Renault Clio (II)

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault

• 00 Reagovat !

foto

07.02.05  17:41

« Všechno drnčí

Nevíte kde a co přesně v té přístrojovce a těch pravejch dveřích skřípe a drnčí... já to snad sundám a vyplním to montážní pěnou.... jinak se z toho zcvoknu... :*)
    Clio 1,5dCi, 5dv, 48 kW
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 07.02.05  11:59

« garancka a turbo

Tak Vam nevim, ale mam smisene pocity. Kdyz jsem si po roce od koupe dokupoval Zaruka+, abych ji mel prodlouzenou do 3 let, resp. na 100.000km (co prijde driv), tak jsem byl v dalsim prubehu pomalu presvedceny, ze se mi ta investice 10.600 Kc nevyplatila, protoze Clious jezdil bez problemu. Dneska jsem prijel na garancku a krom ni jsem si jeste "nadiktoval", ze je potreba opravit venkovni teplomer (pravdepodobne odeslo cidlo v zrcatku), ze mi problikava obcas airbag spolujezdce (problem s kabelazi pod sedackou spolujezdce) a ze by mohli procistit EGR ventil (sice me ted moc nezlobil, moc to neblikalo, ale rekl jsem jim to :). Volali mi ted ze servisu s nasledujicimi nalezy. Samotny EGR je ok, ovsem nasli tam spatnou kabelaz k ventilu, tak mi ji vymeni (zdarma). To pod sedackou taky opravi (zdarma), ovsem navic, kdyz davali auto na stolici, tak pry technik objevil, ze kape olej, ze na to koukali a zjistili, ze je spatne Turbo. Bude potreba jeho vymena. (nastesti zdarma, jinak stoji 37tis.)
    Tak sice budu mit nove Turbo zadarmo, ale mam z toho neprijemny pocit, co me ceka do budoucna ... po 90tic. km mi to prijde brzo :-( Mate nejake vlastni zkusenosti/znalosti, co turbum nesvedci, co jsou pruvodni znaky toho, ze turbo odchazi a co se vlastne mohlo stat, ze udajne kape olej?? Slysel jsem o tom, kdyz zacne motor nasavat olej z turba a jak takova story konci s vylitlima otackama, nemoznosti vypnout motor, kdyz se neucpe sani vzduchu a za chvili se za obrovskeho revu a dymu motor zadre. Nerad bych takhle skoncil :(
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 02.02.05  11:39

« teplomer

Tak jsem si vlezl rano do auta, s myslenkama na to, ze se dnes objednam na garancku a hle, neukazuje mi teplomer. :-/ Pravdepodobne odeslo cidlo v zrcatku, otci se to na Megane stalo take, pomerne brzo po koupi. Jeste klika, ze to bude resene stale v Garanci Plus, takze zadarmo. No, aspon tam budu mit zase neco noveho. :-) Co jsem se informoval, tak garancka pri 90.000 bude cca za 5 litru, takze lacinejsi, nez ta pri 60.000, kdy to bylo za osm.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 01.02.05  12:06

« hory

Ja se pro zmenu vratil o vikendu z Krusnych, z Bournaku a krome toho, ze jsem vyjel i tam, kam Fiat Croma nevyjel :-), tak jsem prisel na dalsi benefit Cliaka. Kdyz si clovek potrebuje vyhazet svuj chlivecek ve snehove zaveji, aby do nej auto zaparkoval, tak to jde snaz, nez kdybych prijel s nejakou vetsi "kravou". :-) A v horske zime to hreje o to vic, kdyz kolem chodi ridici ostatnich aut a zavistive koukaji, jak je muj Cliousek schovany, zatimco ty jejich popelnice muze kdokoliv co chvili obrousit, protoze parkujic zabiraji pulku uzke cesty. >:D
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 31.01.05  07:40

« Mějte se tu krásně..

Jedu na týden do Italie-Dolomity 8)
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 25.01.05  15:27

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ake pneu na leto?

to mal ten istruktor pravdu ze sa mas drzat pri pravom kraji cesty, ale ono je to aj vo vyhlaske, ze sa mas drzat vzdy pri pravom kraji cesty, nielen ked je tam krizovatka...
    co sa tyka predbiehani kolony, a v krizovatke, tak to robi len magor, a mozem povedat ze bohuzial vela motorkarkov uz na to doplatilo...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 25.01.05  14:54

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ake pneu na leto?

yyyyy: ale kdeze, matuS pisal o tom Tvojom pripade, tak ja som spomenul este tu druhu situaciu ... to nie, ze bysom tu prvu pomijel. :-) Ale nezbyva, nez s Tebou samozrejme souhlasit, jo, tohle si spousta lidi vubec neuvedomuje, ze tam to predjizdejici auto regulerne byt muze a ze mu musi dat taky prednost. Spousta lidi ma ze stare vyhlasky zazite (nejsem si jisty, nejsem pametnik:), jestli to tam skutecne bylo nebo si to lidi spatne vykladali), ze se v krizovatce predjizdet nesmi .. coz bohuzel neni pravda, predjizdet se podle soucasneho platneho zakona muze.
    Kdyz jsme meli ve firme cloveka z ustavu dopravniho inzenyrstvi, aby nam udelal povinne skoleni pro ridice sluzebnich firemnich aut, tak krom tohohle taky vzpominal jednu vec. Pokud se blizis do krizovatky, kde lze odbocit vlevo a Ty chces jet rovne, nemel by ses tlacit ke stredu vozovky, ale mel by ses snazit jet pri prave strane, a to prave z toho duvodu, aby pripadny predjizdejici mel sanci videt levy blinkr toho vozu, ktery se zde chysta odbocit vlevo. Casto se pry stava, ze je to auto v zakrytu za jinymi vozy a toho blikajiciho blinkru si jako predjizdejici hur vsimnes, ne-li vubec.
    Ale beztak je lepsi pred krizovatkou a v ni nepredjizdet a temhle vecem se dopredu vyvarovat, jinak je to tezce o hubu a za ty nervy (v lepsim pripade) to nestoji.
  • « 00 Reagovat !

foto

25.01.05  14:44

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ake pneu na leto?

ajvn, to chape malo ludi ... ako vidim vcitane teba ... problem nie je pri odboceni Z cesty, ale NA cestu ... ak niekto odbocuje na hlavnu z bocnej doprava, VZDY sa pozrie iba dolava ... vobec mu v makovici nedojde ze prednost sa dava z OBOCH starn, nie iba z jednej .... a ked predbiehas, ides v lavom prude a manik sa dostane na cintorin v blazenej nevedomosti kukajuc sa dolava a ty si rozbijes hubu na nom prichadzajuc z prava
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 25.01.05  12:32

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ake pneu na leto?

matuS: to nerobin ani ja, je to o hubu, ked ten predbiehany zrazu odboci ...
    tuto bola vesnica, kde boli len rady domov, tam asi vsetci mali rovnaku adresu, ta ista ulica :-)
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 25.01.05  11:01

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ake pneu na leto?

ja len taka poznamka ze na predbiehanie v dedinach davaj velky pozor (ja to radsej nerobim) nie len kvoli chodcom, ale su tam krizovatky a malo kto dava prednost autu ktore predbieha...
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…