědět.
  • 00 Reagovat !

foto

07.01.04  14:33

« Chudaci naftaci :o)

U nas benzin-pozitiv staci pootocenie klucika a motor bezi. Pri -20 stacia cca 2 kilaky na vykurenie interieru. Ale......spotreba :o( tak 10 l. Kedysi sa na MC prudko debatovalo o volbe diesel-benzim vzhladom na zriadovaciu cenu, poistku, cenu paliva, spotreby a ostatnej rezie. vysledok bol, ze ak najazdime rocne viac ako 60 kkm, tak sa diesel ekonomicky oplati.
    Zostavam radsej u benzinu...
  • « 00 Reagovat !

foto

07.01.04  11:15

« Re: reset palubniho pocitace ze zimy?

Na mém Cliu 1.2 16V se mi také sám od sebe vynuloval PP. Jinak, pokud pošlu Clio z kopce bez plynu a se zahřátým motorem, stačí cca 2 km aby dost razantně vychládlo. Topení ho jednoduše ochladí. Pokud vypnu topení, jde to hned poznat na teplotě motoru.
  • « 00 Reagovat !

foto

07.01.04  10:41

>ako to nadherne znie, ked ma motor 6500 otacok < luf, len sa tu moc nevytahuj, lebo az to auto budes predavat tak ti to niekto omlati o hlavu :-)))
  • « 00 Reagovat !

foto

07.01.04  09:40

« Re: trouba nebo mrazak?

Aby som sa vyjadril uplne jasne: ked pustim kurenie naplno a nie je motor uplne ohriaty, uz sa pri kludnej jazde viacej nezohrieva. Plati iba pri teplotach pod -10. Takze je to urcite kurenim.
  • « 00 Reagovat !

foto

07.01.04  09:36

Zavislost je vacsia, ako sa moze zdat, kurenim naplno vo velkej zime som schopny ochladit motor. A to podotykam, ze benzinak produkuje viacej odpadoveho tepla. BTW na starej Skodovke, ked sa mi moc hrial motor, stacilo pustit kurenie a teplota sa umravnila.
  • « 00 Reagovat !

foto

06.01.04  21:06

zavislost v tom samozrejme je.... ale ne zas tak velka, aby se ti neohral motor....
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 06.01.04  20:52

Jestli to pomale ohrivani motoru nesouvisi s tim, ze jsem mel na plne obratky zaple topeni do interieru, abych si vyfoukal skla a ohral nohy? :-) Sice v tom moc nevidim zavislost, ale cert vi, mozna je?
  • « 00 Reagovat !

foto

06.01.04  19:07

Ad startovanie - V3S sa startovala v zime tak, ze pred sanie sa dali horiace noviny a natocila sa. Aj toto by ti urcite pomohlo :-) BTW raz sme to skusali u toho Peugeota a potvora nechytil. Ale bolo to asi preto, ze nam cez noc zamrzla aj zimna nafta.
  • « 00 Reagovat !

foto

06.01.04  19:02

To iste sa da urobit aj na mojom benzinaku - staci, ked zacnem kurit prv, ako sa motor ohreje. Potom uz teplota moc nestupa. Ale viem tomu pomoct, staci chvilku jazdit trosku razantnejsie a teplota ide hore. Na dieseli si viem predstavit, ze sa pri tvojom style jazdy nezohreje ani za taku dlhu cestu. BTW raz som siel s kamosom jeho Fabiou, nebolo ani velmi zima, mozno takych -10 a tiez mu pri zjazde kopca prestala kurit, lebo teplota motora klesla az uplne dole. Vidis, nie je to vysada iba dieselov.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 06.01.04  18:49

Pořád lepší, když je to motor CLIA než kdyby to byla manželka :-) Sic tomu moc nerozumím, dřív se dávala před chladič ochranná dečka, ale myslím, že něco není v pořádku. U nás bylo -24°C a po asi 5 km byl motor ohřátý a na 10 km na normálu. Co se týče startování, mám od vánoc novo baterku (měl jsem 34) a koupil jsem raději 40, a chodí bezproblémů, no nemám naftu. Pamatuji si, že můj tatík měl AVII ráno si vzal plechovku z benzínem a zapálil ji pod motorem a potom to startovalo jako diví :-) Tak kluci nafťáci, už víte jak na to :))
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 06.01.04  14:04

« trouba nebo mrazak?

a propos .. dneska jsem po 45km jizdy do prace v tom mrazu prijel s teplomerem o dva dilky pod normal, vic se ten motor zahrat nedokazal :-) Nemluve o tom, ze pri sjezdu z kopce (cca 2,5km) do Radotina po vic jak 20km jizdy mi ten motor dokazal vychladnout uplne na nulu. :-) Asi je ten muj Clious nejaky frigidni. :-)))
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 06.01.04  13:59

tak mozna ze to jen brzo vzdam ... nesmim vymeknout a nechat to jeste jednou dvakrat protocit dyl a bude to taky napoprve :-))
  • « 00 Reagovat !

foto

06.01.04  13:38

Startovalo to celkom polahky, moje auticko startuje aj pri -30, to je overene. Takze nejakych trapnych -15, ci kolko mohlo byt v meste, to nic nie je. Ad diesel - nas stary Peugeot sa startoval tak, ze sa nazhavilo 2-3x, a potom sa nechal tocit motor na starter, kym nechytil. Niekedy to trvalo aj 5s, kym naskocil. Hlavne bolo mat baterku v takom stave, aby vydrzala tocit. Ale to bol stary mechanicky diesel bez turba, neviem, ci to je rovnake aj pre elektroniku. Ad kovovy zvuk - ked dlho stojim niekde na zime, tiez zo zaciatku ma motor divny kovovy zvuk, z toho by som si tazku hlavu nerobil.
  • « 00 Reagovat !

foto

06.01.04  13:32

Trysky boli zamrznute tiez, ale to je iba vedlajsi produkt letnej zmesi. Mne prostenai netocil motorcek s cerpadlom, zmes nebola uplne zamrznuta, ale bola husta ako zelatina :-) Cez obed, ked auto stalo na slniecku som si veselo zastriekal, ale dnes v noci mrzlo strasne, tak som radsej ani neskusal, ako sa zatvaria ostrekovace. BTW vyzera to tak, ze na isty cas zostavam v Prahe, tak to by sme sa niekedy mohli stretnut a povozis ma, ze by som vedel, ako sa da jazdit za 3l nafty. Na oplatku ti ja ukazem, ako to nadherne znie, ked ma motor 6500 otacok :-)))
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…