Renault Clio (II)
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault
-
"-- skrytý --" 29.03.04 16:04
« Re:
Tak tě tu vítám. A kolik pak tě stály ty universiální xeony u pana Pilaře? Jinak já jsem od AUTO-PILAŘ utekl. Auto jsem tam koupil, ale se servisem jsem nebyl vůbec spokojen. Jinak nám napiš, jest-li tě potkali nějaké horší závady než prasklá žárovka. Dlabas ;-) -
« Bez nadpisu
Ahojky všem, tak si tak brouzdám po internetu a hledám nějaké stránky o Renaultech až tu náhle narazím na tento diskusní server a zjišťuji, že je nás, co mají Clio, spousta! :-) Napadlo mě tedy, že bych se chtěl stát jedním z Vás.... Na začátek by se slušelo napsat něco bližšího o mě. Jmenuji se Honza, je mi 30 let a od července roku 2002 jsem majitelem jednoho červeného třídveřového Clia 1,2 16V Dynamique, které můžete nejčastěji spatřit v Praze na Kamýku a na Budějovické ulici, či na cestě mezi Prahou a Domažlicemi. Clio jsem si vybral proto, že splňovalo mou představu o designu a o výbavě za slušnou cenu.
I když jsem s Cliem spokojen, tož najdou se i stinné stránky. Již od prvních metrů jízdy mě cosi vrže v palubovce a drnči mi přístrojovka. Nejvíce je to markantní na kočičích hlavách, to si připadám jak ve 20 let stářím rozvrzaném Trabantíku. 8-s Jak tak pročítám vaše příspěvky, máe problémy se zárovkami... No ani já nejsem výjimka. také mi praskají - cca 1 za 3 měsíce! :'-( Je to cca 14 dnů, co jsem učinil radikální krok a nechal si namontovat v Auto-Pilař univerzální xenony. Ty by měli prý vydržet mnohem více a v noci je to prostě paráda. Soucítím však s protijedoucíma, kteří ze mě asi nemají radost. Tímto se jim chci omluvit.
Ještě se musím pochlubit mou spotřebou ve městě, která činí 5,3l/100km, což si myslím je slušné.
Pro začátek by to mohlo z mé strany stačit, přeji všem Cliákům mnoho šťastných kilometrů bez závad.
Honza. -
« Re: Re: diagnostika
kebu som aspon vzdy dopredu vedel kedy tam idem ... len to jevzdy take ze "sype sa to, rychlo utekaj", aleskusim nieco .... btw ci menej z dizla tahas, tym su mensie emisie, takze je to jasna sprava, to ze "nedymi" nic neznamena, ak dymi, je to uz daleko za normami -
« Re: diagnostika
No kukal som na tu stranku predajcu tu v Prahe, ale cena je bez DPH ~1200KC + za osobny odber je priplatok 250KC. To nevyzera na nejkau serioznu firmu. Skoro to vyzera tak, ze sa boja, ze prides osobne a zistis, ze ten kabel je cosi za par KC a vykasles sa na to kupovat ho >:-[]
BTW som na nejakej stranke videl aj linky na soft zdarma, len netusim, co to vie merat. Ale vykon sa da zmerat aj z priebehu, ako lezu hore otacky (resp. nie jeho maximum, ale priebeh). Ja na nejake meranie vykonu kaslem (dnes som jazdil Fabiou 1.4 44kW, horsie uz nic byt nemoze a celkom sa to dalo vydrzat :roll: ), ale take udaje ako rozne teploty a stav lambdy a podobna diagnostika, to by ma zaujimalo.
Zaujimave na tej nemeckej stranke bolo to vysvetlenie, preco a ako sa vlastne chipuje. Vyplynulo z toho, ze kazdy tuner klame, ked tvrdi, ze sa nezhorsia emisie (opat dufam, ze som tu nemcinu pochopil spravne >:D ) -
« Re: Re:
-
"-- skrytý --" 22.03.04 19:41
« Re: Re: Re: Re: Doplňky
Ajvn: Navíc od něho jsem auto koupil, ale nejezdím tam s ním do servisu. Maximální nespokojenost. A jeho synáček co jezdí s tím upraveným cliakem je pěknej blb. Potkal jsem ho na silnici a je to fakt magor. Osobně ho, ale neznám. Za to jeho otec je dobrej magor. Přešel jsem k Otava-servis v Praze 4 ;-) a jsem spokojen. To co v Říčanech neopravili ani na podruhé, tak oni hned.

btw. mne tiez ziarovky (HB3) strasne odchadzali (skusil som phillips, narva, elta) ale stale to nevydzalo. Podarilo sa mi zohnat Osram (normalne - nie Silverstar, cool blue, a pod) a tie mam doteraz uz 15 mesiacov :D