Renault Clio (II)
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault
-
"-- skrytý --" 26.11.04 10:37
« Re: Re: sjizdeni gum a husteni
Dlabas: No tabulka husteni je .. bud na uplne prvnich strankach manualu (2., resp. 4.?) nebo na poslednich. Je tam tabulka vsech motorizaci Clii a opravdu je tam psano vic na predku, nez na zadku, opacne to v mem pripade nemam, ale cert vi, co technici z japonska doporucuji na Yarise :-) U toho o chlup tezsiho naftaka nez benzinaka je tam husteni co si matne vzpominam po tech letech o desetinku vyssi. Protoze je Clious, natoz dCi, vepredu o neco tezsi nez na zadku, neumim si predstavit argument, ktery by racionalne zduvodnil vetsi husteni zadku nez predku. Je to absurdni uz proto, ze pokud vyjdu z predpokladu, ze predek nahustim do te miry, ze bude idealni, potom pri vyssim nahusteni zadku, natoz o 0.2, jak pises Ty, by ten zadek byl v zatackach vic nestabilni a ustreloval by vic, nez je omluvitelne .. typicky pri prejizdeni pricnych nerovnosti v zatacce nebo pri ubrani plynu v zatacce. V prvnim roce, co jsem mel Cliouse, jsem si s nahustenim zadku vuci predku parkrat hral a sledoval to chovani a tech 2.3 na zadku mi prijde jako hranicni hodnota (vuci CPC 185/55/R15), kdy to neni jeste tvrde, neskace to jako kamzik a neustreluje. Prijde mi, ze je tech 2.1 na predku spis trosku podhusteny (na letni gumy) .. ikdyz ber to ode me s tim odstupem, ze si predstavuju sve pneu ve svem rozmeru pri tomhle tlaku :-) Jine gumy, jinak tvrde bocnice a ten jizdny dojem muze byt uplne jiny, takze nechci kategorizovat, na to jsem az moc mlade a nezkusene ucho. ;-) -
"-- skrytý --" 26.11.04 08:34
« Re: sjizdeni gum a husteni
To Ajvn: sice jsem nekoukal do dokumentace, ale můj pneuservisák podle chytré knížky tlakuje předek na 2,1 a zadek na 2,3. Říkal, že u menších aut se to tak dělá a kámoška co má Yarise to má stejně. Nemám tu informaci zaručenou, ale jest-li je to pravda, tak to máš opačně.
Co mě u cliáka sere, že tam frantíci nedali žádnou nálepku o doporučeném tlakování pneu. Matiz tam tu nálepku má a moje stará felda jí měla taky :roll:
Jinak mi tam teď při studených startech vrže asi nějaký řemen. Na to že jsem byl před půl rokem na drahé garančce - mě to pěkně sere 8-s . Jinak cvrdlikající ventilátor sám od sebe přestal dělat bordel. -
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: sjizdeni gum a husteni
miro kua ... ides o DIALNICI z bratislavy ... povezme z pristavneho ... prejdes okolo hypernovy (bude nalavo) ... neodbocis, pokracujes ... napravo vidis letisko ... dialnica klesne na rovinku a nalavo su zlate ... este furt ides rovno ... po pravej strane bude prva odbocka co prejde tou tiahlou zakrutou o ktorej sa bavime na most ktory vyusti pri NAYi ... ak by si neodbocil, tak hned za tym je dalsia odbocka k Metru, ale to je uz neskoro