Renault Clio (II)

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault

• « 00 Reagovat !

foto

19.08.04  15:25

« Re: Re: Re: Garančka příští týden

este som nepisal ze nam odisla na sceniku zapalovacia cievka ze nie? ... za 3000 po 1,5 roku ... dufam ze to nie je choroba aj novych 1.6tiek ...
  • « 00 Reagovat !

foto

19.08.04  15:21

« Re: baterka do DO

no ja osobne by som tu baterku kupil v obchode a za druhe, kedze pouzivam 2 obladace, vymenil rovno obe. Ale to som ja. Ja radsej predchadzam problemom. To mi pripomenulo, ze u Bravy som minuly rok zacal mat pocit s rastucim mrazom, akoby tazsie tocila. Zastavil som u znameho v servise, nechal vymenit, gulal ocami, ze naco ked este fici. Aj tatko, tak som mu ju dal, on ze na nej pojazdi. Presne o tyzden uplne zdochla :-)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.08.04  15:14

« baterka do DO

Tak mi po vice jak dvou letech odesla na vecnost baterka v DO. Zastavil jsem se cestou v Praze v Renaultim servisu, chtel vymenit baterku, dozvedel jsem se, ze je ale nutne zakoupit 2ks-ove baleni za 257,- Kc *, to je nechutne, na cem vsem chteji vydelavat. Jinak skutecne, zakoupene baleni v barvach originalniho prislusenstvi. To uz je na tom Renault tak spatne, ze se snazi vydelavat na tom, ze prodava zakaznikovi nucene vic kusu, nez kolik on pozaduje?!
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.08.04  20:13

« Re: Re: Garančka příští týden

Doufím, že nemáš pravdu :D
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 18.08.04  15:08

« Re: Re: Garančka příští týden

:lol:
  • « 00 Reagovat !

foto

18.08.04  15:04

« Re: Garančka příští týden

Vyjadrenie servisu k odstraneniu zavad v Tvojom vozidle:
    1. Sedacka sluzi na sedenie, nie ako pamatove medium
    2. Crvdlikanie spojazdnene aj na 3-tom stupni
    3. Opravene - odteraz sa bude uz len samovolne zapinat
    4. Vrzuce zadne pakne odstranene
    5. V pravych dverach sme nieco dotiahli
    Vas servis Renault.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 17.08.04  16:05

« Garančka příští týden

Takže příští týden jdu s clioušem na první garanačku. Budu tam mít necelých 31tis. Těch 30tis. jsem nestihnul - dovča a pak mají tento týden plno.
    Celkem mě překvapilo rozdíl v cenách servisů. V Říčanech mi po telefonu řekli cca 5 tisíc a u Otava-servis cca 6tisíc. Zvolil jsem Otavu, protože Pilaře nechci živit s jeho pěkným přísupem k zákazníkům >:-[] a navíc mi u nich opravili vše co u Pilaře nezvládli.
    Jinak mimo 1.garančky mi budou dělat v záruce:
    - sedačka spolujezdce si nepamatuje polohu před sklopením a blbne pojistka na odjištění sedačky ( 3 dveřová verze )
    - cvrdliká ventilátor na 1. a 2. stupeň
    - cca 2 týdny se mi samovolně vypíná autorádio
    - při odbrždění mi vrznou zadní pakny
    - v pravých dveřích je něco uvolněné
    Jinak tolik napsal Renault:
    Dobrý den,
    děkujeme za návštěvu našich internetových stránek a váš dotaz.
    Ceník vámi požadovaný neexistuje. Společnost Renault doporučuje ceny, které by měly být účtovány klientům, kdy záleží na podnikatelském rozhodnutí našeho autorizovaného servisu jaké dané bude účtovat. Co je jednotné: jsou normohodiny na jednotlivé úkony při kontrole/opravě, které jsou dány od výrobce.
    S přátelským pozdravem,
    Kamila Krouželová
    služby zákazníkům

dlabas@cmail.cz wrote:
    Zpráva od: dlabas@cmail.cz
    Dobrý den. Existuje ceník garančních prohlídek?
    Jedná se mi o Clio 1.5 dCi. Ve dvou servisech mi řekli rozdílné ceny. Předem děkuji
  • « 00 Reagovat !

foto

17.08.04  16:02

« Re: Re: Re: Re: velky rozdil prejit na sousedni, nizsi rychl

no ja osobne som bol velmo spokojny s Dunlop SP200 v rozmere 175/65/14. Tiche, dobre drzali, sucho i voda.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 17.08.04  15:53

« Re: Re: Re: velky rozdil prejit na sousedni, nizsi rychl.ind

Nějak jsem zvlášť jsem je nestudoval. Jen jsem zkrátka přihodil do fóra a napsal ti odkaz >:D
    Jinak já jsem osobně taky s CPC spokojen :D
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 17.08.04  12:21

« Re: Re: velky rozdil prejit na sousedni, nizsi rychl.index?

dlabas: mel jsi na mysli ten test kvuli Fuldam?
    Hacek je, ze jsem mozna v zajeti tech gum, co ted mam, CPC. Ja si na ne nemuzu v nicem stezovat. Za sucha se chovaji vyborne, na vode jsou excelentni, pri nizsich teplotach jsou excelentni a vyborne mi pomahaji jezdit s autem "za levno", ostatne jak ted do toho testu koukam, maji nejlepsi vysledek ve valivem odporu, takze tady se velmi pravdepodobne rodi i cast toho meho uspesneho lacineho jezdeni a o tenhle dobry vklad nechci prijit. Jasne, guma ma byt predevsim kvalitni co do jizdnich vlatnosti, ale tam neregistruju problem, ktery potrebuju dohnat. Urcite po tehle strance jsou i spickovejsi gumy, to si taky nedelam iluze. Pro me, nebo spis pro ty moje gumy bylo pred dvema roky vyznamenani, kdyz se nad jejich vysledky pozastavil vedouci polygonu ve Vysokem Myte, kdyz jsem tam s Cliousem absolvoval skoleni bezpecne jizdy. V dobe, kdy byla teplota na nule, vsechna ostatni auta mela uz prezuto na zimaky, ja stale s temihle a fantasticky me tam podrzely pri ruznych individualnich i srovnavacich testech. Kdyz mi rekl, ze se me Clio s temihle gumami chovalo lip, nez Fabie, kterych jim tam jezdi hafo, to uz zahreje. :-)
    Takze radeji zvolim jistotu, nez delat testovaciho kralika a pak byt dost mozna zklamany z horsiho vyberu. :-/ Asi mi chybi odvaha :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.08.04  08:35

« Re: velky rozdil prejit na sousedni, nizsi rychl.index?

To Ajvn:
    A co zkusit: [odkaz]
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 07.08.04  18:57

« Conti Premium

To "orin":to vydržely hodně. Obecně platí, že se dnešní pneu dělá s tím, že prioritní je bezpečnost=má výbornou adhezi=menší životnost.ABS se sepne výjimečně(na suchu i mokru). Takže máš pravdu, když má pneu vysokou životnost, má celkově horší vlastnosti(schopnost ahdeze), vč. brždění. Je třeba se rozhodnout, čemu dáš přednost.
  • 00 Reagovat !

foto

06.08.04  16:36

« Conti Premium

Na e-pneu.cz som uz na tie Premiumky pozeral. Od nova mam EcoContact , mam 86 tis. a su stale dobre. Velmi tvrda zmes, dlho vydrzi ale nahovno brzdi. Auto ide prakticky hned do ABS. Potrebujem nieco maksie.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 06.08.04  14:22

« Re: Re: Re: velky rozdil prejit na sousedni, nizsi rychl.ind

matuS: to jsou pravdiva slova. Clovek si to musi neustale opakovat, ze ma gumy uz znatelne ojete a jet podle toho. Pred tremi tydny jsem chytil neskutecnou destovou prutrz, voda doslova rostla pred ocima na dalnici, nastesti vsichni jeli rozumne krokem, protoze to vic ani neslo, uz kvuli mizerny viditelnosti v nekterych chvilich na hranici 50m, ale pri 70tce bylo misty citit, ze je to mezni rychlost, kdy ty pneu jeste staci v rovnem smeru odvadet vodu, uz tam byly citit naznaky plavani. V ty rychlosti zkusit zatocit, jsem v hodinach a na svodidlech natotata. Moc prijemne to neni, svym zpusobem se tesim na to, az tam dam nove pneu :-)
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 06.08.04  14:10

« Re: Re: velky rozdil prejit na sousedni, nizsi rychl.index?

prilis zjazdena guma ma aj na suchu nizsiu prilnavost ako guma nova
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 06.08.04  13:27

No ted maj najeto 51.000 a jeste na nich mozna 6-8tis. odkrouzim, uvidim, jak rychle sleze ten zbytek, co tam mam :-) .. ted se snazim jezdit jako beranek, jestli se mi preci jen podari ty gumy dotahnout do zimy :o) No je zjevne, ze pokud bych s tim autem jezdil jen klidne a moc ty zatacky nerezal, tak ty gumy vydrzi jeste o dost vic :-) Vnitrky maj mozna jeste 4-5mm, ale vnejsi drazka je uz na 2mm .. no nic moc, no :-) .. ale na Hockenheim za sucha by to slo >:-[]
  • 00 Reagovat !

foto

06.08.04  10:02

Moc ti nepomozem, mal som CPC na Maxime a tam boli tusim do 240km/h, po ich zjazdeni tam isli tusim nejake Klebery alebo co, no hroza! Ale jedna vec je ista, urcite sa mrkni do technicaku, aky rychlostny index mas predpisany, aby si "nahodou" nemal na STK problemy ;-) . BTW kolko ti tie CPC vydrzali?
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 06.08.04  09:27

« velky rozdil prejit na sousedni, nizsi rychl.index?

Pomalu musim premyslet o vymene letnaku a kdyz koukam na e-pneu, na ContiPremiumContact, ktere tam mam osazene i ted, tak je docela citelny cenovy rozdil mezi rychlostnim indexem H a T. Ted tam mam myslim Hacka, ktere jsou do 210, maximalka meho Clia je ale jen 175 a Tecka jsou od Hacek lacinejsi o vice jak 400Kc na kolo a ty jsou do 190km/h. Tak premyslim, ze bych tam poridil ty Tecka. Myslite, ze bude nejak vyznamne citelne zhorseni jizdnich vlastnosti te gumy? Bude pravdepodobne tvrdsi, logika veli, ze asi horsi grip mit bude, otazkou je, jestli to bude vubec znat? Jezdeni po rovine samozrejme nemyslim :), ale takove ty rychlejsi prujezdy zatackami ? Lufa se radeji neptam, ten jeste v Lotto nevyhral >:D , ale najde se tu nekdo, kdo mel moznost testovat dve stejne gumy, odlisne pouze v rychlostnim indexu? Ale jestli chces neco Lufe pridat z Tve studnice vedomosti, neboj, budu rad i za to ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 06.08.04  03:22

« Re: Re: aerodynamika - Clio vs. Mega

To Ajvn: Tvé vysvětlení je naprosto přesné a já se pod něj podepisuji! Přesto si rýpnu: Já "se nedomnívám", já to mám prostě odzkoušeno v praxi, a proto to vím.
    A ještě jeden tip: gumu s měkkými bočnicemi poznáš bezpečně podle toho (samozřejmě pouze v porovnání s jinou gumou na tomtéž typu auta), že vyžaduje podstatně vyšší ovládací sílu na volantu, hlavně při manipulaci na místě (parkování apod.). Nejmarkantnější to samozřejmě je na autě bez posilovače řízení, ale takových dnes už mnoho není.
    Pro pořádek opakuji: S huštěním to nemá nic společného! Tuhost bočnice je vlastnost, kterou guma dostala do vínku od konstruktéra, a huštění už na tom mnoho nezmění.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 05.08.04  10:35

« Re: aerodynamika - Clio vs. Mega

Mitsi: Mozna jsi mel stejny vuz, ale ze jsi menil jen pneu a rafky, je zdani .. kdo zaruci, ze jsi mel konstantni poryvy vetru? :-) Ale nebudu negativni :), zkusim najit duvod, proc to funguje, jak pises. Napada me jedine .. pokud je mekci bocnice, rozkmit auta v podelne ose oproti stycne linii pneumatik muze byt teoreticky vetsi, nez kdyz je bocnice pevna. Kdyz v prvnim pripade zboku foukne vitr, spodek pneu jde stale v linii nehnute a jen se trochu "nahouli" pneumatika do boku ve smeru vetru, zatimco u te tvrde bocnice tam tahle "vule" neni, tak to rovnou hne s celym autem ... jinak nevim, cim by to mohlo byt zpusobene, pokud je realne pravda, co se Mitsi domnivas :-)
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…