Renault Clio (II)

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault

• « 00 Reagovat !

foto RobodCi

RobodCi 31.08.06  08:20

« Re: diagnostika

Ing Beňka u fy.Homola autoservisná technika - ibaže je ťažké sa k nemu dostať - nie je servisákom, je hlavným odborníkom na diagnostiku motorov v tejto firme ssídlia vedľa noveho Tesca na Rožňavskej - pred ním doprava keď ideš od Soravie a asi po 500-800metroch za takou asi 3posch.budovou doprava a potom to už nájdeš... Kontakt na www.Homola.sk alebo tak nejako - nájdeš si to. čaf.robo
  • « 00 Reagovat !

foto RobodCi

RobodCi 31.08.06  08:16

« Re: Nulovanie oleja..

Nulovanie oleja sa/ uClia/ nerobi a bolo by to nelogicke - cele meranie hladiny oleja sa robi preto aby ti signalizovalo pokles - aby si ho včas dolial ak si aj neporiadnik/no sam som sa nan vzdy spoliehal a pracovalo spolahlivo/ tak je nelogicke aby sa muselo nulovat ci cokolvek podobne. Caf.r
  • 00 Reagovat !

foto

30.08.06  18:54

« Zatekanie do auta

Caute!
    Mam dost velky problem.Zateka mi do auta.Renault Clio 2000 1.2 8V.Robi to len pri dazdi,ktory trva dlhsie,asi hodinu a viac.Vzadu za spolujazdcom mam 2cm "barinu".Skusal som dvere,ci tesnia,oblievat vodou s dvoma krhlami a nic.Voda odteka tak jak ma.Niektory mali v tomto pripade vodu aj reprakoch.Ja mam reprak OK.Takze cez dvere to nebude tiect.Tuto moznost som vylucil.
    Cital som o podobnych problemoch s Renaultom Laguna a v servise mi povedali,ze mali Megan,do ktoreho zatekalo cez privod vzduchu do kurenia/klimatizacie.Tiez na nete bol takyto pripad.Voda vyteka cez "fukanie vzduchu na nohy".Napravenie trva v servise okolo pol hodiny.Niektory majitelia Renaultov uvadzaju,ze im tecie cez predne sklo.Ale v servise ma ubezpecili,ze pokial nebolo sklo menene,teda je original,tak to je vylucene.Dalej ze niekedy zateka,ked je zle upevnene zadne svetlo.To by som mal ale mokry kufor.A ten je suchy.Nemali ste niekto podobny problem?
    Ked chcete necham tu odkaz na problem s inymi Renaultami.Mna zaujima Clio.
    [odkaz]
  • 00 Reagovat !

foto

28.08.06  22:28

« Bez nadpisu

Ahojte chlapci, idem menit na cliu 1,6 16V 2002 vsetky kladky a rozvody. Viete mi niekto povedat kolko to bude stat? Hlavne nie v autorizovanom servise. Este mam problem s tym ze auto mi trha a vypina valec najmä pri nizkych otackach a vo vysokych. Zrejme cievka, ale to je uz tretia za necely rok. Ma niekto podobne skusenosti? Poradte. Dakujem
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.08.06  15:10

« Re: Problem se startovanim

Zdravim,
    potreboval bych poradit.
    Mam Clio RSI 1,6 16V (107PS) rv. 2000 a objevuje se mi nasledujici problem. Obcas pokud chci nastartovat tak motor normalne toci, ale nenaskoci pak staci vypnout klicek zkusit nastartovat znovu a jiz normalne naskoci. Jiz se mi stalo, ze nechtel naskocit vubec a kdyz jsem prisel po cca 15min tak chytil na prvni otoceni. Nevim jestli nemuze byt problem v celodennim sviceni kdy se baterie poradne nedobiji nebo nekde uplne jinde. Prosim pokud se nekomu stalo neco podobneho nebo Vas napada v cem by mohl byt problem napiste mi.
    Dik Neady

Uplne rovnaky problem aj u mna, ale s motorom 1.4 16V (2001). Nestretol sa stym naozaj nikto?
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.08.06  10:13

« diagnostika

zdravim,
    mam clio rv. 2002, 1.5 DCi, potreboval by som urobit diagnostiku, nepoznate niekoho dobreho v Bratislave
  • « 00 Reagovat !

foto

14.08.06  23:06

« Re: Re: Re: Renault clio II r.2000

u mna ta kontrolka s panacikom zmizne hned ako sa zapasem:-)) treba si teda zapnut pasy
    8)
    --------------------
    Opravujem!Znamena to signalizaciu airbagu,ale jak si zapnem pas,tak hned to zmizne.hm
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 14.08.06  22:26

« Re: Re: Renault clio II r.2000

Kontrolka so sediacim panacikom s preskrtnutym koleckom bude kontrolka airbagu, ta svieti vzdy spolu s kontrolkou SERV. Beznou pricinou je vadny kontakt na konektore na kabli, ktory visi pod spolujazdcovym sedadlom. V 99% pripadov staci konektor rozpojit a zase spojit a porucha je odstranena.
  • « 00 Reagovat !

foto

13.08.06  21:44

« Re: Renault clio II r.2000

zdravim!to neni napis SERVO ale SERV a znamena to SERVIS.Ked to po chvili zhasne tak je to v pohode.Problem by bol pokial to svietit neprestane.Docital som sa to v manuale k Renaultu Clio II 2002,ktory sa da stiahnut niekde zo stranky ceskeho renaultu.To mi tu poradila jedna dobra dusa.Tak chod na stranku www.renault.cz a stiahni si manual...
  • 00 Reagovat !

foto

13.08.06  20:50

« Renault clio II r.2000

Prosil bych o radu,po nastartování se za chvilku rosvítí na příst.desce nápis servo,na nic jsem nepřišel a olej tam je pak ještě svítí postava v sedě s přškrtnutým kolečkem.Jáké mohou být závady a zda to chce odbornou pomoc. děkuji
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.08.06  06:34

« Re: palubna doska

Potvrzuji, že tomu tlačítku důvěrně říkám antitrabant :P >:D
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.08.06  06:28

« Brzdové válečky

Musel jsem vyměnit brzdové obložení. Servisák mi doporučuje vyměnit i brzdové válečky. Mám najeto 71600 km. Je to nutné, když je mám funkční?
    dík za odpovědi
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.08.06  16:27

« Re: Udržovací

Tak tlumiče jsou OK, ale musím vyměnit 1-2 žhavící svíčky.
    Co nejčastěji odchází na přední nápravě - něco tam občas mlátí, ale nemůžu to najít.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 08.08.06  21:31

« Udržovací

Tak zítra jdu na test tlumičů, tak Vám pak hodím info.
    Něco mi tam pořád vrže od přední nápravy.
    Moje poslední spotřeba od bodového systému 4,6 a 4.5 >:D
    Už tě doháním Ajvn 8)
  • 00 Reagovat !

foto Davido07

Davido07 03.08.06  17:27

« Bez nadpisu

Ukazatel stavu oleje? Ani jsem uprimne nevedel, ze se nuluje, myslel jsem, ze se odviji od aktualniho stavu oleje, resp. po vymene oleje jsou na displeji vsechny kosticky, ktere s poctem ujetych km a spotrebou oleje ubyvaji, ale jestli je to jinak, resp. jestli se musi nulovat, to fakt nevim...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 03.08.06  17:15

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Caute!

Vpredu 2,7 vzadu 2,3 (pneu 195/50R15). Vyskusane na slalome na letisku v Bratislave aj na kopci na Babe. Skusal som aj menej, nebolo to ono - jazdil som po bocnej ploche pneumatiky.
    Clio Sport 2,0
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.07.06  16:14

« Re: Re: Re: Re: Re: Caute!

luf, no verim, ze mas takovou zkusenost :-) Ja kdyz menil ty letnaky, tak byly sjete v cele plose rovnomerne, resp. o neco mene vnitrky, ale stredy a a boky stejnou merou, ale to pada na vrub radosti jezdit v zatackach s takovym vozitkem >:-[] Jinak velkou merou v tom urcite hraje jezdecky styl. Pro me je v zatackach asi nejdulezitejsi ta prvni faze, najezdova do zatacky. Kdyz bych tady mel gumu, ktera mi presne nereaguje na volant a neposlechne me, jak to chci do zatacky poslat, bylo by to zle. Nemam ve zvyku vlastni prubeh zatacky utahovat a korigovat smer behem ni. Spis v najezdu trefit polomer a stopu, se kterou vykrouzim zatacku celou bez pohnuti volantu, takze proto mozna ozelim trochu z celkovych moznosti grypu na ukor toho, ze auto na te gume poslechne na slovo a "bez remcani" >:D
  • 00 Reagovat !

foto

26.07.06  14:33

« Bez nadpisu

Ahojte!
    Nedávno som sa pýtal ako sa nuluje počítadlo na olej.Poraďte prosím!
  • 00 Reagovat !

foto

26.07.06  13:22

« Re: Re: Re: Re: Caute!

Jo, na 195/50R15 som daval dopredu pre istotu 2.2 koli strachu o rafky. A s tymi brzdami - vzdy som podla brzdenia poznal, ako mam nafukane gumy. Ked boli makke, boli ako zuvacka (neviem, ako to opisat, ale proste taky nejaky pocit som mal), ked tvrde, rychlo sa blokovali. To vies, mal som este stary kusok bez ABS :-!
    BTW na Megane som prve gumy (205/50R17) odjazdil s tlakmi 2.4 vpredu/2.2 vzadu a na konci zivotnosti bolo vidiet, ze boli prefukane, zjazdovali sa viacej stredom. Teraz jazdim 2.2/2.0 (ako doporucuje manual) a chvilu som mal pocit, ze je to malo, ale pravdou je, ze to lepsie brzdi aj drzi v zakrutach. To auto ma o 300kg viacej, takze neblaznite s takymi vysokymi tlakmi na malickych Cliach ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.07.06  11:59

« Re: Re: Re: Caute!

luf: 2.1 vpredu? Hmm, mozno na 1.2 benzine pri 175/65 R14, ikdyz ten ropak o moc tezsi neni. Ale 2.1 na predek na 55ky gumy je opravdu dooost znat na horsich jizdnich vlastnostech, aspon u me a mych CPC1, resp. CPC2. Nebudu rikat, co lip brzdi, tohle srovnani jsem nikdy nedelal pri ruznych tlacich, ale zatim jsem s nafouklym dobrzdil vzdy. :-) Ale ono to bude asi tim, ze ja brzdim minimalne. >:D Jo jinak jsem si vsiml, ze ty CPC2 o poznani radeji zapiskaji, nez ty jednicky. U tech uz muselo byt, ze se ozvaly.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…