Renault Clio (II)
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault
-
« Re: sterace
Kurna, chlape! Porovnavat stierace s gumou v stave ako pises s novymi to chce poriadnu davku odvahy ;-) Ze lepsie dopadli tie z Lidlu sa vobec necudujem. Ale napada ma taka malicka otazocka - nesetris az prilis? Nechavat stierace az pokial sa neutrhne gumicka mi pripada ako riesenie hodne majitela hrdzaveho zigulika. >:-[] -
"-- skrytý --" 12.12.06 11:48
« Kontrolka
zdravim,celkom nahodou som sa dostal k tejto diskusii a chcel by som poprosit o radu. Pri zapniti svetiel a stlaceni brzdy alebo zapnuti smerovky mi preblikava aj kontrolka hmloviek.mate niekto nejake skusenosti preco?dufam ze som to nenapisal nezrozumitelne :) -
"-- skrytý --" 01.12.06 14:03
« sterace
Pred par dny jsem musel vyhodit me Valeo sterace vpredu. Ne ty origos od Renaultu pri koupi vozu, ale uz dokupovane (u AutoKelly, za polovicni cenu). Uz ta guma byla utrzena na koncich moc. Mel jsem skoro rok ve skrini koupene rezervni, ale jine, co byly v akci u Lidlu. :-) Ridicuv je sice o 1cm kratsi (51cm), nez origos (52cm), ale stalo to za to, dva pary mam za neco pres stovku :-) Maji u ridice o jeden element raminek min, ale prekvapive rozdil ve stirani je dramaticky. Ty Lidlacky stiraji fantasticky, ty Valeo byly proti temhle pekny smejd. Skoda, ze mi ted pred par tydny utekla nabidka v Lidlu, kde meli zase sterace, koupil bych si do foroty :-) -
"-- skrytý --" 21.11.06 23:54
« Servisní prohlídka clia - 81.500km
Ahoj cliáci,
tak jsem si dnes u kamaráda na díln? ud?lal servis clia.
Ikdyž jsem vypustil všechen olej, že už z toho nic nekapalo, tak jsem dolil 4litry oleje a ryska byla na maximu. I po nastartování indikátor oleje ukazoval maximum.
Možná ješt? n?co doleju až se olej dostane i do olejového filtru, který je tém?? vzhuru nohama. Ale i p?esto všechno tam nedokážu dostat 5,5litr?, které mi d?íve ú?toval Renault servis :?: :shock:
Jak jsem již d?íve psal, tak jsem p?ešel na 20tis interval.
:!: I po 20tis km už ten olej není nic moc :!:
Ikdyž Renault servis dává 30tis s jejich olejem ELF, tak je to dle mého názoru moc. Jediný kdo zde jezdí asi nejvíce je Ajvn, takže on ten olej aspo? 1x/rok vym?ní, ale ostatním doporu?uji ho 1x ro?n? m?nit. Aspo? by Vám pak déle m?lo vydržet turbo a motor to taky pot?ší
A závady, ketré ješt? musím opravit.
1x žhavící sví?ka
1x silentblok p?evodovky
2x prasátka na zadních kolech (nesp?chá)
A pokud to vydrží tak ve 120.000km simerink mezi motorem a p?evodovkou (jelikož musí celý motor ven) a proto to chci nechat až se budou d?lat rozvody.
A nakonec pro zajímavost. Dostal jsem nabídku na montáž xenon?, tak ješt? uvidím :-!
Tak a? Vám to fr?í o 106 >:D -
"-- skrytý --" 10.11.06 09:48
« dalsi milnik 150tis
Nejen, ze uz jsem prekonal 150tis. km, uz dokonce 151tis. :-) Po ctyrech a pul letech uz to asi nove auto neni, ale Clious porad jezdi k me spokojenosti. Ted me ceka garancka, tak snad moc nevykrvacim, mela by byt mensi, rozvody a jine drazsi serepeticky byly minule. Tak zatim ahoj, uzivejte si ve zdravi sva vozitka a preji peknou zabavu s nastupujici zimou na silnicich. >:-[] -
« Re:
Neviem co myslis tymi podivnymi zvukami. Ja som mal raz problem ze ventilator zacal cudne "brkotat", problem bol ze sa do ventilatora dostal papierovy RENAULT stitok, ktory bol povodne prilepeny na samotnom ventilatore z vonkajsej strany, zrejme x-krat zvlhol a po case sa odlepil. Mozno by ti pomohlo pozriet sa na ventilator, tj. na spolujazdcovej strane zvonka medzi kapotou a prednym sklom je taka cierna plastova mriezka, ktoru musis s citom vybrat (su na nej take zapadky). Ked nemas pelovy filter (moj pripad), tak ruku mozes strcit do vnutra ventilatora a prehmatat ci tam nieco nie je. Ten ventilator treba mat samozrejme vypnuty :-) . -
"-- skrytý --" 31.10.06 11:43
« Re: ventilator kurenia
jurajK 08. 6. 2006 12:41 Trochu by som zmenil temu (aj ked tie fotaky su zaujimave). Mame doma na Thalii 2001 (~=ClioII) problem s regulatorom rychlosti ventilatora kurenia. Ma(l) styri rychlosti a postupne odisli prve tri, takze teraz alebo stoji, alebo fuka na maximum. V servise povedali, ze su spalene regulacne odpory, alebo je problem v motorceku. Novy stoji 10 000SK, odpory asi polovicu, plus praca. Myslim, ze problem budu odpory, jednotlive stupne prestali totiz fungovat postupne. Takze by som sa chcel opytat
1) Mate niekto skusenost, ako odmontovat ten panel s regulatormi ventilacie a ako sa dostat k odporom (raz som to skusal a zdalo sa mi to dost zabite, navyse som sa bal, ze odpalim airbag)
2) Viete, kde by sa dali zohnat vyssie uvedene suciastky za nizsiu cenu?
3) Je to vobec rozumne skusat opravit to doma namiesto zaviest do servisu?
Vdaka za vsetky rady a pekny den.
Juraj, napisal si potom, ze cez vikend sa nato pozries, potom uz od teba prispevok nie je. Moja thalia 2001 zacala mat rovnaky problem, vies mi poradit? -
"-- skrytý --" 21.10.06 21:55
« Re: Nové CLIO - projížďka
nejaky tipek v tom clanku co tu preferujes prirovnaval spracovanie clioII k LADE - chcel by som ho len trosku poopravit - ja som vlastnil LADU 1500 15 rokov bez vaznejsej zavady-doplnal som len bezin, olej a vodu - bateria odisla po 8 rokoch - tak neprirovnavajte LADU k tymto novodobym nepodarkom - tyka sa aj bmw, mercedes, audi a pod. ČESŤ -
« Bez nadpisu
Ajvn: najprv k tomu priestoru v Cliu. nehovorim, ze je tam malo miesta v porovnani s inymi autami tejto triedy, je tam jednoducho malo miesta pre mna. Nie som ziadny tucko, ale zistil som, ze velke je lepsie :-! ;-)
A co sa tyka strachu z nafty... Nikdy som do ziadneho svojho auta nebral sracky z "noname" pump. Problem je, ze ked u nas prebehne kontarola SOI, tak 2/3 pump vratane znackovych totalne prepadnu, takze istota nie je ziadna... A smiat sa nemusis, nie som taky bohaty, aby som setril na nespravnom mieste. -
« Velký deň
No tak konecne nastava den kedy sa zbavim mojho Clio, i ked s tazkym srdcom, to by som klamal ale po tych problemoch a investiciach don je najvyssi cas. Jedine co my bude chybat je motor 110konikov. Ale nevadi, lebo novucicka toyota je na ceste. Konecne poriadne afto, aj ked 1,0 VVTi. Ale nove je nove :P -
« renaulty
witmanko mas pravdu s renaultom. V rodine mame dva, naposledy.
Scenic dti 2002 po dvoch rokoch prevadzky investicia do oprav 150 000,-Sk. Momentalne nepojazdny, odlomeny piest a potrebuje vybrus. Dalsich 30 000,-Sk, najazdenych 167 000km. Uz si nevspominam co vsetko tam odislo. Druhe Clio 1,6 16 2002, neustale problemy. Rok prevadzky 2 krat menema poloos, 3 krat cievka/ umela blbost na sviecku stoji 3 000,-Sk/ prasknute tesnenie na tarmostate, vynechavanie motora, menene loziska atd. Skratka vsetko ide prec aby som kludne spaval. Aby som mal hisaky z kazdeho divneho zvuku ktory z toho lezie tak to nie. Stacilo, radsej budem jazdit na 10 rocnej 626 alebo nieco podobne. Renaulty u mna skoncili, drviva väcsina co ma renaulty co ich poznam maju vkuse problemy. Renault je skratka totalny vrak, hoci je pohodlny, dobre vyzera, zdanlivo dobre jazdi, ale pod tym vsetkym su ukryte uplne slabe a nespolahlive materialy. Skratka je to *. -
"-- skrytý --" 04.10.06 11:22
« zavirani kapoty
Tak dneska me cekal novy zazitek s Cliousem. Musel jsem vymenit zarovky, uz pri otevirani kapoty tahlem z mista ridice se mi zdalo, ze ta packa jde ztuha. Kapota sama nevyskocila, ale kdyz jsem k ni prisel a vzal prsty za okraj, uracila se odemknout. Po ukonu jsem ji chtel zavrit a hle, neslo to, stale nezacvakavala a porad se odrazela "nahoru". V tom kruhovem "zamku", kam zajizdi z kapoty ten cep s perem, tak zustala zasekla v otevrenem stavu ta zapadka, ovladana bovdenem. Tak nezbylo nez uvolnit plastove celo, drzi to jen na dvou plastovych sroubech v krajich .. docela chytry patent, ale chce na to prijit, jak to funguje, ikdyz verim, ze kdyz jsem na to prisel ja, Vy byste prisli taky. :-) Je to takovy "gravitacni" samorozpinaci pseudosroub. :-) Ma v sobe uvnitr pohyblivy trn s promenlivou sirkou. V zapadlem stavu tak brani zuzeni vnejsi casti a pruchodem kruhovym prurezem. Kdyz se trn zatlaci nahoru, vnejsi cast muze zuzit svuj prumer a sroub se necha vytlacit cely. Zamek kapoty je pak prisroubovany na dvou sroubech, tam uz neni zadny problem. Chtelo to jen promazat a bylo po problemu. Ale to pero je teda dost tvrde, az se divim, ze ten "pad" kapoty dolu svoji vahou dokaze ten zamek otevrit. :-) No evidentne to funguje. Jen doporucuju po par letech preventivne promaznout, at Vas to neprekvapi v nejmene vhodny moment, kdyz nekam spechate, jako dnes ja. >:D