Renault Clio (II)
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault
-
"-- skrytý --" 14.08.06 22:26
« Re: Re: Renault clio II r.2000
Kontrolka so sediacim panacikom s preskrtnutym koleckom bude kontrolka airbagu, ta svieti vzdy spolu s kontrolkou SERV. Beznou pricinou je vadny kontakt na konektore na kabli, ktory visi pod spolujazdcovym sedadlom. V 99% pripadov staci konektor rozpojit a zase spojit a porucha je odstranena. -
« Re: Renault clio II r.2000
zdravim!to neni napis SERVO ale SERV a znamena to SERVIS.Ked to po chvili zhasne tak je to v pohode.Problem by bol pokial to svietit neprestane.Docital som sa to v manuale k Renaultu Clio II 2002,ktory sa da stiahnut niekde zo stranky ceskeho renaultu.To mi tu poradila jedna dobra dusa.Tak chod na stranku www.renault.cz a stiahni si manual... -
Davido07 03.08.06 17:27
« Bez nadpisu
Ukazatel stavu oleje? Ani jsem uprimne nevedel, ze se nuluje, myslel jsem, ze se odviji od aktualniho stavu oleje, resp. po vymene oleje jsou na displeji vsechny kosticky, ktere s poctem ujetych km a spotrebou oleje ubyvaji, ale jestli je to jinak, resp. jestli se musi nulovat, to fakt nevim... -
"-- skrytý --" 26.07.06 16:14
« Re: Re: Re: Re: Re: Caute!
luf, no verim, ze mas takovou zkusenost :-) Ja kdyz menil ty letnaky, tak byly sjete v cele plose rovnomerne, resp. o neco mene vnitrky, ale stredy a a boky stejnou merou, ale to pada na vrub radosti jezdit v zatackach s takovym vozitkem >:-[] Jinak velkou merou v tom urcite hraje jezdecky styl. Pro me je v zatackach asi nejdulezitejsi ta prvni faze, najezdova do zatacky. Kdyz bych tady mel gumu, ktera mi presne nereaguje na volant a neposlechne me, jak to chci do zatacky poslat, bylo by to zle. Nemam ve zvyku vlastni prubeh zatacky utahovat a korigovat smer behem ni. Spis v najezdu trefit polomer a stopu, se kterou vykrouzim zatacku celou bez pohnuti volantu, takze proto mozna ozelim trochu z celkovych moznosti grypu na ukor toho, ze auto na te gume poslechne na slovo a "bez remcani" >:D -
« Re: Re: Re: Re: Caute!
Jo, na 195/50R15 som daval dopredu pre istotu 2.2 koli strachu o rafky. A s tymi brzdami - vzdy som podla brzdenia poznal, ako mam nafukane gumy. Ked boli makke, boli ako zuvacka (neviem, ako to opisat, ale proste taky nejaky pocit som mal), ked tvrde, rychlo sa blokovali. To vies, mal som este stary kusok bez ABS :-!
BTW na Megane som prve gumy (205/50R17) odjazdil s tlakmi 2.4 vpredu/2.2 vzadu a na konci zivotnosti bolo vidiet, ze boli prefukane, zjazdovali sa viacej stredom. Teraz jazdim 2.2/2.0 (ako doporucuje manual) a chvilu som mal pocit, ze je to malo, ale pravdou je, ze to lepsie brzdi aj drzi v zakrutach. To auto ma o 300kg viacej, takze neblaznite s takymi vysokymi tlakmi na malickych Cliach ;-) -
"-- skrytý --" 26.07.06 11:59
« Re: Re: Re: Caute!
luf: 2.1 vpredu? Hmm, mozno na 1.2 benzine pri 175/65 R14, ikdyz ten ropak o moc tezsi neni. Ale 2.1 na predek na 55ky gumy je opravdu dooost znat na horsich jizdnich vlastnostech, aspon u me a mych CPC1, resp. CPC2. Nebudu rikat, co lip brzdi, tohle srovnani jsem nikdy nedelal pri ruznych tlacich, ale zatim jsem s nafouklym dobrzdil vzdy. :-) Ale ono to bude asi tim, ze ja brzdim minimalne. >:D Jo jinak jsem si vsiml, ze ty CPC2 o poznani radeji zapiskaji, nez ty jednicky. U tech uz muselo byt, ze se ozvaly. -
« Re: Re: Caute!
Vsade 2.5 na Cliu je moc. Idealne je okolo 2.1 vpredu a 2.0 vzadu. To auticko ja malicke a lahucke, 2.5 na zadku sposobi, ze zadok bude nevypocitaltelny a prilis tvrdy. Ze sa pocitove bude guma v zatacke uhybat je dane jej vyssim profilom, ale pri nizsom tlaku bude mat lepsiu prilnavost a paradoxne bude mozne jazdit rychlejsie. A dalsia vec je, ze prefuknute gumy horsie brzdia, a to dost citelne. Hodnoty udavane v manuale su velmi dobre vyskusane a drzal by som sa ich. Testovaci jazdci maju vacsi cit pre auto ako my. Koli nizsej spotrebe kludne fukajte podla hodnot pre dialnicu, ale uz aj pri tychto tlakoch je citit znizenie brzdneho ucinku. -
« Caute!
Chcel by som sa Vas spytat co si myslite o pripravkoch na zvysenie vykonu alebo na jeho obnovenie?Napr STP Power Booster.Maju pripravky aj na benzin aj pre diesel.Ze vraj by sa to malo naliat (jedna flaska) po natankovani celej nadrze.Maju aj rozne cistice karburatorov alebo vstrekovania.Toto nie je reklama!Chcel by som sa Vas spytat na Vas nazor.
Keby mi to pomohlo trocha ozivit motor,tak by som to skusil...Viac je toho na stranke www.stp.com alebo je to aj na slovenskej www.topspol.sk.
O cenach nemam vobec sajnu,nijake tam nemaju uvedene.
.....................
P.S.V manuali(ktory mi poradili stiahnut tu) som cital ze na 1.2 Clio rv 2002 na gumy R14 by malo byt na jazdu na dialnici vsade 2 bary. -
"-- skrytý --" 25.07.06 21:41
« Re: Re: Manual
Pawo: Na ty R14 bych mozna na uvod zkusil tech tabulkovych 2.3 a 2.1, co jsou psane pri zatizeni. Navic, kazda jina znacka, typ pneu se muze chovat vyrazne jinak, takze z tech mych zminenych atmosfer se neda usuzovat na zadnou univerzalni hodnotu! Ja se ridil predevsim dvema ukazately. Nesmis tu gumu prefouknout, aby se sjizdel tlakem vypoukly stred gumy. A potom predevsim ... nafoukni je tolik, nakolik se s nima citis pocitove dobre a JISTE! Podfoukla guma se bude houlit, v zatackach bude guma reagovat se zpozdenim. Prefoukla Ti bude zase odstrelovat v zatackach a poznas to dobre i pri prejizdeni pricnych nerovnosti v zatackach. -
"-- skrytý --" 25.07.06 06:46
« Manual
Zdravim pawo99
Ak nemas manual, je lahka cesta ako ho ziskat.
Na strankach www.renault.cz je sekcia Muj Renault. Tam sa zaregistruj a nasledne po prihlaseni si mozes stiahnut komplet manual k tvojmu autu v pdf verzii. Dnes (25.7.2006) je tam na stiahnutie (okrem inych aut) manual na:
Clio 2002
Clio 2004
Clio 2005
Skus si stiahnut manual priamo z tychto odkazov, co som nahodil. Ak to nepojde (alebo to stiahne zle), tak postupuj cez prihlasenie na ceskom webe.
V tejto veci - poskytnutia manualov - treba cesky server renault.cz pochvalit. Pretoze slovensky web nestoji v tomto smere za nic.
Daj vediet, ci sa ti podarilo manual stiahnut.undefined