Renault Clio (II)
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault
-
« Re: 2.garancka, kolik mam cekat.
Kde si kupoval termostat? Podla renaultu (podla toho ich systemu hldania nahradnych dielov)existuju napr. pre 1.4 16V dva druhy a lisia sa prave teplotou, pri ktorej otvaraju. Aky ma do auta presne ist sa da zistit iba na zaklade cisla motora. Takze je mozne, ze ti otvara inokedy ako ma. BTW v servise su na toto uplne nemohuci. Ked som tvrdil, ze je zly termostat, tak jeden mechanik povedal, ze je na vymenu, ze je stale otvoreny. Objednal som sa na vymenu, bol tam iny mechanik a ten povedal, ze je OK a ci ho fakt chcem vymenit. Pripustil iba, ze motor je studensi o niekolko stupnov (vobec sa nevedel vyjadrit o kolko presne) ale vraj to nevadi. Mojim skumanim som zistil, ze termostat funguje, ale otvara pri 60 stupnoch. Da sa lahko vymontovat (pri demontazi prides asi o 1l chaldiacej kvapaliny, bud na to pripraveny. Ja som musel slapat 5km na najblizsiu benzinku, aby som dokupil vodu, co som stratil :-) ) a hodit do vody spolu s teplomerom a toto vsetko zacat zohrievat. Tam presne uvidis, kedy otvara, mal by pri cca. 85 stupnoch (resp. by ti to mali povedat v servise podla tvojho motora) -
« Re: palubka, leva obrys.svetla a osvetleni SPZ out :(
Urobilo mi to zoparkrat na Megane. Palubka prestala svietit a ukazovatele ukazovat. Rucicky dole. Preberali sme to aj tu v diskusii. Rezultat: zle uzemnenie kostry palubky. Prepalenie poistiek moze byt sekundarny jav. Mne stacilo len vypnut motor a znovu nastartovat, potom to nabehlo (like a Windows :o) -
Ja mam v mojej thalii tiez pocit, pri minusovych teplotach, ze rucicka nieje presne v polke. Klesa dole, hlavne ked je zapnute kurenie. Skor ma ale znepokojuje, ze aj po 100km jazdy si vsimnem ze z vyfuku ide stale dost bielej pary, ako kebyze je motor studeny :-(
Ked je ale teplejsie, je vsetko OK. -
"-- skrytý --" 12.02.04 09:36
« palubka, leva obrys.svetla a osvetleni SPZ out :(
Tak jsem mel vcera smolny den. Vyjedu pozde vecer za tmy z prace a po cca 1km najednou tma v aute, prestalo svitit podsviceni palubky. Zastavim, obehnu auto a na prvni pohled vidim, ze mi nejde zadni obrysove leve svetlo. Najdu misto na zaparkovani pod poulicni lampou, hledam v manualu, kapitola pojistky, o palubce zadna zminka. Jeste jednou obehnu auto a vidim, ze nesviti stejne tak leva predni parkovacka a osvetleni SPZ vzadu. V manualu nalezam v pojistkach Leve obrysove svetlo, vyjmu pojistku, cervena, 10A, prepalena. Ha, zaraduju se, najic zdroj chyby a zasouvam nahradni. Zapnu jen svetla (bez nastartovaneho motoru), obehnu auto a co nevidim, vsechno krasne sviti jak ma .. 15 vterin .. pak se prepalila i tahle nahradni pojistka :-( Tak jsem dojel domu poloviditelnej, clovek ani nevidi, kolik jede na tacho, otacky, nic .. jen sviti kontrolky a PP. Neprijemnej pocit. V pondeli jdu na garancku, tak jsem do te doby auto odstavil a okusil jsem po dvou letech opet radost z hromadne mezimestske a mestske dopravy :)
Hmm .. mate nekdo podobnou zkusenost? Ze by nejaky zkrat v palubni desce? -
Termostat otvaral uz pri cca. 60 stupnoch, co znamenalo, ze v zime som neozhrial motor ani za 200km. Oprava je vskutku jednoducha ked ma clovek naradie. BTW pri kupe cloveku nanutia gumicku (tesnenie) s tym, ze sa meni pri vumene. Povodnej gumicke nic nebolo po 80tis, takze si ju nekupujte (resp. kupte si ju pre pokoj v dusi, stoji smiesnych 80SKK) -
« Re: Re:
Nezdovodnovali to. Proste mi poedali, ze boli znicene a ze ich museli vymenit. Ale bol som rad, ze to urobili pocas jedneho dna (nebol som v znackovom servise lebo tam ako ich poynam by to trvalo 3 dni) lebo dnes musim ist do Kosic a nechcelo sa mi poziciavat si nahradne auto. -
« Re:
Super. Ja som mal ten isty problem, odlepilo sa brzdove oblozenie na zadnom bubne. Ale nastastie sa to blokovalo iba pri jazde smerom vzad, takze som s tym odjazdil 1000km. BTW ako zdovodnili vymenu valcekov (lebo mne menili tiez a mam teda doma jedny v uplne super stave)? -
« Bez nadpisu
Vcera ma moja Thalia nechala stat na ceste. Rozsypali sa mi zadne brzdove oblozenie a zablokovalo sa jedno koleso. Museli ma odtiahnut do servisu kde mi odstavili zadne brzdy aby som mohol prist domov. Asi 200 km som isiel pre istotu max iba 70 km/h tak mi cesta dom trvala 5 hodin
Mal som najazdenych 88000 a akurat som sa chystal do servisu na garancku. Oprava stala cca 5000 (oblozenie a valceky)
P.S. ziadna kontrolka chyby nesvietila ani pri zablokovanom kolese -
"-- skrytý --" 09.02.04 19:06
lufe, ja zatim porad jezdim na Kladno, kde to mam kupovane, takze uz me tam znaji a snazi se vychazet vztric. Co se jejich chovani tyka, stezovat si nemuzu, tezko uz ale hodnotit jejich praci, viz nektere me predchozi prispevky z minulych zkusenosti :-)