Renault Clio (II)

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault

• « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 08.05.04  00:03

« Re: Problikavani kontrolky elektroniky u dCi - duvod a resen

To Ajvn: Cože, zase někdo objevil teplou vodu? To "svinstvo" se jmenuje EGR ventil a všichni informovaní o jeho negativních vlivech vědí již od momentu, kdy toto "slavné zažízení" bylo uvedeno do sériové výroby! Již od té doby se mu totiž přezdívá "likvidátor tepelné účinnosti motoru" (tedy přinejmenším v odborných kruzích)...
  • « 00 Reagovat !

foto

07.05.04  23:46

« Re: Problikavani kontrolky elektroniky u dCi - duvod a resen

Kua nepisal som niekde ze sa to lepsie chova ked s tym jazdim na plny kotol? Neda sa ten ventil odpilit nejako inak? Napriklad precipovanim cez to OBD II? To by sa malo dat ak do toho niekto vidi ... nema niekto zdrojaky od noveho megana? >:-[] ... asi pojdem v lete na brigabu do BOSHa 8)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 07.05.04  22:56

« Problikavani kontrolky elektroniky u dCi - duvod a reseni!

Tak se zda, ze po dvou letech provozu s dCi uz vim, kde ma puvod ono problikavani kontrolky elektroniky, ktere me cas od casu trapi a ktere je obcas doprovazeno jen zlomkovym ubytkem vykonu. Nebudu jmenovat muj zdroj informaci, pouze dodam, ze je primo "od Renaultu" :). Kdyz jsem mu vylicil situace, kdy se mi to stava, jak to mam vysledovane, muj dotaz na mozne nenahrati aktualni verze firmwaru tyhle podobne problemy u nekterych serii resici, kdyz jsem popsal muj jizdni styl, tak priznal nasledujici. Tyhle problemy se projevuji u dCi v pripade, ze se motor prilis nehoni (neda se rict, ze je to dusledek podtaceni, jen klidne jizdy). Problem nastava .. a doufam, ze to pojmenuju spravne a nespletu si to s jinym ventilem :-) ... u prepousteciho ventilu, ktery ovlada vpousteni uz jednou vyprodukovanych a spalenych plynu zpet do spalovaci komory. Prostor nad vlastnim ventilem "karbonuje" a po otevreni ventilu se muze stat, ze necistoty nad nim se dostanou do prostoru ventilu, ktery pri snaze opet zavrit, v ocekavanem okamziku ne zcela dosedne .. ale stane se az s malou prodlevou. To elektronika vyhodnoti jako chyba elektroniky s prislusnou varovnou kontrolkou a pri naslednem checkovani systemem se jiz situace shleda v poradku pri uplnem dovreni ventilu a kontrolka svitit prestane. Proto mi bylo porazeno, ze resenim v takovem pripade byva obcas ten motor prohnat a procistit ho tim. Tim ovsem zajimavosti nekonci, ale teprve zacinaji!

Dozvedel jsem se, ciste neoficialne, ze tento ventil je ve voze pouze z duvodu jeste lepsich emisi a z pohledu provozu nema zadny kladny vyznam, ale presne naopak, coz je logicke, protoze se do spalovani primichavaji neefektivne dal spalovatelne plyny a saze a tim se ztraci nejen vykon, ale zakonite i zhorsuje spotreba. Bylo mi receno, ze pokud o to budu mit zajem, tak po skonceni zarucni lhuty mi provedou upravu s tim, ze tento ventil naboduji a zavari a tahlo k nemu po odrezani oddeli, cimz bude software i nadale davat pokyny k "otevirani" ventilu, ale ten se fyzicky otevirat nebude. Odstrani se tim jak ty problemy s obcasnym blbym dosedanim ventilu a tedy svitici kontrolkou, tak ze se mi zlepsi vykon v nekterych jizdnich rezimech, snizi se mi spotreba, a to bez snizeni zivotnosti motoru a bez obav, ze bych snad neprosel pri STK s emisemi. Pokud by mi ovsem takovou upravu provedli nyni, prijdu o zaruku na motor. Takze pockat na jeji skonceni a pak se toho nemam obavat, naopak, ze to neoficialne doporucuji. :-)
    Co tomu rikate? :-) Sli byste Vy zkusenejsi do takove upravy provedene nejmenovanym autorizovanym servisem? :)
  • « 00 Reagovat !

foto

07.05.04  22:40

« Re: zavirani vsech, i patych dveri

Ja by som zase tipoval, ze sa tym tlacitkom zamknu aj tie otvorene, takze ich staci zaplestit, zajtra skusim vyskusat ... ak nezabudnem. Na novom megane to ale tak nejde, ak su niektore dvere otvorene, zamknut sa neda, co sa mi vobec nepaci, ale aspon je istota ze sa clovek nevymkne :roll: ale mohli z toho vyhodit aspon piate dvere, aby som mohol veci zkufra pobrat do ruk a zaplestit, takto musim po zaplesteni este zamykat, mamlasi
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 07.05.04  22:30

« zavirani vsech, i patych dveri

Zavirani zadnich dveri u Clia, pokud nefunguje central pres DO, se dela aspon u meho faceliftovaneho Clia tak, ze se nejprve zavrou vsechny dvere s vyjimkou tech, ze kterych chceme z vozu vylezt, pak se zmackne v interieru tlacitko na stredovem panelu, ktere zavira zevnitr zamky ve dverich, vcetne patych, s vyjimkou tech jednech otevrenych ... vyleze se z otevrenych dveri ridice (anebo spolujezdce) a tyto jedine otevrene dvere se po zabouchnuti uz zamknou fyzicky klicem. Tipnu si, ze to stejne funguje i u Scenica. :)
  • « 00 Reagovat !

foto

07.05.04  16:49

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: odesel dalkac

zizal> Na zadních dveřích já "čudlíky" mám, takže žádný problém >:D
  • « 00 Reagovat !

foto

07.05.04  10:00

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: odesel dalkac

>ked som skusal, ci kluc, co mi dali naozaj aj pasuje do zamku skusal si uz klucik ci sa s nim da otvorit? A nevies ci sa da odist s autom ked odide baterka v DO? Staci to pichnut do skarocky aby zafungoval imobilizer a nastartujem? To aby som hodil niekde do auta nahradnu baterku ze? :idea:
  • « 00 Reagovat !

foto

07.05.04  09:43

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: odesel dalkac

To by ma velmi zaujimalo, ako zamknem zadne dvere, ked tam nie je v zamku klucova dierka a pri zamykani klucom by sa mi zamkli iba tie dvere, ktore prave zamykam. Sice nemam Clio ale Scenic, ale predpokladam, ze by to mohlo byt rovnako s tym zamykanim. Zeby Clio malo na zadnych dverach tie klasicke cudliky za oknom, ktorymi sa daju zavriet dvere znutra? Scenic ich nema, preto predpokladam, ze sa klucom zavrie vzdy cele auto - musim vyskusat (az este vobec funguje ten zamok - skusal som ho iba raz pred 2,5 rokmi na novom aute, ked som skusal, ci kluc, co mi dali naozaj aj pasuje do zamku :-)) )
  • « 00 Reagovat !

foto

06.05.04  14:50

« Re: Re: Re: Re: Re: odesel dalkac

Zamykat jsem takhle nezkoušel, ale při odemykání se otevřou pouze ty dveře ve kterých je klíč (Clio 6/99). To mi vyhovuje, nechtěl bych aby se odemkly všechny dveře, na to mám DO :)
  • « 00 Reagovat !

foto

03.05.04  16:13

« Re: Re: Re: Re: odesel dalkac

>ze nas tu bude provokovat<
    a uspesne :mrgreen:
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 03.05.04  16:07

« Re: Re: Re: odesel dalkac

yyyyy: No klic, to je to, co Ti v krajnim pripade vzdy funguje, narozdil od takovych tech ruznych KEY, ktere, kdyz jsou v pytly, tak auto neotevres a uz vubec neodjedes >:D ... On si tu mysli, ze kdyz ma Megane II, ze nas tu bude provokovat, kluk jeden oskliva >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto

03.05.04  13:52

« Re: Re: odesel dalkac

Ajvn ... o com to prosim ta vlasne pises, aky kluc??? ake DO??? na co to secko je? >:-[]
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 03.05.04  13:29

« Re: odesel dalkac

Ajvn: len ten zamok ktory sa prave zamyka :(
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 03.05.04  12:59

Nikdo mi teda nepovi,jak se mu chova u Clia 2.5.generace zamykani dveri fyzicky klicem (bez DO), jestli se tim zavrou vsechny zamky nebo jen zamek u tech dveri, ktere se klicem zamykaji? :(
  • « 00 Reagovat !

foto

28.04.04  17:03

« Re: Re: odesel dalkac

>niektore veci su medzi francuzskou zemou a nebom<
    ... hmmm ... tak to je blbe, to my sme teda evidentne mimo trasu :roll: ... este stastie ze mam spanielske faro :?
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 28.04.04  16:40

mne sa to stalo na firemnom srote novom berlingu. neslo odomknut a ani zamknut.
    otvoril som klucom a ked som presiel 500m, tak som vystupil a normalne s dialkovym zamkol.
    niektore veci su medzi francuzskou zemou a nebom ;-)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 28.04.04  16:22

« odesel dalkac

Jestli me na Cliu neco zlobi, tak DO. Obcas se mi stane, ze nechce zavrit auto. Uz mam naucene, ze vetsinou staci dat klicek do zapalovani, otocit, zase zpatky a jde to. V horsich pripadech navic zresetovat zaroven palubak pri otoceni klickem. V jednom pripade mi zabralo az nastartovani a vypnuti motoru .. pak dalkac zafungoval a auto se zavrelo. Ovsem vcera se mi stalo, ze nic z toho nepomohlo a musel jsem auto zavrit manualne. A propos, je to ficura nebo bug, ze pokud otocim klickem u ridice, tak se zavrou jen dvere ridice a nezavrou se centralem vsechny dvere?? .. kdyz jsem pak auto odemkl, ujel 30km, zaparkoval a vylezl, auto se nechalo normalne v pohode zamknout. (zatim jsem nikdy nemel problem s odemknutim, vzdy jen zamknuti) Ale vcera odpoledne toho bylo malo, prisel jsem k autu, mackam dalkac a ejhle, tlacitko slo nejak podezrele niz zmacknout. Nakonec nezbylo, nez DO otevrit pred autem, vyndal jsem vlozeny tistak a pod nim byl ulomeny takovy maly bazmek, na kterem je male pidi-tlacitko, do ktereho se opira to tlacitko v obalu DO. Tenhle malej bazmek tam musel byt v tistaku priletovanej jen na dvou mistech, zadne jine naznaky ulomeni jsem nevidel. Kdyz jsem k tomu tistaku dal ten maly spinac, pridrzel a stiskl, auto se otevrelo. :-) Nechtel jsem otevirat totiz auto jen manualne klickem, protoze by se mi v parkingu rozerval alarm, co tam mam od koupe od Renaulta. Doma druhy klic fungoval ok, tak jsem zatim prohodil klice a rikal jsem si, jestli i s timhle druhym klicem to bude mit problemy obcas zamknout nebo ne. Btw. ty problemy uz mam vice jak rok, takze problem s baterkou to neni. No... a dneska jsem prijel do prace a ani s druhym klicem jsem pres veskere snahy nebyl schopny dalkacem zamknout :-[ Nekdy pristi tyden planuju cestu do servisu kvuli avizovane prohlidce za pakatel po zime, tak jim to tam hodim, at se mi na to podivaj a daj mi do kupy ten rozbity prvni klic. Ale stve me to :-( Cert vi, kde muze byt problem, jestli v RJ, nebo v tom instalovanem alarmu ? Asi jste se s timhle jeste nesetkali, co?
  • « 00 Reagovat !

foto

28.04.04  14:42

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Clio 1.2 16V - max. otacky

no predsa lebo som neprepasol moznost zdvihnut tomu kangu mandle do 7500, to by som si nikdy neodpustil :roll:
  • « 00 Reagovat !

foto

28.04.04  14:35

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Clio 1.2 16V - max. otacky

nerikej, procpak ses spokojeny?
  • « 00 Reagovat !

foto

28.04.04  14:28

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Clio 1.2 16V - max. otacky

uuuuuuz som sa zlakol ze by to bol tak tocivy motor, lebo nedavno som to jazdil v kangu co malo len 1500 km a povedali mi aby som to este netrapil, tak mi normalne zacalo byt luto tych 7500 ze som ho nevytocil ... no ale ked pezot tak som uz zase spokojny 8)
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…