Renault Clio (II)
Ghost007 27.10.04 07:00
« Cepy rizeni
Ahoj.
kdyz jsem kupoval Megana, tak mi v servisu rekli, ze mam volnejsi cepy rizeni. Podle zaznamu ze servisu vsak byly tyto meneny nekdy pred rokem.
To tak rychle odchazi? Je teda pravda, ze jeste najou dobu vydrzi, vule neni az zas takova a ty cepy nejsou znackove, ale stejne me to prekvapilo.. -
"-- skrytý --" 22.10.04 17:55
« Re: Re: ...kolísá a kolísá... ...bolelo to, ale už jsem zase
Když otevřeš motor a zadíváš se na levou část, tak tam uvidíš 4 kabely + kabel se třemi či čtyřmi kontakty (já mám čtyři), které jsou připojeny na objekt z černé umělé hmoty(asi 10x15x10cm), a to jsou ty cívky. Bohužel jsou zapouzdřené právě v té umělé hmotě co nemá žádné šrouby. Prý je to vakuově uzavřené. Takže to vypadá, že to je neopravitelné. :((
Stejně se do toho podívám. Některé vozy to mají dělené, aby se dala vyměnit půlka. Ta tří-čtyřkolíková zásuvka je přívod od řídící jednotky a ty 4 kabely jsou pro svíčky. Vždy prý pálí po dvojicích, takže jedna pálí naprázdno. Tj. vše co jsem zatí zjistil.
Jinak mi zas aotíčko jezdí jako ďas. Teď přemýšlím, jestli mám dát už zimáky... ale myslím, že to o víkendu už udělám -
« Re: ...kolísá a kolísá... ...bolelo to, ale už jsem zase šťa
Mna to tiez napadlo, ale az neskoro. Cievky som im tam nechal :-( Ak uz nie opravit, tak sa mozno daju cievky vymenit. Predpokladam totiz, ze ak sa mi to stane znovu, tak teoreticky by som mal k dispozicii 2 pokazene a 6 dopbrych cievok. Bohuzial ani netusim, ako tie cievky vyzeraju. Napis, ako si pokrocil. -
"-- skrytý --" 15.10.04 18:14
« ...kolísá a kolísá... ...bolelo to, ale už jsem zase šťastný
Tak jak jste mi předpověděli byla to jedna s civek jako u rozdělovače. Nakonec jsem zaplatil 5300,- V tom jsem měl tu součástku, výměnu oleje, svíček, kontrolu všech kapalin a kontrolu brzd.
Tu součástku jsem si vzal domů a teď na ni koukám, jestli bych ji nezkusil nějak opravit. Vžyť v tom jsou cívky a jedna z nich je přerušená. Kdyby se mi to podařilo, měl bych ji do foroty.
Myslíte si někdo, že to má smysl to zkusit????
Mam original kryci barvu od Renaultu a bezbarvy lak teze znacky, ale nevim, jestli bych pred jejich pouzitim nemel pouzit nejaky spec. pripravek proti korozi..