Renault Clio (II)
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault
-
"-- skrytý --" 10.09.04 15:11
« Re: Re: Re: presnost PP
miro: skoro ses trefil :-) .. ted mam podle PP celkovou spotrebu za celou dobu 3.52, zatimco realnou spotrebu za celou dobu mam 3.75 ... sekl ses jen o setinu :-) A jak jsi na to prisel, ze prave o tolik? Koukas mi tu pod prsty? :shock: :) -
« Re: Re: Re: Re: Re: tak pisem pisem :)
Kto je "utecivsi"? poprve ma to uraza a podruhe neviem co to znamena >:-[]
... no ale co sa tyka PP, tak je to ako pises ukazuje to dost presne, aj primernu spotrebu, aj celkovu spotrebu. Capujem vzdy do plna a nacapuje sa tam tolko kolko ukazuje palubak spaleneho a ked si spocitam kilometre tak aj priemerna spotreba sedi. Je tam nejaka ta +/- ale nepozorujem suvislu odchylku, proste to lieta na obi dve strany, takze je to skorej o tom ako dobre sa mi podari vyhnat bublinky :-) -
"-- skrytý --" 10.09.04 14:42
« Re: presnost PP
hmm .. tak to muze byt muj problem. Me vypnuti tankovaci pistole nejak "netankuje" .. ja tam pak jeste dobre tri litry dolejvam :-) .. ze by to tam clovek dolejval a nekde "stranou" z prepadoveho ventilu to rovnou vytejkalo pod auto? :-) Krucis .. no to priste zkusim, uz zitra potrebuju tankovat, tak to neprecpu a mozna bude odchylka 0 :-) -
« presnost PP
no ako som uz vedla pisal, mne traz vychadza odchylka nieco okolo 1.5%. Dla PP(trosku optimista) mi vychadza celkova 6.42l/100km a real 6.5l/100km po prejdeni cez 9tkm. Inac ja som mal pocit, ze ked po vypnuti natlacim do nadrze este cez 3l benzinu, akoby bola odchylka vacsia. Teraz dotankuvavam uz maximalne +1l. Raz sa mi akoby stratili 3-4l na jednu nadrz :?: . Uvidim , co bude v zime a ked sa uz rozhodnem vypnut PP a nejazdit aspon jednu nadrz na spotrebu :-) -
"-- skrytý --" 10.09.04 14:15
« Re: Re: Re: Re: tak pisem pisem :)
dlabas: videt tu mou spotrebu? ta je poctive ukryta pod haupnou, tu moc neukazuju :-) Treba bys pak zjistil, ze je to cele ode me jen fama >:-[]
Spis je mi divny, na jakym zaklade ten PP a jeho sledovani spotreby funguje. Pravdepodobne tam existuje nejaka logaritmicka zavislost. Cim mensi spotrebu mam, tim vetsi je odchylka oproti realne spotrebe (real je vyssi). Kdyz jezdivam v zime 3.7-4.1 l/100km, tak ta odchylka byva kolem 6%. Kdyz se otepluje a mivam prumer spotreby 3.4-3.6, je to cca 7% a ted pres leto pri prumeru 2.9-3.1 mivam temer pravidelne odchylku 10%, takze to realne jezdi za 3.2-3.4. Pochopil bych absolutni odchylku danou treba "ztratama" pri startovani, pri studenem rozjizdeni, ze na kazdou nadrz vycmrndam mimo evidenci PP 3-4litry ... ok ... ale v tomhle chovani moc logiku nevidim. Jedine, ze s nizsim objemem vztrikovane smesi se procentuelne umerne nesnizuje i chybova odchylka, ale ta je od urcite miry na fixni minimalni hranici a pri vyssim kilometrovem objemu tak nabyva absolutni hodnota odchylky vetsi hodnotu .. jinak fakt uz nevim proc.
Docela me zarazi, jak utecivsi luf a yyyyy na vedlejsim foru o Megane II Grandtour pisou, ze jim ten palubak ukazuje vicemene presne to, kolik musi i dotankovat .. proc to nedela i jim? :-) Leda .. pokud by zacali jezdit jeste s lehci nohou, tak se jim podle moji teorie zacne ta odchylka stale vice patrneji objevovat. >:D