Renault Clio (II)

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault

• « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.11.04  10:37

« Re: Re: sjizdeni gum a husteni

Dlabas: No tabulka husteni je .. bud na uplne prvnich strankach manualu (2., resp. 4.?) nebo na poslednich. Je tam tabulka vsech motorizaci Clii a opravdu je tam psano vic na predku, nez na zadku, opacne to v mem pripade nemam, ale cert vi, co technici z japonska doporucuji na Yarise :-) U toho o chlup tezsiho naftaka nez benzinaka je tam husteni co si matne vzpominam po tech letech o desetinku vyssi. Protoze je Clious, natoz dCi, vepredu o neco tezsi nez na zadku, neumim si predstavit argument, ktery by racionalne zduvodnil vetsi husteni zadku nez predku. Je to absurdni uz proto, ze pokud vyjdu z predpokladu, ze predek nahustim do te miry, ze bude idealni, potom pri vyssim nahusteni zadku, natoz o 0.2, jak pises Ty, by ten zadek byl v zatackach vic nestabilni a ustreloval by vic, nez je omluvitelne .. typicky pri prejizdeni pricnych nerovnosti v zatacce nebo pri ubrani plynu v zatacce. V prvnim roce, co jsem mel Cliouse, jsem si s nahustenim zadku vuci predku parkrat hral a sledoval to chovani a tech 2.3 na zadku mi prijde jako hranicni hodnota (vuci CPC 185/55/R15), kdy to neni jeste tvrde, neskace to jako kamzik a neustreluje. Prijde mi, ze je tech 2.1 na predku spis trosku podhusteny (na letni gumy) .. ikdyz ber to ode me s tim odstupem, ze si predstavuju sve pneu ve svem rozmeru pri tomhle tlaku :-) Jine gumy, jinak tvrde bocnice a ten jizdny dojem muze byt uplne jiny, takze nechci kategorizovat, na to jsem az moc mlade a nezkusene ucho. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.11.04  08:34

« Re: sjizdeni gum a husteni

To Ajvn: sice jsem nekoukal do dokumentace, ale můj pneuservisák podle chytré knížky tlakuje předek na 2,1 a zadek na 2,3. Říkal, že u menších aut se to tak dělá a kámoška co má Yarise to má stejně. Nemám tu informaci zaručenou, ale jest-li je to pravda, tak to máš opačně.
    Co mě u cliáka sere, že tam frantíci nedali žádnou nálepku o doporučeném tlakování pneu. Matiz tam tu nálepku má a moje stará felda jí měla taky :roll:
    Jinak mi tam teď při studených startech vrže asi nějaký řemen. Na to že jsem byl před půl rokem na drahé garančce - mě to pěkně sere 8-s . Jinak cvrdlikající ventilátor sám od sebe přestal dělat bordel.
  • « 00 Reagovat !

foto

25.11.04  11:09

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: sjizdeni gum a huste

moje a lufove auto ma srobiky z tej istej skatulky :-) ... objednane naraz, dovezene naraz ... mozno aj odrobinky z tej istej spanielskej desiaty by sa tam nasli >:D
  • « 00 Reagovat !

foto

25.11.04  11:05

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: sjizdeni gum a husteni

yyyyy: ahaaaaaaaaa, to ja som tade este nesiel :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

25.11.04  11:00

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: sjizdeni gum a husteni

moj dorazil v Marci a vyrobeny neviem kedy, objednany bol na vianoce. Ale YYYYY: mal auto asi skor a problem tiez nema. No uvidime.
  • « 00 Reagovat !

foto

25.11.04  11:00

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: sjizdeni gum a husteni

miro kua ... ides o DIALNICI z bratislavy ... povezme z pristavneho ... prejdes okolo hypernovy (bude nalavo) ... neodbocis, pokracujes ... napravo vidis letisko ... dialnica klesne na rovinku a nalavo su zlate ... este furt ides rovno ... po pravej strane bude prva odbocka co prejde tou tiahlou zakrutou o ktorej sa bavime na most ktory vyusti pri NAYi ... ak by si neodbocil, tak hned za tym je dalsia odbocka k Metru, ale to je uz neskoro
  • 00 Reagovat !

foto

25.11.04  10:53

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: sjizdeni gum a husteni

On sa sice vyrabal normalny Megan uz nejaku tu dobu, ale kombicka sa robia v spanielsku (tusim) a kym sa ich tam naucili dobre skladat... Moj bol vyrobeny v marci 2004, to sa uz vyse pol roka robili.
  • « 00 Reagovat !

foto

25.11.04  10:50

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: sjizdeni gum a husteni

prejdes okolo zladich, tam hned do prava poza sklady ?
  • « 00 Reagovat !

foto

25.11.04  10:44

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: sjizdeni gum a husteni

nie k metru, do vajnor, to je este pred tym, pri Nayi ... presne to T co si pisal, ale prides z opacnej strany dialnice
  • « 00 Reagovat !

foto

25.11.04  10:37

« Re: Re: Re: Re: Re: sjizdeni gum a husteni

tu ktorou sa odbocuje na Senec, k Metru ?
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…