Renault Clio (II)
Neviem co myslis tymi podivnymi zvukami. Ja som mal raz problem ze ventilator zacal cudne "brkotat", problem bol ze sa do ventilatora dostal papierovy RENAULT stitok, ktory bol povodne prilepeny na samotnom ventilatore z vonkajsej strany, zrejme x-krat zvlhol a po case sa odlepil. Mozno by ti pomohlo pozriet sa na ventilator, tj. na spolujazdcovej strane zvonka medzi kapotou a prednym sklom je taka cierna plastova mriezka, ktoru musis s citom vybrat (su na nej take zapadky). Ked nemas pelovy filter (moj pripad), tak ruku mozes strcit do vnutra ventilatora a prehmatat ci tam nieco nie je. Ten ventilator treba mat samozrejme vypnuty :-) . -
"-- skrytý --" 31.10.06 11:43
« Re: ventilator kurenia
jurajK 08. 6. 2006 12:41 Trochu by som zmenil temu (aj ked tie fotaky su zaujimave). Mame doma na Thalii 2001 (~=ClioII) problem s regulatorom rychlosti ventilatora kurenia. Ma(l) styri rychlosti a postupne odisli prve tri, takze teraz alebo stoji, alebo fuka na maximum. V servise povedali, ze su spalene regulacne odpory, alebo je problem v motorceku. Novy stoji 10 000SK, odpory asi polovicu, plus praca. Myslim, ze problem budu odpory, jednotlive stupne prestali totiz fungovat postupne. Takze by som sa chcel opytat
1) Mate niekto skusenost, ako odmontovat ten panel s regulatormi ventilacie a ako sa dostat k odporom (raz som to skusal a zdalo sa mi to dost zabite, navyse som sa bal, ze odpalim airbag)
2) Viete, kde by sa dali zohnat vyssie uvedene suciastky za nizsiu cenu?
3) Je to vobec rozumne skusat opravit to doma namiesto zaviest do servisu?
Vdaka za vsetky rady a pekny den.
Juraj, napisal si potom, ze cez vikend sa nato pozries, potom uz od teba prispevok nie je. Moja thalia 2001 zacala mat rovnaky problem, vies mi poradit? -
"-- skrytý --" 21.10.06 21:55
« Re: Nové CLIO - projížďka
nejaky tipek v tom clanku co tu preferujes prirovnaval spracovanie clioII k LADE - chcel by som ho len trosku poopravit - ja som vlastnil LADU 1500 15 rokov bez vaznejsej zavady-doplnal som len bezin, olej a vodu - bateria odisla po 8 rokoch - tak neprirovnavajte LADU k tymto novodobym nepodarkom - tyka sa aj bmw, mercedes, audi a pod. ČESŤ -
Ajvn: najprv k tomu priestoru v Cliu. nehovorim, ze je tam malo miesta v porovnani s inymi autami tejto triedy, je tam jednoducho malo miesta pre mna. Nie som ziadny tucko, ale zistil som, ze velke je lepsie :-! ;-)
A co sa tyka strachu z nafty... Nikdy som do ziadneho svojho auta nebral sracky z "noname" pump. Problem je, ze ked u nas prebehne kontarola SOI, tak 2/3 pump vratane znackovych totalne prepadnu, takze istota nie je ziadna... A smiat sa nemusis, nie som taky bohaty, aby som setril na nespravnom mieste. -
« Velký deň
No tak konecne nastava den kedy sa zbavim mojho Clio, i ked s tazkym srdcom, to by som klamal ale po tych problemoch a investiciach don je najvyssi cas. Jedine co my bude chybat je motor 110konikov. Ale nevadi, lebo novucicka toyota je na ceste. Konecne poriadne afto, aj ked 1,0 VVTi. Ale nove je nove :P -
« renaulty
witmanko mas pravdu s renaultom. V rodine mame dva, naposledy.
Scenic dti 2002 po dvoch rokoch prevadzky investicia do oprav 150 000,-Sk. Momentalne nepojazdny, odlomeny piest a potrebuje vybrus. Dalsich 30 000,-Sk, najazdenych 167 000km. Uz si nevspominam co vsetko tam odislo. Druhe Clio 1,6 16 2002, neustale problemy. Rok prevadzky 2 krat menema poloos, 3 krat cievka/ umela blbost na sviecku stoji 3 000,-Sk/ prasknute tesnenie na tarmostate, vynechavanie motora, menene loziska atd. Skratka vsetko ide prec aby som kludne spaval. Aby som mal hisaky z kazdeho divneho zvuku ktory z toho lezie tak to nie. Stacilo, radsej budem jazdit na 10 rocnej 626 alebo nieco podobne. Renaulty u mna skoncili, drviva väcsina co ma renaulty co ich poznam maju vkuse problemy. Renault je skratka totalny vrak, hoci je pohodlny, dobre vyzera, zdanlivo dobre jazdi, ale pod tym vsetkym su ukryte uplne slabe a nespolahlive materialy. Skratka je to *. -
"-- skrytý --" 04.10.06 11:22
« zavirani kapoty
Tak dneska me cekal novy zazitek s Cliousem. Musel jsem vymenit zarovky, uz pri otevirani kapoty tahlem z mista ridice se mi zdalo, ze ta packa jde ztuha. Kapota sama nevyskocila, ale kdyz jsem k ni prisel a vzal prsty za okraj, uracila se odemknout. Po ukonu jsem ji chtel zavrit a hle, neslo to, stale nezacvakavala a porad se odrazela "nahoru". V tom kruhovem "zamku", kam zajizdi z kapoty ten cep s perem, tak zustala zasekla v otevrenem stavu ta zapadka, ovladana bovdenem. Tak nezbylo nez uvolnit plastove celo, drzi to jen na dvou plastovych sroubech v krajich .. docela chytry patent, ale chce na to prijit, jak to funguje, ikdyz verim, ze kdyz jsem na to prisel ja, Vy byste prisli taky. :-) Je to takovy "gravitacni" samorozpinaci pseudosroub. :-) Ma v sobe uvnitr pohyblivy trn s promenlivou sirkou. V zapadlem stavu tak brani zuzeni vnejsi casti a pruchodem kruhovym prurezem. Kdyz se trn zatlaci nahoru, vnejsi cast muze zuzit svuj prumer a sroub se necha vytlacit cely. Zamek kapoty je pak prisroubovany na dvou sroubech, tam uz neni zadny problem. Chtelo to jen promazat a bylo po problemu. Ale to pero je teda dost tvrde, az se divim, ze ten "pad" kapoty dolu svoji vahou dokaze ten zamek otevrit. :-) No evidentne to funguje. Jen doporucuju po par letech preventivne promaznout, at Vas to neprekvapi v nejmene vhodny moment, kdyz nekam spechate, jako dnes ja. >:D -
"-- skrytý --" 24.09.06 21:51
Meky: Malo miesta? Promin, ale pokud kupuju auto v nizsi tride, vim, ze nekupuju rodinne MPV. :-) Nemuzes od takoveho vozu chtit, aby pohodlne prevazelo na delsich trasach 4 dospele osoby vyssiho nez prumerneho vzrustu. Takovahle auta jsou pro dva, maximalne pro dva mlade lidi a jejich jedno dve mensi deti. Pro takove pouziti je velikosti odpovidajici. Jinak na prednich sedackach je mista habadej. Samozrejme uvazujeme normalni lidi, ne vyzrane odule jedince. >:D
Problem s cepovanim nafty? Proc to stavis do roviny, ze je to o strachu? Je to otazka volby kazdeho, k jakym cerpacim stanicim jezdime. Jestli chceme renomovane znacky, beze strachu, nebo jestli kvuli zdanlive nizsi cene chces riskovat u no name pump. Ja tankuju az na par vynucenych tankovani v cizine vyhradne u JETu, je to znackova pumpa, pri kontrolach vychazi mezi jednemi z nejlepsich co do kvality paliv a zaroven je velmi levna, nejlevnejsi mezi znackovymi a casto levnejsi, nez rada mistnich lokalnich no name pump. A pokud bys mi oponoval, ze u Vas treba nemate pobliz JET, nebo vubec, tak odpovim jednoduse. Zkus si, kolik km najedes na 50 litru nafty od Shellu (ten tam u Vas doufam po ruce nekde je) a zkus si, kolik km najedes od nejake levne no name pumpy. Mozna budes prekvapeny, o kolik horsi spotreba u tech no namu je a diky tomu najedes mene km, takze to, co das mene za jeden litr, tak ve finale das plus minus stejne na pocet ujetych km, ale s neporovnatelne horsi kvalitou. Nekdy se temhle typum "setrilkum" opravdu musim smat nad jejich stylem uvazovani. -
Ako mám rozumeť vete" ked si dokazal zlikvidovať Scenica"????
Prepač, ale od auta za ktore som dal 860 tisíc očakávam že bude jazdiť vo forme dlhšie ako rok... :roll:
Ja nemam kupnu zmluvu s firmou Garett alebo Bosch, ale s automobilkou Renaul resp. s jej autorizovanym predajcom.Nemam ist to turbo reklamovať k subdodávatelovi? :roll:
Neviem ako to maš v živote usporiadane ty, ale ja očakávam za svoje prachy aj adekvatnu protihodnotu.Ak by som si doniesol dva krat burane auto z Nemecka tak držim chrap ale ja som si kupil auto nove, rozumieš pojmu nove???Mna nezaujima od koho nakupuje renault relatka alebo ventil do turba, ja očakavam že za svojich skoro 900 litrov dostanem auto s ktorym nebudem pečeny vareny v servise.
A to som tu nerozpisal zdaleka vsetky zavady.
Mam 33 rokov, živim sa šoferovanim a rozhodne nejazdim ako prasa a k svojmu autu sa chovam ako k niečomu na čo som si musel zarobiť.Takže to že turbo dalo za rok pa pa nie je tym, že by som jazdil jak teplakovy gangster.
Takže svoje odporučanie si pichni vieš kam... -
witman - ked si dokazal zlikvidovat Scenica takymto sposobom, Clio si nekupuj. Kup si radsej ine auto a nadavaj tam, dalsieho ako Tom69 tu uz nie je treba.
BTW je zaujimave, ze ked sa pokazi turbo, klapka rozvodu vzduchu, ventilator kurenia atd., je to problem Renaultu. Ze su to vsetko diely od rovnakych dodavatelov ako pouzivaju ine znacky (Garett, Bosh, pripadne casty problem benzinovych Meganov - dephaser puley solenoid valve priamo od superspolahliveho Densa), to nikomu nedocvakne? Preto vazne radim kazdemu, kto mal problemy s Renaultom, nech skusi ine auto. -
Diky moc, naozaj vyčerpavajuca odpoved. ;-)
Inak bol som majitelom Renaultu Scenic druhej generacie prave s motorom 1.5dCi ale 100 PS a išiel z domu.Turbo rozfofrovane po 25 tisícoch/nejazdim jak prasa/, silentbloky na motore menene dva krat spusta dalsich prkotin.Prave preto som chcel vedieť ako je na tom jeho najmenši braška... ;-)
Dikes -
"-- skrytý --" 19.09.06 10:35
jeste neco me napadlo :-) ... co je prijemne, Frantici a Renaulti se tolik nekradou v porovnani treba s Nemci a Skodovkou. A jeste jeden provozni klad. Predni sklo. Uz za svoji dobu schytalo peknou radku kaminku a kamenu a zatim musim zatukat .. zadny pavoucek a prasklina. Jasne, sem tam bych nasel par miniaturnich vykousnuti od vetsiho spicateho kamenu, ale to je zalezitost do 1mm v plose, do hloubky zanedbatelna, ale nikdy to neprerostlo v praskajici sklo. A ze je to sklo kvalitni dokumentuje i ten fakt, ze pres zimu, i za teplot -10 bezne sklo cistim z namrazy vlazne teplou vodou a to sklo si to necha libit. Udelat tohle na starsi Octavce, nevim nevim. >:D -
"-- skrytý --" 19.09.06 10:23
wittman: Tezko rict, na co te upozornit. O kolika konikoveho Cliouse jde? O slabsi verzi s cca 65(?)koni nebo o tu silnejsi 80k?
Ja mam s tim silnejsim nalitano dvouapul nasobek toho, co ten tvuj uvazovany ke koupi. Mne v ramci prodlouzene zaruky na jejim konci pred 100tis. km menili turbo, ackoliv jeho stav, aspon si to myslim, nebyl jeste zraly na vymenu, ale pochopitelne jsem se nezlobil. :-) Jinak mi pri 122tis. km menili zadni brzdy, protoze se mi na jedne strane temer cele oblozeni odlouplo (typicky vinou opakovanych prireznuti paken pri stani pres noc na rucni brzdu ve vlhekm prostredi a rano pri naslednem odtrhnuti pri rozjeti). Jinak bez problemu a urcite bez takovych, ktere by byly pro provoz fatalni. Nabyl jsem dojmu, ze naftova Clia tehle serii nekomu trpela na vymenu silentbloku v motoru po kratke dobe jeho uzivani, ale po vymene uz bez problemu. (i muj pripad) Jinak typicka "bolistka" .. doporucuju nic nestrkat pod sedadlo spolujezdce, kde je kabelaz od airbagu spolujezdce a ta, resp. jeji konektory, jsou docela citlive a vysledkem pak byva svitici kontrolka airbagu na palubce. Drobne "osahani" kabelu pod sedackou pak kontrolku "zhaslo". :-) Nakonec mi kabel vymenili a od te doby ok a taky uz tam nic nestrkam ... ani svoji ruku. :-)
Vse ostatni je pouze otazka jezdeckeho stylu a zachazeni s autem. (A pripadne smuly na nejaky bug, ktery neni typicky a bezny)
Ja jsem s autem maximalne spokojeny, jizdnim chovanim, motoricky, komfortem. Po tehle strance je i pri 146tis. km ve vyborne kondici a zatim nevidim jediny duvod, proc by to auto nemelo nalitat MINIMALNE 250tis. km bez vetsich investic nad ramec beznych garancnich prohlidek a vymen bezne opotrebovavanych casti. A propos, brzd.desticky menene az pri 122tis. km, tlumice nemenene - v poradku, menena pouze zadni loziska pri 90tis. (zacala hucet - v garanci), menene leve tahlo rizeni s cepem tesne pred 100tis. (jeste vramci garance), vramci prohlidky pri 120tis. standardne menene rozvody.
Samozrejme obcas je nutne vymenit prasklou H7 zarovku, ale frekvence jejich vymen je umerna spis znacce a kvalite zarovek, nez ze by se za jejich umrtimi podilelo Clio nejakym nevhodnym konstrukcnim resenim a provoznim rezimem. Co je dost dulezite .. k zarovkam se necha dostat po mirnem zacviceni hornich koncetin relativne dobre, narozdil od rady jinych dnesnich aut, kde je to pomalu duvod na navstevu servisu!
Nebudu tu rozpitvavat snad nejzajimavejsi benefit tohohle auta a motoru .. a to spotreba. Uz tabulkove hodnoty jsou vic nez vyborne vuci konkurenci a podle jizdniho stylu, neni problem se dostat o jeden litr niz nez tabulkova spotreba, pro milovniky eco-jizdy o jeden a pul litru niz! ;-) Zavodne zamereni ridici zase oceni vyborne a velmi čitelné chovani auta (samozrejme umerne tomu, jak kvalitni pneu je na aute)
Nemam osobni zkusenost a srovnani s konkurenci, nesedel jsem za volantem ani Pola, Fabky, Fiesty, Corsy, Yarise, P206 a podobnych vrstevniku, ale nikdy jsem sve volby nelitoval, naopak jsem velmi spokojeny a to auto me nikdy nenechalo ve stychu.
A jeste jedna poznamka, at jsem korektni .. Renaultacke autorizovane servisy nemaji mezi majiteli Renaultu zrovna dobrou povest, nicmene ani to pro me nebyl a neni argument, ktery by mel zpochybnit zpetne me rozhodnuti o koupi tohohle auta. To mi pripomina .. co je velmi prijemne, je servisni interval u tohohle dieselu 30tis.km. K tem servisum .. je to trochu beh na dlouhou trat, ale pri trose stesti se necha kapnout i na takovy, kde si clovek casem, lety :), vybuduje urcity oboustranny vztah a respekt k nam majitelum a zakaznikum a clovek pak nasledne jejich praci hodnoti ne sice mnohdy jako spickovou, ale s urcitou mirou shovivavosti jako odpovidajici ocekavani. :-) (neco ve stylu .. no nic mi tam nezkazili, zda se, ze to preci jen dali do kupy, uvidime, snad to bude ok .. a ejhle, ono to ok je :-) ) Je to lokalni zalezitost, kde jsou jak dobri, ale spis jsem postupem let zjistoval, ze se ta uroven, hlavne ta odborna, pomalu, ale preci zlepsuje. Na lidskou uroven jsem si ja v zasade temer nikdy stezovat nemusel, v tomhle smeru byl ke mne "muj" servis na Kladne vzdy korektni. Tolik me drobne rady .. kdyz si projdes tohle forum o Cliich, je tu hodne zajimavych informaci.

Mam zaujem o kupu Renaultu Thalia Fáza 4. Je to dobry vyber alebo za tie peniaze mozem mat nieco ine (lepsie)?
Dakujem za odpovede.