Renault Clio (II)
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault
-
"-- skrytý --" 09.02.05 10:10
« Re: turbo
IT: jeste jednou dik za ty odkazy, poucne, z tech obrazku se necha dost pochopit. Jednu vec presto stale nevim. Je nejaky principialni rozdil v tom, jak se pracuje s TD u klasickych TDI motoru a jak u motoru se systemem CR? Subjektivne se mi zda, ze u TDI motoru je daleko silnejsi ten turbo efekt (v urcitem omezenem spektru otacek), zatimco u CR je ten nastup turba o dost mene znatelny, ten zatah je tam plynuleji rozprostreny ve vetsim spektru otacek. -
matuS 08.02.05 17:28
« Re: Re: garancka a turbo
To Ajvn: Pokud to v momentě, kdy to začne jet na motorový olej přes prosakující ucpávky turba, nestopneš třeba zadušením motoru přes zařazený kvalt a brzdu, tak se můžeš s motorem rozloučit. Tohle se u benzíňáku s turbem nemůže stát!
preco sa ten motor sam nezastavi po vypnuti kluca?
ved je elektronicky riadeny, nie? -
« Re: Re: Re: Něco se mi sype z auta
tie prilepene brzdy to je normalka, ak zaparkujes platnicky sa vzdy dotykaju na nejakej ploche a ked to dlho stoji vyschne tam blato a zacne to zlahka hrdzaviet, stava sa mi to aj v garazi a tam je nad nulou, proste to pri rozjazde lupne a je to ... z toho opadaneho bordelu by som si tiez tazku hlavu nerobil, aj ked sa to nesype, tak aspon kvapka, ak vojdem do garaze tak opadnuty sneh urobi CIERNU mlaku ... ak s tym mas problem tak po zime pod to vlez ci to nerozhodile nejake nohavice ... a vyberanie baterky si myslim ze tiez nie je klucova operacia ... ona ma v zime mensie samovybijanie takze moc nezachranis, zmysel to ma ak je uz stara >3,4roky to preto ze ma mensiu kapacitu, vecsie samovybijanie a moze sa stat nasledovne: 1/ je tak zima ze zvecseny vnutorny odpor a prechladnuty motor uz nedovoli nastartovat 2/ moze sa samovybit tak, ze elektrolyt zamrzne a baterka praskne ale s novou baterkou by som si hlavu nelamal - akurat si bud isty ze sa dobre nabija - treba proste dlhsie pojazdit nech sa nabije -
« Re: Re: turbo
>ale rikam si i variantu, jestli si tam v servisu negeneruji servisni zasahy na dilech, ktere se jim z duvodu vyssi ceny vyplaci, byt jde o proplaceni garancniho zasahu z Francie a ne primo z penezenky majitele vozu<
Mozem ti povedat ze "normalka" ... az ma to sere, nedokazes to ... tak treba chodit ku kamaratom, to je skorej sanca ze sa taka oprava zaobide BEZ pritomnosti tvojho auta v servise :-) ... a mas istotu ze tam mas furd ten dobry kus
Jinak jsem tam potkával spostu clioušů :-)
Dokonce 2.0 16v Sport.
Koupil jsem si na cestu "svět motoru" a tam byla statistika spolehlivosti a clio tam moc neviniká.
Teď když jsem četl příspěvek od Ajvn: "garančka a turbo", tak se asi cliouše po leasingu zbavím.
Myslel jsem si , že u nového auta se začnu s kravinama zabejvat po 5-ti letech, jenže já bych k těm servisákům mohl jezdit pořád.
Mám ho rád, ale ty servisy a dílenské zpracování mě fakt s..ou.